slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Απάντηση Ρέππα στην "κατηγορία" ότι "πέταξε" σε μια ημέρα 500.000 ευρώ

O Ρέππας «χάρισε» 500.000 ευρώ σε μία ημέρα!
Το υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ.λπ απάντησε στην ανάρτηση «O Ρέππας «χάρισε» 500.000 ευρώ σε μία ημέρα!» ότι πρόκειται για έργα που είχαν εγκριθεί παλαιότερα (2007) και η εκτέλεσή τους βρίσκονταν σε εξέλιξη με αποτέλεσμα να καθίσταται υποχρεωτική η πληρωμή του ποσοστού 20% με το οποίο συμμετέχει το Κράτος (το υπόλοιπο το πληρώνει η ΕΕ). Διαβάστε την ανακοίνωση του Υπουργείου:

Eurobank: Μας επιβεβαιώνει, όχι μία, ούτε δύο… αλλά 11 φορές!

To newsbomb.gr άνοιξε το φάκελο «τράπεζες». Το newsbomb.gr υποσχέθηκε στους αναγνώστες του, από την πρώτη μέρα της λειτουργίας του, ότι θα καταδείξει όλα τα κακώς κείμενα. Ότι δε θα διστάσει να συγκρουστεί με κανέναν, όσο ισχυρός κι αν – νομίζει ότι - είναι.
Οι τράπεζες είναι, κατά γενική ομολογία, ο ακρογωνιαίος λίθος της κρίσης. Είναι ο παράγοντας του συστήματος που, όπως παραδέχονται οι πάντες από άκρη σε άκρη της υφηλίου, ευθύνεται περισσότερο από όλους για τα........

1,8 δις οι ξένες επενδύσεις επί Καραμανλή το πρώτο επτάμηνο του 2009, 634 εκ ευρώ το πρώτο επτάμηνο του 2011 επί ΓΑΠ

http://kartesios.com/wp-content/uploads/2011/01/ND_new-logo.jpgΟ Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών κ. Κωστής Χατζηδάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση, σχετικά με τη μείωση των ξένων άμεσων επενδύσεων το πρώτο επτάμηνο του 2011, βάσει των στοιχείων της Τράπεζας της Ελλάδας:
«Άλλη μια επιβεβαίωση για την επενδυτική άπνοια στην Ελλάδα ήρθε σήμερα, μέσα από τα στοιχεία που δημοσίευσε η Τράπεζα της Ελλάδας για τον Ιούλιο του 2011 . Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, οι ξένες άμεσες επενδύσεις, για το πρώτο επτάμηνο του έτους, ήταν μόλις 634 εκατ. ευρώ, μειωμένες κατά 46,77% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2010 και 64,65% σε σχέση με το 2009. (Οι ξένες άμεσες επενδύσεις ήταν 1.188,9 εκατ. ευρώ το 2010 και 1793,3 εκατ. ευρώ το 2009.)

Γ. Μιχελάκης για το πυροτέχνημα του ΠΑΣΟΚ με τα δημοψηφίσματα


http://tvxs.gr/sites/default/files/article/2011/31/66610-kvlknkh.jpg«Η κατάθεση του νομοσχεδίου, την ώρα που η κυβέρνηση προαναγγέλλει νέα επώδυνα μέτρα, αποκαλύπτει ύποπτη σπουδή και πανικόβλητες μεθοδεύσεις. Δεν έχει καμία σχέση με προθέσεις εμβάθυνσης της Δημοκρατίας, όπως ισχυρίζεται ο αρμόδιος υπουργός. Ούτε συνδέεται με την προώθηση αναγκαίων μεταρρυθμίσεων, τις οποίες στηρίζουμε.

Ο Δήμαρχος, Μανόλης Μαργαρίτης, είχε διαδοχικές συναντήσεις στην Αθήνα για θέματα του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

                                  Νάξος, 20/9/2011

     Την Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου, ο δήμαρχος, Μανόλης Μαργαρίτης, συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους, Τοτόμη Πρωτονοτάριο και Δημήτρη Λιανό και από τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Γιάννη Μαμουζέλο, είχε προγραμματισμένη συνάντηση με τον πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, κ. Γιώργο Ανωμερίτη. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν και εκπρόσωποι του ΟΓΕΕΚΑ – ΔΗΜΗΤΡΑ, προκειμένου να συζητηθεί και να βρεθεί από κοινού λύση για το χρονίζον (από το 2001) θέμα της παραχώρησης του ΚΕΓΕ στο Δήμο. Ύστερα από κοινές διαπιστώσεις, συμφωνήθηκε η άμεση επίλυση της υπόθεσης.

Η ΜΥΚΟΝΟΣ ΤΙΜΑΕΙ ΤΟΝ ΜΥΚΟΝΙΑΤΗ ΑΓΙΟΓΡΑΦΟ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟ ΚΑΛΕΡΓΗ με αφορμή το βιβλίο του ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΝΩΜΕΡΙΤΗ.

Μια εκδήλωση μνήμης και τιμής στο έργο ενός σπουδαίου Μυκονιάτη ζωγράφου, του Χριστόδουλου Καλέργη, του οποίου η εργογραφία καλύπτει την περίοδο 1698 – 1740, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011, ώρα 20:00, στο “Γρυπάρειο Πολιτιστικό Κέντρο” της Μυκόνου.
Η εκδήλωση, η οποία γίνεται με αφορμή την έκδοση του ιστορικού λευκώματος του ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΝΩΜΕΡΙΤΗ με τίτλο “Χριστόδουλος Καλέργης, ένας περιπλανώμενος ζωγράφος εκ “νήσου Μικόνου”, έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Δήμου Μυκόνου.
Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν ο Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Πουσαίος και ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Αθανάσιος Μέγας – Κουσαθανάς.
Για τον αγιογράφο Χριστόδουλο Καλέργη και το.....

Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Τμήμα Νάξου

Απευθύνεται μόνο σε ενήλικες που δεν έχουν ολοκληρώσει την υποχρεωτική εκπαίδευση και έχουν απολυτήριο Δημοτικού.
Παρέχεται τίτλος ισότιμος με το απολυτήριο Γυμνασίου, σε 2 χρόνια.
Τα μαθήματα γίνονται απογευματινές ώρες, από Δευτέρα ως Παρασκευή για 25 ώρες την εβδομάδα.
Τα μαθήματα και οι δραστηριότητες ολοκληρώνονται στο Σχολείο.
Έμφαση δίνεται στην απόκτηση βασικών προσόντων, στη χρήση νέων τεχνολογιών, στην εκμάθηση ξένης γλώσσας, σε θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού και στην ανάπτυξη προσωπικών δεξιοτήτων.
Η φοίτηση είναι δωρεάν.
Κάθε εκπαιδευόμενος θα πρέπει να προσκομίζει :
φωτοαντίγραφο ταυτότητας,
πιστοποιητικό γέννησης και
το απολυτήριο του Δημοτικού (ή αντίστοιχο τίτλο).
Όλοι αξίζουν μια δεύτερη ευκαιρία
πληροφορίες - αιτήσεις εγγραφών:

«Όμορφα χωριά άσχημα αλλοιώνονται» Τα αποτελέσματα της ημερίδας στη Νάξο

Σχετικά με την ημερίδα που Η MOnuMENTA διοργάνωσε στο πλαίσιο του προγράμματος «Τοπικές Κοινωνίες και Μνημεία» και σε συνεργασία με τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων την ημερίδα «Όμορφα χωριά άσχημα αλλοιώνονται», την Κυριακή 28 Αυγούστου, στον παραδοσιακό οικισμό Φιλώτι της Νάξου. Μεγάλος αριθμός κατοίκων και επισκεπτών παρακολούθησε την εκδήλωση, την πέμπτη και τελευταία σε μια σειρά ημερίδων – δημόσιων συζητήσεων με θέματα σχετικά με τα προβλήματα και τους τρόπους προστασίας του......

Οι προτάσεις του Οικολογικού Ανέμου στον Ευρωπαίο Επίτροπο Περιφερειακής Ανάπτυξης

Ο επικεφαλής του Οικολογικού Ανέμου στο Ν. Αιγαίο, Περιφερειακός Σύμβουλος και Γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου Νίκος Χρυσόγελος απέστειλε σήμερα υπόμνημα στον κ. Johannes Hahn, Ευρωπαίο Επίτροπο για την περιφερειακή πολιτική, όπου παρουσιάζονται οι θέσεις του ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΑΝΕΜΟΥ για την οικονομική, περιβαλλοντική και κοινωνική βιωσιμότητα στο Ν. Αιγαίο.

«Οδηγείτε την ελληνική μεσαία τάξη σε πλήρη αφανισμό»

«Ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Πάρου - Αντιπάρου και η ΕΣΕΕ υπερασπίζεται το δικαίωμα στην επιβίωση των Ελλήνων εμπόρων»

Δελτίο Τύπου

«Οι χθεσινές εξελίξεις με τις προαναγγελίες 15 νέων μέτρων δημιούργησαν ακόμα μεγαλύτερη ανησυχία στους Έλληνες πολίτες. Το εμπόριο δεν αντέχει άλλα μέτρα. Για ακόμα μία φορά οι προηγούμενες διακηρύξεις διαψεύδονται από τις επόμενες. Για ακόμα μία φορά η αβεβαιότητα και η απαισιοδοξία "γεμίζουν" την ελληνική αγορά…

Οι «Ουίνστον» να μας δείξουν τον εχθρό (και στην ΕΛ.ΣΤΑΤ)


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Αν καταλάβαμε καλά, ακολουθείται η γνωστή προπαγανδιστική πρακτική της πλημμυρίδας. Ο υπουργός των Οικονομικών εμφανίζεται τουλάχιστον μία φορά την ημέρα στους τηλεοπτικούς δέκτες – κατά προτίμηση την ώρα των δελτίων ειδήσεων, αλλά και σε πανεθνικό δίκτυο με διακοπή κάθε άλλου προγράμματος - και σε απευθείας μετάδοση προσπαθεί να επιβάλει τις εκάστοτε κυβερνητικές αποφάσεις, σχεδόν πάντα αλλοπρόσαλλες, υπό πίεση, της τελευταίας στιγμής και μη εφαρμόσιμες – όπως έγινε αντιληπτό και από την τρόικα.

Με έπαρση, χωρίς ίχνος αυτοκριτικής, χωρίς μια λέξη για το καλοκαίρι που χάθηκε ολόκληρο, με γενικολογίες ως προς την δημόσια σπατάλη, επιτίθεται στους πάντες και στα πάντα, παριστάνοντας ότι δεν κατανοεί πως ούτε ο ιδιωτικός τομέας χρεοκόπησε, ούτε οι πολίτες.  Αυτό που χρεοκόπησε είναι το κράτος, το οποίο επί δεκαετίες διαχειρίζονται ανίκανοι και αφιλότιμοι.

Την τελευταία φορά που οι Έλληνες έβλεπαν τόσο συχνά στις τηλεοράσεις, σε εθνικό δίκτυο και σε απευθείας μετάδοση το ίδιο πρόσωπο καθημερινά να τους... κανοναρχά, ήταν επί χούντας. Και το πρόσωπο ήταν ο Γεωργαλάς!

Σαμαράς: «βρίθει από λάθη και αναποτελεσματικότητα o Καλλικράτης »


Σαμαράς: «Λάθη και αναποτελεσματικότητα στον Καλλικράτη» 
Συνάντηση με τους περιφερειάρχες όλης της χώρας πραγματοποιεί αυτή την ώρα ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς στα γραφεία τουκόμματος, με στόχο την ενημέρωση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο νεοσύστατος θεσμός της αιρετής περιφέρειας

Ο πρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας στα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης από όλη την Ελλάδα, τόνισε πως όχι μόνο στηρίζει με κάθε τρόπο και πιστεύει στο ρόλο της περιφερειακής αυτοδιοίκησης, ως πυλώνα της ανάπτυξης του τόπου, αλλά τη θεωρεί θεματοφύλακα της ανάγκης αναβάθμισης των τοπικών κοινωνιών και αναβάθμισης του ΕΣΠΑ. 

Ο κ. Σαμαράς, αναφερόμενος στον «Καλλικράτη», τόνισε πως εννέα μήνες μετά την εφαρμογή του έχουν επαληθευθεί οι προβλέψεις της ΝΔ για τα προβλήματα που δημιούργησε η επιπόλαιη, όπως είπε, προσπάθεια μεταρρύθμισης, τώρα που έχει κατακαθίσει ο επικοινωνιακός κουρνιαχτός και τόνισε πως η μεταρρύθμιση αυτή βρίθει από λάθη και αναποτελεσματικότητα.

O Ρέππας «χάρισε» 500.000 ευρώ σε μία ημέρα!


O Ρέππας «χάρισε» 500.000 ευρώ σε μία ημέρα! 
Tην ώρα που περίπου 100.000 υπάλληλοιοδηγούνται στην πόρτα της εξόδου από το Δημόσιο, οι συνταξιούχοι θα δουν τις συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ να πετσοκόβονται και οι κάτω των 55 ετών θα περιμένουν σε... εφεδρεία τη σύνταξη, οΔημήτρης Ρέππας φρόντισε να χαρίσει σχεδόν 500.000 ευρώ(!) επιχορηγώντας  δύο αστικές εταιρείες μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα


Και ενώ οι πολίτες κάθονται σε «αναμμένα κάρβουνα», αναμένοντας τα νέα επαχθή μέτρα της κυβέρνησης που θα τους στεγνώσουν οικονομικά και θα εξαφανίσουν και την αξιοπρέπειά τους, ο κ. Ρέππας με επιστολή του σήμερα στους υπουργούς ζήτησε να προχωρήσουν σε κατάργηση τμημάτων και σε μείωση 30% των οργανικών μονάδων.

ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΧΟΥΝΤΑ (όλο το άρθρο εδώ)

Αναδημοσιεύουμε από το ΕΘΝΟΣ

Απόλυση 200.000 δημοσίων υπαλλήλων απαιτεί η τρόικα
Λέει διάφορα το δημοσίευμα και καταλήγει...

Για τους μόνιμους υπαλλήλους εξετάζεται το ενδεχόμενο να επιβληθούν υποχρεωτικές μετατάξεις σε κενές θέσεις ανά την επικράτεια όπου, αν αρνείται ο υπάλληλος την τοποθέτηση, θα απολύεται.

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΙΟΙ 153 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, ΕΙΣΤΕ ΧΟΥΝΤΑ.
ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ Ή ΚΑΠΟΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΕΧΕΤΕ... ΣΤΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ ΣΑΣ Ο,ΤΙ ΕΧΕΤΕ, ΔΕΙΞΤΕ ΤΟ.


Π Α Σ Ο Κ = Χ Ο Υ Ν Τ Α

Παίρνει ναρκωτικά ο Μπένι. Δεν εξηγείται αλλιώς.




Ο βουλευτής της αντιπολίτευσης Ευάγγελος Βενιζέλος καταγγέλλει την κυβέρνηση για ανικανότητα.
Δεν το πιστεύετε;


Διαβάστε τι είπε ο άνθρωπος χθες 19/9/2011 στο economist.

Αναγκαζόμαστε, όμως, να υποκαταστήσουμε ορισμένα μέτρα εσόδων λόγω μειωμένης απόδοσης κάποιων άλλων μέτρων, τα οποία κυρίως λόγω της ανεπάρκειας του διοικητικού μηχανισμού της χώρας δεν αποδίδουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Δεν αυξάνεται η συνολική επιβάρυνση της πραγματικής οικονομίας.

Εργασιακή εφεδρεία. Ναι, πράγματι, υπάρχει πλεονάζον προσωπικό. Υπάρχει πλεονάζον προσωπικό και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και στον στενό δημόσιο τομέα

Μη νιώθει κανείς εργαζόμενος ότι απειλείται
…δεν μπορούμε να επιβάλουμε νέες φορολογικές επιβαρύνσεις, ότι δεν νοείται να αυξάνονται φόροι και τέλη. Και όσες φορές το κάναμε αυτό, το κάναμε υπό πολύ μεγάλη πίεση και λόγω της αδυναμίας του εισπρακτικού μηχανισμού…



http://www.evenizelos.gr/el/conferences-events/2620-economist-conferences (από την επίσημη ιστοσελίδα του Μπένι)

Λοιπόν τι λέτε;;;
Παίρνει ή όχι ναρκωτικά ο Βενιζέλος;

Μεγάλη ΔΙΠΛΗ επιτυχία του Απόστολου Ψαρρά

Παρά τους τόνους λάσπη που του έριξαν άλλα και τον ΣΥΝΕΧΗ πόλεμο ο Αντιδήμαρχος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων Απόστολος Ψαρράς ΟΧΙ ΜΟΝΟ κατάφερε να εκλεγεί στο διοικητικό συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου ΑΛΛΑ να είναι ο ένας και μοναδικός Κυκλαδίτης δημοτικός σύμβουλος, πέρα των δημάρχων που συμμετέχουν αυτοδίκαια, που εκλέχτηκε για την Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.

ΑΜBER ALERT: Εξαφάνιση - Μπορείτε να βοηθήσετε; ΕΠΕΙΓΟΝ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ συνέχεια από ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ (ολόκληρο το άρθρο εδώ)


ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΤΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΟΥ Κ. ΣΚΟΡΔΑ, ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΤΑΣΤ, ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

«Με απόφαση του προέδρου η αναθεώρηση του ελλείμματος
»


Του ΚΩΣΤΑ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ Με κάθε συγκλονιστική λεπτομέρεια, που ξεπερνά τα όρια των προσωπικών διαφορών μεταξύ των μελών του Δ.Σ. της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής και του προέδρου της και αγγίζει αυτά του μείζονος πολιτικού σκανδάλου, περιγράφει μέλος του Δ.Σ. την «πραξικοπηματική» ένταξη των ΔΕΚΟ στη διαδικασία αναθεώρησης του ελλείμματός τους με φανερή μόνο την πρωτοβουλία του Ανδρέα Γεωργίου.
Το έγγραφο που έχει στην κατοχή της η «Ε», βρίσκεται από χθες στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής και το υπογράφει το μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΣΤΑΤ Κώστας Σκορδάς.

Σήμερα αναμένεται η επιτροπή της Βουλής να εξετάσει τον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου αναφορικά με τον τρόπο λειτουργίας της Αρχής και φυσικά λόγω της ανακοινωμένης πρόθεσης του Ευάγγ. Βενιζέλου. Τα υπόλοιπα έξι μέλη της επιτροπής δεν είχαν κληθεί. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνης και Δ. Παπαδημούλης ζήτησαν χθες την παρουσία και των συνολικώς επτά μελών του Δ.Σ. της ΕΛΤΑΣΤ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόεδρος της επιτροπής της Βουλής Βάσω Παπανδρέου αναμένεται σήμερα να ζητήσει να παραστούν τα υπόλοιπα έξι μέλη αύριο Τετάρτη, μετά την προγραμματισμένη για σήμερα παρουσία του προέδρου της Στατιστικής Αρχής. Μέχρι χθες είχε ζητηθεί από τα έξι μέλη γραπτό υπόμνημα με τις απόψεις τους για τη λειτουργία της Αρχής και τις σχέσεις τους με τον πρόεδρο Ανδρέα Γεωργίου.

Το έλλειμμα 2009

Σ' αυτό το αίτημα είχαν ανταποκριθεί τρία από τα έξι μέλη, μεταξύ αυτών ο Κώστας Σκορδάς και η Ζωή Γεωργαντά, η οποία είχε κάνει τις αρχικές καταγγελίες για την τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος («Ε», 16.9.2011). Η ίδια ενημέρωσε ότι είναι στη διάθεση της επιτροπής ώστε να παραστεί και να εκθέσει τις απόψεις της. Ο Κώστας Σκορδάς, ο οποίος υπέβαλε το υπόμνημά του στην επιτροπή της Βουλής χθες το μεσημέρι, περιγράφει σαφέστατα τον τρόπο με τον οποίον ο πρόεδρος της Αρχής αγνοούσε συστηματικά τα μέλη του Δ.Σ. και χωρίς να λάβει υπ' όψιν του τη γνώμη τους ενέταξε στο συνολικό συνυπολογισμό του ελλείμματος στοιχεία από τις ΔΕΚΟ, εννοώντας τους 151 φορείς του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα. Αναφέρει ότι οι δυσχέρειες στη λειτουργία και στην επικοινωνία των μελών της ΕΛΣΤΑΤ διαφάνηκαν ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2010 με την αναβολή της δεύτερης προγραμματισμένης συνεδρίασης του Δ.Σ. Το αποκαλυπτικότερο απόσπασμα του υπομνήματος του Κώστα Σκορδά με τη σημαντικότερη πολιτική ερμηνεία είναι αυτό που αναφέρεται στην τρίτη συνεδρίαση της επιτροπής, στις 8 Οκτωβρίου 2010. Λόγω της κρισιμότητας της υπόθεσης, παραθέτουμε αυτολεξεί το επίμαχο απόσπαμα:

«Κατά την εν λόγω συνεδρίαση το θέμα που κυριάρχησε ήταν το αναθεωρημένο έλλειμμα του έτους 2009.

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος της Αρχής ενημέρωσε τότε τα Μέλη της Αρχής ότι στον υπολογισμό του προς αναθεώρηση ελλείμματος του έτους 2009 θα εντάσσονταν στοιχεία από Δημόσιες Επιχειρήσεις Κοινής Ωφελείας (ΔΕΚΟ) και από άλλους φορείς του ευρύτερου δημοσίου τομέα, χωρίς να παράσχει οποιαδήποτε εξήγηση ως προς την αιτιολογία αυτής της μεταβολής και ως προς την συνεπαγόμενη μεταβολή της μεθοδολογίας υπολογισμού του ελλείμματος, δεδομένου ότι μέχρι τότε ουδέποτε υπολογίζονταν τέτοια στοιχεία στη διαμόρφωση του ελλείμματος.

Σημειωτέον ότι σε καμία χώρα της Ευρωζώνης (πλην Νορβηγίας) δεν χρησιμοποιείται τέτοια μεθοδολογία υπολογισμού του ελλείμματος, παρ' ότι ο σχετικός Κανονισμός ESA -95 δεν την αποκλείει. Εξάλλου, ακόμη και εάν προέκρινε η Αρχή τη χρησιμοποίηση αυτής της ιδιαίτερα αυστηρής μεθοδολογίας, θα απαιτείτο οπωσδήποτε και πάλι να έχουν προηγηθεί στατιστικές μελέτες επί των εν λόγω επιχειρήσεων και φορέων του ευρύτερου δημοσίου τομέα, οι οποίες είναι χρονοβόρες και οι οποίες δεν είχαν μέχρι τότε διεξαχθεί. Παρά ταύτα, ο Πρόεδρος της Αρχής ανακοίνωσε την ένταξη και αυτών των επιχειρήσεων και φορέων στον υπολογισμό του αναθεωρημένου ελλείμματος έτους 2009, μη ζητώντας καν την έκδοση απόφασης της Αρχής επ' αυτού, λόγω της έντονης διαφωνίας των Μελών της για αυτήν του την πρωτοβουλία.

Εν τέλει το αναθεωρημένο έλλειμμα του έτους 2009 περιέλαβε και αυτά τα στοιχεία, με πρωτοβουλία του Προέδρου της Αρχής και χωρίς την έκδοση σχετικής απόφασης του συλλογικού οργάνου διοίκησης της Αρχής, όπως απαιτούσε ο Νόμος. Το αναθεωρημένο κατά τον τρόπο αυτό έλλειμμα του έτους 2009 διαβιβάσθηκε από τον Πρόεδρο της Αρχής στην Eurostat, η οποία και εν συνεχεία προέβη στην υιοθέτηση και ανακοίνωσή του.

Η ενέργεια αυτή, η πλήρης παράκαμψη του συλλογικού οργάνου διοίκησης της Αρχής από τον Πρόεδρό της, η άρνηση παροχής οποιασδήποτε αιτιολογίας και η άρνηση έκδοσης νόμιμης απόφασης, προκάλεσε την έντονη αντίδραση των Μελών της Αρχής και επέφερε πλέον διχόνοια, με συνέπεια τη ρήξη των σχέσεων μεταξύ Προέδρου και λοιπών Μελών της Αρχής. Μετά την 08.10.2010 ο Πρόεδρος της Αρχής ουδέποτε μέχρι και σήμερα συγκάλεσε εκ νέου το συλλογικό όργανο διοίκησής της, για οποιοδήποτε θέμα και παρά τις αντίθετες ρητές διατάξεις του Νόμου».

ΥΓ Ο όρος ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ είναι η μικρότερη κατηγορία για την ΠΡΑΣΙΝΗ ΧΟΥΝΤΑ του ΜΠΑΤΣΟΚ

(Βλέπε εδώ όλο το υπόμνημα http://www.elzoni.gr/html/ent/634/ent.13634.asp?user=elZoniEditor)

"Δεν πληρώνω" γιατί ... δεν έχω! (Υπόψη κ. Κώστα Γείτονα)

Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
e-mail: prevejohn@yahoo.gr

Παρακολουθώντας αποσπάσματα (15/9/2011) από την συνεδρίαση της  επιτροπής των οικονομικών υποθέσεων της Bουλής άκουσα τον “ταπεινό” και χαμηλών τόνων κ. Γείτονα να "λοιδορεί" κατά κάποιον τρόπο το κίνημα “Δεν πληρώνω"!
Μάλιστα διερωτηθεί εντός της επιτροπής πως είναι δυνατόν κάποιοι πολίτες να αντιδρούν στην “υποχρέωση” τους έναντι του κράτους, στο να πληρώσουν. όποτε, και ότι αυτό αποφασίζει!
Κύριε Γείτονα!...