slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Στέργιος Πιτσιόρλας: Με παρακολουθούσαν οι δικοί μου άνθρωποι

Σοκαρισμένος, θυμωμένος, μα κυρίως πικραμένος, ο πρώην πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ μιλά στα «ΝΕΑ» και τον Μιχάλη Μητσό για την παρακολούθησή του από την ΕΥΠ και ζητά εξηγήσεις από τον, παλιό του φίλο, Αλέξη Τσίπρα
Αν κάτι έχω συγκρατήσει από τις συναντήσεις μου με τον Στέργιο Πιτσιόρλα σε διάφορες κοινωνικές εκδηλώσεις, είναι ότι δεν είχε ποτέ ύφος. Οπως ήταν πριν από το 2015, ήταν κι όταν διαχειριζόταν ένα Ταμείο πολλών δισεκατομμυρίων. Κι όταν τον ρωτούσα τι γύρευε με μια παρέα ανθρώπων διψασμένων για την εξουσία, μου απαντούσε «κάνω τη δουλειά μου».

Τι δείχνουν τα γκάλοπ του Μαξίμου

του Σταύρου Παπαντωνίου
Από την περασμένη Δευτέρα οι πρώτες «μυστικές» δημοσκοπήσεις που κάνει το Μέγαρο Μαξίμου μετά την υπόθεση των παρακολουθήσεων έχουν φθάσει στο γραφείο του πρωθυπουργού. Πλην της πρόθεσης ψήφου που είναι βεβαίως σημαντική και έχει δημοσιοποιηθεί από επίσημες δημοσκοπήσεις εταιρειών, στο Μαξίμου κοιτάνε και τα «ψιλά γράμματα», που δεν είναι τόσο ψιλά, καθώς αποτυπώνουν τον πραγματικό αντίκτυπο της υπόθεσης Ανδρουλάκη. Η «Καθημερινή» φέρνει στη δημοσιότητα έξι βασικά ποιοτικά χαρακτηριστικά που εστιάζει το Μαξίμου.

Τα παράδοξα της τιμολόγησης των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων και πώς η κυβέρνηση εποπτεύει τον ελεύθερο ανταγωνισμό



Σχετικά με την Απάντηση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής (ΥΝΑΝΠ) της 31/8/2022, την οποία παραθέτουμε συνημμένη, στην Ερώτηση μας (5-8-2022) για τα παράδοξα που συμβαίνουν στις ακτοπλοϊκές γραμμές των Minoan Lines Πειραιάς – Μήλος – Κρήτη, έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής: