slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

«Τρέχει» για τις ιδιωτικοποιήσεις η κυβέρνηση

Πλήρη εφαρμογή του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), άμεση έγκρισή του από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής και δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως προβλέπει το προσχέδιο συμφωνίας (Supplemental Memorandum of Understanding) μεταξύ Αθήνας και θεσμών, με την κυβέρνηση να καλείται να ολοκληρώσει τις όποιες εκκρεμότητες για να προχωρήσουν απρόσκοπτα οι

«ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΙΣΟΤΗΤΑΣ;» Φωτεινή Πιπιλή: Ο πρέσβης της Βενεζουέλας και η εκδίκηση της Αντζελας Δημητρίου Πηγή: Φωτεινή Πιπιλή: Ο πρέσβης της Βενεζουέλας και η εκδίκηση της Αντζελας Δημητρίου | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/267027/foteini-pipili-o-presvis-tis-venezoyelas-kai-i-ekdikisi-tis-antzelas-dimitrioy#ixzz48kiUw7za

Με μια ανάρτηση που στάζει ειρωνεία η Φωτεινή Πιπιλή σχολιάζει την υπόθεση της σεξουαλικής παρενόχλησης του πρέσβη της Βενεζουέλας και διερωτάται γιατί δεν αντέδρασε η Γραμματεία Ισότητας, όπως με την διαφήμιση της Άντζελας Δημητρίου.
«Τι; Ακόμη δεν έχει παραιτηθεί η άτεγκτος σε θέματα προστασίας των γυναικών, Γραμματέας Ισότητας Φωτεινή Κούβελα, που αυτά τα «παλιοκόριτσα», όχι μόνον δεν έπραξαν, όπως η ίδια ,το κομματικό τους καθήκον χάριν της μπολιβαρινής επανάστασης και δεν του «κάθισαν», του πρέσβη, όχι μόνον εξέθεσαν την ηθική υπεροχή του αφεντικού της, κ. Τσίπρα, αλλά κάρφωσαν και το θέμα στην Άντζελα Δημητρίου! Αυτό κι αν είναι πλήγμα» γράφει η βουλευτής της ΝΔ.


Πηγή: Φωτεινή Πιπιλή: Ο πρέσβης της Βενεζουέλας και η εκδίκηση της Αντζελας Δημητρίου | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/267027/foteini-pipili-o-presvis-tis-venezoyelas-kai-i-ekdikisi-tis-antzelas-dimitrioy#ixzz48kiQ6tDQ

Θανατηφόρο τροχαίο – 19χρονος αφησε την τελευταία του πνοή ενώ πήγαινε στην εργασία του


Θανατηφόρο τροχαίο – 19χρονος αφησε την τελευταία του πνοή ενώ πήγαινε στην εργασία του
Δεν έχουν τελειωμό οι δυσάρεστες ειδήσεις στην Σαντορίνη.


Δυστυχώς άλλος ένας συνάνθρωπος μας άφησε την τελευταία του πνοή στο «Μολώχ της ασφάλτου», σε θανατηφόρο δυστύχημα που

Επιασε Πειραιά το μεγαλύτερο και νεότευκτο κρουαζιερόπλοιο του κόσμου, Ovation of the Seas

Στο λιμάνι του Πειραιά  κατέπλευσε  την Κυριακή το πρωί  το νεότευκτο κρουαζιερόπλοιο «Ovation of the Seas» της εταιρείας Royal Caribbean, το οποίο είναι ένα από τα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια του κόσμου! Το Ovation, ζυγίζει 168.666 τόνων, μήκους 348 μέτρων, με χωρητικότητα 4.180 επιβάτες και 1.300 μέλη πληρώματος, εκτείνεται σε 18 καταστρώματα και διαθέτει 2.091 καμπίνες!
Tο «Ovation of the Seas», που διαθέτει ό,τι πιο

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στη Διεθνή Έκθεση «Πανηπειρωτική 2016»

Τιμώμενα νησιά η Σίφνος, η Πάρος, η Άνδρος, η Ρόδος και η Χάλκη
Ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης και ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Πολιτικής Πρωτογενούς Τομέα κ. Φιλήμονας Ζαννετίδης εκπροσωπούν την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στην Διεθνή Έκθεση “ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ 2016”, που πραγματοποιείται από τις 14 μέχρι και τις 22 Μαΐου 2016 στο Πανηπειρωτικό Στάδιο στα Ιωάννινα.

Αναγνωρίζοντας τη σημασία του τουρισμού για τον τόπο μας, η Περιφερειακή Αρχή σχεδιάζει και

ΝΔ: Συνειδητή επιλογή Τσίπρα-Καμμένου οι αβάστακτοι φόροι

«Οι  αβάσταχτοι, άμεσοι και έμμεσοι φόροι, είναι συνειδητή επιλογή και απόφαση των κυρίων Τσίπρα- Καμμένου» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γ. Κουμουτσάκος.
«Επιλέγουν αυτό που γνωρίζουν. Τη διαιώνιση και την ανακατανομή της μιζέριας», αναφέρει σε δήλωσή του για την κυβέρνηση ο Γιώργος Κουμουτσάκος. 
Αφορμή, η τοποθέτηση του αντιπροέδρου της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις στην

Μονάδα Βιοαερίου για την εκμετάλλευση νέων μορφών ενέργειας ετοιμάζει η ΕΑΣ Νάξου


Η 6η έκδοση της εφημερίδας «Η Φωνή της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου - Αγροτική Εταιρική Σύμπραξη ΑΕ» είναι γεγονός.
Βρίσκεται στα σημεία πώλησης των προϊόντων της ΕΑΣ - ΑΕΣ ΑΕ όπου διανέμεται δωρεάν και έχει ως στόχο την ενημέρωση των αγροτών για τις δράσεις της «Ένωσης».
Βασικό θέμα η δημιουργία Μονάδας Βιοαερίου με στόχο την εκμετάλλευση νέων μορφών ενέργειας και βελτίωσης των συνθηκών ποιότητας του περιβάλλοντος. Η ΕΑΣ - ΑΕΣ ΑΕ ευελπιστεί ότι έως το τέλος του 2016 θα μπορέσει να κάνει το μεγάλο βήμα για την μελέτη της....

Μ.ΧΑΛΑΡΗΣ: Έληξε με ιδιαίτερη επιτυχία και με ομόφωνη έγκριση της πολιτικής διακήρυξης η 1η πανελλαδική πολιτική – προγραμματική Συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης



O Μιχάλης Χάλαρης, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής των Κινήσεων Πολιτών για την Σοσιαλδημοκρατία και του 7μελούς προεδρείου της Πανελλαδικής Προγραμματικής Συνδιάσκεψης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης(φώτο), κατά το κλείσιμο των εργασιών ανέφερε τα ακόλουθα:
"Η πρώτη πανελλαδική πολιτική – προγραμματική Συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, έληξε σήμερα με ιδιαίτερη επιτυχία και με την ομόφωνη έγκριση της πολιτικής διακήρυξης.

Η Συνδιάσκεψη αποτέλεσε ένα σημαντικό βήμα για την ισχυροποίηση και πολιτική ενοποίηση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με τη διαμόρφωση ενός σύγχρονου πλαισίου ριζοσπαστικών προτάσεων για έξοδο από την κρίση και για την κοινωνική και οικονομική ανόρθωση της χώρας, για να ξαναβρεί η Ελλάδα τη θέση που της ανήκει στην Ευρώπη.

Οι θέσεις που αναδείχθηκαν σε όλους τους κρίσιμους τομείς του κράτους, της οικονομίας, της κοινωνίας, όπως οι αλλαγές στο πολιτικό σύστημα, η δημιουργία μη κρατικών πανεπιστημίων, για διακριτό ρόλο της εκκλησίας, για ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες, για λογοδοσία, διαφάνεια και πολλά άλλα, θα αποτελέσουν, με επίκεντρο τον πολίτη, τη βάση του διαλόγου με τις άλλες προοδευτικές δυνάμεις και με την κοινωνία.
Έτσι θα διευκολυνθούν οι επιθυμητές πολιτικές συγκλίσεις και κυρίως η συγκρότηση ενός ισχυρού προοδευτικού μεταρρυθμιστικού ρεύματος μέσα στην ίδια την κοινωνία, γιατί καμία μεταρρύθμιση δεν έχει μέλλον χωρίς τη στήριξη των ίδιων των πολιτών.

Συνεχίζουμε όλοι μαζί με όλες μας τις δυνάμεις, ώστε η νέα διαδικασία διαλόγου με την κοινωνία πάνω στις μεγάλες προοδευτικές αλλαγές, να δημιουργήσει ακόμα πιο ευνοϊκές συνθήκες για τη δημιουργία ενός νέου, ενιαίου φορέα της σύγχρονης Σοσιαλδημοκρατίας στη χώρα μας".

Κυρ. Μητσοτάκης: Η ΝΔ αλλάζει και μπορεί να ηγηθεί τολμηρών μεταρρυθμιστικών και ασυμβίβαστων δυνάμεω

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στο συνέδριο της Δράσης.
«Δεν είναι μέρος του προβλήματος αλλά είναι το ίδιο το πρόβλημα», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ και τόνισε ότι χρειάζεται «μια μεταρρυθμιστική κυβέρνηση που θα τολμήσει με θάρρος και αποφασιστικότητα να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις».
Ο κ. Μητσοτάκης είπε επ’ αυτού ότι η ΝΔ στις επόμενες εκλογές θα είναι ο κεντρικός εκφραστής

Όλα τα μέτρα που θα γονατίσουν τους Έλληνες (Δείτε αναλυτικά)

Μέχρι και σήμερα όλοι οι Έλληνες φορολογούμενοι, άνεργοι, εργαζόμενοι, ελεύθεροι επαγγελματίες
και συνταξιούχοι ακούν από τηλεοράσεως ή διαβάζουν σε sites και εφημερίδες για την περιβόητη φοροκαταιγίδα που έρχεται μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Η αλήθεια είναι όμως ότι από τις αρχές του έτους κανείς δεν έχει δει αύξηση φόρου ή αυξήσεις σε προϊόντα εξαιτίας φόρων. Το αντίθετο έχει συμβεί σε πολλές περιπτώσεις, όπως τα καύσιμα που η τιμή τους έχει μειωθεί δραστικά λόγω της πτώσης των διεθνών τιμών.
Όσο και να ακούσει κανείς, όσο και να διαβάσει δεν μπορεί να βρει τον λογαριασμό αν