slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Φωτορεπορτάζ από το ΜΕΛΙΣΣΙΑ - ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ 3-3

Στα χέρια της ΝΔ η πολιτική ατζέντα

 Στα χέρια της ΝΔ η πολιτική ατζέντα
Πετυχημένη στρατηγική από την ΝΔ καθώς έχει βάλει στην ατζέντα των εκλογών τα θέματα που θέλει. Κάθε λόγο να χαίρονται έχουν στη ΝΔ επειδή κατάφεραν να κρατήσουν στα χέρια τους την πολιτική ατζέντα και να τραβήξουν τη συζήτηση από τα ψευτοδιλήμματα του ΠΑΣΟΚ και τις κορώνες των νέων κομμάτων.

Τα θέματα που κυριαρχούν πλέον είναι οι λαθρομετανάστες, τα οικονομικά και τα αμιγώς πολιτικά που αφορούν στην προσπάθεια για τη δημιουργία αυτοδύναμης κυβέρνησης. Ο Σαμαράς έχει κάθε λόγο να χαίρεται με τους επιτελείς του οι οποίοι σωστά άλλαξαν στρατηγική τις τελευταίες ημέρες μετατοπίζοντας τα ζητήματα της καθημερινότητας στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

ΔΓ  Πηγή:parapolitika.gr

Το πρόγραμμα ομιλιών του Α. Σαμαρά

Από τη Νέα Δημοκρατία ανακοινώνεται το πρόγραμμα των ομιλιών του Αντώνη Σαμαρά για την προεκλογική περίοδο:

Πέμπτη 26/4/2012: Σπάρτη


Παρασκευή 27/4/2012: Σέρρες


Σάββατο 28/4/2012: Λάρισα


Κυριακή 29/4/2012: Ηράκλειο


Δευτέρα 30/4/2012: Πάτρα


Τετάρτη 2/5/2012: Θεσσαλονίκη


Πέμπτη 3/5/2012: Αθήνα


Παρασκευή 4/5/2012: Αλεξανδρούπολη

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα επισκεφθεί και άλλους νομούς της χώρας, όπου θα πραγματοποιούνται θεματικές εκδηλώσεις.

H Νένα Τριανταφύλληγραμματέας του Εθνάρχη

 H Νένα Τριανταφύλλη ανάμεσα σε Γεωργία και Μιχελάκη
Η υπερήλικη γραμματέας του Εθνάρχη στην πρώτη σειρά στην ομιλία του Σαμαρά
Μία ξεχωριστή παρουσία ήταν σήμερα στην πρώτη σειρά στην ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στο Ζάππειο. Η ιστορική και υπερήλικη πλέον γραμματέας του Εθνάρχη Κων/νου Καραμανλή, ήταν παρούσα και έκατσε μάλιστα ανάμεσα στην σύζυγο του Αντώνη Σαμαρά και τον εκπρόσωπο της ΝΔ Γιάννη Μιχελάκη.

Η δεσποτική παρουσία της , η ευγενική φυσιογνωμία της και η ιστορική της διαδρομή , αφού υπήρξε για χρόνια η εξ απορρήτων του Κων/νου Καραμανλή, έκανε την Νένα Τριανταφύλλη, ένα από τα κεντρικά πρόσωπα της σημερινής ομιλίας. Πηγή:parapolitika.gr

Σαμαράς: "Το πόθεν έσχες υπουργών και βουλευτών θα ελέγχεται συνταγματικά από ειδικό σώμα"

 

"Δεν θέλω να συγκυβερνήσω με το χθες. Θέλω η πατρίδα μας να φύγει μπροστά. Στο αύριο", τόνισε μεταξύ άλλων ο Αντώνης Σαμαράς από το Ζάππειο Μέγαρο. Διαβάστε αναλυτικά τι άλλο είπε

Την ανάγκη αλλαγής του μοντέλου διακυβέρνησης της χώρας, υποστήριξε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς σήμερα, από το Ζάππειο, παρουσιάζοντας το κυβερνητικό του πρόγραμμα για την κοινωνία και τους θεσμούς και την ασφάλεια του πολίτη.

"Στόχος μας, μετά τις εκλογές αυτές, είναι να θεμελιώσουμε τη νέα μεταπολίτευση και εννοούμε να αλλάξουμε και το μοντέλο της οικονομίας και το σύστημα της διακυβέρνησης", ανέφερε ο κ. Σαμαράς. "Πρέπει να υπογράψουμε ένα κοινωνικό συμβόλαιο με τον ελληνικό λαό, για εκείνα που πρέπει να αλλάξουμε. Η Ελλάδα είναι χώρα, δεν είναι χώρος και οι Έλληνες είναι λαός, όχι πληθυσμός. Η μεγάλη ανατροπή μπορεί να γίνει μόνο με την καθαρή εντολή του ελληνικού λαού. Τα μηνύματα για τη ΝΔ είναι πολύ θετικά", τόνισε χαρακτηριστικά.

"Ήδη αλλάξαμε νοοτροπίες της Αριστεράς και σπάσαμε την ιδεολογική τρομοκρατία της Αριστεράς", είπε ο κ. Σαμαράς και ανέφερε σαν παράδειγμα "την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου για το οποίο δεν τολμούσε να μιλήσει κανείς μέχρι πριν από μερικά χρόνια", τονίζοντας ότι "στην πράξη δεν έχει καταρρεύσει, αλλά θα γίνει και αυτό μετά τις 7 Μαΐου".

Ως δεύτερο παράδειγμα έφερε το περιστατικό της "Υπατείας", ενώ διερωτήθηκε αν η επιχείρηση "σκούπα" είναι μεταμέλεια, για να απαντήσει ότι είναι "σκέτη υποκρισία". Αναφέρθηκε στο νόμο Ραγκούση, που τον χαρακτήρισε "νόμο-μαγνήτη για την προσέλκυση μεταναστών" και επανέλαβε ότι "εμείς θα καταργήσουμε".

Ο κ. Σαμαράς πρόβαλε την αναθεώρηση του Συντάγματος, την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών, την καθιέρωση ασυμβίβαστου μεταξύ υπουργού και βουλευτή. Δεσμεύτηκε ότι θα συγκροτήσει μικρό υπουργικό σχήμα που να φθάσει σταδιακά τους 10 υπουργούς. Επίσης, επανάλαβε την δέσμευσή του για έλεγχο των "πόθεν έσχες" όλων των προσώπων που διετέλεσαν σε κυβερνητικές θέσεις από το 1974 και μετά.

"Το «πόθεν έσχες» υπουργών και βουλευτών θα ελέγχεται συνταγματικά από ειδικό σώμα", είπε χαρακτηριστικά.

Στο θέμα της ασφάλειας επανέλαβε τη δέσμευσή του να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την λαθρομετανάστευση, "να ανακαταλάβουμε τις πόλεις μας" όπως τόνισε χαρακτηριστικά. Υποσχέθηκε αποτελεσματική αστυνόμευση και ενίσχυση της ασφάλειας των πολιτών καθώς επίσης ότι "θα κατεβάσει τις κουκούλες" των περιθωριακών που δημιουργούν επεισόδια.

"Αυτά που προτείνω συνιστούν αληθινή Ανατροπή! Επανάσταση! Όχι βίαιη, αλλά αληθινή Επανάσταση", τόνισε και προσέθεσε πως "Δεν θέλω να συγκυβερνήσω με το χθες. Θέλω η πατρίδα μας να φύγει μπροστά. Στο αύριο".

"Η Ελλάδα δεν λυγίζει, η Ελλάδα δεν γονατίζει, η Ελλάδα δεν κάνει πίσω. Η Ελλάδα θα τα καταφέρει", κατέληξε.

Τρέχουν να καλύψουν τους κώλους τους οι ΠΑΣΟΚοι: "Διαγραφή εκλογέων λόγω ανάκλησης των αποφάσεων καθορισμού της ιθαγένειας τους"

Με κατεπείγον έγγραφό του το Υπ. Εσωτερικών καλεί τους αρμόδιους (Δήμους κ.λπ) να διαγράψουν από τους εκλογικούς καταλόγους τους λαθραίου που ανακλήθηκαν οι ελληνοποιήσεις τους ακόμα και μετά την 29η Φεβρουαρίου!!! Έγραψαν παρανόμως διάφορους λαθραίους στου εκλογικούς καταλόγους και τώρα που βλέπουν ότι χάνουν πανηγυρικά τρέχουν να καλύψουν τους κώλους τους και κουκουλώνουν ότι προλάβουν!!!

Δείτε τη Υπ. Απόφαση στο koinos-topos.blogspot.com

Προφυλακιστέα και η κόρη του Άκη

          Προφυλακιστέα κρίθηκε και η κόρη του κ. Τσοχατζόπουλου, Αρετή, μετά την απολογία της ενώπιον του ανακριτή. Στη συνέχεια θα απολογηθούν, η θεία και ο αδελφός της συζύγου του πρώην υπουργού, Β.Σταμάτη.
Η Αρετή Τσοχατζοπούλου παρέδωσε απολογητικό υπόμνημα στον ανακριτή της υπόθεσης, στο οποίο διατυπώνονται οι θέσεις της για την κατηγορία που αντιμετωπίζει. Διαβάστε αναλυτικά        

Σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα, η κόρη του προσωρινά κρατούμενου πρώην υπουργού, στις 25 Μαΐου 2006 φέρεται -σε συνεργασία με τον επίσης κρατούμενο συγκατηγορούμενο ιδιοκτήτη κατασκευαστικής εταιρείας- μέσω κατάρτισης εικονικού συμβολαίου, να αγόρασε διαμέρισμα-μεζονέτα στο Κολωνάκι, επιφανείας 402 τετραγωνικών μέτρων. Το επίμαχο ακίνητο εμφανιζόταν να ανήκε στην κατασκευαστική εταιρεία προερχόμενο από αγορά, με πωλήτρια εξωχώρια που ανήκε στον πρώην υπουργό.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος της, η Αρετή Τσοχατζοπούλου «επωφελήθηκε» από την δραστηριότητα της οργάνωσης που λειτουργούσε για τους σκοπούς της απόκρυψης παράνομων αμοιβών του Άκη Τσοχατζόπουλου και έχει δυνατότητα να χρησιμοποιήσει τη δομή της (της οργάνωσης) στην αλλοδαπή. Αναφέρεται, επίσης, ότι η συμμετοχή της στην οργάνωση αυτή δεν έχει πλήρως διευκρινιστεί.

Να σημειωθεί πως αύριο, Παρασκευή, έχει κληθεί σε απολογία η σύζυγος του πρώην υπουργού Βίκυ Σταμάτη.

Τσίρκο: Ο Π. Καμμένος υποδεικνύει στη δικαιοσύνη μέχρι και τι διώξεις πρέπει να ασκήσει!!!

Χθες ο Π. Καμμένος μίλησε για παρέμβαση της ΝΔ στη Δικαιοσύνη επειδή ο Αθανασίου μπήκε επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ!!! Τόσο πολύ έτσουξε η σύγκριση σοβαρότητας Αθανασίου - Δήμα - Κουίκ... Δείτε τι δήλωσε σήμερα, για όσα "κατηγορείται" ο υποψήφιός του, Χύτος, ο άνθρωπος που δεν επεμβαίνει στη Δικαιοσύνη:
Η Δικαιοσύνη, τονίζεται στην ανακοίνωση, «οφείλει εναντίον αυτών και των χαλκείων της τρόικας, να πράξει τάχιστα το καθήκον της για το κακούργημα της πλαστογραφίας μετά χρήσεως και της συκοφαντικής δυσφήμισης που συντελείται για άλλη μία φορά σε βάρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων». «Εκτός και αν αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα η συμμετοχή δικαστών στα ψηφοδέλτια», επισημαίνεται με νόημα και διαμηνύεται πως «οι ψεύτες και οι συκοφάντες θα λογοδοτήσουν μετά τη σημερινή προσφυγή μας στη ποινική και αστική Δικαιοσύνη».
ΝΑ υπενθυμίσουμε ότι ο Π. Καμμένος έχει βγάλει και αποφάσεις για τη Δικαιοσύνη... "θα πάνε όλοι τους φυλακή"... ε, αφού το είπε ο Πάνος να παίρνουμε σειρά...
Ανάρτηση απο το  Δεξί X-Trem(i)

links gia live - zappeio

Ανοιχτές προεκλογικές συγκεντρώσεις ετοιμάζει και η Νέα Δημοκρατία

Ανοιχτή προεκλογική συγκέντρωση στην Αθήνα σχεδιάζει -μετά το ΠΑΣΟΚ- και η Νέα Δημοκρατία, ενώ ενδεχομένως θα πραγματοποιηθεί ανάλογη συγκέντρωση και στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με Τα Νέα, στελέχη της ΝΔ θεωρούν ότι μέχρι σήμερα καταγράφεται μια εικόνα «καταλυτικής υπεροχής» της ΝΔ στο πεδίο της κινητοποίησης και κρίνεται αναγκαίο η μάχη των εντυπώσεων να μη χαθεί την τελευταία εβδομάδα μέσα από τη σύγκριση των κομματικών συγκεντρώσεων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Να σημειωθεί πως την Τετάρτη ο πρώην πρωθυπουργός και τέως πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής επανήλθε με νέα δήλωση στήριξης του Αντώνη Σαμαρά. 

«Για να κυβερνηθεί ο τόπος πρέπει το βράδυ των εκλογών να υπάρξει νικητής. Δίνουμε τον αγώνα μέχρι την τελευταία στιγμή, με τη ΝΔ και τον Αντώνη Σαμαρά» είπε.

Fwd: [Δεξί X-Trem(i)] Tο κοινωνικό και θεσμικό πρόγραμμα της ΝΔ παρουσιάζει ο Αντώνης Σαμαράς

Επιστρέφει στο Ζάππειο Μέγαρο την Πέμπτη ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, προκειμένου να παρουσιάσει το λεγόμενο «Ζάππειο IV». Πρόκειται για το σχέδιο του κόμματός του για τους θεσμούς, την κοινωνία και την ασφάλεια.
Ο κ. Σαμαράς αναμένεται να αναφερθεί σε ζητήματα που αφορούν τη διαφάνεια, τη λειτουργία του Κοινοβουλίου και της εκτελεστικής εξουσίας, καθώς επίσης την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών και τη βελτίωση της καθημερινότητας.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Έθνος, o κ. Σαμαράς θα προαναγγείλλει:

Οι μάσκες έπεσαν: Ο Παπανδρέου διαφημίζει … Καμμένο

 
Σε μια δύσκολη στιγμή για το κόμμα του κ. Καμμένου, όταν λόγω της αμετροέπειας των δηλώσεων του και της … ελαφρότητας των υποψηφίων του οι οπαδοί του το αντιμετωπίζουν πλέον με σκεπτικισμό ποιος έρχεται για να τον σώσει και να τον ανεβάσει στις ειδήσεις; Κανείς άλλος από τον Γεώργιο Ανδρέα Παπανδρέου, κοινώς ΓΑΠ!
Στην πρώτη, αν δεν κάνουμε λάθος, προεκλογική δήλωση του ο υπεύθυνος για την καταστροφή της Ελλάδας δεν βγήκε να μας μιλήσει γι αυτά που διέπραξε ούτε φυσικά για να ζητήσει συγνώμη. Αλλά για να........

Πρόσκληση στην Πολιτική Εκδηλωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Σύρο

  

Επίσκεψη Γιάννη Βλασερού στο Κουφονήσι

Τιμώντας τον πολιούχο Άγιο Γεώργιο, ανήμερα της ονομαστικής του εορτής βρέθηκε μαζί με πλήθος συμπολιτών του στα Κουφονήσια ο υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων του ΠΑΣΟΚ, καρδιολόγος Γιάννης Βλασερός.
Ο Γιάννης Βλασερός μετέβη στο νησί από νωρίς το πρωί της Δευτέρας με καράβι από τη Νάξο και συμμετείχε στις θρησκευτικές εκδηλώσεις και την περιφορά της εικόνας του Αγίου κατά μήκος της ακτής. Κατά το έθιμο, τα καϊκια των ντόπιων συνόδευσαν την πομπή σε όλη τη διαδρομή υπό τους ήχους σειρήνων και κροτίδων, δημιουργώντας μια εντυπωσιακή, πανηγυρική ατμόσφαιρα.
Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων ο Γιάννης Βλασερός είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και να συνομιλήσει με αιρετούς της τοπικής αυτοδιοίκησης, όπως την αντιδήμαρχο Κουφονησίων, Κατερίνα Συμιγδαλά, και τον δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Μανόλη Μαργαρίτη, καθώς και με απλό κόσμο που βρέθηκαν στο νησί για να παρακολουθήσουν τη γιορτή.
Πολλοί κάτοικοι και επισκέπτες από τα γύρω νησιά επεδίωξαν να εκθέσουν στον κ. Βλασερό τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σε τοπικό επίπεδο εξαιτίας του «Καλλικράτη» αλλά και να του σφίξουν απλά το χέρι ευχόμενοι «καλή επιτυχία» στον προεκλογικό αγώνα.

Μήνυμα υπ. βουλευτή Κυκλάδων Γιάννη Βρούτση για τις Εκλογές της 6ης Μαϊου

Συμπατριώτες μου Κυκλαδίτες,
Σε αυτή την πολύ δύσκολη στιγμή για τη χώρα μας, οι εκλογές της 6ης Μαΐου θα κρίνουν καθοριστικά την πορεία και το μέλλον της. Αντιλαμβάνομαι πλήρως το συναίσθημα της απογοήτευσης και πολλές φορές της οργής και αγανάκτησης του κόσμου. Γνωρίζω πολύ καλά τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νησιά μας, τα λουκέτα στις επιχειρήσεις, τους χιλιάδες νέους ανέργους, την αβεβαιότητα που αισθάνονται όλοι για το μέλλον, αλλά και το πόσο θίχτηκε η τιμή και...... 

Σποτάκι ΝΔ: Μπορούμε να κερδίσουμε το στοίχημα της Ανάπτυξης_

Δείτε το:

Σποτάκι ΝΔ: Ατιμωρησία ΤΕΛΟΣ_

Δείτε το:

Στην Μύκονο βρέθηκε ο Μάριος Βουτσίνος

voutsinos
Με επίσκεψη στη Μύκονο συνέχισε την περιοδεία του ο υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», Μάριος Βουτσίνος. Βρέθηκε στο νησί την Τρίτη 24 και την Τετάρτη 25 Απριλίου, όπου είχε συνεχόμενες επαφές με εκπροσώπους τοπικών φορέων και πολίτες.
Η πτώση της τουριστικής κίνησης στη Μύκονο κατά τη διάρκεια του Πάσχα, ήταν εμφανής, ενώ ο προβληματισμός των επιχειρηματιών ενόψει της επικείμενης θερινής περιόδου, είναι έκδηλος.
Το συμπέρασμα από τις επαφές που είχε, είναι ότι ο κόσμος θεωρεί υπεύθυνες τις λανθασμένες και καταστροφικές πολιτικές που ασκήθηκαν, ειδικά τα τελευταία χρόνια, για την πρωτοφανή ύφεση που περιήλθε η χώρα. Η οικονομική κρίση, ακόμη και στη Μύκονο- ένα νησί με σημαντικό πλούτο και τεράστιες αναπτυξιακές δυνατότητες- έχει κάνει αισθητή την εμφάνισή της.
Οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες», ένα Κίνημα πολιτών που δημιουργήθηκε...

Ομιλία Α. Ι. Γκίκα στα Μάρμαρα Πάρου


Πέμπτη 26 Απριλίου και ώρα 8 το απόγευμα Σας καλούμε στα Μάρμαρα, του «Λαουράκη». Θα μιλήσει ο υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων του Κ.Κ.Ε. Αναστάσης Ι. Γκίκας

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ των ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ του ΣΥΡΙΖΑ στη ΝΑΞΟ

Ο ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων διοργανώνει την Παρασκευή 27 Απριλίου στις 10:30΄π.μ., στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νάξου, συνέντευξη τύπου των υποψήφιων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στις Κυκλάδες, Μανώλη Ισιγώνη, Άννας Μαυρουδή, Γιάννη Πρωτονοτάριου, Νίκου Συρμαλένιου και Παύλου Χρυσαφίδη. Θα ακολουθήσει περιοδεία των υποψήφιων βουλευτών στο χώρο του Δήμου. ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ Νάξος, 23/04/2012 Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού Αθλητισμού Περιβάλλοντος Παιδείας Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Δήμου Αρ. Πρωτ.: 100 Νάξου και Μικρών Κυκλάδων
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Προς Τα μέλη του Δ.Σ.
 Παρακαλούμε να προσέλθετε στο Δημοτικό Κατάστημα (Αίθουσα Συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου) την 27η ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2012, ημέρα Παρασκευή και ώρα 14.30μ.μ. για τακτική συνεδρίαση με θέματα ημερησίας διάταξης : 1. Διάθεση πιστώσεων για την εξόφληση πιστώσεων Π.Ο.Ε. 2. Έγκριση δαπανών και διάθεση πιστώσεων του προϋπ /σμού οικ. έτους 2012. 3. Συντήρηση πρασίνου εθνικού σταδίου Νάξου για το έτος 2012 (έγκριση όρων διακήρυξης, διάθεση πίστωσης, ορισμός επιτροπής διαγωνισμού ανάδειξης αναδόχου). 4. Αναμόρφωση προϋπολογισμού για....

Επίσκεψη Σπύρου Χαλβατζή στη Νάξο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο. ΝΑΞΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Στα πλαίσια της προεκλογικής δράσης της Κ.Ο. Νάξου του ΚΚΕ θα βρίσκεται στο νησί μας από την Παρασκευή το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής στη Β΄ Αθηνών Σπύρος Χαλβατζής. Ο Σπύρος Χαλβατζής και η υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ στις Κυκλάδες Ψαρρά Ευδοκία θα περιοδεύσουν στην πόλη, στα χωριά της Νάξου, σε τόπους δουλειάς . Το Σάββατο θα δοθεί συνέντευξη από το Σπύρο Χαλβατζή σε τοπικά ΜΜΕ. Νάξος, 25-4-2012

Κρουστά

Τη Δευτέρα 23 Απριλίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση του Σεμιναρίου Κρουστών υπό το Βασίλη Βασιλάτο, καθηγητή του Εθνικού Ωδείου. Είναι μια πρωτοβουλία της Δημοτικής Κοινωφελής Επιχείρησης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων που σκοπό έχει τη δημιουργία ομάδας κρουστών στη Νάξο. Το σεμινάριο απευθύνονται τόσο σε αυτούς που έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή με τα κρουστά και τη μουσική, όσο και σε σπουδαστές μουσικής, ερασιτέχνες μουσικούς ή και μουσικούς υψηλότερων επιπέδων.

Τα μαθήματα -υπό μορφή εργαστηρίου- είναι οργανωμένα με τρόπο που και οι αρχάριοι και οι πιο προχωρημένοι, να έχουν το όφελος και την πρόοδο που τους αναλογεί, αλλά μπορεί να αφορά και αυτούς, που απλώς θέλουν να περάσουν κάποιες ώρες ευχάριστα και δημιουργικά.

Στόχος του Σεμιναρίου είναι η γνωριμία και η εξοικείωση των συμμετεχόντων με την τεχνική, τη ρυθμολογία και την ομαδική εκτέλεση μουσικού υλικού για σύνολο κρουστών, προκειμένου να αποκτήσουν την εμπειρία και να συνειδητοποιήσουν το πνεύμα ομαδικότητας και συνεργασίας που απαιτεί η συμμετοχή σε οποιοδήποτε μουσικό σύνολο.

Αφορμή για αυτή την τεχνική προσέγγιση, θα είναι η γνωριμία με ήχους, όργανα και ρυθμούς από την Ελληνική, τη Βαλκανική, αλλά και την ανά τον κόσμο παραδοσιακή μουσική.


Οι 17 συμμετέχοντες ξεκίνησαν τη μύησή τους μέσα από ασκήσεις με το στόμα και τα χέρια και έφυγαν όλοι ενθουσιασμένοι απ' τον τρόπο διδασκαλίας και την αμεσότητα του Βασίλη Βασιλάτου.

Σε μια εποχή περιορισμένων πόρων, ας εκμεταλλευτούμε τον ανεξάντλητο πλούτο των ρυθμών και των ήχων των κρουστών μουσικών οργάνων, για να οδηγηθούμε στον τελικό προορισμό. Τη μουσική. Και τη χαρά που αυτή δίνει στη ζωή μας.


Η επόμενη συνάντηση ορίστηκε για την Τετάρτη 2 Μαΐου. "Όσοι Κρουστοί Προσέλθετε!"
Πληροφορίες στο 6974257744.


Η λέξη ντροπή φαντάζει μικρή αλλά η λέξη τιμωρία είναι ... επιβεβλημένη!

Γράφει ο Γιάννης Δ. Πρεβενιός
e-mail: prevejohn@yahoo.gr

Ακούγοντας και βλέποντας το προεκλογικό σποτ του κ. Βενιζέλου κάθε “νοήμων” Έλληνας πολίτης το λιγότερο που μπορεί να νιώσει είναι ... οργή!
Ναι οργή για τον κατά εξακολούθηση ψεύτη ο οποίος έχει το θράσος και ζητά να επιβραβεύσουμε με την ψήφο μας το κόμμα του αλλά και τον ίδιο για όλα αυτά που έκαναν ή δεν έκανα τα τελευταία 30 χρόνια.