slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιάννη Μαχαιρίδη

Δεκέμβριος 2010

«Πηγή δύναμης η ενότητα»

Αφήνοντας πίσω μας το 2010 της κρίσης, του προβληματισμού, της περίσκεψης και της αυτοκριτικής, υποδεχόμαστε τη νέα χρονιά των προκλήσεων και των μεγάλων αλλαγών.

Με πλήρη συνείδηση της κατάστασης που βρίσκεται ο…


τόπος, των προβλημάτων και των διαχρονικών στρεβλώσεων που τον οδήγησαν σε μια από τις βαθιές κρίσεις που έχει αντιμετωπίσει ιστορικά, αναζητούμε και πάλι τις αρετές και τις αξίες του λαού μας, αυτές που στήριξαν τη χώρα σε δύσκολες περιόδους.

Πέρα και πάνω από αξιώματα, λειτουργούμε πρωτίστως όλοι σαν Πολίτες, ενεργοί και ευαισθητοποιημένοι, με το βλέμμα στραμμένο στον συνάνθρωπο αλλά και στο μέλλον - στην προοπτική αυτού του τόπου.
Βλέπουμε μπροστά, οπλισμένοι με ό, τι πολυτιμότερο υπάρχει σε αυτές τις περιπτώσεις: την ενότητα.

Σε περιόδους αφόρητης οικονομικής και κοινωνικής πίεσης, μπροστά σε αδιέξοδα που θεωρούσαμε ανυπέρβλητα, συσπειρωθήκαμε και βγήκαμε νικητές.
Το κάναμε πολλές φορές στο παρελθόν, μπορούμε και τώρα.
Κανείς δεν παραβλέπει και δεν εξωραΐζει τη σκληρότητα και την αδικία που χαρακτηρίζουν αυτήν την περίοδο.

Ποιος μπορεί να κλείσει τα μάτια στην αγωνία και στην αμφιβολία που κυριαρχεί στον τόπο και ειδικότερα στις μικρές κοινωνίες των νησιών μας.
Τώρα όμως είναι που καλούμαστε να υπερβούμε τους εαυτούς μας, να αξιοποιήσουμε κάθε απόθεμα δύναμης και ελπίδας, να μην υποχωρήσουμε σε εμπόδια και να μην στερήσουμε από κανέναν συμπατριώτη μας το δικαίωμα στο όνειρο.

Το 2011 είναι μια κομβική χρονιά για όλους. Σε εμάς που ανατέθηκε η αποστολή να αναγεννηθεί το Αρχιπέλαγος, το φορτίο της ευθύνης είναι μεγάλο.
Δεν κυνηγάμε ανεμόμυλους. Βάζουμε ρεαλιστικούς στόχους και προτεραιότητες. Τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου να κατακτήσουν αυτά που δικαιούνται.

Από την 1η Ιανουαρίου, προσθέτουμε ένα προς ένα τα λιθαράκια για να χτίσουμε το οικοδόμημα της ανάπτυξης και της ευημερίας στα νησιά μας.
Ένα οικοδόμημα με γερά θεμέλια. Αποφασισμένοι να πετύχουμε, δεν έχουμε τα περιθώρια να συμβιβαστούμε με κάτι λιγότερο από την απαίτηση του νησιώτη να έχει πρόσβαση σε όλα τα προνόμια και δικαιώματα που θεωρούνται αδιαπραγμάτευτα κεκτημένα για κάθε πολίτη της Ευρώπης.

Είναι θέμα κοινής λογικής, ανθρώπινης και πολιτικής συνέπειας, αξιοπρέπειας και συνταγματικής νομιμότητας.
Αυτό επιτάσσει η Δημοκρατία και η Δικαιοσύνη.
Αυτό δεσμεύει όλους εμάς που θα υπηρετήσουμε το νέο θεσμό της πρώτης αιρετής Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Στην προσπάθειά μας αυτή δεν θα είμαστε μόνοι. Θα έχουμε στο πλευρό μας, συμπαραστάτη και συνομιλητή, κάθε πολίτη που ζει στο Νότιο Αιγαίο.
Θα έχουμε μαζί μας τον Κυκλαδίτη και τον Δωδεκανήσιο της διασποράς. Έτσι μόνο θα επιβεβαιωθεί η ενότητα, σαν πηγή δύναμης και προαπαιτούμενο για την επιτυχία.

Εύχομαι από καρδιάς σε κάθε Νοτιοπελαγίτη καλή Χρονιά, με Υγεία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία, πρόοδο και ευημερία.


Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου
Γιάννης Μαχαιρίδης

Αλυσιδωτές ανατιμήσεις φέρνει ο νέος ΦΠΑ

Ακριβότερο θα είναι το "καλάθι της νοικοκυράς"

Το κάθε νοικοκυριό θα επιβαρυνθεί ετησίως με τουλάχιστον 168 ευρώ, μόνο για την αγορά τροφίμων
Aκριβότερο θα είναι το "καλάθι της νοικοκυράς"

Αυξήθηκαν οι τιμές στα είδη διατροφής, στα τιμολόγια ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ και φυσικού αεριού, στα κόμιστρα των ταξί, στα εισιτήρια των τρένων και στα βιβλία.

Επίσης ανεβαίνει το κόστος στην ψυχαγωγία, τις μεταφορές, τις υπηρεσίες υγείας και τις επισκευές.

Αντίθετα, οι τομείς που ευνοούνται είναι τα φάρμακα και οι τουριστικές υπηρεσίες.

Σύμφωνα με έρευνες, το κάθε νοικοκυριό θα επιβαρυνθεί ετησίως με τουλάχιστον 168 ευρώ, μόνο για την αγορά τροφίμων.

Παράλληλα, τόσο το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Αθήνας όσο και η ΓΣΕΒΕΕ κρίνουν αμφίβολη την προσδοκώμενη εισροή των 800 εκατομμυρίων ευρώ στα κρατικά ταμεία, ενώ η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου προειδοποιεί για κατάρρευση της κατανάλωσης και αφανισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

skai.gr

ΚΥΡΙΕ ΠΑΓΚΑΛΕ, ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΠΙΟ ΣΑΦΗΣ, ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΑΥΤΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΤΑ ΦΑΓΑΤΕ

Παρεπιμπτόντως, κύριε Πάγκαλε, σας θαυμάζω για την σοκαριστική σας ειλικρίνεια να αποδεχθείτε πως τα φάγατε μαζί με αυτούς που διορίζατε (τους κοπρίτες όπως τους αποκαλέσατε) προκειμένου να σας ψηφίζουν και να διατηρείστε στην εξουσία ή στην βουλευτική σας έδρα.

Προτείνω, λοιπόν, ως πρώτο δείγμα έμπρακτης μεταμέλειας της καταστροφής που δημιουργήσατε προκειμένου να αποκομίσετε προσωπικά οφέλη, να... επιστρέψετε στο ακέραιο ολόκληρο το χρηματικό ποσό που έχετε εισπράξει υπηρετώντας (τον εαυτό σας και όχι την χώρα) ως βουλευτής, υπουργός, μέλος οποιασδήποτε επιτροπής κ.λ.π. Μάλιστα, θα πρέπει να επιστρέψετε τα χρήματα αυτά εντόκως, ενώ θα συνυπολογιστούν και οι νόμιμες προμήθειες επί των υπογραφών σας, χρήματα που αποκομίσατε νομίμως ενώ δεν είχατε το δικαίωμα επειδή με την πολιτική σας τακτική αλλοιώσατε επί σειρά δεκαετιών το εκλογικό αποτέλεσμα (μέσω των κομματικών προσλήψεων).

Επιπλέον, προτείνω να συνυπολογιστεί σε όλα τα προηγούμενα ποσά επιπροσθέτως ένα ελάχιστο 10% για τυχόν "εισπράξεις" σας που έγιναν δια της πλαγίας (βλ. χορηγείες) οδού και όχι με βάση το νόμο.

Όταν λοιπόν, κύριε Πάγκαλε, επιστρέψετε όλα αυτά τα χρήματα, εσείς και οι συνάδελφοί σας που έπρατταν το ίδιο με εσάς (τους οποίους οφείλετε να κατονομάσετε έναν προς έναν), τότε θα αποδεχθείτε να δικασθείτε ενώπιον του Συντάγματος και των νόμων που διαστρεβλώσατε (προκειμένου να προστατευθείτε), αποδεχόμενος εκ των προτέρων -τόσο εσείς όσο και όλοι οι όμοιοί σας- την ενοχή σας για όλα τα εγκλήματα που κάνατε εις βάρος του Ελληνικού λαού, τον οποίο εκθέσατε διεθνώς μέσω των ενεργειών ή αμελειών σας.

Μετά από όλα αυτά, κύριε Πάγκαλε, οφείλετε να καταθέσετε πλήρη ονομαστικό κατάλογο όλων εκείνων που ενώ δεν ήταν πολιτικοί (δεν αναφέρομαι σε πολίτες που έγιναν κομματικοί σας πελάτες για να βρούνε εργασία) απόλαυσαν "φαγωμένα" μέσα από έργα και προμήθειες του δημοσίου...

Μπορείτε κύριε Πάγκαλε; Αν όχι, σταματείστε να βοθρολογείτε και να προσπαθείτε να βρείτε συνενόχους στο προσωπικό σας έγκλημα...

ΥΓ: Μα, μέχρι και την κόρη σας στο... Δημόσιο; Λίγη τσίπα δεν υπάρχει επιτέλους;

Σχόλιο ιστολογίου "Ας μιλήσουμε επιτέλους" !

http://thalamofilakas.blogspot.com/2011/01/blog-post_6229.html

Το απόγευμα η πρώτη συνεδρίαση του νέου δημοτικού συμβουλίου για την εκλογή του νέου προεδρείου και των επιτρόπων

Σήμερα Κυριακή 2 Ιανουαρίου στις 19:00 θα γίνει η πρώτη συνεδρίαση του νέου δημοτικού συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, σύμφωνα με την πρόσκληση που απέστειλε ο δημοτικός σύμβουλος Τοτόμης Πρωτονοτάριος, ως πλειοψηφών του συνδυασμού που κέρδισε στις δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου τα θέματα θα είναι η εκλογή Προεδρείου και μελών και των αναπληρωματικών τους των δυο βασικότερων Επιτροπών.

Για την εκλογή του Πρόεδρου Δημοτικού Συμβουλίου από την πλειοψηφία θα προταθεί

ο Δημοτικός Σύμβουλος Φώτης Μαυρομάτης και για Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου από την πλευρά της μειοψηφίας ο Δημοτικός Σύμβουλος Νίκος Βλησιδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας για την εκλογή των Μελών της Οικονομικής Επιτροπής

από την πλειοψηφία εκτός του Δήμαρχου Μανώλη Μαργαρίτη θα προταθούν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Αργυρής Ανευλαβής Δημήτρης ( Τζίμης ) Καραπάτης, Δημήτρης Λιανός και Δημήτρης Μανιος .Και για την εκλογή των Μελών της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής από την πλειοψηφία θα προταθούν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Τοτόμης Πρωτονοτάριος , Απόστολος Ψαρράς , Μανώλης Πολυκρέτης , Λευτέρης Ελευθερίου και Δημήτρης Μανιος

Σύμφωνα επίσης με πληροφορίες μας ο ποιο στενός συνεργάτης του νέου Δήμαρχου από την προεκλογική περίοδο έως σήμερα ο Γιάννης Δρυμαλιτης θεωρείτε σίγουρο ότι θα παραμείνει ο ποιο στενός του συνεργάτης από θέση συμβούλου αυτή τη φορά .

πατήστε το διαβάστε περισσότερα να δείτε την πρόσκληση


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Νάξος, 20-12-2010
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ Αρ. Πρωτ.: 10148
ΔΗΜΟΣ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ (1η/2011).

ΠΡΟΣ:
Τους κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους.

Σύμφωνα με το άρθρο 92 του Ν. 3463/06 Φ.Ε.Κ. Α΄ 114/2006 και τις διατάξεις του άρθρου 9 του Ν.3852/2010, παρακαλούμε να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων στο Δημοτικό Κατάστημα στις 2 Ιανουαρίου 2011 ημέρα Κυριακή και ώρα 19.00΄ με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

1. Εκλογή Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου.
2. Εκλογή Αντιπροέδρου Δημοτικού Συμβουλίου.
3. Εκλογή Γραμματέα Δημοτικού Συμβουλίου.
4. Εκλογή Μελών Οικονομικής Επιτροπής.
5. Εκλογή Αναπληρωματικών Μελών Οικονομικής Επιτροπής.
6. Εκλογή Μελών Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.
7. Εκλογή Αναπληρωματικών Μελών Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.



Ο Πλειοψηφών
Δημοτικός Σύμβουλος


Πρωτονοτάριος Τοτόμης


«Είναι κυβερνητική επιλογή» Επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ για το ΦΠΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου με ανακοίνωση του, επιμένει ότι ο κίνδυνος για να καταργηθούν οι μειωμένοι συντελεστές του ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, είναι ορατός παρά τις διαβεβαιώσεις της Υφυπουργού Θαλασσίων Υποθέσεων, Ελπίδας Τσουρή, για το αντίθετο.

Θυμίζουμε ότι προχθές, το «Ε» αναπαρήγαγε δημοσίευμα από την «Αλήθεια» της Χίου, στο οποίο η κ. Τσουρή δήλωσε πως ο Υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, διαβεβαίωνε ότι δεν πρόκειται να καταργηθούν οι μειωμένοι συντελεστές του ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου. Με αφορμή το δημοσίευμα του «Ε», ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει: «Δεν έχουμε λόγο να μην πιστεύουμε ότι πράγματι ο αρμόδιος Υπουργός απάντησε με αυτόν τον τρόπο και κατ’ επέκταση η κ. Τσουρή σωστά μεταφέρει τις δηλώσεις του. Ισχυριζόμαστε όμως, ότι το θέμα της κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, έχει τεθεί και μάλιστα όχι ως “πρόταση του ΔΝΤ”. Έχει τεθεί από τους κυβερνητικούς παράγοντες, που συνομιλούν με τους ελεγκτές του ΔΝΤ!».
Ο ΣΥΡΙΖΑ επικαλείται την έκθεση του ΔΝΤ, στην οποία συγκεκριμένα αναφέρεται ότι η κυβέρνηση θα εστιάσει στην αναδιάρθρωση της δημόσιας διοίκησης και τη φορολογική μεταρρύθμιση. Στο συγκεκριμένο χωρίο, γίνεται ειδική αναφορά για τον πίνακα 12 της έκθεσης στον οποίο καταγράφονται αναλυτικά οι πηγές από τις οποίες μπορεί να διευρυνθούν τα φορολογικά έσοδα του κράτους. Μέσα στον πίνακα αυτό, περιλαμβάνεται και η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών του ΦΠΑ στα νησιά. «Είναι προφανές ότι τον πίνακα αυτό δεν τον φτιάξανε οι ελεγκτές του ΔΝΤ “από το κεφάλι τους”. Αυτός ο πίνακας, είναι ακριβώς αυτό που λέει και ο τίτλος του, δηλ: “Greece - Policy Priorities for Fiscal Consolidation Targets, 2012-14”. Είναι με άλλα λόγια, οι προτεραιότητες που θέτει η κυβέρνηση για την περίοδο 2012 -2014», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Κατά την άποψη του κόμματος, ο μόνος τρόπος να αποτραπεί η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών του ΦΠΑ, είναι η κυβέρνηση να βρει απέναντί της, όλους τους κατοίκους του Αιγαίου. Τους μαζικούς φορείς, τις πρωτοβάθμιες οργανώσεις των εργαζομένων, τους συνεταιρισμούς, αλλά και κινήσεις των πολιτών των νησιών, που πρέπει να σημάνουν συναγερμό.
Εμπρος

ww.verena.gr

Οι Κυκλάδες (3) και η Σαντορίνη (6) ανάμεσά στα δέκα καλύτερα νησιά στο κόσμο και πρώτες (1) και από τα 5 καλύτερα πέντε της Ευρώπηςγια το 2010

Ο ταξιδιωτικός οδηγός Travel+Leisure, από τους μεγαλύτερους της Αμερικής, βαθμολογεί κάθε χρόνο προορισμούς, ξενοδοχεία, νησιά, πόλεις, αεροπορικές εταιρίες, και δίνει βραβεία σε όσους κατάφεραν να συγκεντρώσουν τις υψηλότερες βαθμολογίες, οι οποίες προσδιορίζονται από έναν μεγάλο αριθμό παραγόντων. Στα πλαίσια των βραβείων του Tranel+Leisure για το 2010, θα δούμε τα δέκα νησιά στον κόσμο με τις μεγαλύτερες βαθμολογίες, αλλά και τα καλύτερα πέντε της Ευρώπης. Θα εκπλαγείτε ευχάριστα.

10 καλύτερα νησιά για το 2010 (παγκοσμίως)
1. Νησιά Γκαλαπάγκος (Εκουαδόρ)
2. Νήσος Καγουάι (Χαβάη)
3. Κυκλάδες
4. Μπαλί
5. Χβάρ (Κροατία)
6. Σαντορίνη
7. Σικελία
8. Νήσος Μάουι (Χαβάη)
9. Μαλδίβες
10. Big Island (Χαβάη)

5 καλύτερα νησιά για το 2010 (Ευρώπη)
1. Κυκλάδες
2. Χβάρ, Κροατία
3. Σαντορίνη
4. Σικελία
5. Ρόδος, Δωδεκάνησα
hur-reporters.blogspot.com

Αυτοί τουρισμό με μαχητικά, εμείς πάμε στα χιονοδρομικά τους...

petalotis_hq

Δύο ημέρες μετά την ενάερια εισβολή και την πτήση για πρώτη φορά επάνω από πέντε ελληνικά νησιά, τουρκικών φωτοαναγνωριστικών και μαχητικών αεροσκαφών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής παει στην Τουρκία για την εορτή της Πρωτοχρονιάς, διαφημίζει το χιονοδρομικό κέντρο της Προύσας και δηλώνει ότι "η Ελλάδα περνάει μια βαθιά κρίση η οποία θεωρεί ότι θα είναι η αφορμή για να κάνουμε με τους γείτονές μας καινούργιες και καλύτερες συνεργασίες"!

Κατ'αρχήν νομίζουμε ότι ειδικά αυτή την εποχή που τα ελληνικά χιονοδρομικά κέντρα υποφέρουν από την οικονομική κρίση είναι πρόκκηση να διαφημίζονται τα αντίστοιχα τουρκικά από την Έλληνα κυβερνητικό εκπρόσωπο...

Εδώ πλέον ή υπάρχει θέμα ανάγκης ομαδικής ψυχανάλυσης της κυβέρνησης (μην ξεχνάμε ότι ο πρωθυπουργός Γιώργος παπανδρέου πάει στις 7 Ιανουαρίου στο Ερζερούμ (Θεοδοσιούπολη) της Ανατολικής Τουρκίας στην κοιτίδα του κεμαλισμού για την ετήσια συνάντηση εξωτερικής πολιτικής που οργανώνει το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας ή έχουν συμφωνηθεί εκχωρήσεις διακαιωμάτων και πιθανώς εδαφών χωρίς να ανακοινωθεί τίποτα, βέβαια.

Ας δούμε την δήλωση του, συμπαθούς κατά τα άλλα, Γιώργου Πεταλωτή:

«Ήρθα στο Uludağ'da, (σ.σ. αρχαία ονομασία «Όλυμπος) επειδή είναι ένα πολύ καλό χιονοδρομικό κέντρο. Το 2011 για τον τουρκικό λαό να είναι γεμάτο ειρήνη. Εύχομαι η νέα χρονιά να αναδείξει πολύ περισσότερα κοινά σημεία μας και να είναι πολύ λιγότερα εκείνα που μας χωρίζουν. Ως χώρα βιώνουμε μια βαθιά κρίση, προχωράμε στο να την ξεπεράσουμε. Πιστεύω ότι θα αποτελέσει αφορμή το να κάνουμε με τους γείτονές μας καινούργιες και καλύτερες συνεργασίες» δήλωσε ο κ. Πεταλωτής, απευθυνόμενος στον δήμαρχο της Προύσας.

Πρόσθεσε δε: «Επιθυμούμε και με την Τουρκία να αναπτύξουμε πιο καλές σχέσεις. Θεωρώ απαράδεκτο ότι τα πανεπιστήμιά μας δεν έχουν αναπτύξει σχέσεις συνεργασίας. Οπωσδήποτε σε αυτό τον τομέα πρέπει να γίνουν βήματα. Εργαζόμαστε, για να αναπτύξουμε τις σχέσεις μας στο ανώτατο επίπεδο».

Τέλος, ανακοίνωσε ότι στις 15 και 16 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί στην Κομοτηνή ελληνοτουρκικό φόρουμ οικονομικής συνεργασίας – το πρώτο φόρουμ είχε γίνει στην Ανδριανούπολη.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr