slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Έκδοση προσωρινού ΑΜΚΑ για τη συμμετοχή στους εμβολιασμούς κατά του COVID-19Κάθε φυσικό πρόσωπο που δεν διαθέτει Α.Μ.Κ.Α. ή Προσωρινό Αριθμό Ασφάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού (Π.Α.Α.Υ.Π.Α.) δύναται, μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας https://emvolio.gov.gr/aitisi  να αιτείται τη χορήγηση Προσωρινού Α.Μ.Κ.Α., αποκλειστικά προς τον σκοπό του προγραμματισμού της διενέργειας του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού.


Για τη χορήγηση του προσωρινού Α.Μ.Κ.Α. το φυσικό πρόσωπο συμπληρώνει υποχρεωτικά τα εξής στοιχεία: 

α) το όνομα,

β) το επώνυμο, 

γ) το πατρώνυμο, 

δ) το μητρώνυμο, 

ε) το φύλο, 

στ) την υπηκοότητα, 

ζ) την ημερομηνία και τη χώρα γέννησης, 

η) τα στοιχεία επικοινωνίας του (ταχυδρομική διεύθυνση, e-mail και αριθμό κινητού τηλεφώνου) 

θ) τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ.), εφόσον έχει χορηγηθεί, και 

ι) τον αριθμό και το έτος έκδοσης ενός από τα ακόλουθα έγγραφα ταυτοποίησης: ια) Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας, ιαβ) Ευρωπαϊκής Κάρτας Ασφάλισης Ασθενείας, ιαγ) προσωρινού ή οριστικού τίτλου διαμονής, ιαδ) Ειδικού Δελτίου Ταυτότητας Ομογενούς, ιαε) Ληξιαρχικής Πράξης Γέννησης ή ιαστ) άλλου εγγράφου ταυτοποίησης. 

Φυσικά πρόσωπα που, για οποιονδήποτε λόγο, δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση προσωρινού Α.Μ.Κ.Α., πλην όμως υπάγονται στην προτεραιοποίηση της Επιτροπής Εμβολιασμών, δύνανται να υποβάλουν αίτηση για τη χορήγηση προσωρινού Α.Μ.Κ.Α., με συνοπτική αναφορά των προϋποθέσεων που επικαλούνται ως προς την προτεραιοποίησή τους.

Εφόσον η ανωτέρω αίτηση γίνει αποδεκτή, τα πρόσωπα αυτά δύνανται να αιτούνται τη χορήγηση προσωρινού Α.Μ.Κ.Α. στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.).


 Η ΑΝ. ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ   ΚΑΛΛΙΤΣΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ


Η Αντίπαρος νοιάζεται και συζητά για το θαλάσσιο περιβάλλον

Η Aegean Rebreath στο πλαίσιο του προγράμματός της για τις Κυκλάδες που υλοποιείται με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος-ΙΣΝ και ο Σύλλογος Γυναικών Αντιπάρου, θεματοφύλακας της Αντιπαριώτικης πολιτισμικής κληρονομιάς και εξαιρετικά ενεργός σε ζητήματα κοινωνικής ευαισθητοποίησης και ενδυνάμωσης, είχαν τη χαρά να συνδιοργανώσουν την Δευτέρα 22 Μαρτίου, διαδικτυακή ημερίδα με θέμα την προστασία του

Έγκριση χρηματοδότησης περιβαλλοντικού έργου της Πάρου, από το Πράσινο Ταμείο

Τη χρηματοδότηση προμήθειας δύο οικολογικών συστημάτων βυθιζόμενων κάδων διαβαθμισμένης συμπίεσης, καθώς και δύο βυθιζόμενων συστημάτων αποθήκευσης απορριμμάτων με κάδους συμβατούς με τα κοινά απορριμματοφόρα των ΟΤΑ, με σκοπό την αναβάθμιση των κοινόχρηστων χώρων, για το νησί της Πάρου, συνολικού ποσού 170.972,00 € ενέκρινε σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο του Πράσινου Ταμείου. Συγκεκριμένα, το έργο προχώρησε ύστερα από την κατάρτιση μελετών και την κατάθεση προτάσεων του Δήμου Πάρου και του Δημάρχου κ. Μάρκου Κωβαίου.

Μητσοτάκης: Το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας αλλάζει το «υπόδειγμα» της ελληνικής οικονομίας

"Το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας είναι μια γέφυρα που θα την οδηγήσει την Ελλάδα όχι μόνο στη μετά Covid εποχή, αλλά και στην τρίτη δεκαετία του 21ου αιώνα" σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την παρουσίαση του Σχεδίου τονίζοντας τον ρηξικέλευθο χαρακτήρα του Προγράμματος που "αλλάζει ουσιαστικά το υπόδειγμα της ελληνικής οικονομίας, μετατρέποντάς την σε ανταγωνιστική και εξωστρεφή, με ψηφιακό και αποτελεσματικό κράτος".

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Κυκλάδων: Ψήφισμα τιμής και μνήμης στον Μανώλη Γλέζο

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ


Ψήφισμα τιμής και μνήμης στον Μανώλη Γλέζο

της Νομαρχιακής Συνδιάσκεψης των Οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στις Κυκλάδες

Πέρασε ένας χρόνος χωρίς τον συμπατριώτη μας αγωνιστή Μανώλη Γλέζο και οι δυσμενείς συνθήκες της πανδημίας δεν επέτρεψαν ακόμη σ΄εμάς τους Κυκλαδίτες και τις Κυκλαδίτισσες αλλά και σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό να τον αποχαιρετήσουμε συλλογικά, όπως θα θέλαμε.

Ο Μανώλης Γλέζος, ο πρώτος παρτιζάνος της Ευρώπης, αποτελεί πρότυπο ανθρώπου, αγωνιστή, οραματιστή. Με το παράδειγμά του γαλούχησε, ενέπνευσε και εμπνέει τις γενιές των Ελλήνων από εκείνο το μαγιάτικο βράδυ του 1941, όταν μαζί με τον Λάκη Σάντα, γκρέμισε το σύμβολο του ναζισμού από την Ακρόπολη. Θα αποτελεί για πάντα παγκόσμιο σύμβολο αντίστασης, σύμβολο πανανθρώπινο όλων των αξιών της ζωής, σύμβολο της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της ειρήνης και του αγώνα για κοινωνική δικαιοσύνη.

Οι επενδυτές δε "μένουν σπίτι" (3)

ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΔΕ "ΜΕΝΟΥΝ ΣΠΙΤΙ" (3)

Έχει έρθει καταιγίδα για τα αγαπημένα μας βουνά: μια καταιγίδα αναπτυξιακών έργων και επενδύσεων, που δε θα ποτίσουν τη γη με νερό, αλλά με μπετό και τοξικά μέταλλα.

 Η κυβέρνηση πιστή στο δόγμα του ΣΟΚ με την ψήφιση του άρθρου 219 που περιλαμβάνεται σε ένα νομοσχέδιο για τις δημόσιες συμβάσεις επιτρέπει να γίνονται έργα σε περιοχές Natura 2000.Συγκεκριμένα, προβλέπει «υπο-περιοχές προστασίας στις περιπτώσεις ήπιων αναπτυξιακών έργων» με στόχο την κατάργηση της πραγματικής προστατευόμενης περιοχής. Ενώ τον περασμένο Δεκέμβριο συγκροτήθηκε καταδικαστική απόφαση του Δικαστηρίου της Ε.Ε., για την απουσία θεσμοθέτησης μέτρων διατήρησης για τις περιοχές του δικτύου Natura 2000, το άρθρο 219 αυξάνει το χάσμα από κάθε προστατευτική πολιτική. Ουσιαστικά, ο φορέας υλοποίησης του έργου επανάπροσδιορίζει το καθεστώς προστασίας της περιοχής ενώ η διαδικασία δημοπράτησης των έργων ξεκινάει πριν την έκδοση των περιβαλλοντικών όρων. Είναι απλό, το νέο νομοσχέδιο αποτελεί ταφόπλακα για το τοπίο και την άγρια ζωή. 

Ο Δήμος Πάρου παραμένει σταθερά προσανατολισμένος στην υποστήριξη της επανεκκίνησης της οικονομίας, με κυρίαρχη προτεραιότητα την ασφάλεια και την υγεία όλων.

Ενόψει της επίσημης έναρξης της φετινής τουριστικής περιόδου, σε συνεννόηση με το τοπικό Κέντρο Υγείας, καθώς και σε συμμόρφωση με τα επίσημα υγειονομικά πρωτόκολλα και τις κατευθύνσεις που δίνει και πρόκειται να ακολουθήσει η Πολιτεία, υποστηρίζει την πρόταση για χορήγηση του ψηφιακού «πράσινου» διαβατηρίου που θα πρέπει να έχουν όλοι όσοι ταξιδεύουν, τόσο εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσο και στα ταξίδια από και προς τρίτες χώρες, και το οποίο θα πρέπει να επιδεικνύουν στις κεντρικές πύλες εισόδου.

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Παρέμβαση Ανδρ. Ξανθού, Τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, στο σ/ν του Υπουργείου Υγείας

Το ερώτημα προφανώς δεν είναι ποιος είναι με τη φωτεινή και ποιος με τη σκοτεινή και νόθα γνώση, όπως είπε ο εισηγητής της Ν.Δ.

Το ερώτημα είναι αν υπάρχει επίγνωση ή αγνόηση της πραγματικότητας και πολύ περισσότερο αν υπάρχει υποτίμηση κινδύνου και ωραιοποίηση της πραγματικότητας

Αυτό απασχολεί σήμερα την ελληνική κοινωνία, η οποία βιώνει ένα τρομακτικό αδιέξοδο, βιώνει το αποτέλεσμα μιας συνολικά αποτυχημένης διαχείρισης, η οποία παρά τα παρατεινόμενα λοκ ντάουν δεν έχει καταφέρει ούτε να ελέγξει τη διασπορά του ιού, ούτε να στηρίξει το σύστημα υγείας και την πραγματική οικονομία.

«Εγκρίθηκε το πρώτο, πανελλαδικά, Υδάτινο Πεδίο στο Κάνιστρο Κασσάνδρας Χαλκιδικής»

Άνοιξε η αυλαία έγκρισης Υδάτινων Πεδίων στην Ελλάδα με το πρώτο να εγκρίνεται στο Κάνιστρο Κασσάνδρας Χαλκιδικής κατόπιν αίτησης της εταιρείας "Med Sea Ηealth Α.Ε".

Η έγκριση εκδόθηκε από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού σε συνεργασία με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και το Υπουργείο Ναυτιλίας.

Η κούραση και άλλες αλχημείες

Καμπουράκης Δημήτρης

Δημοσιογράφος - ΣυγγραφέαςΝαι έχουμε κουραστεί. Αλλά ξέρετε εσείς κανέναν πόλεμο στην παγκόσμια ιστορία που οι πολεμιστές στα μέτωπα του ή οι άμαχοι στα μετόπισθεν του ήταν άνθρωποι ξεκούραστο και χαλαροί; Ξέρετε κανέναν πόλεμο που πέρασε δίχως θύματα και καταστροφές; Και τέλος πάντων, αν ήμασταν εμείς που τον είχαμε προκαλέσει, θα μπορούσα να καταλάβω ένα κίνημα αντίστασης για αλλαγή πορείας, καθώς η κούραση και οι

Πολάκης: Ο Κολοκοτρώνης και ο Μακρυγιάννης ήταν στη δική μας παράταξη

 
Ως ψευδοϊστορική επέτειο είχε αναφέρει την εθνική επέτειο της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821, ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τριαντάφυλλος Μηταφίδης και ο Π. Πολάκης καπηλεύεται τους ήρωες της Εθνικής Παλιγγενεσίας για να το παίξει επαναστάτης.

Οι πλασιέ της διανόησης και οι δευτεράτζες Καλύβας-Αρβελέρ

Από Σταμάτης Ζαχαρός
Όσοι γαλουχήθηκαν με το κυρίαρχο μεταπολιτευτικό αφήγημα της εγχώριας αριστεράς, θα γνωρίζουν βεβαίως ότι ο πνευματικός κόσμος έχει αριστερό πρόσημο.

Με άλλα λόγια πνεύμα και αριστερά είναι δύο έννοιες όχι απλώς αλληλένδετες αλλά ενδεχομένως ταυτόσημες. Καθώς όμως οι νεοκομμουνιστές και οι σταλινικών αντιλήψεων ινστρούχτορες τους, αντιλαμβάνονται ότι τα παρωχημένα συνθήματα και οι έωλες ιδέες τους εκφράζουν ολοένα και περισσότερο το λούμπεν κομμάτι της κοινωνίας, καταφεύγουν σε ένα γνώριμο όπλο. Τη χλεύη και την απαξίωση. Το έκαναν στους δικούς” τους, όταν ξέφυγαν από τη γραμμή της Μόσχας. Θα κωλώσουν νομίζετε να το κάνουν στους ιδεολογικούς τους αντιπάλους;