slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ο Μάρκος Καφούρος στην Μήλο. (Φωτογραφίες)

Επισκέφτηκα τον βιολογικό αμπελώνα της εταιρίας #Imerys στην Μήλο. Αποτελεί αξιοσημείωτη προσπάθεια η αποκατάσταση του λατομείου (Περλίτη) με την δημιουργία ενός βιολογικού αμπελώνα, ενισχύοντας τη βιοποικιλότητα της περιοχής.

Εκλογές 2023: Πόσες μέρες άδειας δικαιούνται οι εργαζόμενοι για να ψηφίσουν

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τις εθνικές εκλογές της 21ης Μαϊου και αρκετοί εργαζόμενοι θα πρέπει να μεταβούν σε εκλογικό κέντρο που βρίσκεται μακριά από την πόλη από την οποία εργάζονται. Η δυνατότητα χορήγησης ειδικής άδειας απουσίας με αποδοχές, για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος των εργαζομένων του ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα, προβλέπεται από την εκλογική νομοθεσία σε περίπτωση διεξαγωγής εκλογών.


Για όσους εργαζόμενους εφαρμόζεται καθεστώς πενθήμερης εβδομαδιαίας εργασίας:

Εγκύκλιος για τα κωλύματα εκλογιμότητας για τις δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023

Διευκρινίσεις σχετικά με τις κρίσιμες ημερομηνίες που συνδέονται με τα κωλύματα και ασυμβίβαστα εκλογιμότητας για υποψήφιους δημάρχους, δημοτικούς συμβούλους, συμβούλους δημοτικών κοινοτήτων ή προέδρους δημοτικών κοινοτήτων εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών, βάσει του άρθρου 10 του ν. 4804/2021 (Α’ 90), μετά και τις τροποποιήσεις που επήλθαν με τα άρθρα 105 και 121 του ν. 5003/2022 (Α’ 230) και τα άρθρα 19 και 23 του ν. 5043/2023 (Α’ 91) ειδικά για τις δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023.

Αναλυτικά η....

Γιάννης Πολυχρονάκος: «Καιρός να μιλήσουμε για τη στήριξη των μικρών επιχειρήσεων»



Στις προγραμματικές προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την ενίσχυση των μικρών επιχειρήσεων, αναφέρθηκε ο υπ. Βουλευτής Κυκλάδων και αν. Τομεάρχης Νησιωτικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ κ. Γιάννης Πολυχρονάκος.

«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας σχεδιάζει μια δομή της ελληνικής οικονομίας στην οποία υπάρχει χώρος μόνο για τις μεγάλες επιχειρήσεις.

Τριήμερη περιοδεία Γιάννη Βρούτση στην Τήνο




Στο πλαίσιο της προεκλογικής του δραστηριότητας, ο κ. Γιάννης Βρούτσης, την Παρασκευή

5 Μαΐου 2023 θα πραγματοποιήσει τριήμερη περιοδεία στο νησί της Τήνου.

Εκεί θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον Δήμαρχο κ. Ιωάννη Σιώτο, την Έπαρχο –

Αντιπεριφερειάρχη κα. Αναστασία Δεληγιάννη – Άσπρου, τον Πρόεδρο της ΔΗΜ.Τ.Ο Τήνου

Ν.Δ. κ. Αργύριο Δεσύπρη, καθώς και τα μέλη της τοπικής.

Στην Κύθνο ο Γιάννης Βλασερός

 



 





Η πανέμορφη Κυθνος ο επόμενος σταθμός της προεκλογικής μου πορείας που μου πρόσθεσε γνώση για τα προβλήματα των νησιών μας και αισιοδοξία για τη έκβαση του αγώνα μας.
Σημαντική ήταν η παρουσία του κόσμου στη ομιλία μου, και έκδηλη η εκτίμηση που επεδείκνυε στις επαφές που είχαμε.














Επίσκεψη Γιώργου Μαραγκού στο ναυπηγείο Σύρου


Κατά την επίσκεψή μου στις εγκαταστάσεις του Ναυπηγείου της ONEX NEORION Shipyards, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα του Εργοστασιακού Σωματείου, είχα τη χαρά να συνομιλήσω με δεκάδες εργαζομένους.

Κοινή συνισταμένη όλων των απόψεων η μεγάλη ικανοποίησή τους αναφορικά με τις συνθήκες εργασίας, τον υψηλό φόρτο εργασιών και την προτίμηση που επιδεικνύουν οι πλοιοκτήτες για το ναυπηγείο της Σύρου, την αγαστή σχέση και συνεργασία με τη διοίκηση και τις συνεχιζόμενες επενδύσεις, προς την κατεύθυνση της τεχνολογικής αναβάθμισης, της μείωσης του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, της εκπαίδευσης του προσωπικού και της εισαγωγής καινοτομιών στη λειτουργία του.

Προσωπικά, ένιωσα μεγάλη ικανοποίηση διαπιστώνοντας, ιδίοις όμμασι, ότι η εποικοδομητική συνεργασία μεταξύ της σημερινής διοίκησης του ναυπηγείου, των εργαζομένων, της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ της περίοδο 2015-2019 αλλά και της δημοτικής αρχής της περιόδου 2014-2019, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την επαναλειτουργία του ναυπηγείου ήδη από το 2018, σήμερα έχει αυτά τα αποτελέσματα. Αποτελέσματα και οφέλη για τους εργαζομένους, την τοπική οικονομία αλλά και για τη Χώρα την ίδια, αφού η επανεκκίνηση του ναυπηγείου μας αποτέλεσε το έναυσμα ώστε να ανακάμψει συνολικά ο κλάδος της ναυπηγοεπισκευής στη χώρα μας δίνοντας τη σκυτάλη στην Ελευσίνα.

Ομιλία του Γιάννη Βλασερού στην Τήνο


Από το νησί της Μεγαλόχαρης το ΠΑΣΟΚ και ο Γιάννης Βλασερός διεκδικούν βουλευτική έδρα για τις Κυκλάδες
Στην κατάμεστη αίθουσα της στέγης πολιτισμού και παιδείας (Μοσχούλα) στην ομιλία του που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο πλαίσιο της παρουσίασης των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ στην Τήνο ο Γιάννης Βλασερός, ανέλυσε την πολιτική κατάσταση ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου. Οι κύριες αναφορές του εντοπίστηκαν στην ακρίβεια που καλπάζει, στην έλλειψη σεβασμού απέναντι στους εργαζόμενους που εργάζονται χωρίς συλλογικές συμβάσεις, στο ξεπούλημα των κόκκινων δανείων στα funds στον πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας, στο ρεκόρ απευθείας αναθέσεων στο πελατειακό κράτος χωρίς αξιοκρατία και διαφάνεια, στο δημογραφικό λόγω μειωμένων γεννήσεων και μετανάστευσης των νέων, στην δικαιοσύνη με την εφαρμογή του απορρήτου για τις παρακολουθήσεις και τέλος στην απαξίωση του εθνικού συστήματος υγείας, το οποίο πορεύεται και τυπικά προς ιδιωτικοποίηση.

Δήμος Πάρου: Ανακοίνωση για ρύθμιση οφειλών

Ο Δήμος Πάρου, στα πλαίσια του N. 5036/23(ΦΕΚ 77 Α/28-3-2023) «Πλαίσιο ρύθμισης οφειλών και άλλες φορολογικές και τελωνειακές ρυθμίσεις, προστασία των συντάξεων από τον πληθωρισμό και άλλες διατάξεις για τη στήριξη της κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας.», ανακοινώνει τη ρύθμιση οφειλών.
Ποιες οφειλές αφορά:Στη ρύθμιση του άρθρου 90 Ν. 5036/23, υπάγονται κάθε είδους οφειλές προς τους δήμους και τα νομικά τους πρόσωπα, που έχουν κατέστησαν ληξιπρόθεσμες μετά την 1η.11.2021 και έως την 1η.2.2023 υπό προϋποθέσεις.

Γ. Πολυχρονάκος από Τήνο: “Ισχυρό ΠΑΣΟΚ σημαίνει ισχυροί πολίτες, σημαίνει δύναμη για τα νησιά μας” (video)


Στην Κεντρική Προεκλογική Εκδήλωση και Παρουσίαση του Ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, που διοργάνωσαν η Ν.Ε. Κυκλάδων και η Τ.Ε. Τήνου, έδωσε το «παρών» ο υπ. Βουλευτής Κυκλάδων και αν. Τομεάρχης Νησιωτικής Πολιτικής ΠΑΣΟΚ κ. Γιάννης Πολυχρονάκος.