slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Βορίδης: Δεν θα κάτσουμε να παίξουμε ξύλο με τους ΠΑΟΚτζήδες [βίντεο]
Να διακόψει πρόωρα τη σύσκεψη με τους αγρότες στην Βέροια υποχρεώθηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκης Βορίδης, καθώς έξω από το Επιμελητήριο είχαν συγκεντρωθεί οπαδοί του ΠΑΟΚ.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης στο Επιμελητήριο της Βέροιας, με αφορμή τα μπλόκα αλλά και τα θέματα που αντιμετωπίζουν οι ροδακινοπαραγωγοί της περιοχής, οι οπαδοί του ΠΑΟΚ συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο, φώναζαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης και έριχναν κροτίδες.

Η τουρκική κίνηση ήταν απολύτως προβλέψιμη. Γιατί είναι εξαιρετικά πιθανό να επαναληφθεί, στο ίδιο ακριβώς σημείο ή μερικά μίλια παραπέρα.

 Αγγελος Συριγος Συνέντευξη στον Αντώνη Φουρλή και το Ηuffpos
Το επεισόδιο που μόλις ολοκληρώθηκε με το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oρούτς Ρέις (Oruc Reis) στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κύπρου και Κρήτης, ίσως είναι το πρώτο μόλις επεισόδιο σε ένα νέο κύκλο που εγκαινίασε η Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο.
Το λεξιλόγιο που χρησιμοποίησαν σχεδόν στο σύνολό τους τα ελληνικά ΜΜΕ ήταν το συνηθισμένο.
Τα πραγματικά στοιχεία, όμως, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι δεν έχουμε να κάνουμε με μία συνήθη «πρόκληση» και ότι θα ήταν σφάλμα, εάν η ελληνική θεώρηση ήταν τόσο στενή.

Νίκος Συρμαλένιος: "Να παρέμβει άμεσα η Πολιτεία για τις παράνομες επεμβάσεις στην παραλία Πάνορμος της Μυκόνου"


Ερώτηση στη Βουλή για τις παράνομες επεμβάσεις που έχουν γίνει στην παραλία Πάνορμος της Μυκόνου κατέθεσε ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος, ζητώντας άμεσες ενέργειες των ελεγκτικών και λοιπών υπηρεσιών της Πολιτείας. Δεν είναι η πρώτη φορά που οι παραλίες της Μυκόνου έρχονται στην επικαιρότητα λόγω σωρείας παρανομιών και αυθαιρεσιών, καθώς πολλά αδηφάγα συμφέροντα επιδιώκουν την αλόγιστη εκμετάλλευση της εξαίρετης φυσικής ομορφιάς, των ακτών, των παραλιών και γενικότερα του φυσικού περιβάλλοντος του νησιού.

Για όλα φταίει ο Κακός μας ο Καιρός και ... ο Άνεμος!


Γράφει ο Γιάννης Δ. Πρεβενιός
Email: johnpreve@gmail.com
Τελικά έχουν δίκιο όσοι λένε ότι η ιστορία συχνά πυκνά επαναλαμβάνεται χωρίς δυστυχώς αυτοί που πρέπει να την αξιολογούν και να διδάσκονται από αυτήν.

Όλοι γνωρίζουμε ότι το 1996 οι Τούρκοι ...

στα Ίμια με περίσσιο θράσος πασπαλισμένο με μπόλικη δική μας ανικανότητα δημιούργησαν τις αμφισβητήσεις και τις γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο.

Μια ανικανότητα η οποία είχε ως αποτέλεσμα των τραγικό θάνατο τριών στελεχών των Ενόπλων δυνάμεων μας κάτω από μη τόσο πειστικές (και ύποπτες για μένα) συνθήκες.

«Εμφύλιος» στον ΣΥΡΙΖΑ με σκληρό εσωκομματικό μπρα ντε φερ

Από Βήμα Press
 

Με το όπλο παρά πόδα βρίσκονται τα εσωκομματικά στρατόπεδα στον ΣΥΡΙΖΑ εν όψει της τελικής ευθείας των αποφάσεων προς το Συνέδριο “διεύρυνσης” της Άνοιξης.

Οι εξ ευωνύμων του Αλέξη Τσίπρα, των οποίων οι επιφυλάξεις για την διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ προς το Κέντρο εντείνονται “προκαλούνται” εσωκομματικά από τους “προεδρικούς” για σειρά θεμάτων που διχάζουν το κόμμα.
Η νέα ονομασία

Συνάντηση του πρόεδρου της Κοινότητας Κουφονησίων Αντώνη Κωβαίου με τον Πρόεδρο του Δ.Λ.Ταμειο Νάξου Δημήτρη Ήμμελο.


Στο Δ.Λ.Ταμειο Νάξου με τον Πρόεδρο του και φίλο Δημήτρη Ήμμελο.
Συζητήσαμε με τον αγαπητό πρόεδρο και την Μηχανικό τεχνικών Υπηρεσιών κα Ιωαννίδου για την πορεία των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη και σχετικά θέματα αρμοδιότητας του Δ.Λ.Τ για τα Κουφονήσια και θέσαμε ως προτεραιότητες: