slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Αύριο Τρίτη 7 Φεβρουαρίου στις 14:00 η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάξου & Μικρών ΚυκλάδωνΣυνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου και ώρα14:00, η οποία θα γίνει μεικτή, διά ζώσης στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων και ταυτόχρονα με τηλεδιάσκεψη με την εφαρμογή της υπηρεσίας e:Presence.gov.gr, με 14 θέματα στην ημερήσια διάταξη...


(Φωτογραφία: Cycladesvoice.gr 
Τα θέματα ημερήσιας διάταξης:

Οι κτηνοτρόφοι χρειάζονται άμεσα γενναία ενίσχυση χωρίς αποκλεισμούςO βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος συνυπέγραψε ερώτηση για την ανάγκη ενισχύσεων των κτηνοτρόφων, χωρίς αποκλεισμούς.

Σύμφωνα με την ερώτηση, η ανάρτηση από τον ΟΠΕΚΕΠΕ των προσωρινών πινάκων για τους δικαιούχους του Μέτρου 22 που αφορά την έκτακτη στήριξη των κτηνοτρόφων, λόγω της αύξησης το κόστους παραγωγής, καταδεικνύει για άλλη μια φορά την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τον κτηνοτροφικό κλάδο που αποτελεί ένα μεγάλο πυλώνα της πρωτογενούς παραγωγής της χώρας μας.

Ενώ οι κτηνοτρόφοι αντιμετωπίζουν όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα μια αύξηση των ζωοτροφών κατά 100%, η ενίσχυση που λαμβάνουν από το εν λόγω μέτρο φτάνει για την κάλυψη των εξόδων διατροφής των εκτρεφόμενων ζώων τους με τα βίας μόνο για 15 μέρες! Επιπλέον, τα χρήματα αυτά, καθώς δεν είναι ακατάσχετα, είναι πολύ πιθανό να μην καταλήξουν στις τσέπες των κτηνοτρόφων και να μην διατεθούν άμεσα για τις ανάγκες της εκτροφής τους. Παράλληλα, ένας σημαντικός αριθμός κτηνοτρόφων βρίσκεται εκτός της ενίσχυσης λόγω λαθών τόσο στην προκήρυξη του Μέτρου22 όσο και στην εφαρμογή του.

Για παράδειγμα, οι νεοεισερχόμενοι αγρότες μένουν εκτός της ενίσχυσης λόγω του ότι λαμβάνονται υπ' όψη τα στοιχεία του φορολογικού έτους 2020 κατά το οποίο οι νέοι αγρότες δεν είχαν ακόμη κάνει σχετική φορολογική δήλωση και δεν καλύπτουν το κριτήριο του τζίρου.

Όπως επισημαίνει σε σχετική του ανακοίνωση ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ) ανάμεσα στις βασικότερες αιτίες απόρριψης συμπεριλαμβάνονται :
Η απόρριψη λόγω εισοδήματος (2000 ευρώ) παρότι σύμφωνα με τα φορολογικά τους στοιχεία διαθέτουν τον απαιτούμενο κύκλο εργασιών.
Η απόρριψη λόγω πρώτου ΚΑΔ που αφορά γεωργική δραστηριότητα, ενώ υφίσταται και δεύτερος ΚΑΔ για κτηνοτροφική δραστηριότητα, φαινόμενο που είχε παρουσιαστεί και σε προηγούμενη σχετική ενίσχυση και θα έπρεπε να είχε διορθωθεί.
Η απόρριψη λόγω χαρακτηρισμού της αίτησης ως «ΕΛΛΙΠΗΣ» χωρίς να διευκρινίζεται ο λόγος, ώστε να μπορεί να γίνει και η σχετική διόρθωση.


Επειδή οι κτηνοτρόφοι αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα εκτροφής των ζώων τους για μεγάλο χρονικό διάστημα με συνέπειες ήδη ορατές σε ολόκληρη την οικονομία (μείωση εκτρεφόμενων ζώων, μείωση παραγόμενου γάλακτος, αύξηση της τιμής των τυροκομικών προϊόντων και του κρέατος).
Επειδή η πρόσφατη έκτακτη ενίσχυση των κτηνοτρόφων για τις ζωοτροφές αποδείχθηκε πενιχρή και όχι για όλους
Επειδή οι κτηνοτρόφοι επιτέλους χρειάζονται άμεσα γενναία ενίσχυση χωρίς αποκλεισμούςΕρωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
1) Σε ποιες επιπλέον ενισχύσεις πρόκειται να προβεί ώστε να αντιμετωπιστεί το αυξημένο κόστος εκτροφής που αντιμετωπίζουν όλοι οι κτηνοτρόφοι της χώρας;
2) Πρόκειται να καταστήσει την ενίσχυση του Μέτρου 22 ακατάσχετη;
3) Σε ποιες ενέργειες πρόκειται να προβεί ώστε να εξεταστούν άμεσα οι ενστάσεις που κατέθεσαν οι απορριπτόμενοι κτηνοτρόφοι του Μέτρου 22;
4) Σε ποιες ενέργειες πρόκειται να προβεί ώστε διορθωθούν τα λάθη της προκήρυξης του Μέτρου 22 και της πλατφόρμας υποδοχής της αίτησης, ώστε να μειωθεί στο ελάχιστο ο αριθμός των απορριπτόμενων κτηνοτρόφων;

 

 

Δείτε εδώ την ερώτηση: 2023-01-30 Παπανάτσιου Ενίσχυση κτηνοτρόφωνΣυλλογή τροφίμων από τον Εμποροεπαγγελματικό Σύλλογο ΝάξουΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΑΞΟΥ
Με ιδιαίτερη ικανοποίηση ολοκληρώθηκε και φέτος η δράση του συλλόγου 
μας όσον αφορά τη συλλογή τροφίμων προς την Ιερά Μητρόπολη Παροναξίας και 
τα «Γεύματα Αγάπης». Συγκεκριμένα από το υστέρημα των κάτοικων του νησιού 
μας, αλλά και των επαγγελματιών συγκεντρώθηκαν και έχουν ήδη παραδοθεί 
διάφορα ειδή τροφίμων βάρους τουλάχιστον 400 κιλών.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΑΛΙΕΙΑΣ & ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ - ΚΥΚΛΑΔΕΣ


Από την Δ/νση Αλιείας Κυκλάδων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ανακοινώνεται ότι εκδόθηκε
πρόσκληση για την υποβολή αιτήσεων ένταξης - χρηματοδότησης στο
Μέτρο 3.4.3 «Χρηματική αποζημίωση των φορέων εκμετάλλευσης του τομέα αλιείας
και της υδατοκαλλιέργειας για το διαφυγόν εισόδημά τους και για το πρόσθετο κόστος που
προέκυψε λόγω της διατάραξης της αγοράς η οποία προκλήθηκε από τον επιθετικό πόλεμο της
Ρωσίας κατά της Ουκρανίας και τις επιπτώσεις της στην εφοδιαστική αλυσίδα της αλιείας και της
υδατοκαλλιέργειας».

Η Ένωση Κυκλαδικού Τύπου (ΕΚΥΤ) έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της

Σε  κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας και μετά  από τρία χρόνια, λόγω των μέτρων του Covid-19 που ίσχυαν, πραγματοποιήθηκε , το  Σάββατο 4 Φεβρουαρίου,  η γενική συνέλευση των μελών της Ένωση Κυκλαδικού Τύπου (ΕΚΥΤ) κατά την οποία προέδρευσε ο Απόστολος Ψαρράς, (Ναξιακοί Καιροί ) ενώ χρέη γραμματέα για τα πρακτικά είχε η Παρασκευή Θεοφίλου. Ο  πρόεδρος, Γεράσιμος-Θεόδωρος Μαγκανιώτης (Κίμωλος) κάνοντας τον απολογισμό των πεπραγμένων της δεκάμηνης θητείας του διοικητικού συμβουλίου ενημέρωσε για αποβιώσαντα μέλη της Ένωσης. Πρώτο ανέφερε το Μανώλη Μανωλά, που είχε διατελέσει και μέλος του Δ.Σ. της ΕΚΥΤ, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στην απώλεια του Αντώνη Γαλανού που είχε διατελέσει πρόεδρος. Η ταμίας Ευαγγέλια Κοντού Μύκονος έκανε ανάλυση των οικονομικών πεπραγμένων της  θητείας του διοικητικού συμβουλίου.

Στην συνέχεια και μέσα σε ευχάριστο κλίμα πραγματοποιήθηκε ,η εκδήλωση της κοπή της

Επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης για την περιοχή του Ν. Αιγαίου


Χαίρετε,Θα ήθελα να σας ενημερώσω σχετικά με το Επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης εργαζομένων για την περιοχή του Ν. Αιγαίου στο οποίο υπάρχουν ακόμη 40 τελευταίες διαθέσιμες θέσεις μέχρι 06/02/2023

Πρόσκληση συμμετοχής μέχρι 6/2/2023 στα επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης και πιστοποίησης γνώσεων και δεξιοτήτων στον επισιτισμό, απευθύνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων (Π.Ο.Ε.Σ.Ε.).