slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Καταρρέει η Κυβέρνηση: Στο 13% η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ – Ανοίγει κι άλλο η ψαλίδα (κάρτες)

Προβάδισμα 13% μονάδων στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση ψήφου δίνει δημοσκόπηση της Metron Analysis για τα ΝΕΑ.
Συγκεκριμένα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει ποσοστό 36,3% έναντι 23,3% του κυβερνώντος κόμματος.

O Lykavitos.gr αποκαλύπτει : Εμπλοκή στην εξαγορά του Παναθηναϊκού;


Η απάντηση που έδωσε ο Ιωάννης Αλαφούζος όσον αφορά τη μεταβίβαση της ΠΑΕ δεν έχει καμία σχέση με τη δεσμευτική προσφορά που κατέθεσε ο όμιλος της Pan Asia.

Ο Μιχάλης Χάλαρης στα Health & Safety Awards 2018

Η Βραδιά που «Έλαμψαν» τα Αστέρια για την Εργασιακή Υγεία & Ασφάλεια

Η διοργάνωση των Health & Safety Awards επιβραβεύει και αναδεικνύει τις καλύτερες πρακτικές στη διαχείριση Υγείας & Ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους από επιχειρήσεις, οργανισμούς, φορείς και παρόχους υπηρεσιών. Στην τελετή απονομής την Τετάρτη 18 Απριλίου 2018, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος παρευρέθηκαν 300 υψηλόβαθμα στελέχη των βραβευθέντων επιχειρήσεων, εκπρόσωποι υπουργείων, οργανισμών, φορέων και επαγγελματικών συνδέσμων, καθώς και decision makers της αγοράς. 
O κυκλαδίτης επιστήμονας και αξιωματικός του Πυροσβεστικού Σώματος, κ. Μιχάλης Χάλαρης, Συντονιστής Εκπαιδευτικής Διαδικασίας του μεταπτυχιακού Δ.Δ.Π.Μ.Σ  "Ανάλυση και Διαχείριση Ανθρωπογενών και Φυσικών Καταστροφών" ως μέλος της Κριτικής Επιτροπής, απένειμε τα παρακάτω βραβεία στην ενότητα Δραστηριότητες Εμπέδωσης Εταιρικής Κουλτούρας Υγείας & Ασφάλειας/ Ετοιμότητα Αντίδρασης σε Καταστάσεις Έκτακτης Ανάγκης:

GOLD
α)ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε. (Δράσεις Πυρασφάλειας και Καταστάσεις Εκτάκτων Αναγκών)
β)Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ) Α.Ε. (Σχεδιάζουμε, Ελέγχουμε, Βελτιώνουμε)
SILVER
γ)ΔΕΗ Α.Ε. / ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ (Επιτελική Οργάνωση Ατμοηλεκτρικών Σταθμών).
Επίσης, ο κ. Μιχάλης Χάλαρης, δήλωσε ότι η υπόθεση της Υγείας και της Ασφάλειας µας αφορά όλους. Την πολιτεία, τους εργαζόμενους και τους εργοδότες. Τα συνδικάτα, 

Δελτίο Τύπου για την έναρξη της ανακύκλωσης στη Νάξο
​Αρ. Πρωτ.: 1257
Ημ/νια: 20-4-2018
ΠΡΟΣ: Μέλη Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου
Κοινοποίηση: ΜΜΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Θέμα: Ενημέρωση των μελών του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου σχετικά με την έναρξη της ανακύκλωσης στη Νάξο.

Ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Νάξου, εκφράζει την χαρά και την ικανοποίηση του που επιτέλους αρχίζει η ανακύκλωση στο νησί μας. Η ανακύκλωση ήταν πάγιο αίτημα του Συλλόγου μας καθώς συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής στο νησί μας. Καλούμε τα μέλη μας, αλλά και όλους τους κατοίκους του νησιού να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή. Η επιτυχία της ανακύκλωσης εξαρτάται από την δική μας συνεργασία.
Για τον λόγο αυτό έχουν τοποθετηθεί σε κεντρικά σημεία, μπλε κάδοι απορριμμάτων. Στους κάδους αυτούς μπορούμε να ρίχνουμε μόνο:
·         Γυάλινες συσκευασίες (πχ μπουκάλια αλκοολούχων ποτών και νερού),  Προσοχή ΟΧΙ τζάμια
·         Πλαστικές συσκευασίες (πχ μπουκάλια αναψυκτικών),
·         Χάρτινες συσκευασίες (πχ κούτες συσκευασίας),
·         Αλουμινένιες - λευκοσιδηρές συσκευασίες (πχ κουτάκια μπύρας και αναψυκτικών).

Οι βασικές οδηγίες ανακύκλωσης είναι οι ακόλουθες:
·         Διαχωρίζουμε τις συσκευασίες από τα υπόλοιπα απορρίμματα.
·         Αδειάζουμε τις συσκευασίες από τα υπολείμματα.
·         Διπλώνουμε τα χαρτοκιβώτια και τις μεγάλες συσκευασίες.
·         Ρίχνουμε χύμα στον μπλε κάδο τα υλικά συσκευασίας, ΟΧΙ ΣΕ ΔΕΜΕΝΕΣ ΣΑΚΟΥΛΕΣ.
·         ΠΡΟΣΟΧΗ Δεν πετάμε κοινά σκουπίδια στους κάδους ανακύκλωσης.

Το ζήτημα της ανακύκλωσης μας αφορά και μας επηρεάζει όλους. Είναι υποχρέωση μας να συμβάλουμε μέσω αυτής στην προστασία του περιβάλλοντος, καθώς και στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στο νησί μας.

         Ο Πρόεδρος                                                                                                         Ο Γεν. Γραμματέας
Ευάγγελος Στρατούρης                                                                                          Ευστάθιος Πολυκρέτης

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στηρίζει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.


Ουσιαστικός συμπαραστάτης του ερασιτεχνικού αθλητισμού και ειδικότερα του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου αναδεικνύεται η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, που για μία ακόμη φορά επιβραβεύει έμπρακτα  τα αναπτυξιακά τμήματα υποδομών της ΕΠΣ  Κυκλάδων.

Στηρίζοντας τις μακρόχρονες προσπάθειες της ποδοσφαιρικής "κυψέλης" που ανήκει στη δύναμη της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κυκλάδων, που λειτουργούν κάτω από αντίξοες συνθήκες αλλά με αποτελεσματική οργάνωση και επιτυχία των στόχων τους, επιχορηγεί τους τέσσερις τελικούς του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου υποδομών των κατηγοριών Κ12 - Κ14 - Κ16 και Κ18, που θα διεξαχθούν σε ισάριθμα νησιά των Κυκλάδων και συγκεκριμένα στη Νάξο, την Πάρο , τη Μύκονο και τη Σύρο, με το ποσό των 15.000,00 ευρώ.

Η ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ Στην Ανδρο η κηδεία του επιχειρηματία -Η συγκινητική φωτογραφία του γιου του [εικόνα]


Στην Ανδρο, την ιδιαίτερη πατρίδα του, θα πραγματοποιηθεί η κηδεία του επιχειρηματία Αλέξανδρου Σταματιάδη, ο οποίος έχασε τη μάχη για ζωή το πρωί της Παρασκευής.
Η κηδεία θα γίνει την Κυριακή 22 Απριλίου στις 11:30, στον Ιερό Ναό Θεοσκεπάστου στη χώρα του νησιού.