slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Πρόσκληση για κοπή Πίτας 2013 και Γενική Συνέλευση Συλλόγου Εγκαριτων

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Αεροδιακομιδές ασθενών από τα νησιά

Ο Δήμος Τήνου βλέποντας τις μεγάλες ελλείψεις στη δημόσια παροχή υπηρεσιών υγείας των νησιωτών και για την όσο το δυνατόν καλύτερη κάλυψη των Τηνιακών υπέγραψε ασφαλιστήριο συμβόλαιο με ιδιωτική εταιρεία για την αερομεταφορά όποιου μόνιμου κατοίκου έχει ανάγκη, στην Αθήνα και στο εκεί εφημερεύον νοσοκομείο ή τη μεταφορά του από τη Μύκονο με αεροπλάνο στην .....

Δήλωση Νίκου Συρμαλένιου για την απόφαση που αφορά τις ΔΟΥ των Κυκλάδων

Με αφορμή την πρόσφατη απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, η οποία αφορά τις ΔΟΥ των νησιών, ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 «Η κυβέρνηση πανικόβλητη, υπό την πίεση των τοπικών κοινωνιών, της  τοπικής αυτοδιοίκησης, των κοινωνικών φορέων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων των νησιών, κατάλαβε την τελευταία στιγμή ότι το «ευφυές» σχέδιό της να....

Π. Ρήγας: Θετική εξέλιξη στο θέμα κατάργησης των Δ.Ο.Υ. των νησιών των Κυκλάδων

Ως θετική εξέλιξη στο θέμα της κατάργησης των Δ.Ο.Υ. των νησιών των Κυκλάδων χαρακτηρίζει την απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών ο Βουλευτής Κυκλάδων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Παναγιώτης Ρήγας. Η κατανόηση από πλευράς της κυβέρνησης των ιδιαιτεροτήτων του νησιώτικου χώρου οδήγησε στη μη κατάργηση των Δ.Ο.Υ. Σαντορίνης, Μυκόνου και Πάρου, με κριτήριο τα εισπραττόμενα έσοδα από αυτές. Για τις υπόλοιπες Δ.Ο.Υ. των Κυκλάδων δόθηκε τρίμηνη παράταση της λειτουργίας τους, ενώ συνεχίζονται οι προσπάθειες για τη διατήρησή τους, με κριτήριο την εξυπηρέτηση των νησιωτών που συναλλάσσονται με αυτές. 
Η προσπάθεια για την αναβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχουν οι Δ.Ο.Υ. στους πολίτες καθώς και για την εμπέδωση των αρχών της διαφάνειας και της

Συγκρότηση σε σώμα του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, που προέκυψε από τις εκλογές της 20ης Δεκεμβρίου 2012 συνεδρίασε για πρώτη φορά την 9η Ιανουαρίου 2013 και συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:

ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΑΣΘΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΤΗΝΟΥ

Ενώ ήδη (7-1-2013) πραγματοποιήθηκε η πρώτη επείγουσα αερομεταφορά, με βάση την νέα υπηρεσία που παρέχει ο Δήμος Τήνου στους μονίμους κατοίκους Τήνου, γνωστοποιούμε τις βασικές παραμέτρους λειτουργίας της υπηρεσίας αυτής, που, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει:
Α. Τηλεφωνική γραμμή που λειτουργεί σε 24ωρη βάση για την παροχή ιατρικών συμβουλών.
Β. Μεταφορά των ασθενών με.....

Αποχή Δικηγόρων Νάξου 11.1.2013


Η ΝΔ για τον χλεχλέ που “αυτοπροσδιορίζεται ως Αναρχικός


«Η σημερινή παραδοχή του Βουλευτή Καστοριάς του Σύριζα Βαγγέλη Διαμαντόπουλου, στον ALPHA 989, ότι "ταυτίζεται με τη Βίλα Αμαλία", ότι ο ίδιος "αυτοπροσδιορίζεται στον Αναρχικό χώρο", ότι το κάψιμο της Αθήνας από κουκουλοφόρους το 2008 ήταν "εξέγερση και επανάσταση" και ότι η αναρχία "είναι η άμεση δημοκρατία" και ο αναρχικός "άμεσος δημοκράτης" εγείρει μείζον θέμα για τη δημοκρατική ομαλότητα.
Ο Σύριζα -και ειδικότερα ο αρχηγός του κ. Τσίπρας- οφείλει άμεσα να απαντήσει:

Ρήγμα στην αξιωματική αντιπολίτευση από τον ..."αναρχικό" Διαμαντόπουλο

Είναι γνωστό πως εδώ και καιρό στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ γίνονται πολλές ζυμώσεις με αφορμή την στροφή προς το κέντρο που κάνει από την μία ο Τσίπρας και τις αριστερές συνιστώσες από την άλλη. Το ...αναρχικό ξέσπασμα του νεαρού βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλη Διαμαντόπουλου, ανοίγει τώρα νέο μέτωπο καθώς τέοιου αναφορές δεν έχουν σημείο αναφοράς στους νέους χώρους που κάνει άνοιγμα ο ΣΥΡΙΖΑ και στο εσωτερικό του κόμματος υπάρχουν διαφορετικές αντιλήψεις για το πως πρέπει να αντιμετωπίζονται τέτοιες δηλώσεις.

Στην Κουμουνδούρου πάντως υπάρχει νευρικότητα καθώς οι επιτελείς του Τσίπρα ψάχνουν να βρουν την φόρμουλα να ισοροπήσουν ανάμεσα στους ..."αναρχικούς"βουλευτές τους και τον μεσαίο χώρο...Δεν είναι δα και εύκολο
 

Αυτό είναι το νέο χαρτονόμισμα των 5 ευρώ... που κάποιοι ονειρεύονταν πως δεν θα βλέπαμε ποτέ


Ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι θα παρουσιάσει σήμερα το νέο χαρτονόμιστα των 5 ευρώ.
Το νέο χαρτονόμισμα θα κυκλοφορήσει από τον...
ερχόμενο Μάϊο και θα φέρει το «πορτραίτο» της Ευρώπης στο ολόγραμμα (σε λωρίδα ελάσματος) και στο υδατογράφημα, ενώ θα αλλάξει και το χρώμα του αριθμού 5, μετατρεπόμενο σε πράσινο σμαραγδί

Βρήκε μικρόφωνα και ξεκατινιάζεται το ζαβό του ΣΥΡΙΖΑ: "Είμαι αναρχικός"

«Αυτοπροσδιορίζομαι στον αναρχικό χώρο», δήλωσε σήμερα το πρωί σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό "Alpha 989" ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλης Διαμαντόπουλος και πρόσθεσε ότι, αναρχικός είναι ένας άμεσα δημοκράτης.

Αναφορικά με την υπόθεση "Βίλα Αμαλία" επισήμανε ότι, μπροστά στους χώρους αυτούς πραγματοποιούνται δράσεις, όπως εμπόριο χωρίος μεσάζοντες. «Λέμε για κατάληψη δημοσίων κτιρίων, μα δεν τα ιδιωτικοποιήθηκε κανείς», πρόσθεσε.

Όπως είπε, η κυβέρνηση θέλει να πατάσσει κάθε εστία αντίστασης. «Όταν τελειώσουν τα καρότα, περισσεύουν τα μαστίγια», ανέφερε μεταξύ άλλων και σχολίασε ότι, δεν βλέπει κόσμο έτοιμο να επαναστατήσει, ωστόσο επισήμανε ότι, είχαμε μια εξέγερση το 2008.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, μιλώντας χθες στην Ολομέλεια της Βουλής ο κ. Διαμαντόπουλος είχε χαρακτηρίσει την «Βίλα Αμαλίας» πολιτιστικό κέντρο.

Συγκεκριμένα, ο νεαρός βουλευτής από την Καστοριά, υπερασπιζόμενος τις καταλήψεις δήλωσε χαρακτηριστικά «έγινε επίθεση στην κατάληψη Σκαραμαγκά και στα εγκαταλελειμμένα κτήρια που ήταν χώροι ζωντανοί, είναι πολιτιστικά κέντρα.,.. αυτά σας πειράζουν ειδικά τον κ. Δένδια που έχει φασίζουσα συμπεριφορά. Σας ενοχλεί γιατί είναι δομές αλληλεγγύης και θα γίνουν τα εφαλτήρια που θα σας πάρει και θα σας σηκώσει…».


Συνεχίζει ο Τσάκας του ΣΥΡΙΖΑ: «Πεπονόφλουδα Πεπόνη λόγω άγνοιας ηλεκτρονικών μέσων»-Κατέθεσε στον εισαγγελέα το περιοδικό του σαν αποδεικτικό στοιχείο!

Προσήλθε στον εισαγγελέα και κατέθεσε σαν στοιχείο το περιοδικό του!! Χωρίς να προσκομίσει την περιβόητη πραγματογνωμοσύνη, εννοείται... όπως κατέθετε επιταγές ο Τσάκας χωρίς αντίκρυσμα στην Τράπεζα... Θα κρατήσει μία ακριβή κόπια του στικ που έχει και να προσκομίσει το δικό του στον εισαγγελέα ή θα κάνει τον εισαγγελέα μόνος του για να πουλήσει κανα περιοδικό μιας και κόπηκε η κρατική μάσα;

 Mε ένα νέο αινιγματικό tweet ο Κώστας Βαξεβάνης κάνει λόγο για πεπονόφλουδα Πεπόνη και υπόσχεται νέες αποκαλύψεις σε λίγο.


Ο δημοσιογράφος, που από χθες έχει αποκαλύψει πως ο κ.Πεπόνης δεν δέχεται το usb που έχει ο ίδιος στη διάθεσή του ( «προσπαθώ 4 μέρες να του του δώσω», έγραψε ο ίδιος), επικαλείται αυτή τη φορά την άγνοια ηλεκτρονικών μέσων του οικονομικού εισαγγελέα... δηλ. λέει πως ο Πέπόνης ψαχούλευε μόνος του το στικ και δεν του έκοψε να ζητήσει τη γνώμη ειδικών, λες και έπρεπε να κάνει βούκινο τις ενέργειες που έκανε. «Σε λίγο λεπτομέρειες», όπως γράφει ο Κώστας Βαξεβάνης στο τελευταίο του tweet.

Στον εισαγγελέα προσήλθε σήμερα το πρωί ο Κώστας Βαξεβάνης ο οποίος προσκόμισε το περιοδικό HOT DOC που κυκλοφορεί στο οποίο αναφέρεται ότι η ημερομηνία αλλοίωσης της Λίστας Lagarde είναι 4 και 5 Αυγούστου του 2010. Σύμφωνα με το περιοδικό το οποίο επικαλείται «πραγματογνωμοσύνη που έγινε από πιστοποιημένο εργαστήριο ηλεκτρονικών πειστηρίων με τις πιο σύγχρονες μεθόδους, όπως αυτές που χρησιμοποιεί το FBI και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αυτή είναι η ημερομηνία που το CD μεταγράφηκε σε στικάκι usb, χωρίς όμως να γίνει πλήρης αντιγραφή του αρχικού αρχείου».

Ο κ. Βαξεβάνης δεσμεύτηκε να προσκομίσει και την πραγματογνωμοσύνη που πραγματοποίησε δικός του πραγματογνώμονας.
 

Ανάληψη καθηκόντων Προέδρου Δημοτικής Κοινότητας Νάξου

 Φωτο: naxos365
Προς:  Δημοτική Κοινότητα Νάξου
        Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΑΞΟΥ ΚΑΙ ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
Έχοντας υπόψη:
1.    Τις διατάξεις του άρθρου  79 παρ 1 και 2  του ν. 3852 /2010  όπως τροποποιήθηκε  και ισχύει με την 6 παρ 16 του Ν. 4071/2012 « Ρυθμίσεις για την Τοπική Ανάπτυξη , την αυτοδιοίκηση και την αποκεντρωμένη διοίκηση Ενσωμάτωση οδηγίας 2009/50/ΕΚ»
2.    Την με αριθμ πρωτ. 290/22-11-2011 δήλωση ανεξαρτητοποίησης του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Νάξου κ. Συμεώνογλου Βαρσαμά  του Ιωάν.   την οποία και....

Έπαιρνε τη σύνταξη της νεκρής αδελφής της για 6,5 χρόνια

Σε φυλάκιση 6 μηνών καταδικάσθηκε σήμερα από το Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου μια γυναίκα, η οποία επί 6,5 χρόνια εισέπραττε παράνομα τη σύνταξη της νεκρής αδερφής της, ως συνδικαιούχος στον τραπεζικό της λογαριασμό.

Πρόκειται για την εκδίκαση της πρώτης μηνυτήριας αναφοράς που έχει υποβάλλει η διεύθυνση του περιφερειακού παραρτήματος ΙΚΑ Κρήτης κατά συνδικαιούχων τραπεζικών λογαριασμών, που εισέπρατταν παράνομα συντάξεις θανόντων και ζημίωναν το ΙΚΑ.
 

Ανοίγουν 62.000 θέσεις εργασίας για ανέργους έως 35 ετών

Ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννης Βρούτσης, ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Κωστής Χατζηδάκης και ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κωσταντίνος Αρβανιτόπουλος θα παρουσιάσουν σήμερα το «Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Απασχόληση των Νέων».

Ο άνθρωπος του ΓΑΠ, Θεοχάρης, νέος ΓΓ Εσόδων... καλά κρασία

Ο σημερινός γραμματέας πληροφοριακών συστημάτων Χάρης Θεοχάρης είναι ο νέος ισχυρός άνδρας του υπουργείου Οικονομικών καθώς με απόφαση του υπουργού Οικονομικών επελέγη για τη θέση του γ.γ γραμματέα εσόδων.
Όπως είχε γράψει η fmvoice.gr ο κ. Θεοχάρης κέρδισε στο νήμα τον Νίκο Καραβίτη, στενό συνεργάτη του Γιάννη Στουρνάρα στο ΙΟΒΕ. Μάλιστα, θα κρατήσει υπό την εποπτεία του και την ΓΓΠΣ.
Η θητεία του νέου γραμματέα θα είναι πενταετής. Ο κ. Θεοχάρης θα υπογράψει συμβόλαιο παραγωγικότητας με το οποίο θα αναλάβει την επίτευξη συγκεκριμένων εισπρακτικών στόχων. Η επίτευξη αυτών των στόχων, θα αξιολογείται σε ετήσια βάση ενώ η επίτευξη στόχων μπορεί να φέρει και bonus για τον νέο γραμματέα.
fmvoice.gr

Σιγά! Θα σκίσεις το καλσόν - Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: Βίλα Αμαλία και Κάλλας θα γίνουν τα εφαλτήρια που θα σας πάρουν όλους και θα σας σηκώσουν

Δηλώσεις μετά την εκκένωση από την Ελληνική Αστυνομία των χώρων που είναι γνωστοί ως «βίλα Αμαλία» και «βίλα Μαρία Κάλλας» έκανε ο βουλευτής Καστοριάς Ευάγγελος Διαμαντόπουλος.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πως η βίλα Αμαλία και η βίλα Κάλλας είναι πραγματικά πολιτιστικά κέντρα στα οποία γίνονται και μαθήματα (πως να φτιάχνεις μολότοφ...).

Ο Πανναξιακός "έπνιξε" στον Πειραιά τον Πορφύρα 3-0!!!


Χωρίς να αντιμετωπίσει ιδιαίτερα προβλήματα η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Πανναξιακού επικράτησε εκτός έδρας με 3-0 σετ επί του Πορφύρα ΑΟΦ στο πλαίσιο της Β' φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος και πέρασε στην επόμενη φάση του θεσμού.
Πριν την έναρξη του αγώνα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του βολεϊμπολίστα Νίκου Σαμαρά που τόσο πρόωρα έφυγε από τη ζωή.
Στα αξιόλογα της αναμέτρησης πρέπει να αναφερθει η παρουσία του ..... 

Η κ. Πρωτολάτη επαναλαμβάνει επιλεκτικά την ίδια στάση


Δεν θα ασχοληθούμε  με το χτεσινό Δελτίο Τύπου της  Πάρος Αξία, για την στάση της στο Δημοτικό Συμβούλιο της 6ης Γενάρη.
Θα κάνουμε μονάχα ένα σχόλιο :

Παραμένουν ανοικτές οι ΔΟΥ Θήρας, Μυκόνου, και Πάρου.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ (ΣΤΙΣ 22:10)
Παράταση έως τις 18 Μαρτίου δίνεται στη διαδικασία αναστολής λειτουργίας εφοριών σε νησιά, όπου λειτουργεί μόνο μία φορολογική μονάδα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών. Πρόκειται για τις ΔΟΥ:
Σπετσών, Κέας, Άνδρου, Μήλου, Αίγινας, Πόρου, Ύδρας, Καρπάθου, Καλύμνου, Λέρου, Θάσου, Παξών, Ιθάκης, Τήνου, Κηθύρων, Λήμνου, Σκιάθου, Σκοπέλου και Αγίου Κηρύκου.