slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Υπογράφηκε σήμερα από τον Έπαρχο Πάρου, Κτα Μπιζά και τον Δήμαρχο Πάρου, Μάρκο Κωβαίο το συμβόλαιο παραχώρησης από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Δήμο Πάρου, για την ανέγερση του 2ου Γυμνασίου Παροικίας Πάρου

 




Υπογράφηκε σήμερα 2 Ιουνίου 2022 από τον Έπαρχο Πάρου, Κώστα Μπιζά και τον Δήμαρχο Πάρου, Μάρκο Κωβαίο το συμβόλαιο παραχώρησης ακινήτου έκτασης 17.249,00 τ.μ. από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Δήμο Πάρου, για την ανέγερση του 2ου Γυμνασίου Παροικίας Πάρου.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έδωσε μάχη με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς για την παραχώρηση από πλευράς της, οικοπέδου για την ανέγερση Γυμνασίου και στο πλαίσιο της σχετικής απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, η πράξη παραχώρησης υπεγράφη σήμερα από τον Έπαρχο Πάρου κ. Κώστα Μπιζά ως εκπρόσωπο του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο και τον Δήμαρχο Πάρου κ. Μάρκο Κωβαίο.

Τροπολογία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για να μην αποκλείονται νοικοκυριά από τα Κοινωνικά Οικιακά Τιμολόγια και τα Προνοιακά Επιδόματα λόγω των νέων αντικειμενικών αξιών


Ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος συνυπέγραψει τροπολογία για να μην αποκλείονται νοικοκυριά από τα Κοινωνικά Οικιακά Τιμολόγια και τα Προνοιακά Επιδόματα λόγω των νέων αντικειμενικών αξιών.

 Σκοπός της τροπολογίας η αποκατάσταση της αδικίας να αποκλείονται νοικοκυριά από τα Κοινωνικά Οικιακά Τιμολόγια του ΔΕΔΔΗΕ και τα Προνοιακά Επιδόματα του ΟΠΕΚΑ διότι, παρόλο που δεν έχει μεταβληθεί η περιουσιακή τους κατάσταση μέσα στο 2021, οι νέες αντικειμενικές αξίες που αυξήθηκαν κατά 20% μεσοσταθμικά  στο 55% των περιοχών της χώρας, ξεπερνούν τα όρια περιουσιακών στοιχείων που ορίζει η νομοθεσία για τα ΚΟΤ Α και Β και τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ. 

Aυξήσεις στις συντάξεις: Ποιοι θα δουν αυξήσεις στην τσέπη το 2023 και ποιοι μόνο στα «χαρτιά»

Μαίρη Λαμπαδίτη,
Σε τροχιά αυξήσεων μπαίνουν οι συντάξεις από το 2023 μετά από 12 χρόνια που είχαν μείνει στον «πάγο» η είχαν υποστεί δραματικές περικοπές εξαιτίας των μνημονίων.
Οι κυβερνητικές αποφάσεις θα ληφθούν ανάλογα με την πορεία των οικονομικών μεγεθών και τα δημοσιονομικά περιθώρια και με βάση το ΑΕΠ και τη μεταβολή του δείκτη τιμών καταναλωτή, όπως προβλέπει ο νόμος.

Στελέχωση του Αστυνομικού Τμήματος Κέας: Ο Νίκος Συρμαλένιος κατέθεσε αναφορά στη Βουλή


Ο βουλευτής Νίκος Συρμαλένιος κατέθεσε αναφορά την επιστολή της Δημάρχου Κέας κας Ειρήνης Βελισσαροπούλου, με θέμα την επαρκή στελέχωση του Αστυνομικού Τμήματος της Κέας. Όπως αναφέρεται στην επιστολή θα μετατεθούν τέσσερα (4) άτομα αφήνοντας κενές τις θέσεις τους, εν όψει μάλιστα των αυξημένων αναγκών της τουριστικής περιόδου.


Επισυνάπτεται το σχετικό έγγραφο.

Κατά 142% αυξήθηκε η πρόσβαση των πολιτών σε ηλεκτρονικές υπηρεσίες με κωδικούς Taxisnet κατά το πρώτο πεντάμηνο του 2022

Εκθετική παραμένει και για το 2022 η αύξηση της πρόσβασης των  πολιτών σε ηλεκτρονικές υπηρεσίες. Σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης, το πρώτο πεντάμηνο του τρέχοντος έτους η αυθεντικοποίηση των  πολιτών σε ηλεκτρονικές υπηρεσίες με κωδικούς Taxisnet αυξήθηκε κατά 142% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2021. Συγκεκριμένα, από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Μάιο του 2022 οι πολίτες αυθεντικοποιήθηκαν σε πλατφόρμες ψηφιακών υπηρεσιών χρησιμοποιώντας κωδικούς Taxisnet 154.315.749 φορές, έναντι 63.617.253 αυθεντικοποιήσεων που είχαν πραγματοποιηθεί την ίδια περίοδο του 2021.

Θηραϊκή Πολιτεία : Καμία διαχείριση της κρουαζιέρας από τον Δήμο και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο.



     Πλήρη εγκατάλειψη του Berth Allocation System δείχνει το πρόγραμμα αφίξεων κρουαζιερόπλοιων που ανακοινώθηκε.   Έτσι μέσα στον Ιούνιο πρόκειται να υπάρξουν μέρες που θα καταπλεύσουν στο νησί μέχρι και 8 κρουαζιερόπλοια ταυτόχρονα.  Εμείς μόνο θα ρωτήσουμε γιατί η δημοτική αρχή Σιγάλα- Ρούσσου- Ορφανού εγκατέλειψε αυτό το εργαλείο που διευκόλυνε την ζωή των δημοτών και την  εμπειρία των επισκεπτών μας.

ΝΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΥΡΟΥ, ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ!!!

 

Σήμερα για μια ακόμα φορά τους τελευταίους μήνες οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου της Σύρου κατέβηκαν σε κινητοποίηση διαμαρτυρίας, καταγγέλλοντάς τον συνεχιζόμενο εμπαιγμό από πλευράς κυβερνητικής πολιτικής, διαμαρτυρόμενοι για τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση αφού πλέον των υφιστάμενων προβλημάτων, τώρα η κατάσταση οδηγείται στα μη περαιτέρω με την παύση λειτουργίας των χειρουργείων λόγω ασθένειας δύο εργαστηριακών γιατρών, καθώς και με το άμεσα διαφαινόμενο κλείσιμο της καρδιολογικής κλινικής, λόγω της συνταξιοδότησης του μοναδικού καρδιολόγου. Επιπλέον στο άμεσο μέλλον αναμένεται και η συνταξιοδότηση του Διευθυντή της Χειρουργικής κλινικής, καθώς και του Διευθυντή Γυναικομαιευτικής.

Δήλωση της Κατερίνας Μονογυιού για την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων


Στο πλαίσιο της έναρξης των Πανελλαδικών Εξετάσεων σήμερα για τους μαθητές των Επαγγελματικών Λυκείων και αύριο για τους μαθητές των Γενικών Λυκείων, η βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Μονογυιού δήλωσε:

  «Εύχομαι καλή επιτυχία στους μαθητές των ΕΠΑΛ που ξεκίνησαν σήμερα και στους μαθητές των ΓΕΛ που ξεκινούν αύριο τις Πανελλήνιες Εξετάσεις. Είμαι σίγουρη ότι οι κόποι, οι θυσίες και η επιμονή σας θα σας ανταμείψουν. Σας αξίζουν θερμά συγχαρητήρια για την προσπάθεια και τον αγώνα σας. Εύχομαι να επιτύχετε κάθε στόχο σας.



  Η επιτυχία στις Πανελλαδικές Εξετάσεις είναι η αφετηρία για ένα νέο δρόμο στη ζωή σας. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι ο μοναδικός δρόμος.



Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης : «Απάντηση κόλαφος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις απαράδεκτες παραβιάσεις και υπερπτήσεις της Τουρκίας»


  

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης με ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε θέσει τις απαράδεκτες και προκλητικές παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και τις υπερπτήσεις πάνω από κατοικημένα ελληνικά νησιά από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη. Ενέργειες που αποτελούν σαφή παραβίαση της εθνικής μας κυριαρχίας, συνιστούν απαράδεκτη πρόκληση και είναι ασφαλώς αντίθετες με θεμελιώδεις Αρχές του Διεθνούς Δικαίου και τις σχέσεις καλής γειτονίας.

Η απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποτελεί πραγματικό κόλαφο για τις απαράδεκτες και προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Η Επιτροπή έχει επίγνωση της πρόσφατης αύξησης των παραβιάσεων του ελληνικού εναέριου χώρου από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη καθώς και από μη επανδρωμένα οχήματα αέρος (UAV).

Οι πτήσεις στρατιωτικών αεροσκαφών πάνω από ελληνικές κατοικημένες περιοχές αποτελούν παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου, ενώ η Τουρκία οφείλει να δεσμευτεί ρητά υπέρ των σχέσεων καλής γειτονίας, των διεθνών συμφωνιών και της ειρηνικής επίλυσης των διαφορών με προσφυγή εφόσον απαιτείται στο Διεθνές Δικαστήριο.

Η Επιτροπή θα συνεχίσει να απαιτεί από την Τουρκία να παύσει όλες τις απειλές και τις ενέργειες που βλάπτουν τις σχέσεις καλής γειτονίας καθώς και να σέβεται την κυριαρχία όλων των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης επί των χωρικών τους υδάτων και του εθνικού εναέριου χώρου τους.»


Γ. Χατζημάρκος στους μαθητές: «Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις, είναι το βάπτισμα στην συνεχή προσπάθεια για υλοποίηση των ονείρων σας»

Μήνυμα του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου για την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων
“Σήμερα ξεκινούν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις για τα παιδιά της Γ' Λυκείου των ΕΠΑΛ και αύριο για τα παιδιά των Γενικών Λυκείων. Μαζί με τα παιδιά, οι οικογένειες τους που συμμετέχουν και αυτές σε έναν αγώνα κοπιαστικό και ευγενή.
Η ζωή, γεμάτη προκλήσεις, αγώνες, ευκαιρίες, αγωνίες, είναι μπροστά.
Αγαπημένα μας παιδιά, οι Πανελλαδικές Εξετάσεις, είναι το βάπτισμα σε αυτή την συνεχή προσπάθεια για υλοποίηση των ονείρων σας.
Η ζωή που ανοίγεται μπροστά σας, έχει ανάγκη την φρεσκάδα σας και.τα όνειρά

Στη Νάξο φιλοξενήθηκε το 6ο Youth Employment Network for Energy Sustainability in Islands(YENESIS)


Στη Νάξο φιλοξενήθηκε η 6η συνάντηση εργασίας του ευρωπαϊκού έργου Youth Employment Network for Energy Sustainability in Islands(YENESIS). Το YENESISστηρίζει την ενίσχυσητης απασχόλησης νέων νησιωτών ηλικίας 25-29 ετών, οι οποίοι βρίσκονται εκτός απασχόλησης, εκπαίδευσης και κατάρτισης, σε πράσινα επαγγέλματα. Τα εν λόγω επαγγέλματα αφορούν τους τομείς της ενεργειακής απόδοσης, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, του βιώσιμου τουρισμού και της βιώσιμης κινητικότητας.

Στο έργο συμμετέχει το Δίκτυο Αειφόρων Νήσων (ΔΑΦΝΗ) δίνοντας την ευκαιρία σε 12 νησιώτες/τισσες από 11 μέλη του να επιμορφωθούν στους τέσσερις τομείς του έργου, να εργαστούν για ένα μήνα στο εξωτερικό, να αναπτύξουν την επιχειρηματική τους ιδέα και να......