slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΗΡΘΕ η… ανάπτυξη του ΣΥΡΙΖΑ – Ποδοπατήθηκαν για μια σακούλα τρόφιμα! (βίντεο)

Ένταση επικράτησε στο Περίπτερο 16 της ΔΕΘ, με τον κόσμο να σχηματίζει ουρές για την τρίτη διανομή τροφίμων, φρούτων – λαχανικών, ελαιολάδου, κοτόπουλου, τυριού και ειδών βασικής υλικής συνδρομής (απορρυπαντικά ρούχων και πιάτων).Χιλιάδες δικαιούχοι βρίσκονται εκεί, με αποτέλεσμα οι

Η HSW απορροφά την αύξηση του ΦΠΑ


Η HELLENIC SEAWAYS, με γνώμονα το σεβασμό και την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, απορροφά την αύξηση του Φ.Π.Α. σε όλες τις κατηγορίες εισιτηρίων ώστε να μην επιβαρυνθούν επιπλέον οι επιβάτες και επιχειρηματίες στις θαλάσσιες μετακινήσεις τους στους 35 προορισμούς που εξυπηρετεί η εταιρεία στο Αιγαίο, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται και νησιά της άγονης γραμμής.

Γιώργος Χατζημάρκος για την φορολογική λαίλαπα: «Πριν τους δοθεί η δυνατότητα να ασελγήσουν επί των νησιών μας, ξήλωναν πεζοδρόμια!»


Δήλωση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου για την νέα, γενική  αύξηση του ΦΠΑ και για την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών σε 11 ακόμη νησιά, από σήμερα 1η Ιουνίου.

Το έγκλημα σε βάρος των νησιών μας, σήμερα ολοκληρώνεται και ταυτόχρονα αποκαλύπτεται και η μεθόδευση μέσω της οποίας κατάφεραν να κρυφτούν πίσω από τους δανειστές και να επιβάλλουν  τις αντιλήψεις  τους οι κύκλοι εκείνοι που υποκινήθηκαν μόνο από ταπεινά ένστικτα και την ιδιότυπη αντίληψη τους περί "δικαιοσύνης".

Εκλογές στον Εμποροεπαγγελματικό Σύλλογο Νάξου

Tην Κυριακή 5 Ιουνίου 2016 από 11:00 το πρωί έως τις 19:00 το απόγευμα στα γραφεία του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου, θα διενεργηθούν οι εκλογές ανάδειξης νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου, καθώς και εκλογή Αντιπροσώπων στην Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, Ομόρων Νομών & Ν. Αιγαίου.
Η εκλογική διαδικασία θα περιλαμβάνει ψηφοδέλτια δύο συνδυασμών.

Οι υποψήφιοι που θα συμμετέχουν στις εκλογές θα ανακοινωθούν την Παρασκευή.

Η κατασκευή σχολικών κτιρίων σε Σύρο και Νάξο εντάσσεται στο νέο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Νοτίου Αιγαίου 2014-2020, με απόφαση του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου





Η αναβάθμιση και επέκταση των σχολικών μονάδων στα νησιά, προτεραιότητα για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Δύο ακόμη σημαντικά έργα ενίσχυσης και αναβάθμισης των σχολικών υποδομών στα νησιά της Σύρου και της Νάξου, εντάσσονται, με απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014-2020».

Πρόκειται για τα έργα «Ανέγερση Δημοτικού Σχολείου και αναδιαρρύθμιση κτιρίου για τη

BINTEO:Τοποθέτηση του βουλευτή Κυκλάδων Νίκου Συρμαλένιου στην Υποεπιτροπή Ορεινών και Νησιωτικών Περιοχών της Βουλής

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η ενεργειακή πολιτική εργαλείο για βιώσιμη ανάπτυξη των νησιών
 Το ενεργειακό ζήτημα της χώρας θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως εργαλείο και ως μέσο για βιώσιμη ανάπτυξη, δήλωσε ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος, κατά την τοποθέτησή του στην Υποεπιτροπή Ορεινών και Νησιωτικών Περιοχών της Βουλής, προσθέτοντας ότι αυτό σημαίνει ότι η πολιτική της Δ.Ε.Η., αλλά και γενικότερα η ενεργειακή πολιτική, δεν

Μητσοτάκης για Τσίπρα: Οι Ελληνες υποφέρουν από τους φόρους και εκείνος ξέπλυνε τις offshore φοροφυγάδων πολιτικών


Απάντηση στα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας στην Ολομέλεια της Βουλής για τη ΝΔ έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέσω Τwitter.
«Οι Έλληνες υποφέρουν από φόρους του Αλέξη Τσίπρα την ίδια ώρα που ο ίδιος ξέπλυνε τις offshore φοροφυγάδων πολιτικών» ήταν το σχόλιο του προέδρου της ΝΔ μέσω του λογαριασμού του στο Twitter.

Οι Αγανακτισμένοι δεν ζουν πια εδώ…

Άρθρο του Θανάση Παπαμιχαήλ – Επικοινωνιολόγου

Απύθμενο θράσος από επιφανείς αξιωματούχους. Δηλώνουν σπουδές που δεν έκαναν ποτέ. Μιλάνε ξένες γλώσσες μόνο σε νοηματική κωφαλάλων. Κρατάνε για τον εαυτό τους το ηθικό πλεονέκτημα, ενώ παράλληλα βγάζουν μύρια όσα στο εξωτερικό ή ξεχνάνε να τα συμπεριλάβουν στις δηλώσεις τους.

Καθημερινά βλέπουν το φως της δημοσιότητας πλαστά πτυχία λυκείων, πανεπιστημίων και αντί για τον εξοστρακισμό των «έξυπνων» πλαστογράφων, τους δίνεται και μια δεύτερη ευκαιρία να εξεταστούν και να κρατήσουν τη θεσούλα τους στο δημόσιο. Κοινωνική πρόκληση θεωρείται και από.....

Η Ρένα και ο Βαλερης μαγειρεύουν κατσικάκι με γραβιέρα Νάξου



Αποχώρησε η ΝΔ από τη Βουλή -Λόγω της τροπολογίας για τις offshore


Καταγγέλλοντας ότι η τροπολογία είναι αντισυνταγματική και 

απολύτως ανεφάρμοστη, η ΝΔ αποχώρησε από τη συζήτηση και την όλη διαδικασία ψήφισης που ξεκίνησε σήμερα το πρωί στη Βουλή.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας ανέφερε ότι η τροπολογία είναι αντισυνταγματική και απολύτως ανεφάρμοστη, καταγγέλλοντας ότι η κυβέρνηση κάνει παιχνίδια και ότι ουσιαστικά έφερε την προηγούμενη ρύθμιση για να ευεργετήσει όσους είχαν offshore, αφού η δημοσίευση του νόμου και

Το κόλπο grosso του Χατζηνικολάκη και του Κουρή!!!!!!!!!!!

Το κόλπο grosso του Χατζηνικολάκη και του Κουρή (με τις ευλογίες του...Παππά).
Αγοράζουν το πτωχευμένο Alter (του Κουρή) και στήνουν το Real TV
Δεν πληρώνουν ούτε ευρώ από τα χρέη εκατομμυρίων που άφησαν.
Και έτσι ξαφνικά πωλείται το Alter!
Ο τηλεοπτικός σταθμός που δεν υπάρχει στον αέρα από το 2012, που έχει αφήσει απλήρωτους τους δημοσιογράφους και τους άλλους εργαζομένους του, που

Το συγκλονιστικό μήνυμα της συζύγου του Νικολόπουλου -Ετοιμάζονται να δωρίσουν τα όργανα της 17χρονης κόρης τους


Σε ένα θαύμα ελπίζει πλέον η οικογένεια του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου προκειμένου να κρατηθεί στη ζωή η 17χρονη κόρη του Νίκη.
Υπενθυμίζεται πως η άτυχη κοπέλα υπέστη το περασμένο Σάββατο πνευμονικό οίδημα, εγκεφαλικό και ανακοπή καρδιάς. Μάλιστα η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, κάτι που περιέγραψε με μήνυμά της στο facebook η σύζυγος του βουλευτή. Η Τασία Μανωλοπούλου, ανήρτησε ένα ιδιαίτερα συγκινητικό μήνυμα μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Facebook, με το οποίο επιβεβαιώνει την είδηση και

Συγχαρητήρια Πέτρου Ραουζαίου στον Πανθηραϊκό για την άνοδο στην Γ’ Εθνική

Στην Γ’ Εθνική Κατηγορία ανέβηκε ο Πανθηραϊκός και ο Πέτρος Ραουζαίος συνεχάρη και δημόσια την ομάδα της Σαντορίνης για την επιτυχία της αυτή.

Αναλυτικά, η δήλωση του κ. Ραουζαίου έχει ως εξής:

Αγιος Προκόπιος - Αγία Αννα: κλειστόν λόγω έργων

φώτο naxospress.
Με ανακοίνωσή του ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ανακοινώνσει ότι λόγω έργων ο δρόμος Αγίου Προκοπίου - Αγίας Αννας θα παραμείνει κλειστός από σήμερα (31/05) έως και τη Παρασκευή (03/06) 

''Αστέρια'' και Μανωλάς... Όλοι για τον Δημήτρη

Προσθήκη λεζάντας
Το ΔΑΚ Νάξου χθες το απόγευμα έλαμψε... Δεν είναι και λίγο να βλέπεις αστέρια των γηπέδων ή μάλλον καλύτερα ''ζωντανούς θρύλους'' να παίζουν ποδόσφαιρο λίγα μέτρα παραπέρα από σένα (!!!) Η συνάντηση διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (και με την αρωγή των Παλαιμάχων Πανναξιακού ΑΟ), με τον Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού κ. Μαργαρίτη να βραβεύει του παλαίμαχους του ΠΣΑΠ. Οι επίλεκτοι -δόξες του ελληνικού ποδοσφαίρου- αγωνίστηκαν απέναντι στους αντίστοιχους του Πανναξιακού, σε έναν αγώνα που έγινε στη μνήμη του Δημήτρη Κεραμιώτη, παλαίμαχου παίκτη του Πανναξιακού, με συμμετοχή σε πολλές ομάδες (Κορωνίδα, ΑΕΚ, ΑΕ Γαλαλτσίου, Εθνικός Ελληνορώσων, Πανναξιακός, Αγερσανί), ο οποίος αποτέλεσε ένα από τα ιδρυτικά μέλη των παλαιμάχων της ομάδας της Νάξου, αλλά έφυγε εντελώς ξαφνικά από κοντά μας τον Σεπτέμβριο του 2014. Όλα τα έσοδα της αναμέτρησης διατέθηκαν στα ειδικά σχολεία Αγίου Θαλέλαιου και Χώρας Νάξου.
Ανώτεροι

O Παχατουρίδης στην προπόνηση του ΠΑΣ



Την ακαδημία του ΠΑΣ Νάξου ώστε να δει την προπόνηση της ομάδος, επισκέφτηκε ο Κος Θοδωρής Παχατουρίδης.
Λίγα λόγια για τον Κο Παχατουρίδη για να θυμηθούν οι παλιότεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι:
Ξεκίνησε ως ποδοσφαιριστής από τη Δόξα Δράμας στην οποία

«Υπάρχει άλλος δρόμος»

Του Γιώργου  Βακόνδιου
Τον κύριο Αντώνη Συρίγο τον εκτιμώ. Είναι συντοπίτης μου, μορφωμένος, επαγγελματίας (δικηγόρος) και δεν προκαλεί με την συμπεριφορά του.
Τον εκτιμώ γιατί δεν είναι επαγγελματίας πολιτικός και σίγουρα δεν έχει καμία σχέση με τους Συρμαλενομανικούς.
Προφανώς διαφωνούμε πολιτικά και διαφέρουμε ως προς την επιστημονική κατάρτιση.
Εκείνος έχει σπουδάσει και υπηρετήσει την νομική επιστήμη και εγώ την οικονομική.Χθες ένιωσε την ανάγκη να απολογηθεί για τις πολιτικές επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ τις οποίες και στηρίζει.

Πάρος: Στο νέο ΕΣΠΑ το Δημοτικό Σχολείο Μάρπησσας και η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων


Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου Γ. Χατζημάρκου εντάσσεται στο νέο ΕΣΠΑ το έργο της αναβάθμισης του Δημοτικού Σχολείου Αρχιλόχου - Μάρπησσας Πάρου
Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, στο πλαίσιο του προγράμματος αναβάθμισης των σχολικών υποδομών στα νησιά της Περιφέρειας, υπέγραψε σήμερα την απόφαση ένταξης του έργου «Αναβάθμιση Δημοτικού Σχολείου Αρχιλόχου – Μάρπησσας Πάρου» στο νέο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Νοτίου Αιγαίου 2014 – 2020, με συνολικό προϋπολογισμό 1.540.000,00€.