slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Τουρισμός και Covid-19: Το βίντεο της Πρωτοβουλίας Ν. Αιγαίου

 
Στο πιο δύσκολο καλοκαίρι στην παγκόσμια ιστορία για τον τουρισμό, αποφασίσαμε για πρώτη φορά να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Έτσι γεννήθηκε η Πρωτοβουλία των Φορέων για το Ν. Αιγαίο. Όλοι μαζί, ενωμένοι, δώσαμε πολλές μάχες ισορροπώντας συχνά σε τεντωμένο σχοινί. Με αυστηρά πρωτόκολλα, με ελέγχους και μέτρα προστασίας καταφέραμε να κρατήσουμε τους προορισμούς των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου στις πρώτες θέσεις προτίμησης των τουριστικών αγορών. Ολοι μαζί ενωμένοι κερδίσαμε την εμπιστοσύνη των ξένων τουριστών και βάλαμε σπουδαία παρακαταθήκη για τις επόμενες χρονιές. Αυτή η νίκη ανήκει σε όλους τους νησιώτες. Και συνεχίζουμε!  

ΚΕΚ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ (ΕΠΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΘΕΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

Το αυτοδιοικητικό Κ.Ε.Κ. Γεννηματάς, με πολυετή εμπειρία και παρουσία στην υλοποίηση και τη διαχείριση εκπαιδευτικών προγραμμάτων ανέργων και εργαζομένων απευθύνει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για σύναψη σύμβασης έργου με εκπαιδευτές ενηλίκων στα πλαίσια των έργων «Δράσεις, ενημέρωσης, επιμόρφωσης και κατάρτισης στα Δωδεκάνησα και στις Κυκλάδες» με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Ευχαριστήριο της Περιφερειακής Ενότητας Νάξου,

 

Ε Υ Χ Α Ρ Ι Σ Τ Η Ρ Ι Ο 


   Ευχαριστούμε θερμά, όλους όσοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά της Περιφερειακής Ενότητας Νάξου, για την συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης προς τους πληγέντες από τις πλημμύρες  στην Καρδίτσα.

   Ευχαριστούμε την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, η οποία προσέφερε πέντε τόνους πατάτας, την Ένωση Ξενοδόχων Νάξου για τη συλλογή σεντονιών και πετσετών, καθώς και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Χειμαρροτσικαλαριωτών Νάξου "Τ΄ ΑΠΑΝΩ ΚΑΣΤΡΟ".

  Επίσης τη μεταφορική εταιρεία Νάξου «Άγιος Χριστόφορος», για τη δωρεάν μεταφορά της πατάτας και τα

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ - Μαρ. Ξενογιαννακοπούλου: «Το χειρότερο εννεάμηνο για την απασχόληση »

 

Αθήνα, 13 Οκτωβρίου 2020

 

ΔΗΛΩΣΗ

«Το χειρότερο εννεάμηνο για την απασχόληση »

Δήλωση της Τομεάρχη Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, σχετικά με τα στοιχεία τουΠ/Σ «ΕΡΓΑΝΗ» Σεπτεμβρίου.

 

Προκαλεί απορία για ποιο λόγο πανηγυρίζει ο Υπουργός Εργασίας σε σχέση με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το Π/Σ «ΕΡΓΑΝΗ» για τον μήνα Σεπτέμβριο.

ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ Η ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΤΗΣ ΝΑΞΟΥ ΣΤΗΝ ΥΨΗΛΗ ΤΑΣΗ


 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ Η ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΤΗΣ ΝΑΞΟΥ ΣΤΗΝ ΥΨΗΛΗ ΤΑΣΗ

 

Αθήνα, 13 Οκτωβρίου 2020

 

Την Τρίτη 13 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Ηλεκτρικής Διασύνδεσης της Νάξου στο Σύστημα Υψηλής Τάσης, γεγονός που σηματοδοτεί την ολοκλήρωση της Β΄ Φάσης Διασύνδεσης των Κυκλάδων με το Ηπειρωτικό Σύστημα.

 

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης και η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Αλεξάνδρα Σδούκου, εγκαινίασαν τη διασύνδεση της Νάξου με τη Μύκονο και την Πάρο, καθώς και τον Υποσταθμό Υψηλής Τάσης στη Νάξο. Η τελετή πραγματοποιήθηκε παρουσία του υπουργού Εργασίας (και βουλευτή Κυκλάδων) Ιωάννη Βρούτση, του Περιφερειάρχη  Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου, των βουλευτών Κυκλάδων Κατερίνας Μονογυιού και Νίκου Συρμαλένιου, του δημάρχου Νάξου Δημήτρη Λιανού, του Προέδρου της ΡΑΕ Αθανάσιου Δαγούμα και άλλων στελεχών της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης.

Τροπολογία του Υφυπουργού Αθλητισμού Λ. Αυγενάκη μετά από Αναφορά της Κατερίνας Μονογυιού για τις επιχορηγήσεις αθλητικών σωματείων

 

Τροπολογία του Υφυπουργού Αθλητισμού Λ. Αυγενάκη μετά από Αναφορά της Κατερίνας Μονογυιού για τις επιχορηγήσεις αθλητικών σωματείων

Μετά από Αναφορά στη Βουλή των Ελλήνων, στις 16/09/2020, προς το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού της βουλευτού Κυκλάδων Κατερίνας Μονογυιού, ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λ. Αυγενάκης κατέθεσε τροπολογία, στις 08/10/2020, στο Νόμο που ψηφίστηκε (άρθρο 66) του Υπουργείου Εσωτερικών για την τροποποίηση του Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας και άλλες διατάξεις ώστε να μπορούν οι Δήμοι να επιχορηγούν Αθλητικούς συλλόγους. 
Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης και η Κυβέρνηση είναι πάντα δίπλα στον ερασιτεχνικό αθλητισμό και λύνουν με άμεσα μέτρα τα όποια προβλήματα προκύπτουν. 

Εγκαινιάστηκε η Ηλεκτρική Διασύνδεση της Νάξου στην Υψηλή Τάση


 ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ Η ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΤΗΣ ΝΑΞΟΥ ΣΤΗΝ ΥΨΗΛΗ ΤΑΣΗ


Αθήνα, 13 Οκτωβρίου 2020


Την Τρίτη 13 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Ηλεκτρικής Διασύνδεσης της Νάξου στο Σύστημα Υψηλής Τάσης, γεγονός που σηματοδοτεί την ολοκλήρωση της Β΄ Φάσης Διασύνδεσης των Κυκλάδων με το Ηπειρωτικό Σύστημα.

ΕΡΓΑΝΗ: Πόσες νέες θέσεις εργασίας δημιουργήθηκαν τον Σεπτέμβριο - Αναλυτικά τα στοιχεία

Αύξηση της μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα κατέγραψε για τον μήνα Σεπτέμβριο το Πληροφοριακό Σύστημα "ΕΡΓΑΝΗ" καθώς προέκυψε θετικό ισοζύγιο προσλήψεων – αποχωρήσεων κατά 38.529 θέσεις εργασίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ισοζύγιο μηνός Σεπτεμβρίου 2020, αποτέλεσε τη δεύτερη υψηλότερη επίδοση μηνός Σεπτεμβρίου από το 2001 μέχρι σήμερα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία των ροών μισθωτής απασχόλησης του μηνός Σεπτεμβρίου 2020, οι αναγγελίες πρόσληψης ανήλθαν σε 259.421, ενώ οι αποχωρήσεις σε 220.892. Από τις 220.892 συνολικά αποχωρήσεις, οι 91.745 προήλθαν από οικειοθελείς αποχωρήσεις και οι 129.147 από καταγγελίες συμβάσεων αορίστου χρόνου ή λήξεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου. Από τις 259.421 προσλήψεις, οι 128.6568 αφορούν σε πλήρη απασχόληση, οι 115.348 σε μερική απασχόληση και 15.415 προσλήψεις σε εκ περιτροπής εργασία. Από τη σύγκριση των στοιχείων των δύο μηνών, Σεπτέμβριος 2020 και Σεπτέμβριος 2019, προκύπτει αυξημένη επίδοση κατά 35.878 περισσότερων θέσεων εργασίας για τον Σεπτέμβριο 2020 (θετικό ισοζύγιο 38.529 θέσεων εργασίας) έναντι θετικού ισοζυγίου (2.651) τον Σεπτέμβριο του 2019.

Καλεντερίδης: Οι Τούρκοι είναι «ξεβράκωτοι» από πλευράς αντιαεροπορικής άμυνας

 




"Το μόνο που θα μπορούσαμε να κάνουμε, γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε περισσότερο από ότι την προηγούμενη φορά, το παρακολουθούσαμε μόνο, το ίδιο θα κάνουμε και τώρα. Θεωρώ όμως ότι τουλάχιστον την οριογραμμή των 12 μιλίων η Ελλάδα πρέπει να την υπερασπιστεί, δηλαδή εκεί πρέπει να βάλουμε σε παράταξη τα πλοία μας, για να μην επιτρέψουμε εκεί να κινηθεί κανένα τουρκικό πλοίο και φυσικά ούτε το Ορούτς Ρέις" είπε ο γεωπολιτικός αναλυτής, συγγραφέας και αρθρογράφος, Σάββας Καλεντερίδης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

Μαζι στη Νάξο ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης και ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης


Στην Νάξο βρίσκονται  από το μεσημέρι  ο  Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης και ο Ναξιώτης   υπουργός  Εργασίας και κοινωνικής ασφάλισης καί πρόνοιας  Γιάννης Βρούτσης  Ο υπουργός εργασίας, κοινωνικής ασφάλισης καί πρόνοιας στή Νάξο καί στό Φιλώτι.για να εγκαινιάσουν  τήν σύνδεση τού υποθαλάσσιου καλωδίου παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, μέ τό Νησί μας.

Ένα πολυσήμαντο έργο πού αλλάζει θεαματικά τούς όρους καί τίς συνθήκες παροχής ηλεκτρικής ενέργειας σέ ολόκληρη τή Νάξο αποδεσμεύοντας την από τήν εξάρτησή της σέ ηλεκτροδότηση από τό διπλανό νησί, τήν Πάρο     μ όπου ευρίσκεται καί λειτουργει απο χρόνια το εργοστάσ

Εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή: 13 χρόνια για τον Μιχαλολιάκο και το διευθυντήριο προτείνει η εισαγγελέας - Ισόβια για Ρουπακιά

 

Βασιλική Κόκκαλη


Σε εξέλιξη η αγόρευση της Αδαμαντίας Οικονόμου σχετικά με την πρότασή της επί των ποινών των καταδικασθέντων
Στις 11:10 ανέβηκε η έδρα με σκοπό τη συνέχιση της δίκης για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής. Στη συνέχεια, τον λόγο έλαβε η εισαγγελέας της έδρας Αδαμαντία Οικονόμου, η οποία άρχισε να αναπτύσσει την πρότασή της επί των ποινών.

Για τον αρχηγό της εγκληματικής οργάνωσης, Νίκο Μιχαλολιάκο, η κ. Οικονόμου πρότεινε ποινή13 ετών. Την ίδια ποινή πρότεινε για όλους τους βουλευτές που κατηγορήθηκαν για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης, δηλαδή για τους Κασιδιάρη, Λαγό, Παππά, Γερμενή, Παναγιώτατο και Ματθαιόπουλο.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΨΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΠΕΙΡΑΝΘΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΑΥΓΕΡΙΝΟ

 


Στις 11 Οκτωβρίου 2020 και ύστερα από ενημέρωση που είχα, διαπίστωσα ότι η ιστοσελίδα https://kykladitis.gr/, είχε αναρτήσει δημοσίευμα συνοδευόμενο από φωτογραφία μου στο γραφείο της κοινότητας Απειράνθου, της οποίας έχω την τιμή να είμαι Πρόεδρος, υπό τον τίτλο: