slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Την επετηρίδα παρουσιάζει η Ομοσπονδία Ναξιακών Συλλόγων (Ο.ΝΑ.Σ)


Την επετηρίδα θα παρουσιάσουν ο κ. Παναγιώτης Καμηλάκης, τ. Ερευνητής του Κέντρου Ερεύνης Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών, ο κ. Γεώργιος Μιχ. Κορρές, Καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και η Μαρία Ξεφτέρη, φιλόλογος – γλωσσολόγος.

Την εκδήλωση θα συντονίσει η

Επανακαθορισμός Τιμολογίου Ύδρευσης από τον Δήμο Νάξου

Με στόχο την ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων και τη δικαιότερη αντιμετώπιση των καταναλωτών ύδρευσης, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, μετά από δημόσια διαβούλευση, συνέταξε και ενέκρινε έναν ενιαίο σύγχρονο Κανονισμό Ύδρευσης για τα πέντε νησιά του Δήμου.
Το μέχρι σήμερα ισχύον τιμολόγιο ύδρευσης έχει καθοριστεί από τα Δημοτικά Συμβούλια των πρώην Δήμων και Κοινοτήτων και αυτοδικαίως εφαρμόζεται μέχρι την ψήφιση και έγκριση του νέου τιμολογίου, που θα εκδοθεί σε συνέχεια του Κανονισμού Ύδρευσης.
Η Δημοτική Αρχή, λαμβάνοντας υπόψη της τον......

Τα θέματα των εμπόρων αλλά και της δημόσιας υγείας συζήτησαν στην Πάρο οι βουλευτές Νίκος Συρμαλένιος και Νίκος Μανιός


Απανωτές συσκέψεις και συζητήσεις για την κατάσταση του Κέντρου Υγείας Πάρου και του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Αντιπάρου πραγματοποιήθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο στο νησί.

Στις συσκέψεις αυτές συμμετείχαν οι βουλευτές Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Νίκος Συρμαλένιος και Νίκος Μανιός, ο νέος διοικητής της 2ης ΥΠΕ Νίκος Καρβούνης, ο έπαρχου Παρου Κώστας Μπιζάς, ο δήμαρχος Πάρου Μάρκος Κωβαίος, δημοτικοί σύμβουλοι, μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα για τη δημόσια υγεία στην Πάρο και Αντίπαρο, φορείς των δύο νησιών, καθώς και το ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό του

Απέσυρε η συγκυβέρνηση την “Ψεκασμένη” από τη θέση αντιπροέδρου στον ΕΦΕΤ

 
Πρώτη κοινοβουλευτική ήττα για τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ!
Κάτω από την κατακραυγή της ελάσσονος αντιπολίτευσης αναγκάστηκε ν’ αποσύρει την πρότασή της για την τοποθέτηση της Φωτεινής Αθανασοπούλου στη θέση της αντιπροέδρου του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων.
Βουλευτές από το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ, νωρίτερα, είχαν

Δήλωση Χατζημάρκου - Κουκά για την ανυπαρξία του ΕΚΑΒ στα νησιά


Την άποψη ότι η Πολιτεία θυμάται τα νησιά «μόνο όταν έχει ανάγκη από έσοδα» εξέφρασαν στην κοινή τους δήλωση για την ανυπαρξία του ΕΚΑΒ ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος και ο δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς.
Με αφορμή τα περιστατικά του Σαββατοκύριακου στο νησί της Μυκόνου, στα οποία αναδείχθηκε η παντελής αδυναμία του ΕΚΑΒ να προσφέρει τις υπηρεσίες του, οι κ.κ. Χατζημάρκος και Κουκάς τόνισαν ότι «τα νησιά αποτελούν στόχο μόνο φορολογικών επιδρομών», ενώ ζήτησαν να δοθεί νομοθετικά η

Πρωτοβουλία των βουλευτών Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ για τα προβλήματα του Νοσοκομείου Σύρου

Γενικό  Νοσοκομείο  Σύρου

Να πραγματοποιηθεί συνάντηση στο υπουργείο Υγείας για τα φλέγοντα προβλήματα του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου ζήτησαν με υπόμνημα τους οι τρεις βουλευτές Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Συρμαλένιος, Συρίγος και Μανιός.
Το υπόμνημα είχε ως αποδέκτες τον υπουργό Υγείας κ. Κουρουμπλή, τον αναπληρωτή υπουργό κ. Ξανθό και τον Γ.Γ. Δημόσιας Υγείας κ. Μπασκόζο και σε αυτό κοινοποίησαν επίσης, την πρόσφατη επιστολή της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου Σύρου (ΕΙΝΟΣ), με την οποία ζητούν:

Επίσημη πρώτη για το «Ευρωπαϊκό Μέτωπο» (Photos)

 
«Θα αντιμετωπίζει η Ευρώπη και ο κόσμος τις προκλήσεις του μέλλοντος, και εμείς θα ασχολούμαστε με την κουρελαρία των καταλήψεων και τις ιδεολογικές εμμονές περιθωριακών τύπων;
Αντιστεκόμαστε στην έκπτωση των θεσμών, στην προσβολή της νοημοσύνης μας και στην αδιαφορία για τη νέα γενιά». Η παύση που έκανε μετά τα λόγια της αυτά η αν. καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Βάσω Κιντή, έδωσε την ευκαιρία στον φαρμακοποιό Μπάμπη Σειραδάκη, έναν από τους 1.500 περίπου που παρακολούθησαν τη χθεσινή εκδήλωση κατά της Αντιμεταρρύθμισης Μπαλτά να σχολιάσει στον διπλανό του:

Όχι σε αύξηση ΦΠΑ και φόρο πολυτελείας αποφάσισαν οι εμπορικοί σύλλογοι των Κυκλάδων

Την αντίθεσή τους στην αύξηση του ΦΠΑ και στον φόρο πολυτελείας σε 22 νησιά εξέφρασαν μεταξύ άλλων οι εμπορικοί σύλλογοι των Κυκλάδων, όπως προκύπτει από το ψήφισμα που εξέδωσαν στο πλαίσιο του Συνεδρίου των Εμπορικών Συλλόγων του νομού που πραγματοποιήθηκε στις 9 και 10 Μαΐου στην Πάρο με συμμετοχή εκπροσώπων του εμπορίου από το σύνολο των νησιών και με την παρουσία και συμμετοχή του Προεδρείου της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ).
Το συνέδριο διεξήχθη με τις ευλογίες του Μητροπολίτη Παροναξίας κ. Καλλίνικου ενώ δυναμική ήταν η εκπροσώπηση του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου από τον πρόεδρο Ευάγγελο Στρατούρη, τον αντιπρόεδρο Γιώργο Μαϊτό, τον αντιπρόσωπο του Επιμελητηρίου Κώστα Παγώνη και το μέλος του Δ.Σ. Σοφία Καπινιάρη.

ΠΑΡΟΣ 2015: Η Τοποθέτηση του προέδρου του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου Ευάγγελου Στρατούρη στο 8ο συνέδριο Εμποροεπαγγελματικών Συλλόγων Κυκλάδων

 Ευάγγελος Στρατούρης 
Aξιότιμες Κυρίες & Κύριοι, Αγαπητοί Φίλες & Φίλοι, Συνάδελφοι & Συναδέλφισσες Καλησπέρα σας
Κύριε Πρόεδρε, σας ευχαριστούμε για την πρόσκληση σας καθώς και για το βήμα που μας παρέχετε.
Αντί εισαγωγής, θα ήθελα να ευχαριστήσω όσους και όσες στήριξαν τους Ναξιώτες επαγγελματίες στις εκλογές της Ομοσπονδίας εκφράζοντας ταυτόχρονα την παραίνεση και την ελπίδα η στήριξη αυτή να είναι ακόμη μεγαλύτερη στις επόμενες εκλογές.
Ευχόμαστε στο νέο ΔΣ της Ομοσπονδίας καλή δύναμη και επιτυχία  στο έργο, το οποίο αναλαμβάνει να φέρει σε πέρας σε...

"Αδιαφορία και κοροϊδία από τη δημοτική αρχή για τα προβλήματα της Κωμιακής"

Δημήτρης Κορρές
 πρόεδρος της Τ.Κ. Κορωνίδας
Άρθρο του πρόεδρου της Τ.Κ. Κορωνίδας Δημήτρη Κορρέ
Η τραγική κατάσταση όλων συνολικά των αγροτικών δρόμων
του τοπικού διαμερίσματος Κορωνίδας και ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει η δημοτική αρχή το τόσο σοβαρό αυτό θέμα,τα τεράστια προβλήματα των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης τόσο στην Κωμιακή όσο και στον Απόλλωνα, αλλά και η απαράδεκτη στάση της δημοτικής αρχής, η αδράνεια, η αδιαφορία αλλά και η κοροϊδία της όλους του προηγούμενους μήνες, αλλά ακόμα περισσότερο το τελευταίο διάστημα, με .....

Συνεδρίαση της δημοτικής κοινότητας Νάξου

Ο Πρόεδρος ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ 
και τα μέλη  του Συμβουλίου 
της Δημοτικής Κοινότητας Νάξου

Τακτική συνεδρίαση θα πραγματοποιήσει το συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Νάξου, στο γραφείο της Δημοτικής Κοινότητας (Δημαρχείο) την Παρασκευή 15 Μαΐου στις 1:30 το μεσημέρι.
Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι: