slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Πρωτιά Χ. Καφτηράνη και Χ. Μιχαλόπουλου στις εκλογές για την επιλογή Διευθυντή Α/Βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης Ν. Κυκλάδων

Πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές μεταξύ των υποψηφίων για τις θέσεις των διευθυντών της Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης του νομού μας. Δικαίωμα ψήφου έχουν οι διευθυντές και υποδιευθυντές των εκπαιδευτικών μονάδων της κάθε βαθμίδας αντίστοιχα. Υπενθυμίζουμε ότι οι εκλογές είναι μόνο ένα από τα διάφορα στάδια από τα οποία προκύπτει η τελική μοριοδότηση των υποψηφίων. Προσμετρώνται μεταξύ άλλων τα χρόνια υπηρεσίας και η προσωπική συνέντευξη στην οποία υποβάλλονται όλοι οι υποψήφιοι.
Τα αποτελέσματα των εκλογών έχουν ως εξής:

Την ώρα που κόβουν συντάξεις και αυξάνουν τις εισφορές Αποδοχές-μαμούθ στους εκλεκτούς του ΣΥΡΙΖΑ με το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο


Αυξήσεις 8% στους δημοσίους υπαλλήλους «μοιράζει» η κυβέρνηση

Ευνοημένοι οι διευθυντές των πολιτικών γραφείων των μελών της κυβέρνησης και των υφυπουργών, ειδικοί σύμβουλοι, μετακλητοί υπάλληλοι - Τη δυνατότητα να φτάσουν στο μισθολογικό κλίμακιο για το οποίο κάποιος απλός υπάλληλος θα χρειαζόταν 38 χρόνια προϋπηρεσίας δίνει, μεταξύ άλλων, το νέο μισθολόγιο στους εκλεκτούς της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ όπως προκύπτει από την εγκύκλιο που υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.

Στον αντίποδα, όπως γράφει ο Ελεύθερος Τύπος, οι διατάξεις του νέου μισθολογίου προβλέπουν περιορισμένες αυξήσεις μηνιαίων αποδοχών -καταβλητέες σε 4 ετήσιες δόσεις, από το 2016 έως το 2019- για περίπου 310.000 μόνιμους δημοσίους υπαλλήλους, μηδενικές μεταβολές μισθών για τους υπόλοιπους 140.000 εργαζόμενους στο Δημόσιο και «πάγωμα» μισθολογικών ωριμάνσεων και συνολικών αποδοχών μετά την ανακατάταξη όλων των υπαλλήλων και τον επανυπολογισμό των αποδοχών τους για χρονικά διαστήματα από 4 έως και 10 έτη!

Ειδικότερα, με βάση τις διατάξεις αυτές:

Μετά τις δηλώσεις του Νάσου Αθανασίου Τσακώνονται στον ΣΥΡΙΖΑ για το αν θα ζητήσουν συγγνώμη απο τον Σημίτη για το ασφαλιστικό


Αθανασίου (ΣΥΡΙΖΑ) για το ασφαλιστικό: Πρέπει να ζητήσουμε συγγνώμη από Σημίτη-Γιανίτση

Είχαν καταλάβει από το 2001 ότι έπρεπε να κάνουμε κάτι, δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - Ο Σημίτης ήθελε να περιορίσει τα δικαιώματα, εμείς να τα κατοχυρώσουμε απαντούν κυβερνητικοί κύκλοι

Νέο πονοκέφαλο στην κυβέρνηση και το Μέγαρο Μαξίμου που ήδη προβληματίζεται για την τύχη της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας των 153 βουλευτών ενόψει της δύσκολης ψηφοφορίας για το ασφαλιστικό προκάλεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Αθανασίου ο οποίος ούτε λίγο, ούτε πολύ κάλεσε το κυβερνών κόμμα να προχωρήσει σε «mea culpa» για τη στάση που κράτησε το 2001 και τις μεγάλες συγκεντρώσεις κατά της επιχειρηθείσας ασφαλιστικής μεταρρύθμισης από τον τότε υπουργό Εργασίας Τάσο Γιαννίτση.

Η Unesco Πειραιώς και Νήσων βραβεύει την Κυριακή την ΕΑΣ Νάξου

Ημερομηνία: 23/12/2015
Αρ. Πρωτ.:  7720


Προς: ΕΑΣ ΝΑΞΟΥ
ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΠΟΥΝΗ

Θέμα: “Πρόσκληση σε τιμητική απονομή”

Αξιότιμοι κύριοι,

Κυριάκος Μητσοτάκης:Έχουμε μια μόνο ευκαιρία



Την Κυριακή 10 Ιανουαρίου ζητώ την ψήφο σου. 
Ζητώ τη δύναμή σου για να κάνουμε πάλι τη Νέα Δημοκρατία την μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη. Ζητώ τη στήριξή σου στην μεγάλη προσπάθεια για την ανασυγκρότηση της Πατρίδας.
Για να αναστρέψουμε τις ζημιές που έγιναν τον τελευταίο χρόνο. Για να θωρακίσουμε και να ενισχύσουμε την οικονομία. Για να εγγυηθούμε τη σύνταξη κάθε Ελληνίδας και κάθε 'Ελληνα. Για να  δημιουργήσουμε θέσεις απασχόλησης για τα παιδιά μας.
Αγωνίζομαι από τα δεκαπέντε μου χρόνια στις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας, έχοντας όπλο την βασική παρακαταθήκη του Κωνσταντίνου Καραμανλή: Να είμαι χρήσιμος στη χώρα μου και να διαφυλάξω την ευρωπαϊκή της πορεία.
Έχω καταθέσει την πολιτική μου πρόταση. Με σαφήνεια και  εθνικό πρόσημο. Σου ζητώ να με εμπιστευτείς και να με αναδείξεις Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας.
Την Κυριακή 10 Ιανουαρίου παίρνουμε την Ελλάδα στα χέρια μας.
Σε ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σου.

Κυριάκος Μητσοτάκης
 
τηλέφωνο επικοινωνίας
210-3301320



Κυκλοφόρησε το 2ο φύλλο της εφημερίδας "Η φωνή" της ΕΑΣ Νάξου

 
Το δεύτερο φύλλο της μηνιαίας εφημερίδας «η Φωνή» της ΕΑΣ - ΑΕΣ ΑΕ είναι γεγονός και από σήμερα είναι στα χέρια των μελών της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου.

Έχει ως βασικό θέμα την βράβευση με την οποία θα τιμηθεί η ΕΑΣ - ΑΕΣ ΑΕ το βράδυ της Κυριακής από την UNESCOΠειραιώς και Νήσων, για την κοινωνική της προσφορά στη μάχη που δίνεται για την καταπολέμηση της φτώχειας και της κάλυψης των καθημερινών αναγκών χιλιάδων συνανθρώπων μας. Η σχετική βράβευση έρχεται ως η καλύτερη επιβράβευση για την προσφορά της ΕΑΣ Νάξου και στο πρόσωπο του Προέδρου της Δημήτρη Καπούνη, που θα τιμηθεί το βράδυ της Κυριακής, βραβεύονται όλα τα μέλη της «Ένωσης».

Εμπρησμός στη Νάξο


Σύλληψη για εμπρησμό είχαμε χθες στη Νάξο, καθώς 51χρονος προκάλεσε πυρκαγιά από την οποία αποτεφρώθηκε μεγάλη χορτολιβαδική έκταση, καθώς και δύο οχήματα (ένα τροχόσπιτο και ένα μοτοποδήλατο).

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κυκλάδων:

Ποιοι ΟΝΝΕΔίτες και νεολαίοι τάσσονται στο πλευρό του Μεϊμαράκη και του Μητσοτάκη


Της Άντζελας Πεΐτση

Έρχονται να καταρρίψουν το μύθο πως οι νέοι αποστρέφονται την πολιτική. Το αντίθετο.

Σε αυτή λοιπόν, τη παρατεταμένη προεκλογική περίοδο της Νέας Δημοκρατίας σημαντικό ρόλο στο επιτελείο του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, διαδραμάτισε, η νεολαία της Θεσσαλονίκης. Καθώς φτάνουμε στην επαναληπτική διαδικασία της 10ης Ιανουαρίου, μια κούρσας που θα κριθεί και στην παραμικρή λεπτομέρεια, η νεολαία συμμετέχει όλο και πιο ενεργά. Το κυριότερο όμως είναι ότι

Υπολογίστε ακριβώς τη δική σας σύνταξη με το νέο σύστημα - Ηλεκτρονικός οδηγός

Με ένα νέο “ηλεκτρονικό εργαλείο” που παρουσιάζει το money-money.gr, μπορείτε να υπολογίσετε μόνος σας πόση σύνταξη σας αναλογεί με το νέο σύστημα. Αρκεί να συμπληρώσετε τα έτη ασφάλισης, τις συντάξιμες αποδοχές και την ηλικία συνταξιοδότησης.

Δείτε ακριβώς πόση σύνταξη δικαιούστε

Νίκος Μανιός QΗ απόφαση της Κυβέρνησης είναι να μην κοπεί ούτε ευρώ των κύριων συντάξεων και δίνεται μάχη για τις επικουρικές.



Είναι πολύ εύκολο από ότι φαίνεται κάποιοι να αντιστρέψουν τα λεγόμενά μας δημιουργώντας εντυπώσεις και αποκρύπτοντας την ουσία του πολιτικού λόγου.
Έντεκα μειώσεις έκαναν οι κυβερνήσεις  Νέας Δημοκρατίας -  ΠΑΣΟΚ. Η δωδέκατη που δεν έγινε τους πειράζει;
Ο Νίκος Μανιός στην συνέντευξή του ήταν ξεκάθαρος. Η απόφαση της Κυβέρνησης είναι να μην κοπεί ούτε ευρώ των κύριων συντάξεων και δίνεται μάχη για τις

Όλα έτοιμα στη ΝΔ για τον δεύτερο γύρο των εκλογών


Της Άντζελας Πεΐτση

Στην τελική ευθεία πριν το άνοιγμα της κάλπης για την εκλογή του νέου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, βρίσκονται τα στελέχη των νομαρχιακών επιτροπών της γαλάζιας παράταξης. Αυτή τη φορά, η διαδικασία της ψηφοφορίας είναι πολύ απλή και απαιτείται μόνον ή

ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ 50 ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΔΗΘΕΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΚΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΡΚΙΔΗΣ

Τον κύριο Κορκίδη, ούτε τον ξέρω, ούτε και με ξέρει, ούτε και τον κατηγορώ για κάτι.
Αυτό για να μην γίνονται παρεξηγήσεις.
Δικαίωμά του ήταν να υπογράψει για όποιον ήθελε.
Η Δημοκρατία αυτό επιτάσσει.
Την διαπλοκή κατηγορώ, όχι τον Κορκίδη.
Ακούω όμως εδώ και δύο εικοσιτετράωρα ότι ο Κώστας Καραμανλής μεσολάβησε στον Κορκίδη για να στηρίξει το

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Απεραθίτικου Συλλόγου Νάξου

Εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας διοργανώνει ο Απεραθίτικος Σύλλογος Νάξου, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Ιανουαρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου Γαλατσίου.
Στην εκδήλωση ο Σύλλογος θα παρουσιάσει το ημερολόγιο του Συλλόγου, θα τραγουδήσει τα κάλαντα και θα κάνει... τις προγνώσεις για το νέο έτος...
Η πρόσκληση:

Νίκος Μανιός: "Εδώ ψήφισαν 11 μειώσεις, η 12η θα τους χαλάσει;" (video)


Τις νέες μειώσεις που έρχονται στις συντάξεις των Ελλήνων παραδέχθηκε με μια προκλητική δήλωσή του την Πέμπτη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Μανιός, ο οποίος ισχυρίστηκε, πως οι συνταξιούχοι «ξέρουν πολύ καλά τι θα γίνει»...

Ο Σουν Τζου και τα χαρακτηριστικά του νικητή της Κυριακής Άρθρο του Θανάση Παπαμιχαήλ – Επικοινωνιολόγου

jΉδη βρισκόμαστε στο παρά πέντε πριν ανοίξουν οι κάλπες της δεύτερης Κυριακής για την εκλογή του Προέδρου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Είμαστε στην τελική ευθεία προς τη νίκη ενός εκ των δύο μονομάχων.
 Ο πιο έμπειρος στρατηγός, σύμφωνα με τον κινέζο στρατηγός Σουν Τζου έχει καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας χαράξει και έχει ακολουθήσει με συνέπεια τη στρατηγική που θα του αποφέρει το ποθητό αποτέλεσμα τη ΝΙΚΗ και σύμφωνα με τον Σουν Τζου τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να χαρακτηρίζουν το νικητή της Κυριακής είναι τα ακόλουθα:

  • Πρώτον θα νικήσει ο υποψήφιος που καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας δεν αναλώθηκε σε αρνητικές επιθέσεις ενάντια στον αντίπαλο του. Ιδιαίτερα αν είχε με το μέρος του ευνοϊκά τα δημοσκοπικά ευρήματα. Ακολουθούσε τη δική του προσωπική στρατηγική.

"Ο Καραγκιόζης Καπετάνιος" ξανά στο Φιλώτι

Fwd: Νέο Ναξιακό ιστολόγιο! Χορός Ψαλτών «Νάξιοι Μελιστές»

Με τη Χάρη του Θεού και την Ανατολή του νέου Έτους 2016, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε την δημιουργία ενός νέου Ναξιακού ιστολογίου με την ονομασία Χορός Ψαλτών «Νάξιοι Μελιστές».
Το ιστολόγιο αυτό έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων Ψαλτικής, Λειτουργικής, Υμνολογίας, Τυπικού και άλλων θεολογικών θεμάτων της Ορθόδοξης Ανατολικής Εκκλησίας, καθώς και τις δραστηριότητες του Χορού μας.
Η διεύθυνση για να μεταβείτε στο ιστολόγιο μας είναι: naxioimelistes.blogspot.com

Χρόνια πολλά κι ευλογημένο το νέο έτος!

Μετά τιμής

Η μεγάλη διαφορά Μεϊμαράκη – Μητσοτάκη βρίσκει εφαρμογή στις πολιτικές Μίχαλου – Κορκίδη. Τα «ΟΧΙ» και τα «ΝΑΙ» στα ξένα συμφέροντα


Την ώρα που ο Βασίλης Κορκίδης πρόεδρος της ΕΣΕΕ απλόχερα έλεγε «ΝΑΙ» στην αύξηση των εργοδοτικών εισφορών (χωρίς διευκολύνσεις και διασφαλίσεις για τις ΜΜεπιχειρήσεις), την ίδια ώρα… ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος έλεγε «ΟΧΙ» με επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό.
Ο Βασίλης Κορκίδης είναι υποστηρικτής του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Ο Κωνσταντίνος Μίχαλος υποστηρικτής του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.
Και οι δυο τους εκπροσωπούν εμπορικούς και επιχειρηματικούς κλάδους κυρίως του μικρομεσαίου χώρου της πατρίδας μας.

Οι (διαχρονικοί) υβριστές της ΝΔ και το… πάθος τους στα social media υπέρ Μητσοτάκη

Προσθήκη λεζάντας

Θα έπρεπε να διαθέτει κανείς… συναισθηματική μυωπία για να μην το διαπιστώνει, και μάλιστα έντονα, στην πράξη. Διαχρονικοί υβριστές της Νέας Δημοκρατίας, και συνεπείς πολέμιοι της παράταξης εθνικής προσφοράς και ευθύνης που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, δίνουν… σόου στα social media υπέρ του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Αρκετοί από αυτούς προσπαθούσαν στον πρώτο γύρο να μας πείσουν για το πόσο… φωτογενής ηγέτης είναι ο Απόστολος Τζιτζικώστας, στον δεύτερο γύρο ωστόσο… ξεσάλωσαν υπέρ του Κυριάκου Μητσοτάκη, επιχειρώντας να δαιμονοποιήσουν τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, τον Κώστα Καραμανλή, τη Ντόρα Μπακογιάννη και μια σειρά από ιστορικά στελέχη της Κεντροδεξιάς, που βρέθηκαν πάντοτε απέναντι στον λαϊκισμό. Αρχικά του ΠΑΣΟΚ και σήμερα του

Πιλοτική εφαρμογή φωτοβολταϊκής μονάδας στο «Blue Star Delos»






Η μονάδα εγκαταστάθηκε στο «Blue Star Delos» και σύμφωνα με τεχνικούς της εταιρείας, το σύστημα που είναι μια ειδική κατασκευή και αυτή τη στιγμή η λειτουργία του έχει δοκιμαστικό χαρακτήρα, δεν καλύπτει -προς το παρόν- ηλεκτρικά μέρη του πλοίου.

Η συγκεκριμένη μονάδα δοκιμάστηκε επί 12 μήνες σε ακραίες

“Εμφύλιος” στο στρατόπεδο Μητσοτάκη, μετά το “ναι” του Κορκίδη στην αύξηση εργοδοτικών εισφορών


Κατά τα άλλα ο Καραμανλής που στηρίζει Μεϊμαράκη, κανόνισε το ΝΑΙ του ΣΕΒ της ΕΣΕΕ κτλπ στον Τσίπρα.... Αλλά ο Κροκιδης ( που είναι 1 απο τις 50 υπογραφές για την υποψηφιότητα του Κ Μητσότακη ) ήταν στό ραντεβού του ΝΑΙ...“Εμφύλιος” ξέσπασε στο στρατόπεδο του Κυριάκου Μητσοτάκη, μετά την πρωτοβουλία του Βασίλη Κορκίδη να δώσει “ψήφο εμπιστοσύνης” στην κυβέρνηση Τσίπρα, και ως πρόεδρος της ΕΣΕΕ να συμφωνήσει με την αύξηση των εργοδοτικών εισφορών, που μετ’ επιτάσεως επεδίωκε το Μέγαρο Μαξίμου.
Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ είναι από εκείνους που υπέγραψαν την υποψηφιότητα του.....

Πιάστηκαν με ναρκωτικά μόλις το πλοίο έφτασε στην Τήνο


Κατόπιν διενεργηθέντος έλεγχου από όργανα υπηρεσίας του Λιμεναρχείου Τήνου, σε ελλιμενιζόμενο Φ/Γ πλοίο Ελληνικής Σημαίας στο λιμάνι της Τήνου, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες ναρκωτικών ουσιών καθώς επίσης και ποσότητες λαθραίων καπνικών προϊόντων.
Συγκεκριμένα σαράντα τέσσερα (44) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, χίλια τριακόσια πενήντα δύο (1352) γραμμάρια καπνικών προϊόντων και εβδομήντα (70) πακέτα τσιγάρων.
Συνελήφθησαν τέσσερα (04) μελή του πληρώματος στα