slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Τα πρωτοσέλιδα της Κυριακής (8-7-2012)














Η πρώτη δημοσκόπηση μετά τις εκλογές

Πηγή: "Επενδυτής" 

Τη βελτίωση του πολιτικού κλίματος, αλλά και τη διχοτόμηση της ελληνικής κοινής γνώμης γύρω από τις πολιτικές διαχείρισης της κρίσης αποτυπώνει η πρώτη δημοσκόπηση μετά τις εκλογές και τον σχηματισμό κυβέρνησης που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Επενδυτής» του Σαββάτου.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε το διήμερο 3-4 Ιουλίου από την METRON ANALYSIS.

H κυβέρνηση κερδίζει την αποδοχή του εκλογικού σώματος, η δημοτικότητα Σαμαρά εκτινάσσεται, αλλά η κοινή γνώμη παραμένει απόλυτα πολωμένη και ως προς τη βιωσιμότητα του κυβερνητικού εγχειρήματος και, κυρίως, ως προς τη στρατηγική εξόδου από την κρίση. 

Η κυβέρνηση Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ συγκεντρώνει απρόσμενα υψηλό ποσοστό αποδοχής. Το 57% των πολιτών έχουν θετική γνώμη για τον σχηματισμό της.



- Θετική εκτίμηση για την ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον Αντώνη Σαμαρά εκφράζει το 55% των πολιτών, ενώ ανάλογη άνοδο καταγράφει και η δημοτικότητα του αρχηγού της Ν.Δ., με πρώτον στη σχετική λίστα δημοτικότητας τον Φώτη Κουβέλη.



-Η διχοτόμηση της κοινής γνώμης είναι απόλυτη στις εκτιμήσεις για τη διαχείριση της κρίσης. Το 48% τάσσεται υπέρ της άμεσης καταγγελίας του μνημονίου και το ίδιο ακριβώς ποσοστό τάσσεται υπέρ της άποψης «τήρηση και μελλοντική βελτίωση» του μνημονίου.

e-Επιλογές της 06/07/2012