slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Φίλιππος Φόρτωμας: «Προχωρούμε με στοχευμένες κινήσεις για την ενίσχυση του τρόπου αντιμετώπισης φυσικών και ανθρωπογενών καταστροφών»Κατατέθηκαν στη Βουλή δύο σχέδια νόμου του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. Πρόκειται για την Κύρωση δύο Διεθνών Συμβάσεων μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας, της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν και της Κυβέρνησης του Μαυροβουνίου, αναφορικά με τη συνεργασία και την αμοιβαία βοήθεια στον τομέα της πρόληψης και της εξάλειψης των συνεπειών φυσικών καταστροφών και ανθρωπογενών ατυχημάτων, το οποίο εισήχθη καταρχήν προς συζήτηση στην αρμόδια Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, με εισηγητή τον Βουλευτή Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Φίλιππο Φόρτωμα.

Ολοκλήρωση διαγωνιστικής διαδικασίας για το έργο Ultra-Fast Broadband

Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Ανάπτυξης & Επενδύσεων
Με την 221/15.02.2022 Απόφαση του Υπουργού Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη εγκρίθηκαν τα αντίστοιχα πρακτικά της Επιτροπής Διενέργειας / Αξιολόγησης Αποτελεσμάτων του Διεθνούς Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού με τη διαδικασία του Ανταγωνιστικού Διαλόγου για την Ανάθεση Σύμβασης Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα με τίτλο «Υποδομές Υπερυψηλής Ευρυζωνικότητας ULTRA-FAST BROADBAND». Με τον τρόπο αυτό ολοκληρώθηκε η διαγωνιστική διαδικασία του έργου και προσωρινοί ανάδοχοι για τις επτά γεωγραφικές ζώνες (LOTs) υλοποίησης του έργου, που ορίζει η σχετική πρόσκληση, αναδείχθηκαν οι εξής:

Φίλιππος Φόρτωμας: «Αναγκαία η επαρκής στελέχωση του ΔΕΔΔΗΕ Σύρου»

Για τα προβλήματα υποστελέχωσης του ΔΕΔΔΗΕ στα νησιά των Κυκλάδων, μίλησε στην Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Φίλιππος Φόρτωμας.
Ο Βουλευτής Κυκλάδων αρχικά συνεχάρη τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΔΔΗΕ, κ. Αναστάσιο Μάνο, αλλά και την υπηρεσία γενικότερα, για τους χειρισμούς τους στα νησιά των Κυκλάδων, κατά τη διάρκεια της τελευταίας κακοκαιρίας «Ελπίς», που είχαν σαν αποτέλεσμα να αποφευχθούν σε μεγάλο ποσοστό οι διακοπές ρεύματος στα νησιά. Στη συνέχεια, ο κ. Φόρτωμας έκανε ιδιαίτερη μνεία στην

Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης :«Σε απόγνωση οι κτηνοτρόφοι από τη συνεχιζόμενη αύξηση των τιμών των ζωοτροφών.»

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης και η Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου με αφορμή τη συνεχιζόμενη αύξηση στις τιμές των ζωοτροφών που τείνουν να οδηγήσουν σε αδιέξοδο τις μικρές και μεσαίες οικογενειακές κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις με ερώτησή τους προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή της ζητούν να λάβει άμεσα μέτρα για τη σταθεροποίηση του κτηνοτροφικού τομέα είτε με τη μορφή οικονομικής στήριξης των μικρών οικογενειακών εκμεταλλεύσεων είτε με άλλους αποτελεσματικούς μηχανισμούς όπως την επιδότηση για την αγορά των ζωοτροφών.

Οι Έλληνες κτηνοτρόφοι βρίσκονται σε απόγνωση, λόγω των συνεχιζόμενων αυξήσεων των τιμών των ζωοτροφών. Οι ζωοτροφές καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο μερίδιο στο συνολικό κόστος, το οποίο υπολογίζεται έως και 80%.

Με τις τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας και του φυσικού αερίου να καταρρίπτουν το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, όχι μόνο δεν υπήρξε μία έστω και μικρή αποκλιμάκωση, αλλά οι τιμές των ζωοτροφών εκτινάχθηκαν εκ νέου, λόγω της αύξησης του κόστους παραγωγής τους.

Σύμφωνα με το ευρωπαϊκό δίκτυο IFCN,  υπάρχει σαφής συσχέτιση μεταξύ των παγκόσμιων τιμών της ενέργειας, των τιμών των λιπασμάτων και των τιμών των ζωοτροφών ενώ ήδη από το δεύτερο εξάμηνο του 2021, εμφανίζεται μείωση της παραγωγής γάλακτος σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Δεδομένου ότι:

Ενημέρωση για εκτέλεση εργασιών στην οδό Μ. Μαργαρίτη


Σας ενημερώνουμε ότι στην οδό Μ Μαργαρίτη και συγκεκριμένα στο τμήμα που παρουσιάζεται στο παρακάτω απόσπασμα δορυφορικής απεικόνισης, θα εκτελούνται εργασίες καθαίρεσης και ανακατασκευής του τοιχίου αντιστήριξης από την Τετάρτη 23-2-2022.  


Απόσπασμα Δορυφορικής απεικόνισης περιοχής παρέμβασης

(πηγή: Google Earth)


Παρακαλούμε για την κατανόηση και συνεργασία των κατοίκων της περιοχής, των διερχόμενων οδηγών και πεζών και τη διέλευση της οδού με χαμηλή ταχύτητα για την ασφαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας στον εν λόγω τμήμα της οδού. 

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή ενημέρωση είμαστε στη διάθεσή σας. 


Πόσα παίρνει κάθε Δήμος ( ΝΑΞΟΣ 267.558,86 )των Κυκλαδων ( ΠΙΝΑΚΑΣ ) και η Περιφέρεια από τα 123 εκατομ. της 2ης δόσης ΚΑΠ 22/2/2022


Με δύο Αποφάσεις του Υπουργείου Εσωτερικών αποδόθηκε η 2η τακτική δόση από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ) του 2022 στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δόθηκαν συνολικά 123.000.000,00 ευρώ στους Δήμους και τις Περιφέρειες της Χώρας.

Τα χρήματα, όπως προαναφέραμε, προέρχονται από τα λεφτά των ΟΤΑ και δεν πρόκειται για κάποια έκτακτη εξέλιξη, αλλά για αναμενόμενη δόση.

Αναλυτικότερα:

Σχετικά με την αναγνώριση της «ανεξαρτησίας» των λεγόμενων «Λαϊκών Δημοκρατιών» του Ντονμπάς

 


Η απόφαση της Ρωσικής Ομοσπονδίας να προχωρήσει στην αναγνώριση τωνλεγόμενων “Λαϊκών Δημοκρατιών” του Ντονιέτσκ και του Λουγκάνσκ, που  έχουν αποσχιστεί από την Ουκρανία το 2014, στην περιοχή του Ντονμπάς, απο τελεί ένα ακόμη βήμα που περιπλέκει ακόμα περισσότερο την κατάσταση στη  συγκεκριμένη περιοχή και οδηγεί στην κλιμάκωση των ιμπεριαλιστικών αντα γωνισμών, στο πλαίσιο της αντιπαράθεσης των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ με τη  Ρωσία. Αναμφίβολα συνδέεται με την επέμβαση των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ στην Ου κρανία, καθώς και την ένοπλη επίθεση, που εξαπέλυσε τις τελευταίες ημέρες η  ουκρανική κυβέρνηση κατά του λαού στο Ντονμπάς, αφού νωρίτερα είχε εξο πλιστεί από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ. Οι επικίνδυνες αυτές εξελίξεις αποτελούν  συνέπεια της τραγικής κατάστασης, που διαμορφώθηκε για τους λαούς μετά την  ανατροπή του σοσιαλισμού και τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης. 

Πρόγραμμα της Κινητής Ομάδας Υγείας το διάστημα 22-27 Φεβρουαρίου 2022

nΤο διάστημα 22-27 Φεβρουαρίου 2022, το πρόγραμμα της Κινητής Ομάδας Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ στη Χώρα Νάξου διαμορφώνεται ως εξής:

 

  • Τρίτη 22/02 Άγιος Νικόδημος – Χώρα 9:30 – 14:30

  • Τετάρτη 23/02 Άγιος Νικόδημος – Χώρα 7:30 – 14:30

  • Πέμπτη 24/02 Άγιος Νικόδημος – Χώρα 7:30 – 14:30

  • Παρασκευή 25/02 Άγιος Νικόδημος – Χώρα 7:30 – 14:30

  • Κυριακή 27/02 Φιλώτι 9:00 – 14:00

 

Για τη διενέργεια του ελέγχου είναι απαραίτητος ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) ή το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας