slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Χαιρετισμός του Υπουργού Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη στην ημερίδα της Τράπεζας της Ελλάδος «Τεχνολογίες Ανοικτής Τραπεζικής»

 Αθήνα, 15 Μαρτίου 2022

 Τη σημασία των ανοιχτών δεδομένων και την αξία που αυτά μπορούν να «γεννήσουν» για την οικονομία και τη χώρα τόνισε ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, στη διαδικτυακή ημερίδα «Τεχνολογίες Ανοικτής Τραπεζικής: FintechOpen Banking Protocols» που διοργάνωσαν η Τράπεζα της Ελλάδος σε συνεργασία με τον Οργανισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛΛΑΚ).

Ακολουθεί ο χαιρετισμός που απηύθυνε ο Υπουργός στην έναρξη της ημερίδας, παρουσία του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιάννη Στουρνάρα:

ΕΑΣ Νάξου: «Στόχος μας περισσότερες και καλύτερες εξαγωγές, θα πάμε καλά!»

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η παρουσία της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου στην Food Expo, την μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων και ποτών της νοτιοανατολικής Ευρώπης που έλαβε χώρα στο Metropolitan Expo στην Αθήνα από τις 12 έως τις 14 Μαρτίου! Η "πρωταγωνίστρια" του περιπτέρου της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου δεν ήταν άλλη από το κορυφαίο της προϊόν και «ναυαρχίδα» της παραγωγής της, την Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π., η οποία γνώρισε την… αποθέωση για μία ακόμη φορά επιβεβαιώνοντας το ότι έχει κερδίσει την εκτίμηση των καταναλωτών και το ότι κατέχει δυναμική παρουσία στην αγορά. Το περίπτερο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου στην Food Expo τίμησαν με την παρουσία τους ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και π. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρος Αραχωβίτης και ο π. Υπουργός και υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Παύλος Γερουλάνος...

Εντυπωσιακή η παρουσία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην foodexpo

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Γιώργος Γεωργαντάς
 και η Γενική Γραμματέας
 του Υπουργείου Χριστιάνα Καλογήρου
 με τον Φ. Ζαννετίδη στο περίπτερο.
Το περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στη διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών στο Metropolitan expo, στην Αθήνα, ήταν ομολογουμένως εντυπωσιακό με τους 16 παραγωγούς να εκθέτουν, να προβάλουν και να προωθούν τα εξαιρετικά δημιουργήματά τους. Εξίσου εντυπωσιακή ήταν και η παρουσία της λέσχης αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων τα μέλη της οποίας γέμισαν με μυρωδιές και γεύσεις τον χώρο της έκθεσης με συνταγές από τοπικά παραγόμενα προϊόντα. Το περίπτερο της ΠΝΑΙ κατακλύσθηκε από επισκέπτες που είχαν την ευκαιρία να δουν, να δοκιμάσουν, αλλά και να προμηθευτούν τα προϊόντα. Μάλιστα οι επισκέπτες δεν έκρυψαν τον ενθουσιασμό τους από την ποιότητα και υπέροχη γεύση όσων δοκίμασαν...

Με 4 μοναδικά προϊόντα γαστρονομικού πλούτου η συμμετοχή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στο διεθνή διαγωνισμό World Food Gift Challenge

Επιλέχθηκαν τα τέσσερα δώρα τροφίμων και χειροτεχνίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου - Ευρωπαϊκής Περιφέρειας Γαστρονομίας 2019, για να εκπροσωπήσουν το Νότιο Αιγαίο στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό World Food Gift Challenge, που θα πραγματοποιηθεί στις 7 Απριλίου, στη Μινόρκα. Το World Food Gift Challenge είναι ένας ετήσιος διεθνής διαγωνισμός που αφορά τρόφιμα και αντικείμενα χειροτεχνίας από τις γαστρονομικές περιοχές της Ευρώπης και του κόσμου και βραβεύει την τοπική δεξιοτεχνία. Φέτος, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, συμμετέχει για πρώτη φορά στο διαγωνισμό με δύο δώρα από Δωδεκάνησα και δύο δώρα από Κυκλάδες. Δείτε ποια είναι...

S.O.S. εκπέμπουν οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις στο κατώφλι της νέας τουριστικής περιόδου

Ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος συνυπέγραψε ερώτηση με θέμα τα προβλήματα του κλάδου των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, με ανεπαρκείς για την επίλυσή τους τις λύσεις που έχει προωθήσει μέχρι σήμερα η κυβέρνηση της Ν.Δ.

Όπως αναφέρει η ερώτηση, με την αύξηση του κόστους της ενέργειας και των ανατιμήσεων να αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα για το σύνολο των Ελλήνων αυτή τη χρονική στιγμή, οικογενειών και των επιχειρήσεων, οι τουριστικές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις αδυνατούν να απορροφήσουν τις αυξήσεις. Ζητούν την  λήψη μέτρων στοχευμένης ενίσχυσης και διευκόλυνσης, καθώς οι μικρές και μεσαίες ξενοδοχειακές μονάδες είναι αδύνατο να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στο κύμα αυξήσεων στην ενέργεια μετά από 2 χρόνια πανδημίας και περιορισμένης τουριστικής κινητικότητας, και χωρίς τις απαραίτητες ενισχύσεις κινδυνεύουν να βάλουν οριστικό «λουκέτο».

Συνάντηση Φίλιππου Φόρτωμα με την Αν. Υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα: «Ενισχυμένη η υγεία στις Κυκλάδες»

Συνάντηση εργασίας στο Υπουργείο Υγείας με την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας κα. Μίνα Γκάγκα, πραγματοποίησε ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Φίλιππος Φόρτωμας, κατά τη διάρκεια της οποίας είχαν έναν πολύ εποικοδομητικό διάλογο, αναφορικά με θέματα της αρμοδιότητάς της και πιο συγκεκριμένα, για το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου και το Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Νάξου.

Πιερρακάκης : Αυξάνονται οι φορείς που αντλούν αυτόματα τη φορολογική ενημερότητα για πληρωμές από το Δημόσιο - Περισσότερες από 340.000 ενημερότητες διατέθηκαν ψηφιακά το 2021

Σημαντική διευκόλυνση στην καθημερινότητα πολιτών και επιχειρήσεων επιφέρει η υπηρεσία για την αυτόματη άντληση της φορολογικής ενημερότητας για προμηθευτές του Δημοσίου. Συγκεκριμένα στην υπηρεσία «Αποδεικτικό Φορολογικής Ενημερότητας», εντάσσονται όλο και περισσότεροι φορείς, απαλλάσσοντας τους συναλλασσόμενους με το Δημόσιο από την υποχρέωση να προσκομίζουν οι ίδιοι φορολογική ενημερότητα προκειμένου να πληρωθούν, καθώς η διαδικασία γίνεται πλέον αυτοματοποιημένα, χωρίς να απαιτείται οποιαδήποτε ενέργεια από πλευράς του πολίτη ή της υπηρεσίας.Ειδικότερα, οι φορείς του Δημοσίου που λαμβάνουν μέσω διαλειτουργικότητας το αποδεικτικό φορολογικής ενημερότητας ανέρχονται πλέον σε 69, από 36 που ήταν το 2020. Με τον τρόπο αυτό, μέσα στο 2021 διατέθηκαν αυτοματοποιημένα περισσότερες από 340.000 φορολογικές ενημερότητες, απαλλάσσοντας τους προμηθευτές του Δημοσίου (πολίτες και επιχειρήσεις) από αντίστοιχο αριθμό επισκέψεων.

Έχει τελικά η Ελλάδα τα ακριβότερα καύσιμα στην Ευρώπη;

Πολύς ντόρος έχει γίνει τελευταία σχετικά με την εκρηκτική άνοδο στις τιμές των καυσίμων. Ποια θέση κατέχει όμως η χώρα μας όσον αφορά τη μέση τιμή των της αμόλυβδης και του diesel Πανευρωπαϊκά;

Η μέση τιμή της αμόλυβδης αυτή τη στιγμή στη χώρα μας είναι 2,12 €, με αυτή του πετρελαίου κίνησης να αγγίζει τα 1,77 € κατά μέσο όρο. Οι αριθμοί αυτοί κατατάσσουν την Ελλάδα στη δέκατη συνολικά θέση από πλευράς ακρίβειας ανάμεσα σε 45 συνολικά Ευρωπαϊκά Κράτη.

Και όμως, υπάρχουν άλλες 9 χώρες στις οποίες το «γέμισμα» του ρεζερβουάρ θα σας στοιχήσει ακόμη παραπάνω. Ενδεικτικά τα ακριβότερα καύσιμα επί ευρωπαϊκού εδάφους έχει η Ολλανδία με 2,57 €/λίτρο την τιμή της αμόλυβδης και 2,28/λίτρο για το diesel, με τη Νορβηγία να ακολουθεί με πολύ μικρές διαφορές (ελάχιστα φθηνότερη αμόλυβδη και ακριβότερο πετρέλαιο κίνησης).