slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 14-9-2023

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου η εκδήλωση – παρουσίαση του ψηφοδελτίου στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου,  για τις επερχόμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

Στην εκδήλωση μίλησαν ο Γιάννης Αγγέλου υποψήφιος Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου και ο Γιάννης Κορρές υποψήφιος Δήμαρχος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων με την Λαϊκή Συσπείρωση, οι οποίοι το πρωί της ίδιας μέρας περιόδευσαν στο δήμο, την περιφέρεια , το λιμεναρχείο, το κλιμάκιο της πυροσβεστικής στη Νάξο, την αστυνομία και τη δημοτική αστυνομία.

Κατερίνας Μονογυιού : Δήλωση για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος

Δήλωση της Κατερίνας Μονογυιού για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος:

«Η σκόπιμη και συστηματική εξόντωση του Μικρασιατικού Ελληνισμού από το Τουρκικό Κράτος παραμένει ανεξίτηλα χαραγμένη στη μνήμη όλων μας. Αποτίουμε διαχρονικά φόρο τιμής σε όσους έχασαν τη ζωή τους και τιμούμε και όσους επέζησαν από τα φρικτά γεγονότα και έφτασαν ως πρόσφυγες στην Ελλάδα. Αποτελεί χρέος μας να μην ξεχάσουμε ποτέ τις σφαγές και τη βαρβαρότητα που έσπειραν τον θάνατο στους Έλληνες της Μικράς Ασίας καθώς και τουρκικές θηριωδίες που τους ανάγκασαν σε σκληρή προσφυγιά.»

Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ Σύρου: Εκλογές για Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία

Την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023 πραγματοποιούνται οι εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για την ανάδειξη Προέδρου.
Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 8:00 π.μ. και θα κλείσουν στις 8:00 μ.μ. στα γραφεία της Οργάνωσης Μελών Σύρου, στην οδό Νεωρίου 16 στην Ερμούπολη.
Αναλυτικά όλα, όσα θέλετε να ξέρετε για τη διαδικασία:

Ρεπορτάζ ERT News: Μειωμένη φέτος η παραγωγή της Πατάτας Νάξου, στο πλευρό των παραγωγών η Ε.Α.Σ.!

Ρεπορτάζ της δημοσιογράφου Μαρίας Σταθοπούλου για την περίφημη, πεντανόστιμη και κατοχυρωμένη ως προϊόν Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης Πατάτα Νάξου της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου δημοσιεύθηκε στο ένθετο για τη γεωργία του ERT News.
Ιδιαίτερη μνεία έγινε στους παράγοντες που κάνουν τον θησαυρό της γης του νησιού μας να ξεχωρίζει, όπως είναι το ιδιαίτερο χώμα και το μικροκλίμα της Νάξου, αλλά και στους διάφορους τρόπους με τους οποίους η Ε.Α.Σ. και οι γεωπόνοι της βοηθούν τους παραγωγούς στην καλλιέργεια του προϊόντος. Τις πληροφορίες, μάλιστα, συνόδευαν πολλά πλάνα από τις πυρετώδεις διεργασίες της διαλογής του προϊόντος στο πιστοποιημένο

Περίπλους Νάξου Σπύρος Χρυσικόπουλος


Ο περίπλους της Νάξου είναι το νέο κολυμβητικό εγχείρημα του Σπύρου Χρυσικόπουλου!

Το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων επέλεξε αυτή τη φορά ο μοναδικός Έλληνας κολυμβητής υπέρ-αποστάσεων  Σπύρος Χρυσικόπουλος για να αποτελέσει το μεγάλο του εγχείρημα για το 2023!
Πλέον τα ετήσια εγχειρήματα του Σπύρου καθιερώνονται και όλοι περιμένουν ποιο θα είναι το επόμενο.

Θηραϊκή Πολιτεία: Πρόσκληση Εγκαινίων

Νάξος-Βαγγέλης Κατσαράς (αντιδήμαρχος): “Ο κόσμος θα μας εμπιστευτεί, θέλει σταθερότητα, δεν είναι εποχή για πειράματα…”


Εν όψει των δημοτικών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου, ο αντιδήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Βαγγέλης Κατσαράς, μιλά στον “Κυκλαδίτη” για την αυτοδιοικητική κάλπη, τον συνδυασμό “Ενωμένοι Μπορούμε” (Δημ. Λιανός), ενώ κάνει λόγο για την τουριστική περίοδο που ολοκληρώνει τον κύκλο της για εφέτος, ό,τι έγινε επί δημαρχίας Δημ. Λιανού και ό,τι σχεδιάζεται να γίνει μέσα στην επόμενη πεντατία…

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νάξου, καλεί τα μέλη και τους φίλους του την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου, να ψηφίσουν για την ανάδειξη του νέου προέδρου του κόμματος.


Η οργάνωση μελών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νάξου, καλεί τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, να ψηφίσουν την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου, στις εκλογές που θα διεξαχθούν για την ανάδειξη νέου προέδρου του κόμματος. Στη Νάξο οι κάλπες θα στηθούν στην Χώρα (Δημαρχείο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων), και
στο Φιλώτι (κτίριο Πολιτιστικού Κέντρου), από τις 08.00 πμ έως και τις 20.00 μμ
Στις εκλογές αυτές θα μπορούν να ψηφίσουν τα μέλη του κόμματος που βρίσκονται στη Νάξο, είτε ανήκουν στην οργάνωση μελών Νάξου είτε είναι μέλη σε άλλες οργανώσεις μελών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Θα μπορούν να ψηφίσουν επίσης,

Γιατί ο Μητσοτάκης έβαλε προς ώρας «φρένο» σε έναν ανασχηματισμό - Τι περιμένουμε να ανακοινώσει στη ΔΕΘ

O πρωθυπουργός επιδιώκει την ανάκτηση του πολιτικού ελέγχου και των πολιτικών πρωτοβουλιών, με ορόσημο την ομιλία του στη ΔΕΘ
Γύρω στις 17:00 χθες το απόγευμα, ο πρωταγωνιστής στα σενάρια των ημερών Βασίλης Κικίλιας πέρασε την πλαϊνή είσοδο του Μεγάρου Μαξίμου, από την οδό Βασιλέως Γεωργίου.
Για περίπου μια ώρα, ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας συναντήθηκε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και εξερχόμενος έκανε λόγο για «πολύ καλή» συνάντηση.