slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

2η αφίσα Καμπάνια Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για τον εμβολιασμό


Επισυνάπτεται η 2η αφίσα της καμπάνιας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για τον εμβολιασμό (κοινωνικό μήνυμα)

Ο ΣΥΡΙΖΑ μισεί το Apero

 H Ιταλική εταιρεία APEROL/CAMPARI και οι εκπρόσωποι της στην Ελλάδα, ζήτησαν από το Δήμο Πάρου την άδεια ώστε να κάνουν χρήση διαφόρων location στο νησί, προκειμένου να προωθήσουν διαφημιστικά – σε παγκόσμιο επίπεδο – το γνωστό απεριτίφ στις χώρες που δραστηριοποιείται η εταιρία, η οποία είναι ως γνωστόν παγκόσμιας εμβέλειας. Οι εκπρόσωποι της εταιρίας παρείχαν τη διαβεβαίωση ότι η όποια προβολή θα γινόταν τηρώντας την κείμενη νομοθεσία και με σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον και την πολιτισμική φυσιογνωμία του κυκλαδίτικου αυτού νησιού.

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κυκλάδων: Η “Γαλάζια ελευθερία” σε σκοτεινές αποχρώσεις


ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

 

Κυκλάδες, 13/07/2021

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η "Γαλάζια ελευθερία" σε σκοτεινές αποχρώσεις

 

Χαιρόμαστε κάθε φορά που η Ν.Δ., την ανάγκη φιλοτιμίαν ποιούμενη,  επαίρεται για την ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος  Υγείας. Και βέβαια ιδανική θα ήταν και θα φαινόταν μια αυτονόητη ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας στις ειδικές συνθήκες της  πανδημίας, πράγμα που θα σηματοδοτούσε και την συνέχεια ενός ευνομούμενου κράτους, αλλά δυστυχώς η πραγματικότητα είναι άλλη.

Κορωνοϊός - Διαλύοντας τους μύθους: Οι απαντήσεις σε «επιχειρήματα» και φόβους των αντιεμβολιαστών

Προειδοποιώντας για πολλοστή φορά για τον κίνδυνο που διατρέχουν οι ανεμβολίαστοι έναντι σοβαρής λοίμωξης από τον κορωνοϊό, αλλά και για το γεγονός ότι ουσιαστικά λειτουργούν ως «εργαστήριο νέων μεταλλάξεων» ενόσω δίνεται μία τεράστια μάχη κόντρα στην πανδημία, και δη μπροστά στη ραγδαία εξάπλωση του στελέχους Δέλτα, η Μαρία Θεοδωρίδου αποκρούει ορισμένους μύθους, αλλά και φόβους, γύρω από τον εμβολιασμό.

Δημόσιο: 150 εκατομ. ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Α’ εξάμηνο 2021


Νέα μεγάλη αύξηση καταγράφεται το πρώτο εξάμηνο του 2021 αναφορικά με τον όγκο των ηλεκτρονικών συναλλαγών με το Δημόσιο, σύμφωνα με στοιχεία του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
Συγκεκριμένα, από την 1η Ιανουαρίου μέχρι και την 30η Ιουνίου τα συστήματα του Δημοσίου είτε παρείχαν ηλεκτρονικές υπηρεσίες προς τους πολίτες, είτε «μίλησαν μεταξύ τους» αθροιστικά περισσότερες από 150.000.000 φορές, αποτρέποντας έως αντίστοιχο αριθμό φυσικών επισκέψεων από πολίτες προς υπηρεσίες.

Συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξη Τσίπρα, με την Αθηνά Λινού και τον Σωτήρη Τσιόδρα




Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, θα έχει σήμερα Τρίτη 13 Ιουλίου, συνάντηση με την καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, κα Αθηνά Λινού και τον επικεφαλής της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων κ. Σωτήρη Τσιόδρα για την πορεία της πανδημίας. 

Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης : «Η Τουρκία πρέπει να σέβεται τα κυριαρχικά δικαιώματα των κρατών μελών της ΕΕ».

 

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης με ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε τονίσει τη συνεχή τουρκική προσπάθεια αμφισβήτησης του Διεθνούς Δικαίου και των Διεθνών Συνθηκών.

Στην απάντησή του για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο Ύπατος Εκπρόσωπος Εξωτερικών Γιοσέπ Μπορέλ τονίζει ότι η Τουρκία θα πρέπει ρητά να δεσμευτεί υπέρ των σχέσεων καλής γειτονίας, των Διεθνών Συμφωνιών και της ειρηνικής επίλυσης των διαφορών. Η Τουρκία, επίσης, πρέπει να αποφεύγει απειλές και ενέργειες που βλάπτουν τις σχέσεις καλής γειτονίας και να σέβεται τα κυριαρχικά δικαιώματα των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.