slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Προτάσεις των Περιφερειακων Συμβούλων Χαράλαμπου Κόκκινου και Αναστασίας Γαμπιεράκης για να αντιμετωπιστουν οι μεταναστευτικές ροέ

«Οι αυξανόμενες προσφυγικές-μεταναστευτικές ροές στην περιοχή μας και η αλαζονική και προκλητική στάση της Τουρκίας, επιβάλλουν την άμεση ανάληψη πρωτοβουλιών και οργανωμένων δράσεων των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης»
Με αφορμή τις συνεχείς ροές μεταναστών και προσφύγων, από την Τουρκία και τα προβλήματα που δημιουργούνται στα νησιά μας και την προκλητική και αλαζονική στάση της

Απάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σε επίκαιρη ερώτηση για το μεταναστευτικό στην «Ώρα του Πρωθυπουργού»



Ευχαριστώ κύριε Πρόεδρε. Χαίρομαι που εγκαινιάζω σήμερα, απαντώντας στην ερώτηση του κ. Βαρουφάκη, τον κύκλο της «ώρας του Πρωθυπουργού», την οποία και έχω πρόθεση να κανονικοποιήσω σε συνεννόηση με το Προεδρείο της Βουλής, αλλά και με τα υπόλοιπα κοινοβουλευτικά κόμματα. Θα εξέταζα κ. Βαρουφάκη και αλλαγές στον Κανονισμό, που να μας επιτρέψουν να κάνουμε όντως αυτή τη διαδικασία πιο ζωντανή, πιο διαδραστική, με λιγότερες ομιλίες μακράς διάρκειας.

Ψάχνουν σκιάχτρα αντιδεξιού μετώπου


Οι πανελλαδικές απεργίες είναι μια τελετουργία του κρατικίστικου συνδικαλισμού που απέμεινε από τα ξέφτια του παρελθόντος. 
Οι νέες απεργίες που θα δικαιώνουν το νόημά τους, και θα αποτελούν πρόβλημα και φόβητρο για την όποια πολιτική εξουσία, θα έρθουν - αν βέβαια έρθουν - από τα προλεταριοποιημένα στρώματα της κοινωνίας.
Αλλά για να συμβεί αυτό θα πρέπει πρωτίστως να υπάρξουν τέτοια στρώματα, και θα υπάρξουν εφόσον αναπτυχθεί... η παραγωγική βάση της χώρας. Και - πάλι εφόσον - ο ελληνικός καπιταλισμός συνεχίσει την παλαιολιθική στάση του έναντι των εργαζομένων, και δεν ενσωματώσει μοντέρνες μορφές εργασιακής συμμετοχής, όπως έγινε στην Ευρώπη στα χρόνια του «ύστερου καπιταλισμού» - που λέει και ο ΣΥΡΙΖΑ στη διακήρυξή του, ανακαλύπτοντας τον όρο με 40 χρόνια καθυστέρηση.

Κικίλιας για το ΚΕΘΕΑ: Γι' αυτό αλλάζει ο τρόπος ορισμού του Διοικητικού Συμβουλίου

ORES7935«Η αλλαγή στον τρόπο ορισμού του Διοικητικού Συμβουλίου, δεν θα επηρεάσει καθόλου το σκοπό, την αποστολή, τη λειτουργία και τη χρηματοδότηση του οργανισμού»ανέφερε ο υπουργός Υγείας μετά τη συνάντησή του με αντιπροσωπεία του ΟργανισμούΣυνάντηση με αντιπροσωπεία της Διοίκησης του ΚΕΘΕΑ, είχε την Παρασκευή ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, με αντικείμενο συζήτησης την...

Η ΝΔ έγινε 45 ετών - «Με υπευθυνότητα βρέθηκε στη σωστή πλευρά της ιστορίας»


«Η Νέα Δημοκρατία γιορτάζει σήμερα 45 χρόνια προσφοράς στη χώρα. Η παράταξη που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είναι ταυτισμένη με την πορεία της χώρας από τη Μεταπολίτευση και μετά.
Από την εγκαθίδρυση της δημοκρατίας, την ένταξή μας στην ΕΟΚ, μέχρι τις τολμηρές μεταρρυθμίσεις που κράτησαν την Ελλάδα όρθια στα δύσκολα και μέσα στον σκληρό πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης»,
αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πειραιώς για την επέτειο ίδρυσης του κυβερνώντος κόμματος...