slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ομιλία Φώφης Γεννηματά Προέδρου του ΠΑΣΟΚ στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο στη Θεσσαλονίκη


"Απευθύνομαι στον ελληνικό λαό, στους πολίτες, σε αυτούς που σήκωσαν το φορτίο της κρίσης για να τους πω ότι οι θυσίες τους και οι προσπάθειες τους πέντε χρόνια τώρα, εξανεμίζονται σε μια μόνο στιγμή, σε μια μόνο απόφαση"

Φίλες και Φίλοι, Συντρόφισσες και Σύντροφοι,
Ακούσαμε πριν από λίγη ώρα το διάγγελμα του Πρωθυπουργού.
Ο κ. Τσίπρας για μια ακόμη  φορά είναι εκτός τόπου και χρόνου. Σαφέστατα οδηγεί την Ελλάδα έξω από την Ευρώπη, έξω από την ζώνη του ευρώ, με όρους χρεοκοπίας, φτωχοποίησης και καταστροφής.
Το διάγγελμά του είναι για μια ακόμη φορά ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΟ, γεμάτο εμμονές, ψέματα και πλαστά διλήμματα.
Οι πολίτες δεν παγιδεύονται πια!

«Ναξιακή Αμφικτιονία»: ΝΑΙ στην Ευρώπη του Κωνσταντίνου Καραμανλή

Έκτακτη έκδοση της «Ναξιακής Αμφικτιονίας»

ΑΠΙΣΤΕΥΤH KINHΣΗ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ Σοκ στην Ελλάδα: Ο Βαρουφάκης ανάρτησε στο υπουργείο Οικονομικών γιγαντιαίο πανό με το «Οχι» [εικόνα]



Δεν έχει προηγούμενο. Το υπουργείο Οικονομικών ανάρτησε πανό με το «Οχι», το οποίο καταλαμβάνει δύο ορόφους. Την ίδια ώρα, ο Αλέξης Τσίπρας βρισκόταν σε διαπραγμάτευση με τους δανειστές για τη σωτηρία της Ελλάδας!

Ποιος το περίμενε…

Άρθρο του Θανάση Παπαμιχαήλ – Επικοινωνιολόγου
  Ποιος το περίμενε να βιώνουμε ότι βιώνουμε το τελευταίο διάστημα, με κλειστές τράπεζες, με «ψίχουλα» μετρητών από τα ΑΤΜ, με ουρές για «ολίγη» σύνταξη και σε πλήρη αποδόμηση της μέχρι σήμερα ισορροπημένης ζωής μας. Και να μην ακούμε κι ένα «συγνώμη» από τους εμπνευστές….

Συμβούλιο της Ευρώπης: Το ελληνικό δημοψήφισμα δεν ανταποκρίνεται στα διεθνή πρότυπα



Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Associated Press, αποφάσισε πως «οι συνθήκες διεξαγωγής του δημοψηφίσματος στηνΕλλάδα, δεν πληρούν τις διεθνείς προδιαγραφές».
Διαβάστε επίσης:

Σκηνές χάους στην Ελλάδα της αριστεράς, εικόνες ντροπής: ηλικιωμένοι και φτωχοί πληρώνουν της έμμονες παρέας του Αλέξη

 
Το χειρότερό της εφιάλτη ζει η Ελλάδα, αποτέλεσμα της κυβερνητικής απόφασης να μη έρθει σε συμφωνία με τους εταίρους, αλλά να πάει σε δημοψήφισμα. Οι τράπεζες είναι κλειστές, οι πολίτες που έχουν αφήσει χρήματα στους λογαριασμούς τους περιμένουν σε ουρές μπροστά από τα ΑΤΜ για να πάρουν 60 ευρώ (αν είναι τυχεροί και δεν έχουν τελειώσει τα 20ευρω) ή 50 ευρώ ημερησίως ενώ η κυβέρνηση που φέρει την ευθύνη για τις εικόνες αυτές προσπαθούσε να πείσει τον κόσμο πως αυτό θα κρατήσει λίγο και είναι απλώς μία μικρή ταλαιπωρία. Διαψεύστηκε όμως και για ακόμα μία φορά και τα σπασμένα τα πληρώνουν οι πολίτες, αφού το δημοψήφισμα που αποφάσισε η κυβέρνηση να διενεργήσει οδήγησε στην καταστροφή με

Ψηφίζω ΝΑΙ

Του Γιώργου  Γιαννόπουλου 
Είναι ώρα μία το πρωί, το ρολόι κυλούσε ανάποδα τα τελευταία λεπτά μέχρι να μηδενιστεί ο χρόνος και να ακουστεί η είδηση: Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα με ληξιπρόθεσμη οφειλή……..

Μύλος, συμπυκνωμένες καταιγιστικές εξελίξεις .Μίαν ώρα πριν βγήκαμε επίσημα εκτός προγράμματος στήριξης .

Οι τράπεζες από προχτές κλειστές. Ουρές στα μηχανήματα ανθρώπων με βλέμματα γεμάτα αγωνία και φόβο.

Και οι φωνές από την τηλεόραση κουραστικά όμοιες, ανακατεμένες, συζητήσεις αποπροσανατολιστικές, σαν οι εκφωνούντες να βρίσκονται αλλού, σαν να μην βλέπουν ,σαν να...

Δεν φοβάμα ,είμαι Έλληνας!!

Αναστάσιος ΚΑΛΗΜΕΡΗΣ

Στις 28 Οκτωβρίου 1940 η Ιταλία ζήτησε από τον πρωθυπουργό Ι. Μεταξά την παράδοση της χώρας.

Η απάντηση ήταν: ΟΧΙ.

Συνεργασία υπουργείου και εμπορικού κόσμου της Νάξου για την Κάρτα Αλληλεγγύης


Στην ανακούφιση μερίδας συμπολιτών που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας και υποφέρουν σχεδιάστηκε η Κάρτα Αλληλεγγύης, μια πρωτοβουλία που εντάσσεται στο πλαίσιο του Προγράμματος Αντιμετώπισης της Ανθρωπιστικής Κρίσης από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με τη συνδρομή της Εθνικής Τράπεζας και απευθύνεται σε περίπου 150.000 δικαιούχους του επιδόματος σίτισης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του εμπορικού συλλόγου Νάξου:

Στο ανατολικότερο νησί των Κυκλάδων,την Αμοργό το “CYCLADES REGATTA 2015”

Με στεφάνια από ελιάκαι παραδοσιακά ρακόμελα υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Αμοργού, τους αγωνιζόμενους ιστιοπλόους του πρώτου σκάφους JINETERA(NOTK), με κυβερνήτη τον Γιάννη Κοψιδά, που «πήρε την κανονιά» στα Κατάπολα της Αμοργού.
Στην υποδοχή – έκπληξη που διοργανώθηκε παρόντες ήταν ο Δήμαρχος του νησιού ναύαρχος ε.α. Νικόλαος Φωστιέρης, ο Λιμενάρχης κ. Σιδηρόπουλος, η Ένωση Καταπολιανών, ο Εμπορικός Σύλλογος Αμοργού και ο ΑΝΠΟΑ. Παρούσα στην

Τις δύο όψεις του ίδιου αντιλαϊκού νομίσματος αποτελούν οι προτάσεις της συγκυβέρνησης με αυτές των ΕΕ - ΕΚΤ - ΔΝΤ


​Ο λαός να μην επιλέξει ανάμεσα στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη.


Να «ακυρώσει» αυτό το δίλημμα, ψηφίζοντας στην κάλπη την πρόταση του ΚΚΕ.


ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΕ - ΔΝΤ - ΕΚΤ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ, ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ

Κυκλάδες: Αυτές είναι οι τράπεζες που θα ανοίξουν για τις συντάξεις


Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του υπουργείου Οικονομικών η λίστα με όλα τα υποκαταστήματα των ελληνικών τραπεζών.Αξίζει να αναφερθεί οτι απο τις 1/7 μέχρι την Παρασκευή οι παρακάτω τράπεζες θα εξυπηρετήσουν τους συνταξιούχους των Κυκλάδων.
Παράλληλα, οι συνταξιούχοι θα μπορούν, για να μην ταλαιπωρούνται και τις τρεις ημέρες, να αποσύρουν έως 120 ευρώ μετρητά συνολικά τη μία φορά. Αυτό το δικαίωμα της ανάληψης πάνω από το όριο των 60 ευρώ, θα το έχουν μόνον κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας.
Συνολικά θα εξυπηρετήσουν το κόσμο 968 υποκαταστήματα τραπεζών σε όλη την Ελλάδα εκ των οποίων τα 33 βρίσκονται στα νησιά των Κυκλάδων.
Πιο συγκεκριμένα θα λειτουργήσουν 250 υποκαταστήματα της Εθνικής Τράπεζας, 250 της Τράπεζας Πειραιώς, 150 της Eurobank, 288 της Alpha Bank και 30 της Attica Bank (δεν υπάρχει κατάστημα στις Κυκλαδες)
Τα υποκαταστήματα που θα ανοίξουν:

Μ.Ελευθερίου: Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να μείνουμε στην Ευρώπη


Μάνος Ελευθερίου
«Δεν πιστεύω στα θαύματα των Αγίων. Οτι έκαναν, έκαναν», λέει στο TheTOC ο Μ. Ελευθερίου. «Το μόνο που με ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή είναι να μείνουμε στην Ευρώπη»
της Κατερίνας Λυμπεροπούλου«Δυστυχώς θα ψηφίσω ΝΑΙ», λέει στο TheTOC o Έλληνας ποιητής, στιχουργός και πεζογράφος, Μάνος Ελευθερίου απαντώντας σε ερώτηση για το επερχόμενο δημοψήφισμα. Με ποιο σκεπτικό άραγε;
«Ετσι μας έκαναν. Κοιτάξτε, οι Ελληνες εμπιστευθήκαμε τα τελευταία χρόνια νέα πρόσωπα.Ελύσσαξε να βγει ο Γιωργάκης. Του την κάναμε τη χάρη. Βγήκε ο Γιωργάκης. Δεν τον ψήφισα, αλλά βγήκε. Μετά ελύσσαξε να βγει ο Σαμαράς. Τον ψήφισαν κι αυτόν – ούτε αυτόν ψήφισα εγώ. Ελύσσαξε μετά κυριολεκτικά να κυβερνήσει ο Τσίπρας. Δεν τον ψήφισα ούτε εκείνον. Αποδείχτηκαν και οι τρεις ότι βλάπτουν τη Συρία το ίδιο (σ.σ. στίχος του Κωνσταντίνου Καβάφη...) Και βεβαίως είμαι διαλυμένος....»
Ο μεγάλος μου φόβος: Να μη συμβεί όπως και τότε...

Ένα απέραντο φρενοκομείο - Του Γιώργου Βακόνδιου


Γιώργος Βακόνδιος
Είναι φυσικό και εγώ, όπως άλλοι πολλοί συνέλληνες, να αφιερώσω τις τελευταίες τρεις μέρες αρκετό χρόνο μπροστά στην τηλεόραση. Όχι για να μάθω τι σημαίνει περιορισμός κίνησης κεφαλαίων και ποιες συνέπειες θα έχει στη ζωή μας. Αυτό το διδάχθηκα θεωρητικά στο πανεπιστήμιο και δυστυχώς το έζησα στην πράξη διότι είχα την ευκαιρία να έχω συνεχή, πραγματική και σε άμεσο χρόνο πληροφόρηση όταν κάτι ανάλογο συνέβη στην Κύπρο.

Αναζητούσα λοιπόν μόνο το «γιατί», δηλαδή τον πραγματικό λόγο που μας οδηγεί σε μια