slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ξεκινούν οι αιτήσεις για το επίδομα των 800 ευρώ


Ξεκινούν οι αιτήσεις για το επίδομα των 800 ευρώΠΡΟΚΟΠΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ .
Η ενίσχυση θα δοθεί σε πάνω από 1,4 εκατ. εργαζομένους (μισθωτούς, ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και ατομικές επιχειρήσεις). Το μέτρο καλύπτει κάθε εργαζόμενο σε επιχειρήσεις που έκλεισαν με κρατική εντολή, είτε πλήρους είτε μερικής απασχόλησης.

Σήμερα αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής των ηλεκτρονικών υπεύθυνων δηλώσεων από τους εργοδότες στο σύστημα «Εργάνη», προκειμένου να λάβουν πάνω από 1,4 εκατ. εργαζόμενοι (μισθωτοί, ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και ατομικές επιχειρήσεις) την αποζημίωση των 800 ευρώ.

Να μη συσκοτιστεί η κρατική ευθύνη για τις εγκληματικές ελλείψεις στις δομές υγείας των νησιών


Στο τελευταίο διάγγελμά του ο πρωθυπουργός, μεταξύ άλλων είπε:
«Απ’ όλους εμάς και τη συμπεριφορά μας εξαρτάται, τελικά, αν η κυβέρνηση χρειαστεί να πάρει ακόμα πιο δραστικά μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας. Και κάτι τελευταίο. ... Όσο πιο μικρό είναι το νησί όπου κάποιος πιστεύει ότι θα καταφύγει για να προστατευθεί, τόσο πιο δύσκολη, αν όχι αδύνατη, θα είναι και η περίθαλψή του αν αρρωστήσει εκεί.»
Ωμή παραδοχή της πραγματικότητας!!!  Καταδικασμένος δηλαδή όποιος αρρωστήσει και βρίσκεται σε...........

Τσίπρας: Η ατομική ευθύνη δεν αναιρεί την ευθύνη της Πολιτείας για ενίσχυση του ΕΣΥ

Από Βήμα Press
Την ανάγκη να ενισχυθεί το δημόσιο σύστημα υγείας αλλά και οι άνθρωποι που δίνουν στην πρώτη γραμμή τη μάχη για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορονοϊού, επισημαίνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μετά από σημερινή τηλεδιάσκεψη που είχε με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών, ενώ παράλληλα προτείνει την επίταξη των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων.

ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ – ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΝΑΞΟΥ : Έκκληση προσφοράς για τις αυξημένες ανάγκες του απευθύνει ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Λάζαρος Θεόφιλος


 



   

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΕΚΚΛΗΣΗ
                                                                          
        
Αγαπητοί Συμπατριώτισσες και Συμπατριώτες,

  Τη δύσκολη αυτή περίοδο για τη χώρα μας, αλλά και για ολόκληρο τον πλανήτη, εξαιτίας της ταχύτατης εξάπλωσης της πανδημίας του νέου κορονοϊού, βρισκόμαστε μπροστά σε νέες υποχρεώσεις και δεδομένα, ως προς το άτομό μας, την οικογένειά μας, καθώς και το κοινωνικό σύνολο. Σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο απαιτείται υπευθυνότητα, κοινωνική συνοχή και πειθαρχία, στήριξη των ευάλωτων και αδύναμων συνανθρώπων μας, αλλά κυρίως υποστήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας.