slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΠΟΙΟΣ ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΘΑ ΤΟΛΜΟΥΣΕ ΝΑ ΠΕΙ ΑΥΤΟ

Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2012


Η ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΠΡΟΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ: ΑΝ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΕΔΩ ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ!!!

"Αυτή είναι η χώρα μας, η γη μας, και ο τρόπος ζωής μας, και εμείς θα σας επιτρέψουμε κάθε ευκαιρία για να απολαύσετε όλα αυτά. Αλλά μόλις τελειώσετε τα παράπονα, τη γκρίνια για τη σημαία μας, τις χριστιανικές πεποιθήσεις μας, ή τον τρόπο ζωής μας, εγώ πολύ θα σας ενθαρρύνω να εκμεταλλευτείτε μια άλλη μεγάλη ελευθερία της Αυστραλίας, «το δικαίωμα να την εγκαταλείψετε" ανέφερε χαρακτηριστικά η πρωθυπουργός της....
Αυστραλία Τζούλια Γκίλαρντ.

«Αν δεν είστε ευχαριστημένοι από εδώ να φύγετε. Εμείς δεν σας αναγκάσαμε να έρθετε εδώ. Εσείς ζητήσατε να είσατε εδώ." κατέληξε η Αυστραλιανή πολιτικός που ξεκίνησε τις αναφορές της σχετικά με την π΄ροθεση κάποιων μουσουλμών που θέλουν την εφαρμογή του νόμου της Σαρίας στην Αυστραλία. Μάλιστα υπογράμμισε ότι είναι υπέρ της παρακολούθησης των υφισταμένων τζαμιών από τις μυτικές υπηρεσίες της Αυστραλίας...

Τα «κατορθώματα» του Γιώργου Παπανδρέου


Πώς ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ οδήγησε ως πρωθυπουργός την Ελλάδα στον γκρεμό

Τα «κατορθώματα» του Γιώργου Παπανδρέου
Παρά τα μόλις δύο χρόνια διακυβέρνησης, ο τέως πρωθυπουργός και υπό αντικατάσταση πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ.Γιώργος Παπανδρέου, μπορεί να επαίρεται ότι πέτυχε το ακατόρθωτο.
Κατέστησε το κόστος δανεισμού για το Ελληνικό Κράτος και τις Ελληνικές Επιχειρήσειςδυσβάστακτο, με αποτέλεσμα οι χρηματαγορές να μας έχουν κλείσει την πόρτα στα μούτρα για τα επόμενα αρκετά χρόνια.
Εκτόξευσε το δημόσιο χρέος στα ύψη. Έδωσε το τελειωτικό χτύπημα στο Χρηματιστήριο.
Οδήγησε την ανεργία στο Θεό και τις ακμάζουσες εταιρείες σε πλήρη απαξίωση με αποτέλεσμα να ξεπουλιούνται σε ξένους μπιρ παρά. Έκανε και πολλά άλλα. Το σοβαρότερο από αυτά όμως είναι ότι στέρησε την ελπίδα από έναν ολόκληρο λαό, που μέρα με τη μέρα βουλιάζει στη μιζέρια και τα αδιέξοδα.........................................................................

Tιμοκατάλογος για… βουλευτές

Δείτε τον:

ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ-ΜΥΚΟΝΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 21/01 ΩΡΑ 14:15


Το Σαββάτο 21/01 και ώρα 14:15 o Πανναξιακός αντιμετωπίζει τη Μύκονο σε ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι για τη συνέχεια στο δύσκολο πρωτάθλημα της Δ' Εθνικής.
Καλούμε το φίλαθλο κοινό της Νάξου να δώσει βροντερό παρόν για άλλη μια φορά στο ΔΑΚ Νάξου.

Η ΟΝΝΕΔ Κυκλάδων για την κατάργηση της γραμματείας Αιγαίου και νησιωτικής πολιτικής

Εν μέσω κρίσης και σε μία από τις πιο δύσκολες περιόδους για την χώρα , ένα ακόμα πολιτικό έγκλημα απειλεί  τους Κυκλαδίτες και το σύνολο των πολιτών του Αιγαίου. Η κυβερνητική πρόθεση για κατάργηση της γραμματείας Αιγαίου και  νησιωτικής πολιτικής προκαλεί πραγματικά το ...

ΔΕΗ: 56 εκ μηνιαίως οι υπάλληλοι... 6,5 εκ οι διευθυντάδες και ζήσαν αυτοί καλά και μεις χειρότερα

Στα 6,5 εκατομμύρια ευρώ ανέρχεται η μηνιαία μισθοδοσία των στελεχών της ΔΕΗ, σε σύνολο μισθοδοτικής δαπάνης 62 εκατομμυρίων ευρώ, χωρίς τις εργοδοτικές εισφορές. Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από έγγραφο του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ, Αρθούρου Ζερβού, που διαβιβάστηκε στη Βουλή, στο πλαίσιο απάντησης σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ. Άγγελου Κολοκοτρώνη, ο οποίος κατήγγειλε υπερβολικό αριθμό των ανώτερων στελεχών στην επιχείρηση. 

Σύμφωνα με τον κ. Ζερβό, ο συνολικός αριθμός των στελεχών της Επιχείρησης (η ΔΕΗ απασχολεί, συνολικά, περίπου 21.000 εργαζόμενους) αποτελεί το 8% του συνολικού αριθμού των εργαζομένων, ενώ η μισθοδοσία τους ανέρχεται στο 10% της συνολικής μισθοδοσίας και «κατά συνέπεια, η επιβάρυνση του μισθολογικού κόστους εξαιτίας των στελεχών είναι ελαχιστότατη».

Ειδικά για τις αποδοχές των στελεχών της επιχείρησης, ο επικεφαλής της ΔΕΗ διαβεβαιώνει ότι έχουν υποστεί τις μειώσεις των νόμων, που έχουν ψηφιστεί το 2010 και το 2011 και σε κάθε περίπτωση δεν υπερβαίνουν τα οριζόμενα στο νόμο περί ανωτάτου ορίου αποδοχών.

Επίσης προστίθεται ότι στα στελέχη δεν καταβάλλεται καμία πρόσθετη παροχή, όπως μπόνους, δωρεάν μετακινήσεις κλπ, παρά μόνο το Επίδομα Ευθύνης, το οποίο όπως αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, συνίσταται σε 715 ευρώ για τους Διευθυντές, 507 ευρώ για τους Βοηθούς Διευθυντές/Διευθυντές Κλάδου, 325 ευρώ για τους Τομεάρχες και 130 ευρώ για τους Υποτομεάρχες.

«Πυρά» της ΔΗ.ΣΥ. κατά του ΚΚΕ για την κατάληψη της ΓΣΕΒΕΕ

Κατά μέτωπο επίθεση στο ΚΚΕ εξαπέλυσε η Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη, με αφορμή την κατάληψη εκ μέρους του ΠΑΜΕ των γραφείων της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας, όπου επρόκειτο να γίνει η συνάντηση των κοινωνικών εταίρων.


«Η πρακτική του ΠΑΜΕ ως μετωπική οργάνωση του ΚΚΕ να εμποδίσει το διάλογο μεταξύ των κοινωνικών εταίρων δεν έχει σχέση με τη δημοκρατία», αναφέρει ανακοίνωση της Δημοκρατικής Συμμαχίας και καταλογίζει ευθύνες στο ΚΚΕ για την αύξηση της ανεργίας.

«Την ώρα που το ΚΚΕ προχωρεί σε απολύσεις εργαζομένων στις δικές του επιχειρήσεις, με τις ασκήσεις επαναστατικής γυμναστικής και ανάλογες ακραίες δράσεις, το μόνο που καταφέρνει είναι να επιβαρύνει το επενδυτικό κλίμα, να διώχνει παραγωγικές μονάδες από τη χώρα με αποτέλεσμα να οδηγούνται στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενοι», τονίζεται στην ανακοίνωση της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

Εποχές κι αυτές επί Καραμανλή!

Ποια είναι η διαφορά Καραμανλή - Παπανδρέου;
Τότε με 3,3 δις ευρώ οι ξένοι αγόρασαν την Εμπορική...
σήμερα με τα ίδια λεφτά αγοράζουν όλη την Ελλάδα


η Cisco κάτω αριστερά ήταν άλλη μια παρενέργεια της εποχής Καραμανλή...
 

Ο Νίκος Κωστόπουλος στη κοπή πίτας της ΔΗΜ.ΤΟ κέντρου Πετρούπολης

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ

2012 01 19 ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΝΟ 3.jpg
Ευρεία σύσκεψη υπό τον Περιφερειάρχη Γιάννη Μαχαιρίδη και με τη συμμετοχή των Αντιπεριφερειαρχών Γιώργου Πουσσαίου, Τζώρτζη Μακρυωνίτη, του Δημάρχου Τήνου Παναγιώτη Κροντηρά, υπηρεσιακών στελεχών της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής και των Περιφερειακών Συμβούλων, Δημήτρη Γρυπάρη και Ματθαίου Βίλλα, πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Σύρο με αντικείμενο την ολοκλήρωση του έργου Λιμένα Τήνου.

Ορισμός νέας ημερομηνίας διεξαγωγής της Ειδικής Συνεδρίασης για τον απολογισμό πεπραγμένων έτους 2011

Η προγραμματισμένη Ειδική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου για την 27η Ιανουαρίου 2012 ημέρα Παρασκευή και ώρα 10:00 π.μ. στην  αίθουσα Ροδίνι του Δήμου Ρόδου με θέμα: “Απολογισμός απ’ τον κ. Περιφερειάρχη  των πεπραγμένων έτους 2011 της Περιφερειακής Αρχής Νοτίου Αιγαίου»,  σε εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 185 του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ 87τΑ) «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης-Πρόγραμμα Καλλικράτης», αναβάλλεται για την 3η Φεβρουάριου 2012 ημέρα Παρασκευή στον ίδιο τόπο και την ίδια ώρα λόγω συμμετοχής των Δημάρχων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στο Συνέδριο της Κ.Ε.Δ.Ε. που θα πραγματοποιηθεί στην Κομοτηνή στις 27-28 Ιανουαρίου 2012.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ, Γ. ΒΡΟΥΤΣΗ


Ο Βουλευτής Κυκλάδων, κ. Γιάννης Βρούτσης θα πραγματοποιήσει σειρά προγραμματισμένων επισκέψεων από την Παρασκευή 13/1 έως και το Σάββατο 4/2 στα ακόλουθα νησιά των Κυκλάδων:
Σύρος, Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012. Παρέστη στην κοπή της Βασιλόπιτας της Ν.Δ. Σύρου που έλαβε χώρα στο Πνευματικό Κέντρο Ερμούπολης. Στην εκδήλωση συμμετείχε επίσης ως κεντρικός ομιλητής ο Τομεάρχης Εργασίας της Ν.Δ. και...........

Ανακοίνωση Κ.Ο.Β. Κωμιακής του ΚΚΕ 18.1.2012


Με αφορμή την συζήτηση στο περιφερειακό συμβούλιο Ν. Αιγαίου για το αλιευτικό καταφύγιο του Απόλλωνα, αναφέρουμε τα παρακάτω:
Συμφωνούμε με τη θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης Ν.Αιγαίου, ότι το αλιευτικό καταφύγιο, είναι έργο ζωής για την περιοχή, θα βοηθήσει στην παραμονή και διαβίωση των κατοίκων, την ανάπτυξη και αξιοποίηση της Β. Νάξου, με την προϋπόθεση ότι θα προστατεύει και θα αναδεικνύει τις αρχαιότητες που......... υπάρχουν, θα σέβεται το περιβάλλον και την αισθητική του τοπίου.

Η οργάνωσή μας ασχολείται και αναδεικνύει σοβαρά προβλήματα της περιοχής μας, όπως το αποχετευτικό της ορεινής Νάξου και ιδιαίτερα του τοπικού διαμερίσματος Κορωνίδας, με διεκδικητικό πλαίσιο:

* Ενιαία αντιμετώπιση του αποχετευτικού και ΒΙΟΚΑ για όλο το τοπικό διαμέρισμα.
* Άμεση προώθηση των απαιτούμενων διαδικασιών για τη δημιουργία νέου ή νέων ΒΙΟΚΑ.
* Λήψη από το Δήμο όλων των απαραίτητων μέτρων, σύμφωνα με όσα προβλέπει ο νόμος, η επιστήμη και η τεχνολογία, ώστε να διασφαλίζεται η δημόσια υγεία μέχρι και την οριστική λύση του προβλήματος.

Στην κατεύθυνση αυτή ασκήσαμε πίεση στις αρμόδιες αρχές, όπως και οι εκλεγμένοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση για την επίλυσή τους.

Οι αρμόδιες αρχές όμως προσαρμόζοντας την τακτική τους στην κατεύθυνση του Καλλικράτη και της γενικότερης κεντρικής πολιτικής, αντιμετωπίζουν με προχειρότητα τόσο σοβαρά προβλήματα και χωρίς κανένα σχεδιασμό. Χαρακτηριστικό είναι ότι για τις προκαταρτικές μελέτες για το αποχετευτικό της ορεινής Νάξου που ξεκίνησε ο δήμος Δρυμαλίας το 2009 μετά από την πίεση που ασκήθηκε, η νέα δημοτική αρχή έδωσε παράταση για την ολοκλήρωσή τους ένα χρόνο.

Κωμιακή 18.1.2012

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΞΥΠΝΗΣΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ TOY ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΔΑΚΡΥΑ   

Δηλώνουμε αντίθετοι στην αιφνιδιαστική και αναιτιολόγητη κατάργηση της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής επειδή:
* αφαιρεί από τον νησιωτικό χώρο του Αιγαίου ένα θεσμικό κεκτημένο, και ένα πολύτιμο εργαλείο στρατηγικού σχεδιασμού
* περιορίζει την δυνατότητα διαμόρφωσης και εφαρμογής νησιωτικών πολιτικών για την βιώσιμη ανάπτυξη της........

ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ: Ερωτήσεις-Επερωτήσεις προς τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου

 Προς τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου    κ. Γ. Γκούφα  
Κοιν: Περιφερειάρχη, Αντιπεριφερειάρχες,
Περιφερειακούς Συμβούλους
Ερωτήσεις - Επερωτήσεις
Κύριε πρόεδρε εκ μέρους της παράταξης μας και βάσει του Κανονισμού, θέλουμε να καταθέσουμε τις παρακάτω Ερωτήσεις-Επερωτήσεις:

Α.Ε.Κ.


Σε μια λιτή εκδήλωση χθες το απόγευμα στα γραφεία του συνδέσμου, οι φίλοι της ΑΕΚ στη Νάξο έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πιτα. Την κοπή ανέλαβε ο ''επίτιμος πρόεδρος'', γνωστός και αγαπητός  σε όλουςΒασίλης Βαληνδράς, από τους παλαιότερους ΑΕΚτζηδες στο νησί, ο οποίος ...
 ευχήθηκε η Ένωση να ξεπεράσει γρήγορα τα προβλήματα της.
Ως είθισται, ο τυχερός της χρονιάς που θα έβρισκε το φλουρί ... θα αναλάμβανε και την πληρωμή των ενοικίων του συνδέσμου για το 2012 !(lol)
To φλουρί τελικά βρέθηκε στο κομμάτι του Νίκου Σκουλάτου, ο οποίος κέρδισε και το δώρο προσφορά του Naxos tours.
                         Και του χρόνου !
*Ο σύνδεσμος ευχαριστεί το ζαχαροπλαστείο ''Ακταιόν'' για την προσφορά του στην εκδήλωση!

Στις 29 Απριλίου οι εκλογές και βλέπουμε...

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, το πολιτικό σύστημα προσανατολίζεται να κάνει τις εθνικές εκλογές στις 29-4-2012 και πάντως σε καμία περίπτωση ενωρίτερα. Εμείς σας είχαμε πει ήδη ότι: Εκλογή ηγεσίας τον Μάρτιο; Το ΠΑΣΟΚ ή η ΝΔ μας κοροϊδεύει; Τελικά χθες το ΠΑΣΟΚ, το οποίο φυσικά γνωρίζει από μέσα τι ακριβώς θα συμβεί  (ο λαός δυστυχώς δεν γνωρίζει), καθόρισε χωρίς άγχος και με χρονοβόρες διαδικασίες, τις εσωκομματικές εκλογές του για...

Ποιός Πρωθυπουργός της χώρας δημιούργησε το μεγαλύτερο Χρέος;


Παραπάνω βλέπουμε το Χρέος της Ελλάδας ως ποσοστό του ΑΕΠ καθώς και την χρονική περίοδο με τους πρωθυπουργούς της χώρας από την Χούντα μέχρι και τα μέσα του 2010. Εμείς δεν θα σχολιάσουμε το γράφημα, καθώς "μια εικόνα αξίζει χίλιες λέξεις".

ΠΗΓΗ: http://www.xrimanews.gr/agores/24608-poios-prwthypoyrgos-ths-xwras-dhmioyrghse-to-megalytero-xreos

Ο παραπάνω πίνακας είναι από διεθνή οικονομικά στοιχεία Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ευφυία για να αντιληφθεί κανείς, που έχει εκτοξευθεί το χρέος από τα μέσα του 2010 που τελειώνει το γράφημα και μετά;;
Γιώργο τον λένε κι όλοι οι Έλληνες κλαίνε