slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Έχουν ξεφύγει τελείως, τα βάζουν και με τα παιδιά του Πρωθυπουργού

Τάσος Ευαγγελίου
Οι χαρακτηρισμοί που άγγιξαν τα όρια των ύβρεων τους οποίους χρησιμοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας ήταν μόνο η αρχή σε μια νέα αντιπολιτευτική μεταστροφή η οποία καθορίζεται από την αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ να καρπωθεί πολιτικά τις εξελίξεις. Η σημερινή ανάρτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και οι αναφορές του στα παιδιά του Κυριάκου Μητσοτάκη, αναδεικνύουν τον πανικό αλλά και το γεγονός ότι δεν ορρωδούν προ ουδενός...

📺Πατέρας 33χρονου που κάηκε σε φωτιά το 2007, ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΣΕ ΣΥΡΙΖΑίους: Τα πεύκα αναγεννήθηκαν και θα τα πελεκήσουν, τα παιδιά πού θα τα βρουν;

Πριν από 14 χρόνια, πέντε νέοι άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή της στο Μίστρο της Εύβοιας στην προσπάθειά τους να σώσουν το χωριό τους από τις φλόγες. Χθες συγγενείς και φίλοι τίμησαν τη μνήμη τους.


Οι πέντε νεαροί, ο 19χρονος Νίκος Τσαμπάσης, ο 23χρονος Γιάννης Τσώκος, ο 33χρονος Δημήτρης Λιάσκος, ο 26χρονος Δημήτρης Γιαπλές, και ο 27χρονος Χρήστος Καρλατήρας κάηκαν ζωντανοί ενώ έδιναν μάχη με τις φλόγες. Στο σημείο που έχασαν τη ζωή τους χτίστηκε ένα εκκλησάκι, αφιερωμένο στους Τρεις Παίδες Εν Καμίνω όπου χθες το απόγευμα έγινε μνημόσυνο και αρτοκλασία, στη μνήμη τους.

Το Μαξίμου «εκτελεί» την «Αυγη»: Για ακόμη μία φορά πήγαν για… μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι

Την έντονη αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου προκάλεσε δημοσίευμα της εφημερίδας Αυγή με τίτλο «13 μικρές ανάπαυλες σε τρεισήμισι μήνες».

Το πρωθυπουργικό γραφείο κατηγορεί το κομματικό έντυπο του ΣΥΡΙΖΑ για αθλιότητες και για «δολοφονία χαρακτήρα» του πρωθυπουργού και σημειώνει παράλληλα ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν πρόκειται να παρασυρθεί στον πολιτικό βούρκο που επέλεξε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

ΝΔ: Απάντηση σε 4 fake news για την Αρχιτεκτονική Ξάνθης

Η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της στην οποία κάνει λόγο για «4 fake news για την Αρχιτεκτονική Ξάνθης» δίνει αντίστοιχες απαντήσεις και επισημαίνει πως όλα τα ΑΕΙ έχουν τη δυνατότητα να επανεξετάσουν και να επανακαθορίσουν τους συντελεστές της Βάσης Εισαγωγής. Συγκεκριμένα αναφέρει:
«1. Η Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών της Ξάνθης δεν είχε κανέναν εισακτέο
Αλήθεια: Η εν λόγω Σχολή είχε 10 εισακτέους, από διάφορες κατηγορίες υποψηφίων.
2. Η Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών της Ξάνθης ήταν «θύμα» του νέου συστήματος Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής
Αλήθεια:

Με... αέρα Κούβας η απόφαση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τα εμβόλια και ο «πολλακισμός» καλά κρατεί


Του Χρήστου Υφαντή
Τρεισήμισι σελίδες ανακοίνωση/απόφαση εξέδωσε, μετά τη συνεδρίαση του, το Πολιτικό Κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για να αποδείξει την απεριόριστη αξία της σιωπής. Τρεισήμισι σελίδες για να περιγράψει μια πραγματικότητα που υπάρχει μόνο στη φαντασία των συντακτών της και όσων την διαμόρφωσαν ως πολιτική πρόταση, μια εικόνα της καθημερινότητας που απέχει μίλια από όσα ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ όλο αυτό το διάστημα επικοινωνεί θετική ή αποφεύγει να καταδικάσει για μερικούς πολύ γνωστούς λόγους.

Συνάντηση του Αντιπροέδρου του ΕΑΠ Ευστάθιου Ευσταθόπουλου με την Έπαρχο Περιφερειακής Ενότητας Μήλου, Ελισάβετ Χωριανοπούλου

Δελτίο Τύπου

Συνάντηση του Αντιπροέδρου του ΕΑΠ Ευστάθιου Ευσταθόπουλου με την Έπαρχο Περιφερειακής Ενότητας Μήλου, Ελισάβετ Χωριανοπούλου


Η σημαντικότητα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και οι ευκαιρίες που αυτή δημιουργεί για τους κατοίκους των νησιωτικών περιοχών της χώρας, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Αντιπροέδρου του ΕΑΠ, υπεύθυνου για τις Ακαδημαϊκές Υποθέσεις, Καθηγητή Ευστάθιου Ευσταθόπουλου, με την Έπαρχο Περιφερειακής Ενότητας Μήλου, Ελισάβετ Χωριανοπούλου.

 

Κατά τη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΕΑΠ στην Αθήνα, ο κ. Ευσταθόπουλος αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα Προγράμματα Σπουδών του ΕΑΠ, που δύναται να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των κατοίκων, αλλά και όσων εργάζονται σε νησιωτικές περιοχές, καθώς μέσω αυτών μπορούν να αποκτήσουν ή να εμπλουτίσουν γνώσεις, δεξιότητες και προσόντα, χρήσιμα για την

Στο χέρι του Δημάρχου Τήνου η ακύρωση των αδειών διέλευσης των ανεμογεννητριών!



Την Τρίτη 24/8/2021 κατατέθηκε ενώπιον του Δημάρχου Τήνου κ. Ιωάννη Σιώτου, ιεραρχική προσφυγή για την ακύρωση των αδειών διέλευσης που εξέδωσε ο Δήμος, για την μεταφορά των ανεμογεννητριών.

Πιστεύουμε ότι οι άδειες έχουν εκδοθεί παράτυπα και έχουμε καταθέσει και εξηγήσει αναλυτικά, τουλάχιστον τρεις βάσιμους λόγους για αυτό.

Χαράλαμπος Κόκκινος : Ο αγώνας για μάθηση διαρκής! Η ζωή είναι αγώνας αντοχής με δυσκολίες αλλά και επιτυχίες!

Με την σημερινή ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγης  στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ολοκληρώνεται η διαδικασία των Πανελληνίων εξετάσεων. 
Η μαθητιωσα νεολαίας μας με την αμέριστη συμπαράσταση των εκπαιδευτικών της χώρας  μας και των γονιών τους, έδωσε εν μέσω των ιδιαίτερων και δύσκολων συνθηκών της πανδημίας του covid/19 τον αγώνα για να κατακτήσει γνώσεις  και νέες "κορυφές"! 
Εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια σε όσους συμμετείχαν σε αυτή τη διαδικασία. 

Μήνυμα του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, επί τη ευκαιρία της ανακοίνωσης των βάσεων των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Γιώργος Χατζημάρκος: «Ο μόχθος του σήμερα είναι η δύναμη του αύριο!»
Με την ανακοίνωση των βάσεων, ένα νέο κεφάλαιο ζωής ανοίγει για τους συμμετέχοντες στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Θέλω να συγχαρώ τις μαθήτριες και τους μαθητές που, παρά τις πρωτόγνωρες συνθήκες, κατόρθωσαν να υπερκεράσουν τα εμπόδια που ορθώθηκαν μπροστά τους και να αποδείξουν για ακόμη μια φορά με τις επιδόσεις τους, τι σημαίνει να βάζεις στόχους, να τους διεκδικείς και να τους πετυχαίνεις, κόντρα σε κάθε αντιξοότητα.

Συγχαίρω επίσης τις οικογένειες των μαθητών που στάθηκαν αρωγοί στην δύσκολη αυτή περίοδο, που μοιράστηκαν την αγωνία και στήριξαν την

Συνελήφθη στην Μύκονο ο πλοίαρχος του επιβατηγού Sifnos Jet

Το πλοίο προερχόταν από την Πάρο - Mετέφερε υπεράριθμους επιβάτες
Για επιβίβαση και μεταφορά υπεράριθμων επιβατών συνελήφθη χθες το μεσημέρι στο λιμάνι της Μυκόνου ο πλοίαρχος του επιβατηγού ταχύπλοου «Sifnos Jet», σημαίας Κύπρου.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας, έπειτα από καταμέτρηση επιβατών, στο πλοίο -το οποίο

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο γνωστός Ναξιώτης επιχειρηματίας, ανοιχτός παραμένει ο φάκελος



Εκλεσε ή όχι ο φάκελος "Εμπόριο ναρκωτικών ουσιών στη Νάξο"; Και το αναφέρουμε αυτό γιατί χθες το μεσημέρι μετά την απολογία του γνωστού Ναξιώτη επιχειρηματία ενώπιον του ανακριτή στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Νάξου αποφασίστηκε η προφυλάκισή του...
Κι ενώ ο ίδιος αναμένεται σήμερα, Παρασκευή 27 Αυγούστου - τέσσερις ημέρες μετά τη σύλληψή του - να πάρει το δρόμο για Χίο ή Αθήνα (βλ Κορυδαλλό) οι πληροφορίες επιμένουν ότι ο φάκελος γύρω από την υπόθεση που προκάλεσε αρκετή συζήτηση στη κοινωνία της Νάξου θα μείνει ανοιχτός...

Μητσοτάκης: Το καινούργιο δημοτικό στο Δαμάσι Τυρνάβου είναι έτοιμο να υποδεχτεί τους μαθητές

Ο πρωθυπουργός έγραψε στο Facebook ανεβάζοντας την παραπάνω φωτογραφία: Τον Μάρτιο, ο σεισμός κατέστρεψε το δημοτικό σχολείο στο Δαμάσι Τυρνάβου. Είχα υποσχεθεί στον Διευθυντή πως θα χτιστεί νέο σχολείο το συντομότερο δυνατόν. Σήμερα, το καινούργιο δημοτικό σχολείο στο Δαμάσι Τυρνάβου είναι έτοιμο να υποδεχτεί τους μαθητές για τη νέα σχολική χρονιά.

Τι αλλάζει στις απεργίες σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα – Ολόκληρη η εγκύκλιος


Με εγκύκλιο που εκδόθηκε σήμερα , το υπουργείο Εργασίας παρέχει διευκρινίσεις αναφορικά με το νέο καθεστώς που διέπει τις απεργίες στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα, στις επιχειρήσεις δημόσιου χαρακτήρα και κοινής ωφέλειας σύμφωνα με τις διατάξεις του νέου Νόμου 4808/2021 για την Προστασία της Εργασίας.
Παράλληλα, με υπουργική απόφαση ενεργοποιούνται από 1.1.2022 τα Μητρώα Συνδικαλιστικών Οργανώσεων Εργαζομένων και Οργανώσεων Εργοδοτών, που επίσης προβλέπει ο νόμος.
Όπως αναφέρεται ειδικότερα στην ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων:
Α. Η εγκύκλιος αναφέρεται στις διατάξεις για την εξασφάλιση ελάχιστης εγγυημένης υπηρεσίας κατά τη διάρκεια απεργιών σε επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, στην απαγόρευση πραγματοποίησης απεργιών που έχουν κηρυχθεί παράνομες από τα δικαστήρια, στην αστική ευθύνη συνδικαλιστών που ασκούν βία σε όσους επιθυμούν να εργαστούν, καθώς και στις υποχρεώσεις γνωστοποίησης της απεργίας και διεξαγωγής δημόσιου διαλόγου. Προβλέπονται μεταξύ άλλων τα εξής:

Εργασίες και Στόχοι ερευνητικού προγράμματος Nature Barcode


Η Ε.Α.Σ. Νάξου, με κορυφαίο της προϊόν την παραδοσιακή Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. (Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης), ιδρύθηκε το 1926 και, από τότε έως και σήμερα, διαδραματίζει, με τη λειτουργία και την πολυποίκιλη δράση της και πάντοτε μέσω της Συνεταιριστικής Ιδέας, ρόλο πρωταγωνιστικό στο να αναπτυχθούν η αγροτική παραγωγή και η οικονομία του τόπου μας, ενώ παράλληλα στηρίζει, έμπρακτα και με πολλούς τρόπους, τον Αγρότη.

Στην κατεύθυνση αυτή ένας από τους βασικούς στόχους είναι η ανάπτυξη επιστημονικών εργαλείων που θα ισχυροποιούν την μοναδικότητα του Π.Ο.Π. προϊόντος και κατ’ επέκταση την θέση του Ναξιώτη παραγωγού στην ευρωπαϊκή αγορά.

Κικίλιας: Ξεκινάμε εμβολιασμούς σε πλατείες έξω από εκκλησίες

Tη διενέργεια πιλοτικού προγράμματος εμβολιασμού σε πλατείες έξω από ιερούς ναούς, ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και στους δημοσιογράφους Γιάννη Καντέλη και Αντώνη Αντζολέτο.

Οι εμβολιασμοί θα γίνονται από Κινητές Ομάδες του Υπουργείου Υγείας και θα ξεκινήσουν από αυτή την Κυριακή στην Κρήτη και έπειτα σε μεγάλες πόλεις της χώρας. Ο Υπουργός Υγείας είπε ότι το πρόγραμμα θα επεκταθεί και στους χώρους έξω από τις εκκλησίες με τη συνεργασία των ιερέων και της Ιεράς Συνόδου, υπενθυμίζοντας την έμπρακτη στήριξη που έδωσε στο πρόγραμμα εμβολιασμού ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και τα μέλη της Ιεράς Συνόδου, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν τον περασμένο Ιούλιο.