slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Εκρήξεις στα πολιτικά γραφεία βουλευτών της ΝΔΜόνο  υλικές  ζημιές προκλήθηκαν από τις εκρήξεις που σημειώθηκαν στα πολιτικά γραφεία του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος, Σταύρου Καλαφάτη, του βουλευτή, Κώστα Γκιουλέκα και του πρώην υφυπουργού, Γιώργου Ορφανού, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Επιτόπου  έχουν σπεύσει περιπολικά και η Πυροσβεστική. 
Ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Σίμος Κεδίκογλου με αφορμή τις ταυτόχρονες εμπρηστικές επιθέσεις με γκαζάκια στα γραφεία του υπουργού αναπληρωτή Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Σταύρου Καλαφάτη και των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας κ.κ. Κ. Γκιουλέκα και Γ. Ορφανού, δήλωσε: ότι «πράξεις τρομοκρατίας δεν πτοούν την κυβέρνηση. Αντίθετα επιβεβαιώνουν ότι είμαστε στο σωστό δρόμο. Στη Δημοκρατία δεν αποφασίζει ο κουκουλοφόρος βομβιστής, αλλά ο λαός με την ψήφο του και οι εκπρόσωποί του στη Βουλή». 


Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ηρακλείου, κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, τόνισε ότι «καταδικάζουμε απερίφραστα τις αποψινές εμπρηστικές επιθέσεις εναντίον των γραφείων των βουλευτών του κόμματος στη Θεσσαλονίκη, κ.κ. Σταύρου Καλαφάτη, Κωνσταντίνου Γκιουλέκα και Γιώργου Ορφανού. Οι επιθέσεις αυτές πλήττουν τη Δημοκρατία. Η συντονισμένη απόπειρα τρομοκράτησης του πολιτικού κόσμου θα πέσει στο κενό».

ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ Σ.Β.Ε.Ν.Ν.Α.Μι.Κ. ΓΙΑ ΤΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΟΝΕΣ ΒΑΡΔΙΕΣ


ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ Σ.Β.Ε.Ν.Ν.Α.Μι.Κ. ΓΙΑ ΤΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ  ΤΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΟΝΕΣ ΒΑΡΔΙΕΣ

Δεν προλάβαμε καλά-καλά να βγούμε από το γραφείο της εισαγγελίας Νάξου, ούτε καν να στεγνώσει το μελάνι  από την καταγγελία για την αυθαίρετη  δίωξη  της διοίκησης του Γ.Ν.-Κ.Υ.Νάξου, της συναδέλφου και συνδικαλίστριας του σωματείου μας και ένα άλλο έγγραφο-απόφαση  έρχεται να   επιβεβαιώσει τις αυθαίρετες επικίνδυνες επιλογές και αποφάσεις που παίρνονται από το Δ.Σ. του νοσοκομείου Σύρου και Νάξου. Αυτή την φορά  έχει να κάνει με τις βάρδιες των ασθενοφόρων.
Λόγω της έλλειψης προσωπικού σε πληρώματα δόθηκε  η εντολή για μονές βάρδιες όσο παράδοξο και παράλογο αυτό να ακούγετε,καθώς επίσης έρχεται και σε αντίθεση με το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας  των ασθενοφόρων του Ε.Κ.Α.Β.(ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ υπ'αριθμ. 376/17-08-1988/ άρθρο 18).
Δηλαδή με απλά λόγια ,τι μας λέει η απόφαση της διοίκησης:

Αναστολή στο κλείσιμο 20 νησιωτικών ΔΟΥ

FOSPHOTOSΘα λειτουργήσουν πρώτα τα μέτρα αποσυμφόρησης των εφοριών, δηλώνει το υπουργείο Οικονομίας
Ανοιχτές θα μείνουν έως τα μέσα Ιουνίου, 20 εφορίες σε νησιωτικές περιοχές, των οποίων το κλείσιμο είχε αποφασιστεί στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης των φοροεισπρακτικών μηχανισμών του υπουργείου Οικονομίας.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο σημειώνει ότι «δίνεται παράταση έως τις 17 Ιουνίου 2013 στη διαδικασία αναστολής λειτουργίας» σε ΔΟΥ νησιών «στα οποία λειτουργεί μία μόνο  φορολογική μονάδα». Όπως επισημαίνει «η παράταση δίνεται προκειμένου, κατά το αμέσως επόμενο διάστημα, να ολοκληρωθούν κρίσιμες ηλεκτρονικές υπηρεσίες που αποτρέπουν την μετάβαση φορολογουμένων στις Δ.Ο.Υ, όπως η δυνατότητα πληρωμής μέσω Τραπεζών ή ΕΛΤΑ για ρυθμισμένες οφειλές».
 Πρόκειται για τις ΔΟΥ των παρακάτω νησιών:

Προβλήματα δανειοληπτών τέλος δείτε στο βίντεο την " 'Ασπίδα "προστασίας του μαγικού Νικολόπουλου υπέρ των αδυνάτων δανειοληπτών

"Φτιάξαμε μία ''ατσαλένια ασπίδα'' προστασίας υπέρ των αδυνάτων, οι Χριστιανοδημοκράτες των δυτικών δήμων της Αττικής, ιδρύοντας έναν σύλλογο που θα προσφέρε...

Τον λένε Βαγγέλη


Στέκεσαι, λοιπόν, ενώπιον της ιστορίας και νομίζω ότι τώρα, στα δυσμά του πολιτικού σου βίου, ήρθε η στιγμή να σκεφτείς τι ψυχή θα παραδώσεις. Για θυμήσου, υπουργός Οικονομικών, Ανάπτυξης, Δικαιοσύνης, Πολιτισμού, Τύπου… Κι έπειτα κάτσε και σκέψου τι οικονομία έχουμε, τι ανάπτυξη, τι δικαιοσύνη, τι πολιτισμό και τι Τύπο.                                  του Χριστόφορου Κάσδαγλη.....

Δεν θέλει..., θέλει τρόπο!

Του Γιώργου . Βακόνδιου

Πολιτευτή Κυκλάδων Νέας Δημοκρατίας Παρατηρώντας  την πολιτική επικαιρότητα νομίζω ότι  μπορούμε να ξεχωρίσουμε εύκολα δύο  γεγονότα.
Από τη μία πλευρά έχουμε την προγραμματισμένη επίσκεψη της Τρόικας η οποία  πιέζει προς ορισμένες κατευθύνσεις όπως η μείωση του δημόσιου τομέα, η υστέρηση των εσόδων, οι καθυστερήσεις σε ....

Η τρόικα έχει γελοίες εμμονές, αλλά και εμείς είμαστε νούμερα ...

Ακούω, βλέπω, διαβάζω… Λέω, δε μπορεί διάολε, κάτι δεν καταλαβαίνω σωστά.
Δεν είναι δυνατόν να επιμένουν οι φωστήρες της τρόικας σε αυτή την παράλογη υπερφορολόγηση των πάντων.
Δεν είναι δυνατόν να μην αντιλαμβάνονται τι σημαίνει η πτώση της κατανάλωσης κατά 9% ακόμη.
Και αστοιχείωτοι θεωρητικά να ήταν -πράγμα που αποκλείεται-  στην πράξη θα ένιωθαν ότι η εξίσωση δε βγαίνει με τίποτα. Η οικονομία είναι σε σπιράλ θανάτου και η κοινωνία λίγο πριν εκραγεί.Το πρώτο πράγμα που θα έπρεπε να κάνουν, λοιπόν, είναι να ζητήσουν μείωση των φόρων. Με πρώτον, τον ΦΠΑ που, με το απερίγραπτο 23% στην εστίαση, αντί να αυξήσει έχει μειώσει δραματικά τα κρατικά έσοδα.
Το αντεπιχειρημά τους είναι επιεικώς γελοίο: τον μειώσαμε στην Πορτογαλία, αλλά οι τιμές δεν έπεσαν, έβαλαν τη διαφορά στην τσέπη τους οι μαγαζάτορες.
Άρα; Πρέπει να γονατίσει εντελώς η αγορά, επειδή στην Πορτογαλία έγινε αυτό; Και γιατί δε λένε ότι και εκεί τα έχουν κάνει μπάχαλο; Γιατί δεν μας εξηγούν πώς γίνεται να εφαρμόζει τέλεια το πρόγραμμα η κυβέρνηση της Λισσαβόνας -έτσι δεν ισχυρίζονταν;- και όλοι οι στόχοι να έχουν πέσει έξω, παρά τις θυσίες του πορτογαλικού λαού;Συμπέρασμα: Ο Τόμσεν και οι συν αυτώ πρέπει να το πάρουν αλλιώς. Πριν τους πάρει και τους σηκώσει.
Πίσω από τα νούμερά τους βρίσκονται άνθρωποι που κινδυνεύουν να χάσουν εντελώς την αξιοπρέπειά τους. Και πόσο απέχει αυτό απ’ το να χάσουν τα λογικά τους;Αυτό, βέβαια, δεν απαλάσσει σε τίποτα τους ανόητους μανδαρίνους του υπουργείου Οικονομικών, που εδώ και έξι μήνες βολοδέρνουν ψάχνοντας μια μέθοδο είσπραξης του νέου φόρου στα ακίνητα, ώστε να αντικατασταθεί το περιβόητο χαράτσι μέσω ΔΕΗ.
Τι έχουν καταφέρει;

Απολύτως τίποτα, με αποτέλεσμα να εκθέτουν τον πρωθυπουργό, να προκαλούν τη σφοδρή αντίδραση της ΔΗΜΑΡ και (την ηπιότερη) του ΠΑΣΟΚ, και να δίνουν το δικαίωμα στην τρόικα να λέει «αφού δε βρίσκετε κανέναν άλλο αξιόπιστο εισπρακτικό μηχανισμό, ας μείνετε με το χαράτσι».


Είπαμε, μόνο τα νούμερα βλέπουν. Αλλά και εμείς είμαστε εντελώς νούμερα, ας το παραδεχθούμε.
Αν ακούσατε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να περιγράφει το πώς η ΕΡΤ γράφει στα παλιά της τα παπούτσια την απόφαση να εκδιωχθούν τα αποδεδειγμένα επίορκα λαμόγια, θα βγάλατε ασφαλή συμπεράσματα… Πολύ δύσκολα αυτή η ρημαδοχώρα θα έχει αύριο…

Πηγή: Aixmi.gr - http://antilogos-gr.blogspot.com

Το θαύμα της ημέρας

Σοκ δάκρυσε η εικόνα του  Βελουχιώτη   ανήμερα της κηδείας του Τσάβες!  
Bonus gif για να νιώσετε τον πόνο.

Ο Μητρόπουλος(ΣΥΡΙΖΑ) δεν πλήρωσε φόρο για το 1 εκατ. δολάρια, το ΣΔΟΕ τον ψάχνει-Στα έγγραφα που έδωσε στη δημοσιότητα δεν περιλαμβάνεται ούτε μία απόδειξη

Η εφημερίδα Τα Νέα επιμένει στη σημερινή της έκδοση ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος δεν πλήρωσε το 1999 φόρο 45% για την αμοιβή 1 εκατ. δολαρίων που έλαβε ως δικηγόρος και εύχεται στον βουλευτή «καλά ξεμπερδέματα» με τον ΣΔΟΕ.

Γράφει το δημοσίευμα:

Νευρική κρίση στο Μαξίμου για το "χαράτσι Νο 3"

Της Μαρίνας Μάνη

Το αποψινό τετ α τετ του Αντώνη Σαμαρά με τους επικεφαλής της τρόικας σχεδιάσθηκε για να εμφανισθεί ως επιστέγασμα μίας δύσκολης πλην θετικής διαπραγμάτευσης και να προβληθούν οι (επιδιωκόμενες) νίκες σε θέματα που αφορούν μεγάλο τμήμα πολιτών.
Oπως ο αριθμός των δόσεων για τα χρέη προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία ή η (πρώτη...) μείωση του ΦΠΑ στο χώρο της εστίασης ή η μετάθεση για το 2014 των απολύσεων στο Δημόσιο με εξάντληση της διαθεσιμότητας και της κινητικότητας στο τρέχον έτος.

Παρότι τα παραπάνω «μπήκαν σε τροχιά συμφωνίας», παραμένει στο τραπέζι το μείζον θέμα...

Δεν υπάρχει κράτος σαν το ελληνικό: Ισοβίτες παίρνουν κανονικά μισθό!

- Σκότωσαν τον δήμαρχο Παγγαίου, καταδικάστηκαν αλλά πληρώνονται κανονικά
- Οι καταδικασθέντες για τη δολοφονία του εισπράττουν το 50% του μισθού τους
- Δεν έχει συνεδριάσει ακόμα το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο για να απολυθούν
- Απίστευτες ιστορίες επίορκων και διαφθοράς στο Δημόσιο, ενώ η τρόικα ζητά απολύσεις
- «Λαβράκια» του ΣΔΟΕ: Συνταξιούχος με 4 εκατ. ευρώ, αγρότες με 222,5 εκατ.
Ξεπερνάει και το πιο παρανοϊκό σενάριο. Είναι είτε για γέλια είτε για κλάματα. Μάλλον για το....

Κυβέρνηση ακόμη και με το ΠΑΣΟΚ του μνημονιακου Βενιζέλου, δέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ

Τελικώς, τα όσα είπε το περασμένο Σάββατο για τους «δεξιούς υπουργούς» του Τσάβες ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην εκδήλωση που διοργάνωσαν η Λούκα Κατσέλη και ο Γεράσιμος Αρσένης, δεν ήταν αποτέλεσμα του… τζετ λαγκ που -παραδέχθηκε ότι- αισθανόταν, έχοντας μόλις γυρίσει από το Καράκας της Βενεζουέλας. Πρόκειται για τη νέα γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ ως προς την πολιτική συμμαχιών, η οποία περιλαμβάνει όλες τις δυνάμεις πλην της «μνημονιακής» Δεξιάς, δηλαδή της ΝΔ και, φυσικά, της Χρυσής Αυγής. Μ' άλλα λόγια, για πρώτη φορά ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ανοιχτά ότι μπορεί να συνεργαστεί ακόμη και με το ΠΑΣΟΚ, αν χρειάζεται συμμάχους για να σχηματίσει κυβέρνηση.
Μετά τα υπονοούμενα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, την νέα πολιτική συμμαχιών του ΣΥΡΙΖΑ εξειδίκευσε χθες, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989 ο γραμματέας της Κ.Ο., Νίκος Βούτσης. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο «συγκρότησης κυβέρνησης λαϊκής σωτηρίας με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών δυνάμεων, εκτός από ΝΔ και Χρυσή Αυγή». Ερώτημα παραμένει, φυσικά, αν η Κουμουνδούρου απορρίπτει όλη τη ΝΔ ή μπορεί να συνεννοηθεί με την… «καραμανλική» πτέρυγα…

Μ

Πέφτουμε απ΄' τα σύννεφα!! Κατηγορούμενος για ξέπλυμα χρήματος ο Α. Δελλατόλας.... Άνοιξε τη ΣΥΡΙΖΑϊκη 6 Μέρες με λεφτά του Λούα Λούα

 Η υπόθεση αφορά σε έμβασμα του Π. Κυριακίδη
Της Αντωνίας Ξυνού
Με την ιδιότητα του κατηγορουμένου καλείται, προκειμένου να απολογηθεί ενώπιον της 2ης τακτικής ανακρίτριας που χειρίζεται την υπόθεση της Proton Bank, ο εκδότης - δημοσιογράφος Αντωνης Δελλατόλας, μετά και την αποκάλυψη της «Κ.Ε». Η κατηγορία που του αποδίδεται σχετικά με το τραπεζικό σκάνδαλο είναι το κακούργημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, για το οποίο ο εκδότης των εφημερίδων «το Ποντίκι» και «6 μέρες», Αντώνης Δελλατόλας αναμένεται να απολογηθεί σχετικά την ερχόμενη εβδομάδα.

Ένωση Ξενοδόχων Νάξου: Υποβολή προσφορών για το 8ο Πανκυκλαδικό Τουρνουά Ακαδημιών Ποδοσφαίρου 2013


Προς: Μέλη της Ένωσης Ξενοδόχων Νάξου
Θέμα: 8ο Πανκυκλαδικό Τουρνουά Ακαδημιών Ποδοσφαίρου 2013
Παρακαλώ όπως μας αποστείλετε την καλύτερη δυνατή προσφορά σε διαθεσιμότητα για 3 διανυκτερεύσεις σε δίκλινα για γονείς και τρίκλινα / τετράκλινα για παιδιά για την περίοδο του Αγίου Πνεύματος (21 - 24/06/2013 ή 22 - 25/06/2013).
Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται πρωινό, μεσημεριανό βραδινό γεύμα, καθώς και.......

ΒΙΝΤΕΟ: Πόλεμος συνιστωσών! Μητρόπουλος αδειάζει Σταθάκη, ο οποίος άσειασε Τσίπρας, ο οποίος άδειασε ΔΕΑ


Να μας ενημερώνουν μόνο στο ΣΥΡΙΖΑ ποιο στέλεχος εκφράζει κάθε μέρα τη επίσημη θέση για την ΑΟΖ για να μην μπερδευόμαστε..
Για παράδειγμα:

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΩΜΑΤΙΩΝ ΝΑΞΟΥ


Η ΕΝΩΣΗ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΩΜΑΤΙΩΝ ΝΑΞΟΥ
Έχει την τιμή να σας προσκαλέσει την ΠΕΜΠΤΗ 14 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013 και ώρα 20:30 στην τελετή κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας που θα πραγματοποιηθεί στο COLOSSEO στον Άγιο Αρσένιο.
Στη συνέχεια θα ακολουθήσει γλέντι με νησιώτικη μουσική και φαγητό ελεύθερα
Με τιμή
Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Κάβουρας Γεώργιος Δημητροκάλλης Ανδρέας

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το 1ο Tournament PES 2013 NAXOS FUN PARK.


Όλοι οι συμμετέχοντες έδειξαν μεγάλο αγωνιστικό ήθος, πνεύμα νικητή κατά τα πρότυπα του Αθλητικού ιδεώδους και του Fair Play. To Naxos Fun Park ευχαριστεί όλους τους συμμετέχοντες και τους χορηγούς: Καταστήματα «ΓΕΡΜΑΝΟΣ» & Αθλητικά είδη «ΤΣΑΚΩΝΙΑΤΗ»Στη Δικαιοσύνη δεκάδες υποθέσεις παράνομων εξαγωγών φαρμάκων


Στη Δικαιοσύνη θα αποσταλούν οι φάκελοι με τις παράνομες εξαγωγές φαρμάκων, ενώ το υπουργείο Υγείας μελετά την αλλαγή νομοθετικού πλαισίου προς την κατεύθυνση αυστηρότερων ποινών για τους παραβάτες....