slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ANATOΛΗ ΗΛΙΟΥ 13-7-2012 ΣΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ

 

http://youtu.be/WKZgT2jUfpU

 

 

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ν. ΧΩΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΝΑΞΟΥ

Δεν τα λέμε εμείς, οι ίδιοι τα λένε

Χθες γράψαμε για τα στελέχη του υπουργείου παιδείας.
http://www.naxios.blogspot.gr/2012/07/blog-post_2319.html

Και πριν καλά καλά διαβαστεί το δημοσίευμά μας, τα ίδια τα στελέχη, μας δικαίωσαν.

«Η παρούσα κυβέρνηση, η οποία έλαβε πρόσφατα ψήφο εμπιστοσύνης, είναι κυβέρνηση συνεργασίας και συνευθύνης τριών κομμάτων, δεν είναι μια μονοκομματική κυβέρνηση και κατά συνέπεια η παραίτηση και αντικατάσταση των Γενικών και Ειδικών Γραμματέων δεν είναι μια πράξη αυτονόητη» τονίζει στην επιστολή προς τους Περιφερειακούς διευθυντές και διευθυντές Εκπαίδευσης ο παραιτηθείς Ειδικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μ. Κοντογιάννης και σημειώνει:

¨ΓΕΦΥΡΙ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ¨ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ


ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΑΜΕΣΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΗΣ Π.Ν.Α. ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΣΤΟ ΕΣΠΑ

•ΕΠΙΣΠΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΝ ΣΤΟΝ ΟΔΙΚΟ ΑΞΟΝΑ ΧΩΡΑ ΤΗΝΟΥ- ΚΙΟΝΙΑ

Ο Επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου κος Χαράλαμπος Κόκκινος, περιόδευσε στο νησί της Τήνου στις 8 ΚΑΙ 9 Ιουλίου 2012. Συνοδευόμενος από τον π.Δήμαρχο Τήνου κο Σ.Ορφανό και τον π.Αντιδήμαρχο κο Ψάρρο Κώστα, καθώς επίσης και το σύνολο των περιφερειακών συμβούλων και στελεχών του συνδυασμού ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ, επισκέφθηκαν το ημιτελές λιμενικό έργο της Τήνου και τον οδικό Άξονα Χώρας Τήνου-Κιονίων που έχει υποστεί ζημιές προ τριμήνου. Συγκεκριμένα:

Βρούτσης:Σχέδιο δράσης για την απασχόληση των νέων ανέργων ύψους 150 εκ

Στο περιθώριο της Άτυπης Συνόδου των Υπουργών Απασχόλησης στη Λευκωσία, ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, συναντήθηκε με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Κοινωνικής Ένταξης, Λάζλο Αντόρ.
Μετά το τέλος της συνάντησης ο υπουργός Εργασίας έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Συζητήσαμε με τον Επίτροπο όλες τις τελευταίες εξελίξεις στην Ελλάδα και στην Ευρώπη που αφορούν στην Ανεργία και στην Κοινωνική Συνοχή. Συμφωνήσαμε, ότι οι υψηλοί δείκτες Ανεργίας –ιδιαίτερα των νέων- όπως και η....

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ Η ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ

Την άμεση κινητοποίηση όλων των υπουργείων και των εμπλεκόμενων φορέων θα ζητήσει με επιστολή του ο Αντώνης Σαμαράς ο οποίος πραγματοποίησε σήμερα την πρώτη συμβολική επίσκεψη σε υπουργείο.

Σε διευρυμένη σύσκεψη στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στην οποία συμμετείχε και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης συμφωνήθηκε να επισπευσθούν οι διαδικασίες ολοκλήρωσης της....

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ 350 ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ,1500 ΑΙΤΗΣΕΙΣ!

Μόνο εγώ κι εσύ, αναγνώστη του Neo, δεν έχουμε καταθέσει βιογραφικό για να γίνουμε επιστημονικοί συνεργάτες στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Πληροφορούμαι ότι τα βιογραφικά που έχουν κατακλύσει την Κουμουνδούρου είναι περισσότερα από 1.500 για περίπου 350 θέσεις, καθώς η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ αριθμεί πλέον 71 άτομα και ο κάθε βουλευτής δικαιούνται πέντε συνεργάτες, άλλους αποσπασμένους από το Δημόσιο και άλλους που θα προσληφθούν επί τούτου. Ωστόσο, κεντρική γραμμή του....

Η δημοτική αρχή απαντά στις αοριστολογίες με την παρουσίαση έργου!

"Στις αοριστολογίες απαντούμε με την παρουσίαση έργου"

Απάντηση στον επικεφαλής της μειοψηφίας του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.
          Ο επικεφαλής της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, Νίκος Μαράκης, αποπειράθηκε, με ραδιοφωνικές του συνεντεύξεις και δελτίο τύπου, να προκαλέσει το κοινό αίσθημα, προσπαθώντας να κάνει το άσπρο μαύρο περί του έργου και των αποφάσεων της δημοτικής αρχής.
Από τον προφορικό και από το γραπτό λόγο του, γίνεται πάνω από πρόδηλη η άγνοιά του σε θέματα, των οποίων ήταν διαχειριστής ο ....

Ποια είναι η θέση της Δημοτικής Αρχής για την άδεια εγκατάστασης τραπεζοκαθισμάτων στην κεντρική πλατεία της παραλίας της Νάξου;


Τις ημέρες αυτές, όλη η Ναξιακή Κοινωνία παρακολουθεί ένα Θέατρο του Παραλόγου που εκτυλίσσεται γύρω από την έγκριση (κατά πλειοψηφία) αίτησης για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων (σε μία έκταση 52τ.μ.) στην κεντρική πλατεία της Παραλίας της Νάξου από το Διοικητικό Συμβούλιο του Λιμενικού Ταμείου Νάξου.

Από την μία ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου καταψήφισε την πρόταση/ εισήγηση του Αντιπροέδρου του Ταμείου και από την άλλη, η ενδιαφερόμενη (που τυγχάνει να είναι σύμβουλος της....

Προκήρυξη αναπληρωτών εκπαιδευτικών 2012-2013

                                                    Ολόκληρη η προκήρυξη ΕΔΩ

Ορκομωσία νέου περιφερειακού συμβούλου

santorinaios maxairidhs

Ορκίστηκε σήμερα από τον Περιφερειάρχη Γιάννη Μαχαιρίδη ο Νεκτάριος Σαντορινιός (Πολίτες Κόντρα στον Καιρό) Περιφερειακός Σύμβουλος σε αντικατάσταση του Νίκου Συρμαλένιου, ο οποίος εκλέχτηκε βουλευτής και δίνει βάρος στα κοινοβουλευτικά του καθήκοντα.

 Ο Περιφερειάρχης ευχαρίστησε για ακόμα μια φορά τον Νίκο Συρμαλένιο για τη συνεργασία του στο πλαίσιο του Περιφερειακού Συμβουλίου και συνεχάρη τον Νεκτάριο Σαντορινιό ευχόμενος εποικοδομητική συνεργασία μιας και ο κος Σαντορινιός έχει τεράστια πείρα στον χώρο της Διοίκησης και του Προγραμματισμού.

 

Επίσκεψη του Γεν. Δ/ντη των Ανεξάρτητων Ελλήνων στη Σύρο

zohs_kolios

Τη Σύρο επισκέφθηκε την Τετάρτη, ο γενικός διευθυντής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Ζώης Κολιός. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του συναντήθηκε με παραγωγικούς φορείς και στελέχη του κόμματος σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα.

 

Η επίσκεψη είχε να κάνει κυρίως με θέματα που αφορούν στην οργάνωση του γραφείου των Ανεξάρτητων Ελλήνων νομού Κυκλάδων το οποίο λειτουργεί στην Ερμούπολη και το συντονισμό μελλοντικών δράσεων.

Κανονικά από σήμερα 13/07/2012 το Superferry II

Μετά το τελευταίο δοκιμαστικό που έκανε πριν από λίγο το  Superferry II, το πλοίο ξεκινάει κανονικά τα δρομολόγια του αύριο το πρωί από το λιμάνι της Ραφήνας.

 sfii

Πληροφορίες σχετικά με τα δρομολόγια του πλοίου μπορείτε να απευθυνθείτε στα τηλέφωνα 801.222.4000
http://www.nautilia.gr

Δρομολογείται μείωση ΦΠΑ σε αγροτικά εφόδια και ζωοτροφές

Την κυβερνητική πρόθεση για μείωση του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια, μεταξύ των οποίων και οι ζωοτροφές, που επιβαρύνουν σημαντικά το κόστος παραγωγής, επανέλαβε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης σε συνάντησή του με το προεδρείο του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ), όπου μεταξύ άλλων συζητήθηκε το αυξημένο κόστος των ζωοτροφών, η έλλειψη ρευστότητας και η υπερχρέωση των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων.

Επίσης, συζητήθηκε η ανάγκη ενός νέου πλαισίου για τη γενετική βελτίωση των φυλών αγροτικών ζώων αλλά και οι καθυστερήσεις στις πληρωμές των κτηνοτρόφων από γαλακτοκομικές εταιρείες.

Προτεραιότητα για την κυβέρνηση εθνικής ευθύνης, αποτελεί η ενίσχυση και η στήριξη της κτηνοτροφίας, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος προσθέτοντας ότι: «η διακήρυξη των τριών πολιτικών αρχηγών, είναι οδοδείκτης για την αγροτική πολιτική της Κυβέρνησης».

Παράλληλα, ο υπουργός δεσμεύτηκε για την επίσπευση έκδοσης των Υπουργικών Αποφάσεων για τη διακίνηση γαλακτοκομικών προϊόντων στις λαϊκές αγορές από τους παραγωγούς, καθώς επίσης και εκείνων για την πλήρη εφαρμογή του κτηνοτροφικού νόμου (4056/2012).

«ΕΙΣΒΟΛΗ» ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΟΖ

Δείτε τι γίνεται στη γειτονιά μας κι εμείς κοιμόμαστε ελέω Οικονομικών.
Υπάρχουν και άλλα θέματα και τα Εθνικά είναι ΠΡΩΤΕΥΟΝΤΑ

Η Άγκυρα αγνοώντας προκλητικά την Κυπριακή Δημοκρατία ετοιμάζεται να διεξάγει από σήμερα στρατιωτική άσκηση, εισβάλλοντας στην κυριολεξία στην κυπριακή ΑΟΖ.
Σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο, η Κυπριακή Δημοκρατία γνωστοποίησε ότι πρόκειται να καταγγείλει την Τουρκία για τις στρατιωτικές ασκήσεις που προτίθεται να διεξαγάγει παράνομα την Πέμπτη και την Παρασκευή σε περιοχή στην οποία περιλαμβάνονται τμήματα των οικοπέδων 2, 3, 8, 9 και 12 της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) της Κύπρου.
Ο υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Ηλιάδης, επισήμανε ότι η Τουρκία με τη συμπεριφορά της θέτει σε κίνδυνο την ελεύθερη και νόμιμη ναυσιπλοΐα και αεροπλοΐα στην περιοχή.
Πρόσθεσε, δε, ότι όλες οι αεροναυτικές ασκήσεις που πραγματοποιούνται στο θαλάσσιο χώρο τής Κυπριακής ΑΟΖ ή στο FIR Λευκωσίας από όλα τα κράτη, εκτός της Τουρκίας, διεξάγονται πάντοτε σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, αφού ζητηθεί και ληφθεί εκ των προτέρων η άδεια του κυρίαρχου κράτους, που είναι η Κυπριακή Δημοκρατία.

http://www.agioritikovima.gr/ethnika/7901-eiboli-tis-t

e-Επιλογές της 12/07/2012