slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Στην πρώτη γραμμή της Ευρωπαϊκής μάχης σήμερα ο Καραμανλής!

Στρατηγείο θύμιζε σήμερα το γραφείο του Κώστα Καραμανλή αφού από το πρωΐ ο ίδιος και στενοί του συνεργάτες ανέλυαν τα τελευταία δεδομένα που αφορούν την Ελλάδα σε Ευρωπαϊκό επίπεδο κάνοντας τις ανάλογες παρεμβάσεις.
Να σημειωθεί ότι ο ΚΚ είχε ξεκινήσει από νωρίς με τις συναντήσεις ώστε οι τηλεφωνικές επικοινωνίες στα Ευρωπαϊκά κέντρα να γίνουν με το “άνοιγμα” των γραφείων των ηγετών. Σε αυτό το πλαίσιο της κινητικότητας των τελευταίων ημερών έγκειται και η δήλωση – κόλαφος του προέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για τον Γιώργο Παπανδρέου.
Ο σεβασμός άλλωστε που οι ευπατρίδες Ευρωπαίοι ηγέτες τρέφουν για τον Κώστα Καραμανλή είναι δεδομένος αφού βρίσκονται σε συνεχή επαφή μαζί του όπως είχαμε αποκαλύψει εδώ: Αποκάλυψη: Σε ανοιχτή γραμμή με τους ηγέτες του κόσμου ο Καραμανλής!

Κατά 32,7% αυξήθηκε η ανεργία σε ένα χρόνο από το 11,9% τον Απρίλιο του 2010 στο 15,8% η ανεργία τον Απρίλιο του 2011

ΝΕΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΡΕΚΟΡ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΤΕΓΡΑΨΕ ΣΗΜΕΡΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΠΑΖΟΝΤΑΣ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ  ΑΝΕΡΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 11,9%  ΤΟΝ  ΑΠΡΙΛΗ ΤΟΥ 2010  ΣΤΟ  15,8%  ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΗ  ΤΟΥ 2011 . ΝΑ ΘΑΝΑΤΩΘΕΙ  ΔΙΑ ΛΙΘΟΒΟΛΙΣΜΟΥ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΙΧΕ  ΣΤΟ 9% .Κατά περιφέρεια, τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας εντοπίζονται στη Δυτική Μακεδονία 1(23,1%), στη Στερεά Ελλάδα 2(20,2%), στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη 3(19,6%)και  στην τέταρτη υψηλότερη  θέση  το  Νότιο Αιγαίο με  (17,1%).
Στο 15,8% ανήλθε το ποσοστό της ανεργίας τον Απρίλιο, έναντι 11,9% το Απρίλιο του 2010 και 16,2% το Μάρτιο του 2011, σύμφωνα με την Έρευνα Εργατικού Δυναμικού της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής. Συνολικά, σύμφωνα με την έρευνα, οι απασχολούμενοι τον Απρίλιο του 2011 ανήλθαν σε 4.183.332 άτομα, οι άνεργοι ανήλθαν σε 786.459 άτομα, ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 4.365.072 άτομα.

ΗΜΕΡΕΣ ΧΟΡΟΥ ΣΤΟΝ ΚΥΝΙΔΑΡΟ ΝΑΞΟΥ

Ο Κυνίδαρος της Νάξου είναι συνυφασμένος με το χορό και τη μουσική. «Τα παιδιά στον Κυνίδαρο πρώτα μαθαίνουν να χορεύουν και μετά να περπατούν», λέει η παράδοση.
Απ’ τους πρωταρχικούς σκοπούς των Συλλόγων μας (βλέπετε http://syllogos-kinidarou.blogspot.com και http://www.facebook.com/group.php?gid=109886725138 ) είναι η διατήρηση και η διάδοση των παραδοσιακών χορών και της μουσικής του τόπου μας, αλλά και η γνωριμία και εξοικείωση με νέους. Άλλωστε, η επαφή μεταξύ διαφορετικών ακουσμάτων και χορευτών αποτελεί την καλύτερη έμπνευση.
Πέρυσι (Αύγουστος 2010) σε συνεργασία με την εταιρεία “ΑΦΟΙ ΚΑΡΠΟΝΤΙΝΗ – ΝΑΞΙΑΚΑ ΜΑΡΜΑΡΑ Ο.Ε.” κάναμε ένα νέο βήμα προς την πολιτισμική ανταλλαγή, μέσω της μουσικής και του χορού διοργανώνοντας τις «Ημέρες Χορού στον Κυνίδαρο Νάξου».Η διοργάνωση περιλάμβανε δυο δράσεις, η μία ήταν το..........

Αντώνη με τα λαμόγια δεν συνδιαλεγόμαστε... πάρε τώρα το μάθημα για να μαθαίνεις για όταν γίνεις Πρωθυπουργός


Όλοι θυμόμαστε που είχε δώσει την πρώτη του συνέντευξη ο Α. Σαμαράς σαν αρχηγός της ΝΔκαι όλοι θυμόμαστε το γνωστό "χαιρομαι που με πετύχατε κ. Τριανταφυλλόπουλε" τη στιγμή πουο Ζούγκλας είχε προαναγγείλει "συνέντευξη με το νέο αρχηγό της ΝΔ". Τότε μάλιστα του τα είχαμε πει του Αντώνη χωρίς να του χαριστούμε...Σήμερα ήρθε η ώρα ο ψυχάκιας Ζούγκλας, που σαν βλάκας πήγε στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ με πιστόλι αντί για μπαζούκας για να σκοτώσει το παχύδερμο, να ξεπληρώσει την πρώτη δόση από τη χάρη που του έκανε τότε ο Αντώνης Σαμαράς να του δώσει την πρώτη του συνέντευξη.

Γ, Μιχελάκης: "Με ποιον, επιτέλους, συμφωνεί ο κ. Παπανδρέου; Με τον κ. Ρέππα ή με τον κ. Ραγκούση;"


«Ο κ. Παπανδρέου, όχι μόνο δεν διαπραγματεύεται, αλλά δεν έχει καμία πολιτική σε κανέναν τομέα. Αυτό αποδεικνύεται και μπροστά στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την απεργία των “ταξί”. Για τα οποία οφείλει, να πάρει θέση και να μην παριστάνει τον παρατηρητή.

Ενώ αρχικά είχε αποδεχθεί τη ρύθμιση Ρέππα, λίγες βδομάδες μετά, αποδέχεται τις προτάσεις Ραγκούση, που κινούνται σε τελείως αντίθετη κατεύθυνση από αυτές του προκατόχου του.

ΝΟΔΕ προς Μαχαιρίδη: Αν ψάχνετε λόγους για να παραιτηθείτε και δεν βρίσκετε, σας προτείνουμε μερικούς...

nea_dhmokrat_new_logo_

ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΟΔΕ  ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΩΝ ΔΙΟΤΙ ΝΟΔΕ  ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΑΓΝΟΕΙΤΕ

Ο Δωδεκανησιακός λαός, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του κ. Παπανδρέου στην Κω, είχε την ευκαιρία να «απολαύσει» μία ακόμα θεατρική παράσταση του κ. Μαχαιρίδη.
Η απειλή του κ. Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου ότι θα παραιτηθεί, αν περικοπούν πόροι από το ΕΣΠΑ, είναι ανάλογης σοβαρότητας με τα events και τα shows που έκανε κατά το παρελθόν, με αφορμή τα προβλήματα του Νοσοκομείου.
Σήμερα, που η λειτουργία του νοσοκομείου έχει υποβαθμιστεί και η κατάσταση είναι χειρότερη απ’ ότι πριν 2 χρόνια, ο κ. Μαχαιρίδης ούτε το γραφείο του σκέφτεται να μεταφέρει στο Νοσοκομείο, ούτε μούσι σκέφτεται να αφήσει…

Αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων της ακτοπλοΐας παρά την κατάργηση των κρατήσεων υπέρ τρίτων στις τιμές των εισιτηρίων


Ερώτηση προς τους κ.κ. Υπουργούς  Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας Οικονομικών και Ναυτιλίας
Δημοσίευμα της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας της 10ης Ιουλίου με τίτλο «Αντί για μειώσεις, αυξήσεις στα εισιτήρια» που υπογράφεται από τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Υφαντή, αναφέρει ότι σε σχέση με την περυσινή χρονιά, παρατηρούνται αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων της ακτοπλοΐας που σε ορισμένες περιπτώσεις φθάνουν ακόμα και στο 58%. Στο δημοσίευμα αναφέρονται αρκετά παραδείγματα δρομολογίων στα οποία σημειώθηκαν σημαντικές αυξήσεις στις τιμές, ενώ εταιρείες εμφανίζονται να κυριαρχούν ή και να μονοπωλούν γραμμές, γεγονός που τους δίνει τη δυνατότητα να διαμορφώνουν τις τιμές των εισιτηρίων. Ταυτόχρονα, και πέραν των όσων αναφέρει το δημοσίευμα, μεγάλες αυξήσεις παρουσιάζονται στις τιμές των εισιτηρίων για δημοφιλείς προορισμούς ακόμα και σε σχέση με τις τιμές που ίσχυαν τον Ιούνιο του 2011. 

Νίκος Χουντής : · Ο κ. Παπακωνσταντίνου αφού «έσωσε» την Οικονομία της Ελλάδας τώρα «σώζει» και το Περιβάλλον της.


·        Να παρέμβει άμεσα η Κομισιόν για το επενδυτικό σχέδιο μεταλλείων χρυσού στη Χαλκιδική.
Την άμεση παρέμβαση της Κομισιόν για το επενδυτικό σχέδιο για τα μεταλλεία χρυσού στη Χαλκιδική ζητάει με νέα ερώτηση του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής.
Συγκεκριμένα στην ερώτηση του ο Νίκος Χουντής αναφέρεται στις έντονες ανησυχίες και αντιδράσεις από τους κατοίκους και φορείς της ευρύτερης περιοχής της Χαλκιδικής για το επενδυτικό σχέδιο μεταλλείων χρυσού. Τονίζει την αρνητική γνωμοδότηση του Δασαρχείου Αρναίας όπου μεταξύ άλλων αναφέρει ότι οι συγκεκριμένες δραστηριότητες, θα προξενήσουν στο δασικό οικοσύστημα της συγκεκριμένης θέσης αλλά και της ευρύτερης περιοχής, καταστροφές ανεπανόρθωτες και μη αναστρέψιμες.

Μετά από …σκληρή μάχη του Γ. Μαχαιρίδη με την ηγεσία του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης δεν χάνονται πόροι για την Περιφέρειά Νότιου Αιγαίου


Την εξαίρεση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (όπως και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας) από τη μείωση της εθνικής συμμετοχής στο 15%, για το πρόγραμμα ΕΣΠΑ, που σήμαινε δραματική μείωση των πόρων για την Περιφέρειά μας, ανακοίνωσε ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοίδης στον κ. Γιάννη Μαχαιρίδη, κατά τη συνάντηση που είχαν χθες το απόγευμα.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ κ. ΜΑΧΑΙΡΙΔΗ ΣΤΟ ΥΠΕΚΑ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

Σε αλλεπάλληλες συσκέψεις στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων θα συμμετάσχει αύριο (Τετάρτη) ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννης Μαχαιρίδης.


 Η πρώτη, στις 12 το μεσημέρι, θα έχει αντικείμενο τα λιμάνια της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και η δεύτερη, στις 14:00, την πορεία των έργων, αρμοδιότητας του Υπουργείου, που εκτελούνται στην περιοχή μας. 
 Την Πέμπτη ο Περιφερειάρχης θα συμμετάσχει, ως εκπρόσωπος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ), το οποίο  συνεδριάζει στις 11.00 το πρωί.

Τη διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας του νοσοκομείου Νάξου ζητούν από τη Δημοτική Αρχή οι Οικολόγοι Πράσινοι

Την  πλήρη αντίθεσή τους στο ενδεχόμενο οποιασδήποτε συγχώνευσης ή αλλαγής του χαρακτήρα του Νοσοκομείου – Κ.Υ. Νάξου εκφράζουν τα μέλη των Οικολόγων Πράσινων Νάξου και καλώντας  τη Δημοτική Αρχή να διασφαλίσει με κάθε νόμιμο τρόπο, όχι μόνο την απρόσκοπτη λειτουργία του στο μέλλον, αλλά και την καλύτερη στελέχωσή του με νέες ειδικότητες.

Αντίθετοι στη συγχώνευση του Γ.Ν. - Κ.Υ. Νάξου τάσσονται o Σύλλογος Γυναικών Κωμιακής και το Πνευματικό Κέντρο Κορωνίδας Νάξου

Σήμερα 18/7/2011 συνεδρίασαν από κοινού ο Σύλλογος Γυναικών Κωμιακής και το Πνευματικό Κέντρο Κορωνίδας Νάξου με σκοπό να συζητηθεί το θέμα των εξελίξεων στον τομέα της υγείας.

 

 Το θέμα του Γ.Ν. - Κ.Υ. Νάξου είναι ζωτικής σημασίας . Ένα ευαίσθητο θέμα που αφορά τόσο την ήδη υποβαθμισμένη ορεινή Νάξο αλλά και γενικότερα όλο το Νησί που με την συγχώνευση του Γ.Ν. - Κ.Υ. Νάξου, με την ανύπαρκτη στελέχωση και υποστελέχωση των αγροτικών ιατρείων μειώνονται επιπλέον οι έτσι κι αλλιώς κουτσουρεμένες παροχές υγείας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, υποβαθμίζοντας ακόμα περισσότερο τη ζωή των Ναξιωτών.

 

 Ο Σύλλογος Γυναικών Κωμιακής και το Πνευματικό Κέντρο Κορωνίδας Νάξου με κοινή απόφαση τάσσονται αντίθετοι στη συγχώνευση του Γ.Ν. - Κ.Υ. Νάξου και στην υποβάθμιση των παροχών υγείας του νησιού μας.

Επίσης στηρίζουμε την απόφαση του αγροτικού γιατρού Κωμιακής να αρνηθεί να καλύψει και τις ανάγκες σε άλλο χωριό. Ο Γιατρός καλύπτει τα χωριά της Μέσης, και της Κωμιακής με τη μεγάλη έκταση, τους πολλούς οικισμούς και την περιοχή του Απόλλωνα που ειδικά στην τουριστική περίοδο η ανάγκες είναι αυξημένες.

Ανακοίνωση για τη χρήση νερού τους θερινούς μήνες στη Μικρή Βίγλα

ΔΗΜΟΣ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

                                                                                           Nάξος, 19/7/2011

                                              ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

     Παρακαλούνται οι κάτοικοι της Μικρής Βίγλας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με την κατανάλωση νερού, προκειμένου η περιοχή να έχει επάρκεια τόσο σε ποσότητα νερού, όσο και σε ικανή πίεση του δικτύου. Το νερό του δικτύου πρέπει να καλύπτει τις ανάγκες ύδρευσης και όχι άρδευσης. Δραστηριότητες, που θα πρέπει να περιοριστούν στο ελάχιστο δυνατό, είναι το πλύσιμο των αυτοκινήτων, το πότισμα των κήπων και η αλόγιστη χρήση νερού στις λοιπές οικιακές δραστηριότητες.

     Ζητάμε την κατανόηση και τη συνεργασία σας, ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα έλλειψης νερού στην περιοχή.

                                                                          Ο Αντιδήμαρχος

                                                                       Μανώλης Πολυκρέτης

Ούτε μία κλίνη Εντατικής στις Κυκλάδες(ΝΕΑ)

Και οι ίδιοι οι γιατροί αδιαφορούν για την κάλυψη κενών θέσεων σε νησιά
«Στοίχημα» αποτελεί για τη διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιά και Αιγαίου Χριστίνα Παπανικολάου η μείωση των αεροδιακομιδών από τα νησιά στην Αθήνα. Απαραίτητη προϋπόθεση ωστόσο, όπως ομολογεί, είναι η ιατρική επάρκεια στο νησιωτικό ΕΣΥ και η ανάπτυξη κλινών σε μονάδες εντατικής θεραπείας.
Η ίδια ωστόσο διαπιστώνει αδιαφορία των γιατρών σε ό,τι αφορά την κάλυψη των κενών θέσεων. Είναι ενδεικτικό ότι το δεύτερο εξάμηνο του 2010 προκηρύχθηκαν 245 θέσεις γιατρών σε όλη την Ελλάδα, εκ των οποίων 50 - που αφορούσαν νησιωτικές ανάγκες - αποδείχθηκαν «άγονες», αφού κανείς δεν εκδήλωσε ενδιαφέρον.
«Ακόμη όμως κι αν υπάρξει ενδιαφέρον, οι προσλήψεις έχουν "παγώσει". Τα κενά μπορούν πλέον να καλυφθούν μόνο με επικουρικούς γιατρούς, με σύμβαση έργου που διαρκεί 12 μήνες», λέει η Χριστίνα Παπανικολάου.
Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που αναζητούνται μέσω… αγγελίας εθελοντές γιατροί που θα εργαστούν από μία εβδομάδα έως και έναν μήνα στα Δωδεκάνησα, στις Κυκλάδες, τη Σάμο, τη Λέσβο και την Ικαρία. Η διοικητής της 2ης ΥΠΕ παραδέχεται ότι το ενδιαφέρον είναι μειωμένο και κάποιες ανάγκες καλύπτονται από τις έκτακτες μετακινήσεις προσωπικού που ήδη εργάζεται σε μονάδες του Αιγαίου. Πάντως, η Χριστίνα Παπανικολάου διαπιστώνει ελλείψεις και σε ό,τι αφορά τα κρεβάτια εντατικής θεραπείας - στις Κυκλάδες δεν υπάρχει ούτε μία κλίνη και στα Δωδεκάνησα μόλις οχτώ, γεγονός που εξηγεί τις αεροδιακομιδές προς την ηπειρωτική χώρα σε αναζήτηση κρεβατιού.
Στο μεταξύ, οι γιατροί συχνά καλούνται να κάνουν στα… τυφλά διαγνώσεις, αφού δεν υπάρχει ούτε ο κατάλληλος εξοπλισμός. Αυτός είναι και ο λόγος που μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ έχει προγραμματιστεί ο εξοπλισμός του Σάμου και της Χίου με έναν αξονικό τομογράφο και της Λέσβου με έναν μαγνητικό. Ομως, ακόμη και τα επαρκώς εξοπλισμένα νοσοκομεία φαίνεται σε κάποιες περιπτώσεις να αδυνατούν ή να αποφεύγουν να κρατήσουν δύσκολα περιστατικά.

Δείτε τι είπε ο καθηγητής Οικονομικών του ΔΠΘ, Δ. Χιόνης


Αυτά, για να μη μας δουλεύουν και να μάθουμε πέντε πράγματα

Την Κυριακή 24/07/2011 οι ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΕΣ εκλογές ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ του Α.Μ.Σ. Φιλωτίου

Πραγματοποιήθηκε χθες η γενική συνέλευση του Α.Μ.Σ. Φιλωτίου. Μακροσκελής και αναλυτικός ο απολογισμός του απερχόμενου Δ.Σ, το οποίο ανέλυσε στα μέλη της Γενικής Συνέλευσης τα πεπραγμένα της διετούς θητείας του.
Πολλά από  τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης με ερωτήσεις τους ζήτησαν περισσότερες διευκρινίσεις σε πολλά από τα θέματα  που τέθηκαν για τον οικονομικό απολογισμό. Κατά την διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης υπήρξαν εντάσεις και ασκήθηκε σκληρή κριτική πάντα μέσα σε επιτρεπτά όρια προς τα μέλη του απερχόμενου Δ.Σ. Παρά την σκληρή κριτική που ασκήθηκε ΟΥΔΕΙΣ αμφισβήτησε την ΗΘΙΚΗ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ των μελών του απερχόμενου Δ.Σ.  
Στο τέλος της Γενικής Συνέλευσης και παρά την ένταση που κυρίως δημιουργήθηκε από  την κάκιστη συμπεριφορά και  τις ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΠΟΙΩΝ ΠΟΥ ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ -θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτές οι κουβέντες ήταν πάνω σε στιγμές εκνευρισμού και μόνο και ότι δεν θα έχουν συνέχεια-  ο απολογισμός υπερψηφίστηκε και το σώμα της Γενικής  Συνέλευσης εξέλεξε εξελικτική και εφορευτική επιτροπή και όρισε της εκλογές για την ερχόμενη Κυριακή 24/07/2011, στο Πολιτιστικό κέντρο του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου .
Οι υποψηφιότητες θα γίνονται δεκτές μέχρι την Τετάρτη 20/7/2011 στις  21:00, από τον Γραμματέα του Συλλόγου Μανώλη Βάβουλα.

Επίσκεψη αερολέσχης Νάξου στο αεροπλάνο-ασθενοφόρο του Βελέντζειου Ιδρύματος Πάρου.

Ο πρόεδρος της αερολέσχης Νάξου Νίκος Κουτελιέρης
Στην Πάρο και στον Κρατικό αερολιμένα Πάρου βρέθηκε την Κυριακή ο πρόεδρος της αερολέσχης Νάξου Νίκος Κουτελιέρης όπου συναντήθηκε με τους χειριστές και εκπρόσωπο του Βελέντζειου ιδρύματος Πάρου.
Μετά από μια αναδρομή στην διαδικασία που ακολούθησε τόσο το Βελέντζειο Ίδρυμα όσο και ο δήμος Πάρου αλλά και η Παριανή κοινωνία στην επίτευξη της αγοράς και λειτουργίας του αεροπλάνου-ασθενοφόρου μέσα σε μια φιλική αεροπορική ατμόσφαιρα έγινε λεπτομερής παρουσίαση του αεροπλάνου, που βρίσκετε στεγασμένο στο υπόστεγο του ιδρύματος σε εικοσιτετράωρη ετοιμότητα καθώς του τρόπου λειτουργίας και των απαιτούμενων διαδικασιών ώστε να διακομιστεί ένας ασθενής γρήγορα και με ασφάλεια σε νοσοκομείο Αθηνών ή Σύρου.

Κόβουμε αιμοδοσίες αλλά δίνουμε 4 εκατ. για εισαγωγές αίματος

Νησιά – βασικές  «αρτηρίες» του εθνικού συστήματος αιμοδοσίας  όπως η Μύκονος, η Άνδρος, η Σίφνος, η Νάξος  «κόβονται» με συνοπτικές διαδικασίες από τον διοικητή του νοσοκομείου παρά το γεγονός ότι στα σχετικά έγγραφα  η Διευθύντρια Αιμοδοσίας τεκμηριώνει κάθε εισηγούμενη εξόρμηση παραθέτοντας την ακριβή ποσότητα των ασκών αίματος που συνελέγησαν  σε καθεμιά από τις προηγούμενες εξορμήσεις της κινητής μονάδας αιμοδοσίας του νοσοκομείου.  
Προγραμματισμένες αιμοληψίες εθελοντών ακυρώνονται η μία  μετά την άλλη προκειμένου να εξοικονομηθούν μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ, αλλά την ίδια στιγμή λόγω έλλειψης αποθεμάτων η χώρα εισάγει αίμα από την  Ελβετία αξίας 4 εκατ. ευρώ!  

Αν την Πέμπτη δεχθούν την χρεοκοπία, να μην επιστρέψουν την Παρασκευή


Αν την Πέμπτη αποφασιστεί η χρεοκοπία της χώρας (επιλεκτική, ήπια, ελεγχόμενη, selective ή όπως διάολο θέλουν να την λένε) να μην επιστρέψουν στην Ελλάδα την Παρασκευή.

Αν την Πέμπτη η Γερμανία επιμείνει στο σχέδιό της, αν η Ελλάδα υποκύψει ξανά, χωρίς να ζητήσει πίσω το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο και ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν επιτρέψει την εκτέλεση των δικαστικών αποφάσεων, να μην διανοηθούν να επιστρέψουν με την χρεοκοπία στις αποσκευές τους.

Οτιδήποτε αποφασιστεί στο έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της προσεχούς Πέμπτης, που ουσιαστικά συνεκλήθη με το στανιό και με την Γερμανία να παραμένει εξαιρετικά απρόθυμη, θα καθορίσει απολύτως την πορεία της χώρας για περισσότερες από μία γενιές.