slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Για έβδομη συνεχή χρονιά το παζάρι με την ανταλλαγή σπόρων


 Η Εθελοντική  Ομάδα για τον Πολιτισμό και η Ομάδα  Πολιτισμού Περιβάλλοντος Δρυμαλίας Νάξου το απόγευμα της Κυριακής στην Αγιά οργάνωσαν για έβδομη συνεχή χρονιά το παζάρι με ανταλλαγή σπόρων . Σκοπός της δράσης είναι η διατήρηση των ποικιλιών, ειδικά αυτή την περίοδο της κυριάρχησης των

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες της 1ης Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης των Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία

 Κοινή βούληση να προχωρήσει η ανασυγκρότηση του προοδευτικού χώρου


Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκαν το Σάββατο 16 Απριλίου οι εργασίες της 1ης Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης των Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία, με την έγκριση των πολιτικών εισηγήσεων, με τις αποφάσεις για την οργάνωση και τη λειτουργία και με την εκλογή 60μελους Συντονιστικής Επιτροπής, οι μισοί εκ των οποίων είναι από τις όλες τις Περιφέρειες εκτός Αττικής. 
Η Συνδιάσκεψη ενέκρινε και σειρά ριζικών μεταρρυθμίσεων στην οικονομία, στο κράτος, στο πολιτικό σύστημα που θα δοθούν στη δημοσιότητα τις προσεχείς μέρες.

Οι εκπρόσωποι της ΟΝΝΕΔ στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ (ονόματα)

Στη δημοσιότητα δόθηκαν πριν από λίγο, τα αποτελέσματα εκλογής εκπροσώπων της Οργάνωσης Νέων Νέας Δημοκρατίας στην Πολιτική Επιτροπή της Ν.Δ. και μελών Κεντρικής Επιτροπής της Ο.Ν.Ν.Ε.Δ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Νεολαίας του κόμματος, μετά το πέρας της εκλογικής διαδικασίας και της καταμέτρησης τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Νέο συμβούλιο στην Δημοτική Τ.Ο. Νέας Δημοκρατίας Νάξου

Μετά    από σύγκλιση σε σώμα της Δημοτικής Τ.Ο. Νέας Δημοκρατίας Νάξου προέκυψε το νέο συμβούλιο που απαρτίζεται από:

Επιστολή Οννεδιτών προς Κυριάκο για 40αρηδες του περιβάλοντός του που... απαιτούσαν το 30% της ΟΝΝΕΔ.

Σύμφωνα με πληροφορίες η επιστολή θα έχει μέσα σαφείς αιχμές εναντίον του περιβάλλοντος του Κ. Μητσοτάκη ‘καταγγέλοντας κάποιους σαραντάρηδες από την κομματική αυλή του Προέδρου που απαιτούσαν να επιβάλουν το 30% στη νέα Κεντρική Επιτροπή της ΟΝΝΕΔ και 30% στους Οννεδίτες που θα συμμετάσχουν στο συνέδριο του κόμματος.
‘Κατά παράβαση κάθε καταστατικής διαδικασίας και αλλοιώνοντας τη βούληση της ‘γαλάζιας νεολαίας‘‘, όπως λένε και μάλιστα, πέρα από τις εγεγγραμένες λίστες που έστελναν, προωθούσαν και μαζικά sms με τους ανθρώπους της επιλογής τους.

Με 4x4 ο Τζιτζικώστας στη Θεσσαλονίκη

Της Άντζελας Πεΐτση

Ολοκληρώθηκε και η τρίτη κατά σειρά εσωκομματική εκλογική διαδικασία, στη Νέα Δημοκρατία, αυτή της εκλογής των νέων προέδρων των ΝΟΔΕ.

Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα στον Κεντρικό Τομέα επανεκλέγεται ο Αναστάσιος Εμμανουηλίδης με 51 ψήφους έναντι 22 που πήρε ο Κώστας Χατζής. Στον Ανατολικό εκλέγεται η Πηνελόπη Ράλλη με 46 σταυρούς έναντι 17 που συγκέντρωσε ο Δρόσος Τσαβλής ενώ

Τα αποτελέσματα των εκλογών στη Νέα Δημοκρατία


Ολοκληρώθηκαν οι εκλογές για την ανάδειξη των προέδρων των ΝΟΔΕ στις οργανώσεις της Ν.Δ. στη Θεσσαλονίκη.
Στη ΝΟΔΕ Κεντρικού Τομέα επανεκλέχθηκε πρόεδρος ο Τάσος Εμμανουηλίδης με 51 ψήφους (ποσοστό 70%) έναντι 22 του Κώστα Χατζή. Στη ΝΟΔΕ Ανατολικού Τομέα εκλέχθηκε η Πηνελόπη Ράλλη με 46 ψήφους (73%) έναντι 17 του Δρόσου Τσαβλή. Στη ΝΟΔΕ Δυτικού τομέα εκλέχθηκε ο Ηλίας Ζάχαρης με 39 ψήφους (56%) έναντι 30 του

Γιάννης Βρούτσης ο πρώτος κοινοβουλευτικός της Νέας Δημοκρατίας με 21 ομιλίες


Στον μαραθώνιο των κονοβουλευτικών ομιλιών "Πρωταθλητής"  αναδεικνύεται ένας εξωκοινοβουλευτικός!
Ο αναπληρωτής....

Αισθητός 3,9 Ρίχτερ σεισμός στην Αθήνα


Η σεισμική δόνηση που έγινε αισθητή στην Αθήνα είχε μέγεθος 3,9 Ρίχτερ σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών. Το επίκεντρο εντοπίζεται 12 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Αίγινας και το εστιακό βάθος εκτιμάται στα 5 χιλιόμετρα.

Ο Δήμος Γαλατσίου και ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Μαρκόπουλος Τίμησαν τον Μανώλη Γλέζο ΠΛΑΤΕΙΑ "ΜΑΝΩΛΗ ΓΛΕΖΟΥ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ" (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ BINTEO )



 Ήταν όλοι εκεί ( δεξιοί –Πασοκοι) εκτός από αυτούς που εκμεταλλεύτηκαν τους αγώνες του για να καταλάβουν κυβερνητικές καρέκλες. Ήταν όλοι εκεί εκτός από αυτούς που όπως πρόσφατα διηγήθηκε ο ίδιος, ο Γλέζος, όταν νοσηλεύτηκε σε νοσοκομείο για επτά ημέρες και κινδύνεψε η ζωή του από λοίμωξη του αναπνευστικού. δεν τον πήρε κανένας από την κυβέρνηση Τσίπρα τηλέφωνο ούτε.... τον επισκέφτηκε κανένα κυβερνητικό στέλεχος, όταν του είχαν τηλεφωνήσει μέχρι και ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Γεννηματά. επικοινώνησαν μαζί του για να του ευχηθούν. Τότε βεβαίως ήταν προεκλογική περίοδο και ο Μανώλης Γλέζος ήταν ο αγωνιστής, ήταν το σύμβολο της Αντίστασης τότε ο Αντιγερμανισμός πουλούσε. Τώρα αφού έκαναν την δουλειά τους και δεν τον έχουν πλέον ανάγκη  τον αγνοούν . Ευτυχώς όμως που ο Δήμος Γαλατσίου και ο Δήμαρχος  κ. Γιώργος Μαρκόπουλος ξέρουν να τιμούν τους ήρωες χωρίς ανταλλάγματα .Και έτσι για πρώτη φορά στην Ελλάδα μετά από πρόταση του Δημάρχου Γαλατσίου Γιώργου Μαρκόπουλου προς την Επιτροπή Ονοματοδοσίας στη μοναδική μεγάλη (ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΑΝΩΛΗ ΓΛΕΖΟΥ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ )πλατεία που τις   επόμενες εβδομάδες αναμένεται  να ανακατασκευαστείθα θα  δοθεί το όνομα του   Μανώλη Γλέζου.
Από τη λιτή ομιλία του Δημάρχου Γαλατσίου Γιώργου Μαρκόπουλου:

Εθελοντική αιμοδοσία στα Κουφονήσια

 Πραγματοποιήθηκε με ικανοποιητική συμμετοχή εθελοντική αιμοδοσία στα Κουφονήσια την Πέμπτη, 14 Απριλίου 2016 σε χώρο του Ιερού Ναού του Αγ. Γεωργίου.
Προσήλθαμε 65 πολίτες εκ των οποίων οι 53 δώσαμε από μια φιάλη αίμα.
Η κοινή πρωτοβουλία που ξεκίνησε το 2012 και έκτοτε αγκάλιασε ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Κέρος» σε στενή συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Αρχαία Αρκεσίνη» και το Κέντρο Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας «Άγιος Παντελεήμων» έχει αποδείξει πως η

ΝΑΞΟΣ: ΜΠΑΖΩΜΕΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ... ΜΠΑΖΩΜΕΝΟ ΥΓΡΟΤΟΠΟ! (ΦΩΤΟ)


του Νίκου Αβουκάτου
Σε εξέλιξη βρίσκεται προκαταρκτική εξέταση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Νάξου με σκοπό την εξακρίβωση των συνθηκών της δημιουργίας ενός δρόμου που έχει στρωθεί με μπάζα τα οποία αδειάζουν άγνωστοι στον υγρότοπο της Αλυκής, μετά την έγγραφη αναφορά του αρμόδιου γραφείου Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας του νησιού.

Ο υγρότοπος της Αλυκής είναι ένας από τους μεγαλύτερους στο Νότιο Αιγαίο. Παράλληλα, αποτελεί έναν μεταναστευτικό σταθμό, τόπο διαχείμασης και τόπο φωλιάσματος υδρόβιων και παρυδάτιων πτηνών.