slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Σε 896 διασώσεις έχει προβεί η Πυροσβεστική


Λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που βρίσκονται σε εξέλιξη σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί 2.450 κλήσεις για παροχή βοήθειας και αντλήσεις υδάτων, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι το βράδυ του Σαββάτου 896 απεγκλωβισμοί – διασώσεις.

Βρούτσης για τηλεργασία: Δεν μεταβάλλονται ούτε η σύμβαση εργασίας ούτε ο μισθόςΤη διαβεβαίωση ότι δεν μεταβάλλονται ούτε η σύμβαση εργασίας ούτε ο μισθός για όσους εργαστούν με τηλεργασία έδωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΙ.

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στη Νέα Δημοκρατία

 

Της Πέγκυ Ντόκου
Σιωπηρή αναβολή για το καλοκαίρι του 2021 πήραν οι εσωκομματικές εκλογές στη Νέα Δημοκρατία!
Σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατικής», από την στιγμή που δεν λέει να κοπάσει η έξαρση του κορωνοϊού στην χώρα μας, αποφασίστηκε σε κεντρικό επίπεδο, να μην προχωρήσει το κόμμα σε αυτές τις διαδικασίες για την ανάδειξη νέων κομματικών οργάνων σε ΔΗΜΤΟ και ΔΕΕΠ (Διοικούσες Επιτροπές Εκλογικής Περιφέρειας).
Μέχρι και πριν από την κρίση της πανδημίας του κορωνοϊού, είχε αποφασιστεί, ότι οι εσωκομματικές εκλογές θα διενεργούντο τον περασμένο Μάιο. Ωστόσο, η πανδημία και το

Κακοκαιρία «Ιανός»: Δέσμη εννα μέτρων στήριξης των πληγέντων ανακοίνωσε η κυβέρνηση

Μετά από εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία, ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ανακοίνωσε άμεσες παρεμβάσεις για την αποζημίωση φυσικών και νομικών προσώπων, νοικοκυριών και επιχειρήσεων, που επλήγησαν και πλήττονται από τα ακραία καιρικά φαινόμενα του Μεσογειακού Κυκλώνα «Ιανός».

Συγκεκριμένα:

Δήμος Αμοργού: Ευχαριστούμε θερμά για τα αλεξικέραυνα Υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκο τους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου. Ιδιαίτερες ευχαριστίες προς τη βουλευτή Κυκλάδων της ΝΔ κυρία Κατερίνα Μονογυιού,

Η προστασία της Αμοργού από φυσικές καταστροφές ενισχύεται σημαντικά καθώς γίνεται πράξη μία από τις δεσμεύσεις της Δημοτικής Αρχής.

Με την υπ’ αριθ. 58978/14-9-2020 (ΑΔΑ:ΩΚΑ446ΜΤΛ6-ΒΒΕ) απόφαση της Υπηρεσιακής Γραμματέως του Υπουργείου Εσωτερικών, ικανοποιήθηκε το από 16-1-2020 αίτημα του Δήμου μας και εγκρίθηκε χρηματοδότηση ποσού 191.940,00 € από τις πιστώσεις της 2003ΣΕ05500005, για την πρόληψη και αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες.

Το ποσό αυτό θα χρησιμοποιηθεί από τον Δήμο μας για την προμήθεια και την πλήρη τοποθέτηση δεκατεσσάρων (14) συνολικά αλεξικέραυνων (κεφαλών εκπομπής πρώιμου οχετού) στις περιοχές Βρούτση, Χώρας, Καταπόλων και Λαγκάδας Αιγιάλης.

«Αν με κλείσεις τώρα, θα πάμε και οι δύο στο φούντο»: Η κόντρα των 2 πλοίων στο Αιγαίο που ξεπέρασε τα όρια

 Το τεράστιο ρίσκο του καπετάνιου που τελικά τα «πήρε όλα»!


Έχουμε συνηθίσει τις κόντρες με μηχανές ή αυτοκίνητα, συνήθως στα Λιμανάκια μετά την Βουλιαγμένη, αλλά κάποτε κάτι αντίστοιχο συνέβαινε μεσοπέλαγα, με μία από αυτές να μένει στην ιστορία για την επικινδυνότητά της!


Ήταν η εποχή που η ελληνική ναυτιλία μεσουρανούσε, ο εμπορικός στόλος παρέμενε ένας από τους μεγαλύτερους του πλανήτη και στην εγχώρια ναυσιπλοΐα είχαν αναδυθεί δεκάδες –μικρότερες ή μεγαλύτερες- ναυτιλιακές εταιρείες οι οποίες διεκδικούσαν ένα κομμάτι από την διευρυμένη «πίτα» της αγοράς.


Προφανώς μιλάμε για την «χρυσή» δεκαετία του ’80…