slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ιδού τα έργα σου Γιωργάκη...

Αυτό είναι νόμιμο και ηθικό ρε Πάγκαλε;

Σίγουρα είναι...
ανήθικο και παράνομο είναι όταν το κάνει κανένας δεξιός...
Η κ. Πάγκαλου aka ΧΡΙΣΤΟΦΑΚΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ του ΑΝΔΡΕΑ και επίδοξη δήμαρχος Καλυβίων (?), παρότι δηλώνει δημοσιογράφοςείναι μέτοχος... ή μάλλον για να ακριβολογούμε ήταν μέτοχος κατασκευαστικής εταιρίας μέχρι το 2007, οπότε και αντικαταστάθηκε στο ΔΣ από τη μητέρα της μιας και η εταιρία ανήκει στον αδερφό της ή αλλιώς στον κουνιάδο του ΠάγκαλουΟ 37χρονος κουνιάδος του Πάγκαλου λοιπόν που πήρε την κατασκευαστική από τον πατέρα του και την έκανε ΑΕ το 2000 (όπως βλέπετε στο παραπάνω ΦΕΚ), είναι απόφοιτος ΤΕΙ, άσχετα αν χρησιμοποιεί τον αποπροσανατολιστικό τίτλο: Ηλεκτρολόγος Μηχανολόγος και όπως λέει στο βιογραφικό του υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στο τεχνικό τμήμα του Πενταγώνου (όπως λέμε παραμεθόριος) φαντάζομαι χωρίς την παρέμβαση του Πάγκαλου και αξιοκρατικά πάντα μιας και του έδινε το δικαίωμα ο Νόμος, όπως είπε και για τις υπαλλήλους και την κόρη που βόλεψε στο δημόσιο...

Εντυπωσιακό είναι το ξεκίνημα της εταιρίας:

Τον πρώτο 1,5 και κάτι χρόνο έκανε τζίρο 2 εκ. €!!! και κέρδη 220.000...Και έρχομαι εγώ και ρωτάω:

Είναι νόμιμο και ηθικό να είναι η σύζυγος Υπουργού μέτοχος σε κατασκευαστική εταιρία;

Ξύπνησες επιτέλους μ-------α αναγνώστη;


EFIMERIDES.jpgΒουλιάζουν οι κυριακάτικες φυλλάδες καθώς οι πολίτες αντιλαμβάνονται οτι το τελευταίο πράγμα που υπηρετούν είναι η δημοσιογραφία και η αλήθεια.

Αιχμάλωτες των θαλασσοδανείων απο τις άθλιες τράπεζες οι οποίες επιβάλλουν γραμμή υπερ του Μνημονίου, έχουν μετατραπεί σε τυπωμένα κωλόχαρτα, δίχως αισθητική και ρεπορτάζ με ελάχιστες εξαιρέσεις, οι οποίες κι αυτές βυθίζονται στην ανυποληψία λόγω της φτηνιάρικης λατρείας της κίτρινης εκδοχής που υπηρετούν.

Ενα συνοθύλευμα εκδοτικού υπόκοσμου που φυτοζωεί απο τους εκβιασμούς στην εκπορνευμένη εξουσία με περίσσευμα θράσους, είναι οι ισχυροί των ΜΜΕ.

Στη πραγματικότητα πρόκειται για ανθρωπάκια του κερατά που γιγαντώθηκαν και εξαιτίας των ευρώ που πληρώνεις εσύ ο μαλάκας, για ν αγοράσεις τις φυλλάδες τους.

Εαν εσύ μαλάκα αναγνώστη γνώριζες προσωπικά το πως και κυρίως απο ποιούς στελεχώνονται οι εφημερίδες που αγοράζεις δεν θα τις χρησιμοποιούσες ούτε για περιτύλιγμα των δύστυχων ψαριών.

Εαν εσύ μαλάκα αναγνώστη που τρέχεις με τις παντόφλες το πρωί της Κυριακής στην Αλβανίδα περιφτερού, για ν αγοράσεις το έντυπο πατασαβούρι, δημιούργημα ανθρώπων δίχως αισθητική, στυλ και γνώση του αντικειμένου,-κάτι ξιπασμένα σούργελα- δεν ήσουν τόσο σαβουρομαλάκας και είχες απαιτήσεις απο το προιόν που πληρώνεις, πιθανόν αυτό το Μνημόνιο και το ανυπόληπτο νομοσχέδιο του Λοβέρδου, να μην σου είχε μπει στο κώλο.

Αλλά είσαι τόσο μαλάκας, αδελφέ μου. Μα τόσο μαλάκας σαν αγοραστής- αναγνώστης.

Τόσο πατσαβουρομαλάκας.

Θέλουμε να πιστεύουμε πως η επιλογή σου, τις τελευταίες Κυριακές, να μην αγοράζεις τις πατσαβουροφυλλάδες τους, δεν είναι κάτι συγκυριακό αλλά αποτέλεσμα της όποιας φαιάς ουσίας σου έχει απομείνει.

Μαλάκα, ε μαλάκα...Ιδρύονται άλλα τέσσερα νέα Εφετεία


ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Η ΙΔΡΥΣΗ ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ

Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου γνωμοδότησε υπέρ της ίδρυσης τεσσάρων νέων εφετείων, στο Ηράκλειο Κρήτης, στη Χαλκίδα, στο Αγρίνιο και στη Μυτιλήνη. Για το Εφετείο του Αγρινίου υπήρξε ισχυρή μειοψηφία η οποία δεν ενέκρινε την ίδρυσή του...
...Το Μάιο του 2010 τέσσερα σχέδια Προεδρικών Διαταγμάτων που προέβλεπαν την ίδρυση των τεσσάρων εν λόγω εφετείων είχαν κριθεί από το Ε' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας μη νόμιμα. Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαρ. Καστανίδης ζήτησε από τον Α.Π εκ νέου να γνωμοδοτήσει για την ίδρυση των νέων εφετείων, καθώς το ΣτΕ είχε κρίνει ότι τα τέσσερα Π.Δ. στηρίχθηκαν σε παρωχημένες (του 2008) και ελλιπείς γνωμοδοτήσεις του Α.Π.

Δήλωση του υπευθύνου του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Kοινωνικής Ασφάλισης της Ν.Δ. κ. Ι. Βρούτση μετά την ψήφιση του Ασφαλιστικού νομοσχεδίου


Εκτύπωση E-mail


ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


Παρασκευή, 9 Ιουλίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και K οινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων κ. Ιωάννης Βρούτσης, μετά την ψήφιση του Ασφαλιστικού νομοσχεδίου, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

1. «Διαφωνούμε με την απόσυρση του κράτους από την εγγύηση της καταβολής των συντάξεων. Η τροπολογία της τελευταίας στιγμής για τη διατήρηση του καθεστώτος της κρατικής επιχορήγησης, είναι γενικόλογη και, στις παρούσες συνθήκες των υψηλών απαιτήσεων, μη επαρκής.

Η θέση μας είναι ότι το κράτος οφείλει να συνεχίσει να εγγυάται την καταβολή των συντάξεων, όπως επιτάσσει το Σύνταγμά μας, αφού είναι επόπτης, διαχειριστής και θέτει τους κανόνες.

2. Απορρίπτουμε το διαμελισμό της σύνταξης σε βασική και αναλογική. Είναι όχημα για τη μείωση των συντάξεων. Επιπλέον, αλλοιώνει το χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης και συμψηφίζει την αναγκαία κοινωνική προνοιακή παροχή για επαρκή διαβίωση, με την ανταποδοτική σύνταξη.

Η σύνταξη πρέπει να είναι μια και ενιαία.

3. Διαφωνούμε και απορρίπτουμε το βίαιο τρόπο της αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, που έγινε με αυθαίρετο τρόπο, χωρίς να υπάρξει μέριμνα για τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και χωρίς να αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ελληνικής Κοινωνίας – το Δημογραφικό - προστατεύοντας τη μητρότητα, την οικογένεια και τους πολύτεκνους.

4. Διαφωνούμε, με τον προτεινόμενο τρόπο υπολογισμού των ποσοστών αναπλήρωσης, που μειώνει δραματικά τις συντάξεις. Είναι αυθαίρετος και χωρίς τεκμηρίωση.

Η άποψη μας είναι, ο συντελεστής αναπλήρωσης πρέπει να είναι ένας, ενιαίος και να στηρίζεται σε έγκυρες αναλογιστικές μελέτες και να αντιστοιχεί στις εισφορές.

5. Το νέο Σύστημα υπολογισμού των συντάξεων, παράγει ανισότητες σε βάρος αυτών που δεν έχουν σταθερή εργασία και είναι χαμηλόμισθοι και, ως εκ τούτου, έχουν κίνητρο για εισφοροαποφυγή.

Το ορθολογικό και δίκαιο είναι ο σταθερός και ενιαίος συντελεστής και μια εθνική πολιτική απασχόλησης και ασφάλισης, που θα κάνει ελκυστική την ποιοτική, πλήρη και ασφαλισμένη εργασία.

6. Δεν συμφωνούμε, με τον στενά εισπρακτικό χαρακτήρα του Ασφαλιστικού Νομοσχεδίου, που δημιουργεί κοινωνικές αδικίες, όπως αυτές των χαμηλοσυνταξιούχων και επιπλέον γιατί δεν συνδέεται με τις αναπτυξιακές ανάγκες της χώρας.

Αποτελεί σταθερή πεποίθησή μας ότι, χωρίς ανάπτυξη και αύξηση της απασχόλησης, δεν μπορεί να διευρυνθεί η χρηματοδοτική βάση του Συστήματος και επομένως να διασφαλιστεί η βιωσιμότητά του. Είναι ανάγκη άμεσα, να αναληφθούν αναπτυξιακές πρωτοβουλίες. Η Ν.Δ. έχει καταθέσει πλήρες πλαίσιο για την ανάπτυξη στη χώρα μας.

7. Είμαστε αντίθετοι με την περικοπή των συντάξεων και τις κρατήσεις τύπου ΛΑΦΚΑ. Είναι κοινωνικά άδικες και στηρίζουν οικονομικά το Σύστημα με εσωτερική αναχρηματοδότηση.

Υποστηρίζουμε σταθερά ότι οι μειώσεις και οι θυσίες πρέπει να έχουν ημερομηνία λήξης και μάλιστα σύντομη.

8. Εκφράζουμε την αντίθεσή μας στην κατάργηση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΓΣΣΕ) για τις αμοιβές των νέων εργαζομένων. Η επέκταση του χρόνου της πρακτικής άσκησης, η έκπτωση στις αμοιβές των νεοεισερχόμενων στην εργασία και η ανασφάλιστη μαθητεία, δημιουργούν ένα “σώμα” φθηνής εργασίας, που μειώνει το εισόδημα των νέων εργαζομένων, κλονίζει τον υγιή ανταγωνισμό στην αγορά εργασίας και δεν συνδέεται με την υγιή ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού στην Ελληνική Οικονομία.

Η δική μας θέση είναι: οι κατώτατοι μισθοί της ΕΓΣΣΕ πρέπει να διατηρηθούν και για τους νέους μας. Είναι, όμως, για μας υψηλή προτεραιότητα η νέα γενιά, που αντιμετωπίζει τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας να στηριχθεί ουσιαστικά. Απαιτείται, ολοκληρωμένη και στοχευμένη πολιτική, που θα εξασφαλίζει -με αποτελεσματικό τρόπο- την είσοδο, την παραμονή, αλλά και τις ανοδικές μεταβάσεις των νέων στην αγορά εργασίας. Η αξιοποίηση προγραμμάτων κατάρτισης με πιστοποίηση, αλλά και επαρκές εισόδημα για τη διαβίωσή τους είναι επίσης αναγκαία.

Το Ασφαλιστικό «μωσαϊκό» που ψήφισε η κυβέρνηση, είναι βέβαιο ότι δεν θα πάει πολύ μακριά.

Οι κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας αντιμετώπισαν νομοθετικά με επιστημονικό τρόπο και ενιαία το ασφαλιστικό. Νομοθέτησαν αποτελεσματικά μέτρα άμεσης απόδοσης. Ανέλαβαν πολιτικό κόστος. Έκαναν τομές. Διατήρησαν την εγγύηση του κράτους για τις συντάξεις. Διαφύλαξαν τον αναδιανεμητικό, κοινωνικό και δημόσιο χαρακτήρα του συστήματος. Βελτίωσαν τη χρηματοδότησή του με παραμετρικές αλλαγές. Έδωσαν πνοή και βιωσιμότητα χωρίς να «φορτώσουν» το κόστος στους ασφαλισμένους και χαμηλοσυνταξιούχους και χωρίς να το προσεγγίσουν μόνο λογιστικά.

Εμείς, ως Ν.Δ., θα είμαστε εδώ , θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε και μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου, με υπεύθυνη κριτική αξιολόγηση, συγκεκριμένες προτάσεις και διεκδικήσεις για ένα νέο Ασφαλιστικό Σύστημα Κοινωνικά Δίκαιο και Οικονομικά Υγιές.

Το Ασφαλιστικό “Μωσαϊκό”, που ψήφισε η κυβέρνηση, είναι πρόχειρο, αποσπασματικό, μη τεκμηριωμένο. Είναι βέβαιο ότι το επόμενο διάστημα θα χρειαστεί να αλλάξει και πάλι.

Η ΝΔ, δεν το ψήφισε επί της αρχής. Στην αναλυτική, όμως, συζήτηση και ψήφιση κατ’ άρθρο, με βαθιά συναίσθηση πολιτικής και κοινωνικής ευθύνης και γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, δεν δίστασε να στηρίξει διατάξεις του, που κινούνταν στη θετική κατεύθυνση (26 ΝΑΙ – 12 ΠΑΡΩΝ και 36 ΟΧΙ), σε αντίθεση με το «ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ» του ΠΑΣΟΚ, που σημάδεψε τη μεταπολιτευτική του πορεία. Δεν μιμηθήκαμε τις πρακτικές του. Δεν ακολουθήσαμε το καταστροφικό, αντιπολιτευτικό του παράδειγμά του. Δεν είμαστε ίδιοι».

Δεν υπάρχει γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου για τον Μηχανισμό Στήριξης !!!


Τεράστιο ζήτημα για τη νομική εγκυρότητα του Μηχανισμού Στήριξης προέκυψε κατά την σημερινή εκτός ημερησίας διατάξεως συζήτηση στην Βουλή με θέμα τους νέους και την κρίση.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς αποκάλυψε στην δευτερολογία του ότι ε απάντησή του σε σχετική ερώτηση του βουλευτού της ΝΔ Χρήστου Σταϊκούρα, ο Πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του κράτους, ο Αλέξανδρος Τζεφεράκος δήλωσε ότι ούτε η κυβέρνηση υπέβαλε στο συμβούλιο ερώτηση για τη νομιμότητα του Μηχανισμού Στήριξης, ούτε υπάρχει σχετική γνωμοδότηση !!!

Ιδού το σχετικό απόσπασμα από την ομιλία του κ. Σαμαρά και θα επανέλθουμε:

Αλλά, εδώ αρχίζουν και τα μυστήρια: Ο κ. Σταϊκούρας ζήτησε να μάθει από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους γι αυτή τη Γνωμοδότηση.

Και θα ήθελα να δώσω την επιστολή του κ. Σταϊκούρα, παρακαλώ στα πρακτικά.

Και ο Πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του κράτους, ο κ. Αλέξανδρος Τζεφεράκος απάντησε τι νομίζετε;

Απάντησε ως εξής:

Ότι στα οικεία βιβλία και στο Αρχείο της Κεντρικής υπηρεσίας του Νομικού Συμβουλίου του κράτους δεν υφίσταται σχετικό ερώτημα, ούτε γνωμοδότηση, σχετικά με τον παραπάνω Μηχανισμό. Η οποιαδήποτε αναφορά σε τέτοια Γνωμοδότηση οφείλεται σε παραδρομή ή παρανόηση.

Παραδρομή ή παρανόηση! Αν είναι δυνατόν!

Και από την ίδια επιστολή του κ. Τζεφεράκου, πληροφορούμαστε ότι «η Νομική υποστήριξη του Ελληνικού Δημοσίου στον παραπάνω Μηχανισμό ανετέθη κατόπιν αιτήσεως του υπουργείου Οικονομικών σε Δικηγορικό Γραφείο του Λονδίνου».

(πάρτε παρακαλώ και την επιστολή του κ. Τζεφεράκου)

(Και πάρτε και τη σχετική ερώτηση, την οποία έκανε επιστολή ο κ. Παπακωνσταντίνου στον κ. Τζεφεράκο, για να ορίσει την Επιτροπή αυτή των Δικηγόρων του Λονδίνου. Και ιδού και η επιστολή προς Τζεφεράκο του κ. Σταϊκούρα)

Δεν σας κατηγορώ ότι προσφύγατε στις νομικές υπηρεσίες ξένου δικηγορικού οίκου. Έπρεπε να το κάνετε. Αλλά όχι να μπερδεύετε το Δικηγορικό Γραφείο του Εξωτερικού, όπως φαίνεται στα έγγραφα του κ. Τζεφεράκου, με το Νομικό Συμβούλιο του κράτους, το οποίο ουδέποτε γνωμοδότησε…

Προσοχή! Κυκλοφορούν ανάμεσά μας

Ένα τοπίο αθεράπευτης παρακμής!