slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Πρώτη Φορά Αριστερά και η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ξηλώνει την Διαύγεια


Για «ξήλωμα του θεσμού της Διαύγειας» με τροπολογία σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών καταγγέλλει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος προειδοποιώντας ότι «θα δώσουμε μάχη στη Βουλή να μην περάσει η συγκεκριμένη ρύθμιση».
«Ο θεσμός της Διαύγειας, που κατοχυρώσαμε το 2010, είναι πολύ σημαντικός γιατί επιτρέπει σε κάθε πολίτη να ελέγχει με άμεσο και διαφανή τρόπο τις δαπάνες του Δημοσίου και των λειτουργών του. Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τροπολογία σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών ξηλώνει το θεσμό της Διαύγειας και για αυτό την καταγγέλλουμε» αναφέρει ο κ. Λοβέρδος.

Ποιοι μπαίνουν στο στόχαστρο για να πληρώσουν έκτακτη εισφορά


Χωρίς να έχει ξεκαθαρίσει ακόμα το τοπίο για το πως θα επιστρέψει και ποιοι θα πληρώσουν την έκτακτη εισφορά, σύμφωνα με το Εθνος, τα πρώτα σενάρια θέλουν να μπαίνουν στο στόχαστρο όσοι έχουν εισόδημα άνω των 50.000 ευρώ. Ωστόσο το συγκεκριμένο σχέδιο δεν φαίνεται να προκρίνεται καθώς τα έσοδα που αναμένεται να συγκεντρωθούν δεν ικανοποιούν το οικονομικό επιτελείο.
Ετσι στο τραπέζι πέφτουν και άλλα δύο σενάριο που θέλει η έκτακτη εισφορά αυξάνεται αναδρομικά για όσους έχουν εισόδημα:
Ανω των 30.000 ευρώ το χρόνο κατά 30%
Κατά 40% με 50% για όσους έχουν εισόδημα άνω των 50.000 ευρώ.
Το άλλο σενάριο προβλέπει την αλλαγή στις κλίμακες της έκτακτης εισφοράς ειδικά για τα μεσαία εισοδήματα από 25.000 ευρώ τον χρόνο και πάνω.

Βενιζέλος: Είναι υποχρέωση του κ.Τσίπρα, θεσμική και εθνική να έρθει στη Βουλή και να πει επιτέλους που βαδίζει η Κυβέρνησή του


Επίκαιρη Ερώτηση προς τον κ. Πρωθυπουργό κατέθεσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος,  και συνέχισε την οξεία κριτική του για την αδράνεια της κυβέρνησης απαντώντας με πολύ σκωπτικό ύφος, on camera, σε ερώτηση δημοσιογράφου. Ακολουθεί η δήλωση και η Επίκαιρη Ερώτηση:  


Πέρασαν ήδη εκατό μέρες από τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης. 
Εκατό μέρες, εκατό διαφορετικές απόψεις. Αισιόδοξες, απαισιόδοξες. Θετικές, αρνητικές. 
«Πάμε για ενδιάμεση συμφωνία, για συμφωνία - γέφυρα, για τελική συμφωνία, για συμφωνία ή για δημοψήφισμα, για ρήξη ή για συμβιβασμό». 
Η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύεται με την Ευρώπη και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Διαπραγματεύεται με τον εαυτό της, με τα στελέχη της, με τους Βουλευτές της και αδιαφορεί για την οικονομία, την αγορά, την προκοπή και το μέλλον των νέων μας
Είναι υποχρέωση του κ. Τσίπρα,  θεσμική και εθνική να έρθει στη Βουλή και να πει επιτέλους που βαδίζει η Κυβέρνησή του. 

Η Επίκαιρη Ερώτηση προς τον κ. Πρωθυπουργό:

Σάλος με τον αναπληρωτή υπουργό που έβγαλε, επί ΣΥΡΙΖΑ, 80.000 ευρώ στο Λουξεμβούργο

 
Την… πάπια έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, στην επίσημη «πρώτη» του briefing, για το θέμα που συγκλονίζει την κυβέρνηση στο εσωτερικό της κι αποκαλύπτει, για μία ακόμα φορά, την ανακολουθία των στελεχών της.

«Δεν το έχω υπ’ όψιν μου, δεν μπορώ να σχολιάσω», είπε ο φέρελπις, αναφερόμενος στο δημοσίευμα της «Θεσσαλονίκης», με τίτλο «Αναπληρωτής υπουργός μετέφερε το

Η Άννα Βαγενά του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε (και πήρε) χορηγία από την "παράνομη"... ΝΕΡΙΤ και από αυτούς πού τώρα κατηγορεί ως λαμογια .


Εκτός γραμμής η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ 11111ο χέρι της στη φωτιά για τον Κώστα Λαλιώτη, που προκάλεσε πολλά σχόλια στα social media. H πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και νυν του ΣΥΡΙΖΑ, έχει ζητήσει και τελικά πήρε από την ΝΕΡΙΤ χορηγία για την παράσταση "Ελευθερία στην Βρέμη". Όπως φαίνεται από το σχετικό έγγραφο η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν θεωρεί παράνομη την ΝΕΡΙΤ, όπως το κόμμα της: 

Παρεμβάσεις Κ. Μονογυιού για ΦΠΑ και υποστελέχωση Σωμάτων Ασφαλείας

 Κατερίνα Μονογυιού.
Τις απόψεις της σχετικά με το φορολογικό καθεστώς των νησιών και την υποστελέχωση των Σωμάτων Ασφαλείας κατέθεσε η πολιτευτής Κυκλάδων της ΝΔ Κατερίνα Μονογυιού.
Όσον αφορά στο πρώτο θέμα, η κ. Μονογυιού μεταξύ άλλων, υποστήριξε ότι «το κράτος οφείλει να συλλάβει και να περιορίσει τη φοροδιαφυγή και όχι να συρρικνώσει την οικονομία των νησιών μας», κάνοντας λόγο για «μια

Γ. Χατζημάρκος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας: «Να προστατευθούν τα νησιά και ο τουρισμός από μέτρα χωρίς καμία οικονομική λογική»

Την ανάγκη να προστατευτούν τα νησιά από μέτρα που στερούνται οικονομικής λογικής και ισοπεδώνουν το Σύνταγμα, την νησιωτικότητα και τον τουρισμό, επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, στο

Ηράκλειο: Πικάντικες λεπτομέρειες για τους swingers στο ξενοδοχείο ανταλλαγής ερωτικών συντρόφων - Άφωνοι οι υπάλληλοι από αυτά που έβλεπαν!


Τα ζευγάρια έκαναν για πέντε μερόνυχτα τα πάντα, με τους υπαλλήλους να περιγράφουν αυτά που εκτυλίσσονταν μπροστά στα μάτια τους...Tο ξενοδοχείο όπου έγινε το πάρτι ανταλλαγής συντρόφων είχε μετατραπεί σε φρούριο, με 40 άνδρες ασφαλείας να τους φυλάσσουν νυχθημερόν, αφενός για τους να διασφαλίσουν την ασφάλειά τους και αφετέρου για να κρατήσουν τα αδιάκριτα βλέμματα μακριά.

Τα μέλη του κλαμπ που πήραν μέρος στο πάρτι ήταν άτομα υψηλού οικονομικού επιπέδου οι...

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Δικαιώθηκε ασφαλιστική εταιρία κατά του Δημοσίου! Δείτε την απόφαση!


Γράφει  Nextdeal

Το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, με πρόσφατη απόφαση του (2123/2014), ανατρέποντας την αντίθετη απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου, δικαίωσε την ασφαλιστική εταιρία (που είχε αποζημιώσειασφαλισμένη επιχείρηση) και της επιδίκασε το ποσό που είχε καταβάλει στην ασφαλισμένη της, για τις ζημιές που είχε υποστεί από την υπερχείλιση (λόγω έντονης βροχόπτωσης) του ποταμού Κηφισού, στην περιοχή του Μοσχάτου Αττικής, στις 8.7.2002, καθ’όν χρόνο εκτελούντο τα έργα ανακατασκευής της Εθνικής οδού.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον δικηγόρο κ. ....

Λύγισαν στα πέναλτι οι νέοι του ΠΑΣ Νάξου στον τελικό από τον ΑΟ Πάρου


Πρωταθλητές Κυκλάδων αναδείχθηκαν οι Νέοι του Α.Ο Πάρου αφού επικράτησαν του Π.Α.Σ Νάξου με 4-2 στη διαδικασία των πέναλτι, στον τελικό που διεξήχθη στο Δημοτικό Στάδιο Παροικίας την Κυριακή 3 Μαΐου.
Η H αναμέτρηση στην κανονική διάρκεια τελείωσε με ισόπαλο αποτέλεσμα 2-2 και χωρίς να υπάρξει παράταση , ο αγώνας οδηγήθηκε στα πέναλτι.
Ο Α.Ο Πάρου κατέκτησε την πρώτη θέση στον...

Oi παγκορασίδες του Πανναξιακού πρωταθλήτριες Κυκλάδων!

Oι παγκορασίδες του Παναξιακού ΑΟΝ 
πανηγυρίζουν  από τις  
(Φωτογραφία από sportcyclades)
Πρωταθλήτριες Κυκλάδων αναδείχθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής οι παγκορασίδες του Πανναξιακού, στο final-4 που φιλοξενήθηκε στο κλειστό της Νάξου το Σαββατοκύριακο. Οι παγκορασίδες του Πανναξιακού ΑΟΝ επικράτησαν 3-0 του ΑΣΕ Νεωρίου...

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ «Μεγαλεία» ο όψιμος Συριζαίος υφυπουργός Άμυνας Νίκος Τόσκας Πήρε ελικόπτερο του ΕΚΑΒ για να πάει στο... Αίγιο



  • Για μιάμιση ώρα δρόμο με το ΙΧ λέει ότι πήρε το ελικόπτερο για να συναντηθεί «εκτάκτως και επειγόντως» με Ρώσους
Με το μοναδικό -σε λειτουργία- ελικόπτερο του ΕΚΑΒ ταξίδεψε από την Αθήνα στο Αίγιο ο υφυπουργός Αμυνας Νίκος Τόσκας, προκειμένου να συναντήσει υποψήφιους… Ρώσους επενδυτές για την Ελληνική Βιομηχανία Οπλων (ΕΒΟ).
Αν και η απόσταση με Ι.Χ. είναι λιγότερη από 185 χλμ., περίπου μιάμιση ώρα, ο κ. Νίκος Τόσκας και ο συνεργάτης του επέλεξαν την εύκολη λύση: να δεσμεύσουν το μοναδικό διαθέσιμο ελικόπτερο του ΕΚΑΒ, τύπου Agusta B-212,  για να βρεθούν στο Αίγιο και να συναντήσουν Ρώσους που έχουν δείξει ενδιαφέρον για τα προϊόντα της ΕΒΟ και το ενδεχόμενο να αναλάβει η βιομηχανία την

Με επιτυχία έγινε η ανταλλαγή παραδοσιακών σπόρων στη Νάξο

Φωτογραφίες  Κατερίνας Σιδερής
Φωτογραφίες  Κατερίνας Σιδερής
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος η εκδήλωση σπόρων στη Νάξο στην περιοχή της Αγιάς! Πολλά χάρτινα σακουλάκια με σπόρους από τοπικά λαχανικά, αλλά και άγρια φυτά δόθηκαν δωρεάν το Σάββατο 2/5 με σκοπό να διατηρηθούν οι ποικιλίες αυτές, ειδικά την περίοδο που διανύουμε, της κυριάρχησης των υβριδίων και της προσπάθειας εκμετάλλευσης των γεωργικών προϊόντων από πολυεθνικές εταιρείες...