slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

1200 ευρώ μηνιαίως για κάθε εργαζόμενο Το ισπανικό χωριό «θαύμα» με μηδενική ανεργία!

Ανδαλουσία: Το όνομά του έγινε γνωστό εξαιτίας της οικονομικής κρίσης αλλά και της μεγάλης ανεργίας που μαστίζει και την Ισπανία, μαζί με πολλές ακόμη χώρες της Ευρώπης. H Marinaleda είναι ένα μικρό χωριό 2.800 περίπου κατοίκων, που βρίσκεται στην Ανδαλουσία, αποτελώντας ένα τρόπον τινά «θαύμα» του ισπανικού νότου αλλά και «θέμα» στους «New York Times»! Ο λόγος ;

Το χωριό έχει μηδενική ανεργία την ίδια στιγμή που στην Ανδαλουσία υπάρχουν 2,5 εκατομμύρια άνεργοι, 2 εκατομμύρια φτωχοί, 50 χιλιάδες αγρότες χωρίς γη και 500 χιλιάδες στο χείλος της οικονομικής καταστροφής.....

Α. Σαμαράς: Δεκαετές κυβερνητικό πρόγραμμα και 18 υπουργοί


Δεκαετές πρόγραμμα διακυβέρνησης της χώρας με σαφή χρονοδιαγράμματα και μετρήσιμους στόχους που οδηγούν βήμα – βήμα στην έξοδο από την κρίση έχει ήδη στα χέρια του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας που σχεδιάζει μικρό κυβερνητικό σχήμα. Οι 18 θεματικές ενότητες  που σύμφωνα με το πρόγραμμα  υλοποιούνται από ξεχωριστά υπουργεία , αποκαλύπτουν την πρόθεση του Αντώνη Σαμαρά να σχηματίσει κυβέρνηση 18 υπουργών, υλοποιώντας για πρώτη φορά στην Μεταπολίτευση  την  πρακτική του μικρού και ευέλικτου σχήματος. Παράλληλα περιλαμβάνονται και 6 πολυεπίπεδες θεματικές που απαιτούν την συνεργασία περισσότερων του ενός υπουργείων.

Το νέο κυβερνητικό πρόγραμμα θα κατατεθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες σε δημόσια διαβούλευση και θα αποτελέσει το βασικό προεκλογικό όπλο του κ. Σαμαρά στην προσπάθεια του να κατακτήσει την αυτοδυναμία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόγραμμα περιλαμβάνει τριών ειδών μέτρα:

Δικογραφία κατά Όθωνα και Βούγια για τα πυροσβεστικά ελικόπτερα

Το κατώφλι της Βουλής πέρασε, δικογραφία σε βάρος του Υφ. Προστασίας του Πολίτη Μανώλη Όθωνα και του πρώην, Σπύρου Βούγια, που αφορά σε υπόθεση μίσθωσης τριών ελικοπτέρων...δασοπυρόσβεσης από αμερικανική εταιρία.
Σύμφωνα με το διαβιβαστικό της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, με αφορμή μηνυτήρια αναφορά που υπέβαλλε αντιστράτηγος του πυροσβεστικού σώματος εν αποστρατεία και μετά από προκαταρκτική εξέταση «προέκυψαν στοιχεία τα οποία έχουν σχέση με ....

Εκλογές στις 29 Απριλίου, επιμένει η ΝΔ


 
Η ΝΔ επιμένει ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν στις 29 Απριλίου, απορρίπτοντας τα σενάρια που τις θέλουν να πηγαίνουν μερικές μέρες πίσω, στις 6 ή τις 13 Μαΐου. Ανώτερες πηγές της Συγγρού, ανέφεραν στο Newpost.gr ότι αυτή είναι και ησυμφωνία που έχει γίνει μεταξύ Αντώνη Σαμαρά και Λουκά Παπαδήμου. «Άλλη ημερομηνία δεν υπάρχει» ανέφεραν χαρακτηριστικά. 

Ταυτοχρόνως, οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι στην περίπτωση κατά την οποία γίνει απόπειρα αναβολής των εκλογών, η ΝΔ θα εξετάσει σοβαρά το ενδεχόμενο να άρει τη στήριξη στην κυβέρνηση Παπαδήμου. 

Η κατηγορηματικότητα με την οποία η ΝΔ επιμένει στην προσφυγή σε κάλπες το ταχύτερο δυνατόν, αποτυπώθηκε εμμέσως πλην σαφώς και κατά τη διάρκεια των διαβουλεύσεων για τις αλλαγές στην κυβέρνηση Παπαδήμου

Ο Α. Σαμαράς, αρνήθηκε να συναινέσει για την υπουργοποίηση δύο στελεχών: Του Κωστή Χατζηδάκη στο υπουργείο Ανάπτυξης και του Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου στο Παιδείας- είναι ήδη αναπληρωτής υπουργός. Ενδεικτικό ήταν και το σχετικό σχόλιο: «Όσα στελέχη ήταν να δώσουμε, τα δώσαμε»… 

Παρέλαση με επεισόδια στη Ρόδο- Δείτε βίντεο

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια παρέλασης στη Ρόδο.Ήταν τέτοια η οργή των πολιτών που οι επίσημοι αναγκάστηκαν να φυγαδευτούν από την εξέδρα.Τα εκτεταμένα επεισόδια σημειώθηκαν λίγο πριν την έναρξη της παρέλασης για την επέτειο της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα.....

Δεύτερο κύμα αλλαγών στην κυβέρνηση τον Απρίλιο

Μετά τις χθεσινές αποφάσεις του πρωθυπουργού κ. Λουκά Παπαδήμου για αλλαγές στις ηγεσίες των υπουργείων Ανάπτυξης και Παιδείας, οι οποίες προέκυψαν μετά την αποχώρηση του κ. Χρήστου Παπουτσή από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ένα δεύτερο κύμα κυβερνητικών αλλαγών βρίσκεται στα σχέδια του πρωθυπουργού για τις αρχές Απριλίου.


Δεύτερο κύμα αλλαγών στην κυβέρνηση τον Απρίλιο

Η αφορμή γι' αυτές τις αλλαγές θα είναι η αποχώρηση του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου από την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, αφού ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν θα μπορεί να συμμετέχει σε κυβερνητικές αποφάσεις, καθώς ούτε ο κ. Αντώνης Σαμαράς είναι μέλος της κυβέρνησης.

Τη θέση του αναμένεται να την καλύψει ένας τεχνοκράτης που κατά πάσα πιθανότητα θα είναι ο κ. Τάσος Γιαννίτσης, ο οποίος σήμερα βρίσκεται στο υπουργείο Εσωτερικών...

Συνεχίζετε η "προσφορά αλληλεγγύης" της Συν+Αξιας


 Tο κοινωνικό της πρόσωπο δείχνει η Συν+Αξία που τα τελευταία δυο χρόνια μας είχε συνηθίσει σε δράσεις οι οποίες κυρίως αφορούσαν πολιτιστικά θέματα όπως για παράδειγμα συναυλίες, εκθέσεις, Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις και Αποκριάτικα δρώμενα. 

Οι νεαροί εθελοντές της, έχουν το αισθητήριο και αντιλαμβάνονται το ζοφερό κλίμα της εποχής και τις ...... 

Ο μπαλωμένος περιφερειακός δρόμος


Αντίπαρος 06-03-2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σίγουρα ο περιφερειακός δρόμος στην Αντίπαρο θα γράψει την δική του ιστορία, αφού λίαν συντόμως, δυστυχώς για εμάς, θα μοιάζει με χιλιομπαλωμένη τράτα που τόσο εύγλωττα και στοχευμένα αναφέρει και το παραδοσιακό μας τραγούδι.

Μετά την πρώτη λακκούβα, στο μόλις προ...

Έσκασε το «καπάκι» των σκανδάλων της ΕΛΣΤΑΤ και του swap της Goldman Sachs!

 

Έσκασε το «καπάκι» των σκανδάλων της ΕΛΣΤΑΤ και του swap της Goldman Sachs! 
Μείζον θέμα πυροδοτείται μετά τη… βόμβαΚουρουμπλή για Γεωργίου, Βενιζέλο. Με τοΠΑΣΟΚ βαθύτατα εκτεθειμένο και το πολιτικό σκηνικό να επιβαρύνεται περισσότερο μετά και τις τελευταίες αποκαλύψεις για το περιβόητο swap της Goldman Sachs. 

Στον ιστό, που έχει εξυφανθεί τα τελευταία χρόνια, από την περίοδο της πρωθυπουργίας Σημίτη μέχρι την διακυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου έχει μπλεχτεί, όπως όλα συντείνουν η δύσμοιρη χώρα που οδηγήθηκε πισθάγκωνα (πλην με ιδιαίτερη μεθοδικότητα) σε Τρόικα, Γερμανούς και λοιπούς δανειστές.    .....................................

Δέκα βουλευτές παραπέμπονται στον εισαγγελέα

Δέκα βουλευτές παραπέμπονται στον εισαγγελέαΌπως προβλέπεται οι υποθέσεις και των δέκα θα παραπεμφθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα που θα καλέσει τους... εθνοπατέρες να δώσουν εξηγήσεις.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Καθημερινή” προβλήματα εντοπίστηκαν και στη δήλωση πόθεν έσχες γνωστού δημοσιογράφου.

Την ίδια ώρα στον εισαγγελέα εφετών παραπέμπονται τόσο ο Ι. Κούβελος που δεν δήλωσε την κίνηση 1 εκατομμυρίου δολαρίων από ΗΠΑ προς Ελλάδα και ύστερα προς Λονδίνο, αλλά και ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Γ. Δημητρακόπουλος που δεν είχε κάνει δήλωση...

Αυξήσεις 5% κατά μέσο όρο στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια από 1-4-2012!!!

Site logoΣυνέντευξη Μιχάλη Σακέλη στον ΗΧΩ FM 102,1 - ΠΑΡΟΣ σήμερα 6-3-2012:
Αυξήσεις 5% κατά μέσο όρο στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια από 1-4-2012!!!
Σε κανονικές ταχύτητες τα Blue Star και τα πλοία της εταιρείας από 1-4-2012
Επιστρέφει 1-4-2012 το Blue Star Delos
και άλλα πολλάααααααααααααα
                      http://www.parosradio.gr/      Η Απόλυτη Ενημερωτική Και Μουσική Συντροφιά Απο Το 1989 στις Κυκλάδες Με την Γεωργία Παττέ Καραγαινιώτη και το Δημήτρη Αρκούλη  
Πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο για να ακούσετε
την πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη του κ. Σακέλη στον ΗΧΩ FM 102,1:

http://www.esnips.com/displayimage.php?pid=33736980

Το νέο Δ.Σ Μώλου- Τσουκαλιων - Γλυφάδων Πάρου "Πρόοδος - Ανάπτυξη "

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
     Στις 25/02/2012 πραγματοποιήθηκε η επαναληπτική τακτίκη Γενική Συνέλευση του αναπτυξιακού συλλόγου Μώλου- Τσουκαλιων - Γλυφάδων  "Πρόοδος - Ανάπτυξη " κατά την οποία , αφού εγκρίθηκε ο διοικητικός και οικονομίκος απολογισμός , διεξήχθησαν αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. του συλλόγου.
    Σύμφωνα με την σειρά επιτυχίας κατά το πλειοψηφικό σύστημα των εκλογών , εκλέγονται τα μέλη :

ΔΙΑΛΥΣΗ


Παρότι μένουν λίγες ημέρες μέχρι να ανοίξουν οι εσωκομματκές κάλπες για να εκλεγεί ο νέος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, η εικόνα που παρουσιάζει το ΠΑΣΟΚ σε όλη την επικράτεια είναι απογοητευτική. Η σκληρή νεοφιλελεύθερη πολιτική που ακολούθησε τα δύο τελευταία χρόνια, η υπαγωγή της χώρας στο ΔΝΤ και τα μνημόνια και η εκχώρηση της Εθνικής Κυριαρχίας της χώρας στους δανειστές, έχουν αποδιοργανώσει και διαλύσει τον
άλλοτε κραταιό κομματικό μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ. Πολλά τοπικά γραφεία του κόμματος έχουν κλείσει, αλλά και όσα λειτουργούν δεν είναι πλέον επανδρωμένα όπως στο παρελθόν, αφού πολλά στελέχη έχουν παραιτηθεί. Τα γεγονότα αυτά δημιουργούν πονοκέφαλο…. Η σκέψη να στηθούν τόσες κάλπες όσες το 2004 και το 2007, έχει εγκαταλειφθεί από την αρχή, αφού, όπως είπαμε, δεν υπάρχει πλέον ζωντανός κομματικός μηχανισμός για τις στήσει. Οι δεύτερες σκέψεις είναι, είτε για κάλπες στις έδρες των Καλλικρατικών Δήμων, είτε για κάλπες στις πρωτεύουσες των νομών. Η τελευταία περίπτωση μάλλον δεν προκρίνεται από το φόβο μη ικανοποιητικής προσέλευσης.

Προπηλάκισαν τον Παπανδρέου στο γυμναστήριο

Το πάθος του με την γυμναστική πλήρωσε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου τρώγοντας κυριολεκτικά μπουκάλια νερού πάνω του από αγανακτισμένους πολίτες που ήξεραν ότι γυμνάζεται σε γνωστό γυμναστήριο της Ν. Ερυθραίας και τον συνάντησαν εκεί.
Ήταν γνωστό ότι πήγαινε σε αυτόν το τον χώρο για να κάνει γυμναστική στα νεόφερτα στην Ελλάδα TRX μηχανήματα με λάστιχα .

Καζάκης: "Οι ιστορικοί λογαριασμοί δεν έχουν κλείσει" και "Ο κόκκινος Στρατός απελευθέρωνε χώρες"

Εδώ έχει δημοσιευτεί ένα άρθρο του Δημήτρη Καζάκη σχετικά με τα δεκεμβριανά. Τουλάχιστον αυτό μαρτυρά ο τίτλος του "Τι ήταν τα δεκεμβριανά". Όμως αν το διαβάσει κανείς θα δει ότι είναι μία γενικότερη επισκόπηση των γεγονότων της δεκαετίας του '40 χωρίς καμμία ιδιαίτερη έμφαση στον Δεκέμβριο του 1944.
Δεν θα γίνει λοιπόν συνολική κριτική στο άρθρο του Καζάκη καθώς αναλώνεται σε γενικότητες βασισμένες στην περιορισμένη κομμουνιστική οπτική. Απλά θα τονίσουμε ότι ο Καζάκης είναι ένας απ'τους σύγχρονους εθνοσωτήρες που ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια και ο συγκεκριμένος παρελαύνει στα κανάλια ως βαθυστόχαστος οικονομικός αναλυτής.
Επειδή οι καιροί είναι πονηροί και ο απελπισμένος κόσμος ψάχνει απεγνωσμένα ηγέτες για ν'ακολουθήσει, καλό θα είναι να γνωρίζουμε τι ρόλο βαράει ο κάθε τηλε-εθνοσωτήρας και επίδοξος κομματάρχης.
Απ'τα γραφόμενά του στο συγκεκριμένο άρθρο είναι προφανές ότι ο Καζάκης είναι αμετανόητος σκληροπυρηνικός κομμουνιστής. Π.χ. αναφερόμενος στην περίοδο 1941-49 η οποία σύμφωνα με τον ίδιο "αρχίζει με τη συγκρότηση και άνδρωση του ΕΑΜ, κορυφώνεται με τα Δεκεμβριανά και κλείνει με τη στρατιωτική ήττα του ΔΣΕ"  λέει:

Χαιρετίζει το «κίνημα της πατάτας» η ΝΔ

Το κίνημα προάσπισης των συμφερόντων των παραγωγών και των καταναλωτών, γνωστό πλέον και ως «κίνημα της πατάτας» χαιρετίζουν με ανακοίνωσή τους ο Γραμματέας Οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Ζωντανός και η Υπεύθυνη του Τομέα Καταναλωτικών Οργανώσεων, Φωτεινή Βρύνα. Όπως υποστηρίζουν τα στελέχη της ΝΔ, οι καταναλωτές έχουν πρωταρχικό ρόλο στην ομαλή λειτουργία της αγοράς, επιβραβεύοντας το υγιές εμπόριο και συγχρόνως γυρίζοντας την πλάτη τους στους κερδοσκόπους.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Καίριο χτύπημα Αβραμόπουλου σε κύκλωμα νόθευσης καυσίμων!

«Ράμπο» του ΣΔΟΕ έκαναν εξονυχιστικούς ελέγχους σε Μονάδες και προμηθευτές

Το "Newsbomb.gr" αποκαλύπτει έγγραφα με το έκτακτο επιχειρησιακό σχέδιο του ΣΔΟΕ

Τη διαλεύκανση μιας ύποπτης υπόθεσης με νοθευμένα καύσιμα σε στρατιωτικές μονάδες ζήτησε από το ΣΔΟΕ ο υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος.
Με επιστολή που απέστειλε προς τον Ειδικό Γραμματέα κ. Ιωάννη Διώτη,.....

H Προσφορά Αλληλεγγύης της Συν+Αξίας στην ΕΡΤ- 3

Αγαπητοί συν+Αξιοι
Η εκπομπή της Ελσα Ποιμενίδου ΠΕΝΤΕ ΚΑΙ ... στο κανάλι ΕΡΤ3 Θεσσαλονικη αφιερώνει μέσω skype με τον συν+Αξιο Αλέξη Φραντζέσκο μερικά λέπτα τηλεοπτικού χρόνου για την προσφορά αλληλεγγυης που θα γινει την Τετάρτη 7/3 από τις 8πμ μέχρι τις 8μμ στην πλατεία της παραλίας Νάξου, μαζεύουμε τρόφιμα και ρουχισμό για τους συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη άμεσα. Παρακαλούμε θερμά τα τρόφιμα να είναι συσκευασμένα και τα ρούχα καθαρά. Όσα μαζευτούν την Τετάρτη θα δωθούν στην εκκλησία και εκείνη με τη σειρά της θα τα μοιράσει στους ανθρώπους που τα χρειάζονται.

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΝΑΝΚ ΣΗΜΕΡΑ (ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΜΑΡΤΙΟΥ

nomarxia_kykladon
Εκλογές  για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου, ελεγκτικής επιτροπής και αντιπροσώπων στην Ομοσπονδία πραγματοποιεί σήμερα Τετάρτη 7 Μαρτίου ο Σύλλογος Υπαλλήλων Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κυκλάδων (Σ.Υ.Ν.Α.Ν.Κ.)
Δείτε αναλυτικά τις ώρες διεξαγωγής της ψηφοφορίας και στις υπόλοιπες περιφερειακές ενότητες και τις υποψηφιότητες... 

Εκτακτο. Υπουργός Παιδείας Γ. Μπαμπινιώτης

Πριν από λίγο ανακοινώθηκε ο μινι ανασχηματησμός.
Υπουρ. Προ-πο Χρυσοχοίδης με υφυπουργούς
 Οθωνα και Οικονόμου
Υπουργός ανάπτυξης Αννα Διαμαντοπούλου 
Υπουργός παιδείας o καθηγητής Γ. Μπαμπινιώτης