slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Στην Περιφερειακή Αρχή Νοτίου Αιγαιου απευθύνθηκαμε όμως ....εταιρεία που εισάγει rapid tests μας απάντησε! Νέα ήθη στην πολιτική ζωή των νησιών μας

Στην Περιφερειακη Αρχή   Νοτίου Αιγαίου  απευθύνθηκαμε όμως .......εταιρεία που εισάγει tests rapid  μας απάντησε! "Νέα ήθη και έθιμα  εισάγονται" στην πολιτικη ζωή των νησιών μας;
 

Αισθανόμενοι πλήρως τα μεγάλα ζητήματα που ταλανίζουν την κοινωνία μας, τοποθετούμενοι με υπευθυνότητα και ενδιαφερόμενοι για το δημόσιο συμφέρον απευθυνθηκαμε με συγκεκριμένα ερωτήματα,πολιτικό σκεπτικό και προτάσεις στην Περιφερειακη Αρχή Νοτιου Αιγαιου (Δελτίο Τύπου 13.1.21). Αφορούσε  τα rapid tests που έστειλε η ηγεσία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στους Λειψους και δημιούργησαν  προβλήματα και αναστάτωση αφού εμφάνισαν κατοίκους. θετικούς στον covid/19! Ακολουθησε νέα εξέταση στο νοσοκομείου Λέρου(με ότι αυτό συνεπάγεται σε ταλαιπωρία, αγωνία, δαπάνες κτλ....) που έδειξε ότι οι συμπατριώτες μας δεν ήταν τελικά -ευτυχως- ασθενείς  του covid/19.

Αναφορά του Φίλιππου Φόρτωμα για την άρση απαγόρευσης του κυνηγιού

Ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Φίλιππος Φόρτωμας, κατέθεσε αναφορά προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κωνσταντίνο Σκρέκα με θέμα την άρση απαγόρευσης μετακίνησης κυνηγών για την άσκηση θήρας.
Ο κ. Φόρτωμας έθεσε υπόψιν του κ. Υπουργού την πρόσφατη επιστολή της Δ’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Στερεάς Ελλάδας (σε αυτήν υπάγονται οι Κυνηγετικοί Σύλλογοι των Κυκλάδων) με την όποια ζητείται η άρση απαγόρευση της θήρας, δραστηριότητα που διεξάγεται κανονικά σε όλα τα ευρωπαϊκά κράτη.

Ραδιο-τηλεμαραθώνιος στις 20/1 υπέρ του Πτωχοκομείου Θήρας

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2020 – Ημέρα αγάπης και προσφοράς 

Συντονιστείτε με τον Ραδιο-τηλε-μαραθώνιο αγάπης.

Μια μεγάλη προσπάθεια για να συγκεντρωθούν χρήματα, για το πτωχοκομείο Θήρας θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου από όλα τα ΜΜΕ της Σαντορίνης με την συμμετοχή και αρκετών ΜΜΕ του Νομού.
Στην προσπάθεια συμμετέχει η Ένωση Κυκλαδικού Τύπου, η Εκκλησία αλλά και η τοπική Αυτοδιοίκηση.
Ο Ραδιοτηλεμαραθώνιος θα αρχίσει 07:00 το πρωί με την ζωντανή μετάδοση της θείας λειτουργίας από τον Ιερό ναό του Αγίου Ευθυμίου που βρίσκεται μέσα στο Πτωχοκομείο.
Θα μεταδοθεί το μήνυμα και η ομιλία του Μητροπολίτη Θήρας Αμοργού και Νήσων κ.κ. Επιφανίου.

Παρέμβαση Φίλιππου Φόρτωμα για την οικονομική στήριξη των λεωφορειούχων άγονων γραμμών στα νησιά

Την πρόθεση του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών να προβεί στην απαραίτητη εισήγηση προς το Υπουργείο Οικονομικών για να συμπεριληφθούν οι επιχειρήσεις που εκτελούν δρομολόγια άγονων γραμμών στις νησιωτικές περιοχές σε αυτές που λαμβάνουν ήδη έκτακτη επιδότηση, όπως γίνεται για ΚΤΕΛ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, μετά από ερώτηση του Βουλευτή Κυκλάδων κ. Φίλιππου Φόρτωμα, έκανε γνωστή με απάντησή του ο Υφυπουργός κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Λιμενικό Ταμείο Νάξου Αιτήσεις ελλιμενισμού

 Αιτήσεις ελλιμενισμού

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νάξου καλεί τους ιδιοκτήτες σκαφών που επιθυμούν να κάνουν χρήση των εγκαταστάσεων των Λιμένων αρμοδιότητας του Φορέα να υποβάλουν αίτηση με  επισυναπτόμενα τα εν ισχύ Ναυτιλιακά έγγραφα ανά κατηγορία σκάφους έως και τις 25/01/2021. Το έντυπο της αίτησης είναι διαθέσιμο και στην ηλεκτρονική Διεύθυνση www.portofnaxos.com (στην επιλογή οδηγός για τους πολίτες-Αίτηση ελλιμενισμού σκαφών).Η αίτηση μπορεί να αποσταλεί στην Ηλεκτρονική Διεύθυνση info@portofnaxos.com

Στα τέλη πρυμνοδέτησης, εάν καταβληθούν προκαταβολικά, παρέχεται έκπτωση: 

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου στον Δημήτρη Δανίκα: Στη Μεταπολίτευση αν δεν ήσουν αριστερός, δεν είχες τύχη

«Υπάρχουν αυτοί που πιστεύουν στη Δημοκρατία και οι άλλοι που την αμφισβητούν» - Ο σπουδαίος τραγουδοποιός μιλά για όλα και εξηγεί γιατί στη Μεταπολίτευση «δεν είχες τύχη αν δεν ήσουν αριστερός»
Οι Φατμέ. Η εναλλακτική μουσική σκηνή. Η λαϊκή μουσική. Ο Στέλιος Καζαντζίδης. Το ροκ. Η υπόγα «Τσιν Τσιν». Ο Γιάννης Ντουνιάς. Η Αριστερά. Η Δεξιά. Η Αννα Βίσση. Ο Διονύσης Σαββόπουλος. Το εμπορικό τραγούδι. Το ποιοτικό. Το χαρμάνι. Ο λαϊκισμός. Το δημοψήφισμα. Η Δημοκρατία. Οι παραδοσιακές αξίες. Ο συντηρητισμός. Οι ξένες πλάτες. Η οικογένεια. Οι ανατροπές. Τα «σχολεία» και τα Σχολεία. Οι νέες φωνές. Τα καράβια μου καίω. Τα καράβια μου φτιάχνω. Ζήτω το ελληνικό τραγούδι!

Σωτήρης Τριανταφύλλου: Απώλειες 50% στις δημοσιογραφικές θέσεις εργασίας λόγω οικονομικής κρίσης

Σωτήρης
Ο διδάκτορας του Παντείου μιλά με αφορμή την πολύχρονη έρευνά του που έγινε βιβλίο για να διδαχθεί στην ανώτατη εκπαίδευση.Θα καταφέρει ένα ρομπότ να πάρει το βραβείο Πούλιτζερ; Γιατί τα ελληνικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης φάνηκαν ανέτοιμα να αντιμετωπίσουν την οικονομική κρίση; Πόσο ανησυχητικές είναι οι πρώτες ενδείξεις για την επίπτωση της υγειονομικής κρίσης στον χώρο των ΜΜΕ; Ποια είναι η μεγαλύτερη αλλαγή που έχει συμβεί στην δημοσιογραφία και την εργασία των δημοσιογράφων την ψηφιακή εποχή; Πόσο έχει υποβαθμιστεί η ποιότητα της ενημέρωσης από την μεγάλη ταχύτητα και την έλλειψη διασταύρωσης των ειδήσεων που δημοσιεύονται σήμερα; Κι εν τέλει, είναι οι εφημερίδες είδος υπό εξαφάνιση;

Ο συγγραφέας του βιβλίου «Τα ΜΜΕ και η δημοσιογραφία σε μετάβαση. Οι μεταβαλλόμενες συνθήκες εργασίας των δημοσιογράφων στην ψηφιακή εποχή» που εδώ και λίγα 24ωρα κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Δίσιγμα, ενώ συμπεριλήφθηκε στο σύστημα των πανεπιστημιακών συγγραμμάτων «Εύδοξος» και θα ξεκινήσει να διδάσκεται σε πανεπιστήμια, Σωτήρης Τριανταφύλλου, περιγράφει στην HuffPost την αλλαγή που έχει σημειωθεί στη δημοσιογραφία και την εργασία των δημοσιογράφων στην ψηφιακή εποχή.

«Δημιουργικότητα, Αλληλεγγύη, Εθελοντισμός: Οι Σύλλογοι Γυναικών των Κυκλάδων στην εποχή της πανδημίας»

 Με σύνθημα «και με την τεχνολογία και με τη χειροτεχνία» πραγματοποιήθηκε η έκτακτη γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γυναικών «Οι Κόρες των Κυκλάδων» (ΟΣΥΓΥ) στην οποία συμμετείχαν πάνω από 45 γυναίκες, εκπρόσωποι και μέλη Διοικητικών Συμβουλίων από 16 Συλλόγους σε 13 νησιά των Κυκλάδων.

Στη γόνιμη συζήτηση της 3ωρης διαδικτυακής συνάντησης

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία: Η κοινωνία και το ΕΣΥ δεν αντέχουν ένα τρίτο κύμα παλινωδιών της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Ο κ. Μητσοτάκης τη μία λέει πως όποιος βιάζεται σκοντάφτει, για να δικαιολογήσει τις καθυστερήσεις στον εμβολιασμό και την άλλη πως πρέπει να προχωρήσει η διαδικασία πιο γρήγορα.

Το αυτονόητο αίτημα για επίσπευση της έγκρισης των υπόλοιπων εμβολίων δεν μπορεί να κρύψει τα λάθη και τις παλινωδίες της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη:

Διαφήμιζε πως έχει σχέδιο για 1018 έτοιμα εμβολιαστικά κέντρα και τελικά, λόγω υποστελέχωσης, στέλνει τους ηλικιωμένους για εμβόλια σε νοσοκομεία, ακόμα και σε άλλα νησιά, διακινδυνεύοντας την υγεία τους.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ κ. Γ. ΛΕΟΝΤΑΡΙΤΗ

Υπεγράφη από τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γιώργο Λεονταρίτη και την ανάδοχο εταιρεία «Ν & Σ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ», η εργολαβική σύμβαση για τον ηλεκτροφωτισμό της επαρχιακής οδού του οικισμού των Υστερνίων στην Τήνο.
Το συγκεκριμένο έργο συνολικού προϋπολογισμού ύψους 176.000,00 ευρώ αφορά στην τοποθέτηση ιστών με φωτιστικά σώματα LED και χρηματοδοτείται από το ΠΔΕ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν»

 

Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη

στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν»Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποίησε σήμερα το πρωί τη δεύτερη δόση του εμβολιασμού στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν».

Με παρέμβαση του Φίλιππου Φόρτωμα ο κατά προτεραιότητα εμβολιασμός των ναυτικών


Μετά από παρέμβαση του Βουλευτή Κυκλάδων κ. Φίλιππου Φόρτωμα στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη, τέθηκε ως άμεση προτεραιότητα ο εμβολιασμός των Ελλήνων ναυτικών κατά του covid 19.
Στην ερώτησή του, ο κ. Φόρτωμας είχε επισημάνει πως η Πολιτεία οφείλει να αναγνωρίσει τους ναυτικούς μας ως κατηγορία πρώτης προτεραιότητας στην εθνική στρατηγική για τον εμβολιασμό, καθώς επίσης και την ανάγκη να πραγματοποιηθούν οι απαιτούμενες ενέργειες για τη διευκόλυνση στην αλλαγή των πληρωμάτων, τον επαναπατρισμό και την παροχή ιατρικής βοήθειας προς αυτά.