slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ολόκληρη η σημερινή εκπομπή από την Νάξο - 24/06/11

Ολόκληρη η σημερινή εκπομπή από την Νάξο - 24/06/11

Δείτε εδώ ολόκληρη την σημερινή εκπομπή από την πανέμορφη Νάξο. Καλεσμένοι : Στέλλα Κονιτοπούλου, Μαρία Σολωμού  και Ήβη Αδάμου

Α Π Ι Σ Τ Ε Υ Τ Ο

Πριν λίγο το MEGA μετέδωσε μια αποκαλυπτική και συνάμα απίστευτη είδηση.
Η κυβέρνηση παίρνει πίσω ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ το μέτρο των αποδείξεων που μαζεύαμε επί ένα χρόνο. Παύουν να ισχύουν.

ΟΣΟΙ ΗΔΗ ΠΗΡΑΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΘΑ ΚΛΗΘΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΣΑ ΠΟΣΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 300 ΕΥΡΩ

Ο Πρετεντέρης μάλιστα είπε χαρακτηριστικά:..σε λίγο αυτοί θα μας πάρουν και το αυτοκίνητο.Πλέον τους έχω ικανούς για τα πάντα...

Η λέξη ΝΤΡΟΠΗ είναι ελάχιστη για τους σοσιαΛΗΣΤΕΣ που κυβερνάνε.

Εκτός και εάν είναι απ΄αυτά που τα είπαν για να το πάρουν πίσω μετά και να πουν ότι δήθεν σκέφτονται το λαό.

ΡΕ ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΑΛΗΤΑΡΑΔΕΣ

Παράνομο στοίχημα και στη Νάξο

Νέα διάσταση στην υπόθεση των «στημένων» αγώνων δίνει μάρτυρας με κατάθεσή του στο αστυνομικό τμήμα της Νάξου, ο οποίος κατονομάζει συγκεκριμένα πρόσωπα με «γραφεία στοιχημάτων», ενώ δηλώνει απώλεια χρηματικού ποσού 200.000 ευρώ από παράνομο τζόγο κατά την τριετία 2005-2008. Ο μάρτυρας κατονομάζει τους κατηγορούμενους στην υπόθεση των «στημένων» αγώνων Αθανάσιο Ντότση, Δημήτρη Ζαβαντία και Βασίλη Καρακούλια, καθώς και ακόμη ένα πρόσωπο ως συνεργαζόμενους «στοιχηματζήδες», με γραφεία στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη. Όπως αναφέρει στην κατάθεσή του, κάποιες φορές συγκεκριμένο άτομο από την ομάδα τον παραπλανούσε «...

Πατήστε εδώ να δείτε ολόκληρο το άρθρο

Greece's main opposition leader, Antonis Samaras, for one, is no longer buying it. His economic logic is impeccable: the imposed cuts are squeezing demand at a time when the economy is in deep recession. Indeed, it is already happening: 50,000 businesses went bankrupt last year and the economy is in its third straight year of recession. The fact that the main conservative opposition points this out, however, is a big new twist.

Σε απλή μετάφραση: Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΨΟΓΗ....

Αυτά αναφέρονται σε άρθρο της GUARDIAN.
Καλά, τα δικά μας κανάλια δεν διαβάζουν ή μήπως ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ διεθνή τύπο;;;;;

ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΟ...

Μια λέξη θα ρίξω και την αφήνω να υπάρχει.
Σύντομα θα την αναλύσουμε.
Ελπίζω να μην χρειαστεί.
Ελπίζω να μην προλάβουν.


Ε Υ Ρ Ω Δ Ρ Α Χ Μ Η

Ούτε η αστυνομία δεν θα τους φυλάει όταν θα φεύγουν


  • Από την χθεσινή πορεία αστυνομικών στο κέντρο της Αθήνας. Ήταν μια από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις αστυνομικών. Τουλάχιστον 5.000 συμμετείχαν όπως μας μεταδίδουν.Πυροσβέστες, αστυνομικοί και λιμενικοί ενώθηκαν με τους «Αγανακτισμένους» μπροστά από τη Βουλή , αντιδρώντας στα μέτρα λιτότητας και την οικονομική πολιτική.

Ούγγρος πρωθυπουργός σε Σαμαρά: Γράφτους και προχώρα... είσαι στον σωστό δρόμο!


O Ούγγρος πρωθυπουργός που πέταξε έξω από την χώρα του το ΔΝΤ με αποτέλεσμα τώρα να την αναβαθμίζουν οι οίκοι αξιολόγησης, έδωσε τα εύσημα στον Αντώνη Σαμαρά για την στάση του.
"Κάνεις το σωστό για την χώρα σου. Μην υποκύψεις στις πιέσεις, εσύ είσαι στον σωστό δρόμο"!
Λόγια με μεγάλη βαρύτητα από κάποιον που τόλμησε και πέτυχε.

Σε κήρυξη αναγκαστικής απαλλοτρίωσης ακινήτων στη κορφή Ξύδι προχωρεί ο Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.


Σε  τακτική συνεδρίαση για την ερχόμενη Τρίτη 28 Ιουνίου στις 19:00 με 9 θέματα στην ημερήσια διάταξη προσκαλεί τους δημοτικούς συμβούλους ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων  Φώτης  Μαυρομάτης. Ένα από τα θέματα
 ( 9 ) μεταξύ των άλλων θα είναι και  η λήψη απόφασης για κήρυξη αναγκαστικής απαλλοτρίωσης ακινήτων για την υλοποίηση του έργου: "Χώρος Υγιεινομικής Ταφής Απορριμμάτων (Χ.Υ.Τ.Α) νήσου Νάξου". 
ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ
   ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΣΕ  ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΊΑΣΉ
  Α)  Προς τον κ. Δήμαρχο και τους  κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους Δήμου
Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.

Για να δούμε αυτός φοράει παντελόνια

Διαβάζουμε στο  karxarias  οτι ο  βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ Θωμάς Ρομπόπουλος δήλωσε πριν από λίγο στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά ότι δεν θα ψηφίσει τα νέα μέτρα, ενώ ερωτηθείς για τον Ευάγγελο Βενιζέλο... ο κύριος Ρομπόπουλος είπε ότι είδε έναν άνθρωπο που δεν μπόρεσε να τα βάλει με την Τρόικα για να δούμε όμως ο Ρομπόμποπουλος φοράει παντελόνια η είναι κότα.

Ο ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ (ΙΣΩΣ ΚΑΙ Ο ΡΟΜΠΟΠΟΥΛΟΣ)ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΙΜΑΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ ΤΟΥ

Δήλωση ΣΟΚ έκανε πριν από λίγο στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΑΛΤΕΡ και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θ. Ρομπόπουλος.Δήλωσε ότι δεν θα ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο, συμπληρώνοντας όμως ότι αν του ζητήσει το κόμμα του να παραιτηθεί, θα το πράξει.

Ο Ρομπόπουλος είπε ότι καταλαβαίνει τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα και ότι πρέπει να πάρουμε τη δόση αλλά δεν μπορεί να μην σκεφτεί και τα παιδιά του και το μέλλον της χώρας που υποθηκεύεται από μια πολιτική διαρκούς υπερχρέωσης.

Είπε επίσης ότι μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις των νέων μέτρων αισθάνεται ότι η ψήφος εμπιστοσύνης που έδωσε στην κυβέρνηση δεν έχει πια καμιά σημασία αφού στην πραγματικότητα η νέα κυβέρνηση δεν κυβερνάΚύριε Αθανασιάδη, κύριε Ρομπόπουλε, εάν πράγματι δεν παίζετε θέατρο, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΘΕΙΤΕ ΤΩΡΑ, ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ
Ειδάλλως θα χαρακτηριστείτε ως ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ δηλαδή ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ


ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ ΤΟΥΣ;;;;;;

Γιάννης Βρούτσης:«Το Μνημόνιο Βενιζέλου, όπως το παρουσίασε ο ίδιος συνοψίζεται σε τρεις λέξεις: Φόροι, φόροι, φόροι!

«Το Μνημόνιο Βενιζέλου, όπως το παρουσίασε ο ίδιος συνοψίζεται σε τρεις λέξεις: Φόροι, φόροι, φόροι! Ακόμη και για αυτούς που παίρνουν 570 ευρώ το μήνα.

Μέτρα, ακόμη πιο επώδυνα και ακόμη πιο αναποτελεσματικά, που στην κυριολεξία θα συντρίψουν την μεσαία τάξη και θα αποτελειώσουν τους φτωχότερους.
Μέτρα, που αποκλείουν την ανάκαμψη και την ανάταξη της Εθνικής μας οικονομίας.
Μέτρα, που η εφαρμογή τους, θα γυρίσουν την Ελλάδα και τους Έλληνες αρκετές δεκαετίες πίσω».

Μνημόνιο -συμφωνία μεταξύ του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων και του Συλλόγου Ιδιοκτητών Επιχειρήσεων Μαζικής Εστίασης Δ. Νάξου ¨Νάξος-Φιλοξενία¨ για την δημιουργία 72 θέσεων απασχόλησης

Με  ισχυρή πλειοψηφία εγκρίθηκε  το μνημόνιο-συμφωνία μεταξύ του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων και του Συλλόγου Ιδιοκτητών Επιχειρήσεων Μαζικής Εστίασης Δ. Νάξου ¨Νάξος-Φιλοξενία¨ για τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου. Στο μνημόνιο-συμφωνία αντέδρασαν και καταψήφισαν η επικεφαλής, της Λαϊκής Συσπείρωσης Ευδοκία Ψαρρά που το χαρακτήρισε ως μνημόσυνο  για τις κοινωνικές υπηρεσίες που πρέπει να προσφέρονται στους πολίτες από το κράτος ή τους δήμους,   και η επικεφαλής των Πολιτών για τα Νησιά μας Θέκλα Κίζη που το χαρακτήρισε ως ταφόπετρα σε κάθε είδους εργασιακό δικαίωμα. Από το πρόγραμμα αναμένεται να ωφεληθούν 72 άτομα για χρόνο εργασίας από 2 έως 5 μήνες την περίοδο 1-10-2011 έως 1-10-2012 συνολικά ενώ οι τομείς παρέμβασης, είναι: φυσικό περιβάλλον, κοινωνικός τομέας, εκπαίδευση, πολιτισμός. Ακολουθεί η εισήγηση του Αντιδημάρχου Τοτόμη Πρωτονοτάριου

Σαμαράς προς λαμόγια Ευρωπαίους: Κριτής μου ο Ελληνικός λαός:http://www.antinews.gr/wp-content/uploads/2010/01/samaras-2.jpg«Είχα την ευκαιρία να μιλήσω με τους εταίρους μας στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Επανέλαβα ότι συμφωνούμε με τους στόχους και με τα μέσα δημοσιονομικής εξυγίανσης: Με την εξάλειψη του ελλείμματος, τον περιορισμό του χρέους, τη μείωση της κρατικής σπατάλης και τις διαρθρωτικές αλλαγές. Αυτά όλα τα έχουμε προτείνει, τα έχουμε στηρίξει και εξακολουθούμε να τα στηρίζουμε. Και είμαστε οι πρωτοπόροι που ζητάμε πολύ περισσότερα από όσα μπορεί να κάνει η κυβέρνηση και σε αποκρατικοποιήσεις και στην αξιοποίηση περιουσίας.

ΆΤΥΠΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΜΑΝΟΛΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ, ΣΤΗΝ ΚΩΝ/ΠΟΛΗ.


Επίσκεψη για προσωπικούς λόγους στην Κωνσταντινούπολη πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Μανόλης Μαργαρίτης, από 17 έως 20 Ιουνίου. Επισκέφτηκε το Πατριαρχείο, όπου παραβρέθηκε στη θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου και είχε άτυπη συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως, Παναγιότατο κκ. Βαρθολομαίο, με το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Χαλκηδόνος, κκ. Αθανάσιο και με τον Έλληνα πρόξενο. Ο Δήμαρχος έτυχε θερμής υποδοχής από τον Πατριάρχη, δώρισε στον κκ. Βαρθολομαίο βιβλία της Νάξου και τον προσκάλεσε να επισκεφτεί το........ 

Ποιος Παπακωνσταντίνου , ο Μπένυ θα μας κάνει να πούμε τον Δεσπότη Παναγιωτηhttp://img229.imageshack.us/img229/3611/bennypf5.jpgΜέτρα σοκ: 
- Εισφορά αλληλεγγύης 1% - 5% και μείωση αφορολόγητου στις 8.000 ευρώ
- Αύξηση ΕΦΚ στο πετρέλαιο 6 λεπτά/λίτρo
- Πλήρης εξίσωση του φόρου στο πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης για τις επιχειρήσεις
-300 ευρώ τέλος στους ελεύθερους επαγγελματίες
αφορολόγητο για τα ακίνητα πέφτει στις 200.000 ευρώ
...

και μετά απ' όλα αυτά ο Μπένυ είπε:
"ΑΝ ΟΛΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ..."

«Βασικός στόχος μας είναι να ανακτήσουμε την αξιοπιστία μας» δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλος στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο υπουργείο Οικονομικών που τελείωσε πριν λίγο.

Προχειρότητα ή Ανικανότητα το κλείσιμο του Βρεφικού Σταθμού;

Όταν τον Απρίλιο ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, ανακοινώθηκε σε όλα τα τοπικά ΜΜΕ ότι “παρά την μεγάλη οικονομική στενότητα και τις διαρκείς περικοπές πιστώσεων των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων από το Κεντρικό Κράτος προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο Δήμος κλείνει τον Προϋπολογισμό του με μεγάλη άνεση ... Είναι χαρακτηριστικό ότι στον Προϋπολογισμό εξακολουθούν να υπάρχουν όλες εκείνες οι πιστώσεις που εξασφαλίζουν όχι μόνο την ομαλή λειτουργία του Δήμου (μισθοδοσία προσωπικού κλπ.), αλλά εγγυώνται την συνέχιση λειτουργίας των προνοιακών δομών (ΚΑΠΗ, Παιδικοί Σταθμοί, Βρεφονηπιακοί Σταθμοί κλπ.), των αθλητικών δομών, των πολιτιστικών δραστηριοτήτων, των δημοτικών λεωφορείων κλπ”.

"Δημοκρατική Συμμαχία" : Προτάσεις για το Μεσοπρόθεσμο


Ντόρα Μπακογιάννη: «Οι Ευρωπαίοι Φιλελεύθεροι κατέληξαν σ' ένα εξαιρετικά ριζοσπαστικό και ευνοϊκό σχέδιο για την Ελλάδα».
 
Οι βασικές προτάσεις της Δημοκρατικής Συμμαχίας οι οποίες υιοθετήθηκαν από την κοινοβουλευτική ομάδα των Ευρωπαίων Φιλελευθέρων Δημοκρατών κατά την πρόσφατη επίσκεψη της Ντόρας Μπακογιάννη στις Βρυξέλλες (21/6) και οι οποίες παρουσιάστηκαν στον Επίτροπο της Ε.Ε. Όλι Ρεν (21/6) αλλά και στην τρόικα (22/6) περιλαμβάνουν:
 

Ο Μητροπολίτης Παροναξίας κ.κ. Καλλίνικος βράβευσε την γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Πανναξιακού

naxosfan 

Την γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Πανναξιακού βράβευσε χθες το μεσημέρι, στο γραφείο του, ο Μητροπολίτης Παροναξίας κ.κ. Καλλίνικος
Αφού πρώτα συνεχάρη τις αθλήτριες και την διοίκηση για την ιστορική άνοδο στην Α2, στη συνέχεια απένειμε στον πρόεδρο κ. Μανόλη Βαθρακοκοίλη τιμητική πλακέτα και μια εικόνα του Αγίου Νεκταρίου προστάτη του αθλητισμού. Στις πρωταθλήτριες χάρισε από ένα Σταυρό- για να τις προστατεύει όπως είπε χαρακτηριστικά -και από ένα θρησκευτικό βιβλίο.
Οι άνθρωποι της διοίκησης ευχαρίστησαν τον σεβασμιότατο για την τιμή και το .....

Κατάθεση αναφοράς Γ. Βρούτση για το Ειρηνοδικείο Μυκόνου


Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Ιωάννης Βρούτσης, κατέθεσε στη Βουλή αναφορά σχετικά με το θέμα που απασχολεί έντονα τους κατοίκους της Μυκόνου, του Νομού Κυκλάδων. Ειδικότερα:
Προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατατέθηκε αναφορά, σχετικά με την ενδεχόμενη κατάργηση του Ειρηνοδικείου Μυκόνου.
Δυστυχώς, οι......... 

Ολόκληρη η σημερινή εκπομπή από την Νάξο - 23/06/11

Δείτε εδώ ολόκληρη την σημερινή εκπομπή από την πανέμορφη Νάξο. Καλεσμένοι : O Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Μανώλης Μαργαρίτης η Κατερίνα Στικούδη , ο Κώστας Μαρτάκης  και ο Παναγιώτης Μπουγιούρης