slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Λίγη τσίπα … νάχαν!!!



Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός e-mail:prevejohn@yahoo.gr
www.johnprevenios.ning.com

Διαβάσαμε τις προτάσεις του κ. Προβόπουλου ο οποίος χωρίς ίχνος τσίπας συμφωνεί με το γνωστό Παγκάλιο τροπάριο “Μαζί τα φάγαμε” και κάνει μάλιστα και προτάσεις του τύπου να κλείσουν τα ΚΑΠΗ,, να μη πληρώνονται τα μεταφορικά των μαθητών στα σχολεία κ.α.


κ. διοικητά ξέρω ότι πρέπει να υπερασπιστείτε τους πραγματικά υπεύθυνους για την σοβαρή μας κατάσταση μια και χωρίς αντίρρηση δεχτήκατε να επιδοτήσουν τις κερδοφόρες τράπεζες με 28 δις!... όπως επίσης πρέπει να υπερασπιστείτε και τους δανειστές μας για να πάρουν πίσω τα λεφτά τους! Κάντε το όμως σιωπηρά με τους κυβερνώντες που σας διατηρούν στην θέση σας επειδή τους εξυπηρετείτε!... και μη βγαίνετε δημόσια να καταλογίζεται ευθύνες και να κάνετε και
υποδείξεις γιατί θεωρώ ότι είστε ο τελευταίος που θα έπρεπε να το κάνει μια και όταν ξέρατε την πραγματική κατάσταση της οικονομίας πριν τις εκλογές του 2009 την κρατήσατε μυστική από όλους μας και δώσατε το δικαίωμα στο μεν κ. Καραμανλή να παρουσιάζει μικρότερα τα μεγέθη του ελλείμματος και στο μεν κ. Παπανδρέου να μας παραμυθιάζει με το γνωστό προεκλογικό του σύνθημα “Λεφτά υπάρχουν.”
Σιωπήστε λοιπόν γιατί εκτός από υπάλληλο του δικομματισμού και των ΔουΝουΤάδων όλοι οι Έλληνες σας θεωρούμε συνυπεύθυνο για τα τεκταινόμενα που άλλαξα την ζωή μας προς το χειρότερο. Είμαι σίγουρος δε ότι όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου που κάποιοι θα πληρώσουν για όλα αυτά το όνομα σας θα φιγουράρει στις πρώτες θέσεις!!!

Υποσημείωση:

Αν θέλετε να βοηθήσετε πραγματικά, δεχτείτε να σας περικόψουν λίγα από τα προνόμια που έχετε και τον πολύ παχυλό μισθό που παίρνετε!!!





Επίσκεψη Ν. Μαράκη σε Εγγαρές-Γαλήνη-Κυνίδαρο




Δελτίο Τύπου

Ο δήμαρχος Νάξου και υποψήφιος Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Νίκος Μαράκης, συνέχισε την περιοδεία του στα χωριά Γαλήνη Εγγαρές και Κυνίδαρο, ο οποίος έγινε ενθέρμως δεκτός από τους κατοίκους τους. Με την φράση « Με τη δύναμη που απορρέει μέσα από τις ρυθμίσεις του Καλλικράτη και με καλή πρόθεση και πρόγραμμα, έχουμε την δυνατότητα να κάνουμε ότι δυνατόν καλύτερο για τα νησιά μας» έδωσε το στίγμα για την επόμενη μέρα του νέου Δήμου.

Μιλώντας για ενδυνάμωση της αυτοδιοίκησης, εξήγησε στους παρευρισκόμενους τον νέο τρόπο λειτουργίας της με τον θεσμό του Καλλικράτη, ενώ απάντησε σε ερωτήσεις για το πώς θα πορευτεί η αυτοδιοίκηση μετά τις εκλογές.

Ο κ. Μαράκης, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην εύρωστη οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα ο δήμος Νάξου, τονίζοντας το γεγονός πως με σωστή διαχείριση κατάφερε να υλοποιήσει έργα ουσίας, ιδιαίτερα στις τοπικά διαμερίσματα του νησιού, χωρίς να υπάρχει επιπλέον χρηματοδότηση και φυσικά χωρίς να αυξηθούν τα δημοτικά τέλη που καλείται να πληρώσει ο Ναξιώτης πολίτης.

Τέλος, παρουσίασε τους υποψηφίους του, τονίζοντας πως το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού περιλαμβάνει τόσο νέα παιδιά, με φρέσκιες ιδέες που ενδιαφέρονται για τα κοινά όσο και ανθρώπους με εμπειρία και χρόνια προσφορά στα κοινά του τόπου.

Την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010, στις 17:30, ο κ. Μαράκης θα επισκεφθεί τον Απόλλωνα, στις 19:15 την Κεραμωτή, στις 20:30 το Σκαδό και στις 21:15 την Κορωνίδα.

Από το Γραφείο Τύπου

Τάπα Βλαχογιάννη στην Πρωτολάτη για το κλειστό Αρχιλόχου - Μάρπησσας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

27-10-2010

Όλη η αλήθεια…


…για το έργο «κατασκευή αίθουσας πολλαπλών χρήσεων και αθλητικών εκδηλώσεων στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Αρχιλόχου - Μάρπησσας»

Με αφορμή τη συζήτηση που έγινε την Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2010, στην αίθουσα του Αρχιλόχου στην Παροικιά με τη συμμετοχή του κ. Χρήστου Βλαχογιάννη, της κ. Γρηγορίας Πρωτολάτη, του κ. Κώστα Ροκονίδα και του κ. Μανώλη Ισιγώνη και σχετικά με το θέμα κατασκευής αίθουσας πολλαπλών χρήσεων και αθλητικών εκδηλώσεων στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Αρχιλόχου - Μάρπησσας, ο υποψήφιος Δήμαρχος Χρήστος Βλαχογιάννης διευκρινίζει τα παρακάτω:

ΑΠΑΝΤΉΣΤΕ κ. Πρωτολάτη

Κατόπιν όλων των ανωτέρω τα ερωτήματα που τίθενται και στα οποία πρέπει να απαντήσει η Έπαρχος Πάρου - Αντιπάρου Γρηγορία Πρωτολάτη στους Παριανούς και τις Παριανές, που σε 10 μέρες θα πάνε στην κάλπη για να ψηφίσουν τον-την επόμενο-η Δήμαρχο Πάρου, είναι τα εξής:

Υπεγράφει η προγραμματική σύμβαση;

Αν ναι να μας πει η κ. Πρωτολάτη σε ποια φάση εξέλιξης βρίσκεται.

Αν όχι, γιατί δεν υπεγράφει και στη βάση ποιας λογικής ετοιμάζει μελέτη για να κατατεθεί στην πολεοδομία;

Τέλος, όσοι ζητάμε την ψήφο του Παριανού πολίτη, έχουμε χρέος με τη στάση μας να διαδώσουμε ότι είμαστε υπέρ του πολιτισμένου διαλόγου και της αντιπαράθεσης απόψεων και όχι να καταφεύγουμε σε αναλήθειες και μετά να τρεπόμαστε σε φυγή.

«Στις 12 Σεπτεμβρίου 2008 κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του κ. Στυλιανίδη στην Πάρο για τα εγκαίνια των κτιρίων του ΕΠΑΛ Πάρου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, παρουσία όλων και της κ. Επάρχου Πάρου - Αντιπάρου, έθεσα υπόψη του κ. υπουργού την ύπαρξη του κληροδοτήματος «Παναγιώτη Κουτρέλη» το οποίο διέθετε σε τραπεζικό λογαριασμό το ποσό των 174.000 ευρώ και ζήτησα, μέσω του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων, να προωθηθεί η υλοποίηση της κατασκευής της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων και αθλητικών εκδηλώσεων στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Αρχιλόχου - Μάρπησσας.
Ο υπουργός κ. Στυλιανίδης δεσμεύτηκε για την υλοποίηση του αιτήματος».

Στη συνέχεια ο νυν και υποψήφιος Δήμαρχος Πάρου Χρήστος Βλαχογιάννης παραθέτει τα έγγραφα που αφορούν το θέμα κατασκευής αίθουσας πολλαπλών χρήσεων και μαθητικών εκδηλώσεων στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Αρχιλόχου - Μάρπησσας.

Στις 14 Οκτωβρίου 2008, ένα μήνα περίπου μετά τη σύσκεψη στο Δημαρχείο, από το Δήμο Πάρου - Γραφείο Δημάρχου εστάλει επιστολή προς τον υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη. Η επιστολή κοινοποιήθηκε και στον Οργανισμό Σχολικών κτιρίων. Στη επιστολή, με Αριθμ. Πρωτ. 14760, αναφέρονται τα εξής:

Αξιότιμε κύριε υπουργέ
Κατά την πρόσφατη επίσκεψή σας στο νησί μας με την ευκαιρία των εγκαινίων του ΕΠΑΛ Πάρου, θέσαμε υπόψη σας την ύπαρξη κληροδοτήματος «ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΤΡΕΛΗΣ» το οποίο διαθέτει σε τραπεζικό λογαριασμό το ποσό των 174.000 ευρώ.
Τα χρήματα αυτά σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 4237/1998 απόφαση του Εφετείου οφείλουν να διατεθούν για την «Ανέγερση αιθούσης πολλαπλής χρήσεως και κλειστού γυμναστηρίου» στο Δημοτικό Σχολείο Αρχιλόχου - Μάρπησσας.
Με δεδομένα τα εξής:
1. Το Δημοτικό Σχολείο Αρχιλόχου - Μάρπησσας είναι ένα σχολείο το οποίο προήλθε από την ενοποίηση των σχολείων Μάρπησσας, Δρυού, Προδρόμου, Μαρμάρων. Εξυπηρετεί δηλαδή τις ανάγκες μιας ευρύτερης περιοχής της Πάρου και φοιτούν σε αυτό περί τους 200 μαθητές.
2. Το Σχολείο διαθέτει μεγάλο και κατάλληλο οικόπεδο για το σκοπό αυτό.
3. Σε όλο το νησί δεν υπάρχει κλειστό γυμναστήριο.
4. Το συγκεκριμένο σχολείο δεν διαθέτει αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, με αποτέλεσμα οι εκδηλώσεις - γιορτές και η γυμναστική να γίνονται στον διάδρομο ή στην αυλή.
5. Επί σειρά ετών τα χρήματα παραμένουν ανεκμετάλλευτα σε λογαριασμό της τράπεζας αντί να χρησιμοποιηθούν προς όφελος της νεολαίας όπως επιθυμούσε ο δωρητής.
6. Ο Ο.Σ.Κ. διαθέτει χρήματα γι’ αυτό το σκοπό όπως μας βεβαιώσατε στη συνάντηση με τους φορείς του νησιού στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου,
παρακαλούμε κ. Υπουργέ όπως μεριμνήσετε για την ένταξη του έργου «Ανέγερση αιθούσης πολλαπλών χρήσεων και κλειστού γυμναστηρίου του Δημοτικού Σχολείου Αρχιλόχου - Μάρπησσας» στον ανάλογο κωδικό του Ο.Σ.Κ. συνυπολογίζοντας τα χρήματα του κληροδοτήματος «Παναγιώτη Κουτρέλη».

Με εκτίμηση
Ο Δήμαρχος Πάρου
Χρήστος Βλαχογιάννης

Στις 4 Νοεμβρίου 2008, 20 μέρες μετά την επιστολή του Δήμου Πάρου, ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων, σε έγγραφό του (Αρ. Πρωτ. 490) προς τον τότε Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη και με θέμα: «Κατασκευή Αίθουσας Πολλαπλών Χρήσεων και Αθλητικών Εκδηλώσεων στην Πάρο και Νάξο» αναφέρει τα εξής:

Κύριε Υπουργέ,
Κατά την πρόσφατη περιοδεία σας στο Νομό Κυκλάδων δεσμευτήκατε για την ανέγερση Αίθουσας Πολλαπλών Χρήσεων και Αθλητικών Εκδηλώσεων σε υπάρχοντα χώρο του Δημοτικού Σχολείου Αρχιλόχου - Μάρπησσας στην Πάρο καθώς και για την κατασκευή Αίθουσας Πολλαπλών Χρήσεων και Αθλητικών κδηλώσεων σε υπάρχοντα χώρο του σχολικού συγκροτήματος του 1ου ΕΠΑ.Λ. Νάξου.
Ο Ο.Σ.Κ. μετά από εξέταση των υφιστάμενων αντίστοιχων υποδομών, κρίνει απαραίτητο να εντάξει τα ως άνω έργα στον προγραμματισμό του με δυνατότητα σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης με την Ν.Α. Κυκλάδων ή τους Δήμους ή με τη χρηματοδότηση των έργων από τον προϋπολογισμό του. Η τελική επιλογή γίνεται με απόφαση του Δ.Σ. του Ο.Σ.Κ. με συνεκτίμηση αρκετών παραμέτρων.
Παρακαλούμε για την έκδοση της απαιτούμενης Υπουργικής Απόφασης, που να προβλέπει όλες τις δυνατές λύσεις.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση
Ο Διευθύνων Σύμβουλος Ο.Σ.Κ. Α.Ε.
Παναγιώτης Αλ. Παταργιάς

Το παραπάνω έγγραφο κοινοποιείται επίσης, μεταξύ άλλων, στον Νομάρχη Κυκλάδων Δημήτρη Μπάιλα, στον Δήμαρχο Πάρου Χρήστο Βλαχογιάννη και στον Δήμαρχο Νάξου Νικόλαο Μαράκη.


Στις 3 Δεκεμβρίου 2008 από το γραφείο του υπουργού κ. Στυλιανίδη φεύγει έγγραφο, με ημερομηνία 28-11-2008 και Αριθμ. Πρωτ.: 154113/ΣΤ1, προς τον Δήμαρχο Πάρου Χρήστο Βλαχογιάννη. ΟΠ κ. Στυλιανίδης ενημερώνει τον Δήμαρχο Πάρου για την Υπουργική Απόφαση σύμφωνα με την οποία ανατίθεται στον Ο.Σ.Κ. το έργο κατασκευής Αίθουσας Πολλαπλών Χρήσεων και Αθλητικών Εκδηλώσεων στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Αρχιλόχου - Μάρπησσας στην Πάρο.
Πιο αναλυτικά στην Υπουργική Απόφαση αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:

«Αποφασίζουμε
Αναθέτουμε στον Ο.Σ.Κ. Α.Ε. όλες τις διαδικασίες και ενέργειες που απαιτούνται για την μελέτη, κατασκευή και επίβλεψη του έργου κατασκευή Αίθουσας Πολλαπλών Χρήσεων και Αθλητικών Εκδηλώσεων στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Αρχιλόχου - Μάρπησσας Νήσου Πάρου.
Η χρηματοδότηση του ανωτέρου έργου θα βαρύνει τις πιστώσεις του έργου με αριθμό 1999 ΣΕ 04760004 της ΣΑΕ 047 / 6* του Ο.Σ.Κ. Α.Ε.
Ο Ο.Σ.Κ. Α.Ε. έχει τη δυνατότητα να συνάψει Προγραμματική Σύμβαση με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κυκλάδων για την εκτέλεση του έργου.

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

* Αυτό σημαίνει ότι τα χρήματα έχουν εξασφαλιστεί.

Σχετικά με την παραπάνω υπουργική απόφαση από το Δήμο Πάρου - Γραφείο Δημάρχου εκδίδεται Δελτίο Τύπου με ημερομηνία 3 Δεκεμβρίου 2008 στο οποίο γίνεται γνωστό στους κατοίκους του νησιού ότι το έργο κατασκευής Αίθουσας Πολλαπλών Χρήσεων και Αθλητικών Εκδηλώσεων στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Αρχιλόχου - Μάρπησσας ανατίθεται στον Ο.Σ.Κ. Α.Ε.
Αναλυτικά το δελτίο τύπου έχει ως εξής:

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Πάρος, 3 Δεκεμβρίου 2008
Δημαρχείο Πάρου
Τ.Κ. 84 400 Παροικία
ΠΑΡΟΣ
22840 28506

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την κατασκευή αίθουσας πολλαπλών χρήσεων και αθλητικών εκδηλώσεων στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Αρχιλόχου - Μάρπησσας αποφάσισε ο Υπουργός Παιδείας, ανταποκρινόμενος στο αίτημα που του θέσαμε στις 12 Σεπτεμβρίου του 2008, στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πάρου.
Στον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων ανατίθενται όλες οι διαδικασίες και ενέργειες που απαιτούνται για τη μελέτη, κατασκευή και επίβλεψη του έργου.
Το έργο θα χρηματοδοτηθεί με πιστώσεις του Ο.Σ.Κ. Α.Ε. στον οποίο παρέχεται και η δυνατότητα να συνάψει προγραμματική σύμβαση με τη Νομαρχία Κυκλάδων.
Αυτό το σημαντικό έργο όταν υλοποιηθεί θα καλύψει τις ανάγκες των νέων της περιοχής και σίγουρα θα βελτιώσει και θα αναβαθμίσει το επίπεδο διαβίωσής τους.
Ειλικρινά αξίζει ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Υπουργό Παιδείας κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη για την ικανοποίηση του αιτήματός μας.


Τέλος στις 28 Σεπτεμβρίου 2010 ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Βρούτσης, σε δελτίο τύπου που εξέδωσε, κάνει γνωστό ότι κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή, που δεν έχει ακόμα απαντηθεί, με θέμα: «Αδικαιολόγητη η καθυστέρηση κατασκευής των κλειστών γυμναστηρίων Πάρου και Νάξου».
Στο δελτίο τύπου ο βουλευτής αναφέρει τα εξής:

«Την επιτάχυνση των διαδικασιών για την κατασκευή των Κλειστών Γυμναστηρίων της Πάρου και της Νάξου, ζήτησε ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Γ. Βρούτσης με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς την αρμόδια υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.
Πιο συγκεκριμένα, ο βουλευτής τόνισε ότι πρόκειται για δυο έργα πνοής, συνολικού προϋπολογισμού 4,23 εκατ. ευρώ και για τα δύο νησιά, τα οποία θα συμβάλλουν στην βελτίωση της ποιότητας ζωής της νεολαίας και παράλληλα στη δημιουργία περισσότερων υποδομών άθλησης και πολιτισμού στη νησιωτική Ελλάδα.
Ο κ. Βρούτσης υπογράμμισε, ότι παρά το γεγονός ότι η προηγούμενη κυβέρνηση, είχε ολοκληρώσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες και είχε διασφαλίσει -μέσω του ΟΣΚ- τα χρήματα για την ολοκλήρωση των δυο έργων, αυτά καθυστερούν αδικαιολόγητα. Εγείρονται λοιπόν ερωτηματικά για την τύχη της υλοποίησης των δυο αυτών σημαντικών και αναγκαίων αθλητικών έργων. Η αλλαγή της κυβέρνησης, δεν δικαιολογεί αλλαγή στον προγραμματισμό για την υλοποίηση των έργων.
Η κυβέρνηση, οφείλει να καταθέσει άμεσα πλήρες χρονοδιάγραμμα κατασκευής των έργων ή σε άλλη περίπτωση να δώσει πειστικές απαντήσεις.
«Ας μην ξεχνάνε κάποιοι, τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις, για τήρηση της επιταγής του Συντάγματος του άρθρου 101, που επιβάλλει στη διοίκηση να θέτει τη νησιωτικότητα στο επίκεντρο των κυβερνητικών πολιτικών. Το κράτος οφείλει, ανεξάρτητα από την αλλαγή των κυβερνήσεων, να έχει συνέχεια. Ιδιαίτερα, στις τοπικές κοινωνίες της νησιωτικής Ελλάδας, όπου τα μικρά και μεγάλα έργα -ειδικά αυτά που αφορούν τη νεολαία- μπαίνουν σε πρώτη προτεραιότητα».

Αθήνα, 28 Σεπτεμβρίου 2010»

Το γραφείο Τύπου

του συνδυασμού

«ΕΝΙΑΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ»

Όργιο κακοδιαχείρισης σε ΤΕΜΠΜΕ και ΕΟΜΜΕΧ

Όργιο κακοδιαχείρισης σε ΤΕΜΠΜΕ και ΕΟΜΜΕΧ

Όργιο κακοδιαχείρισης στο ΤΕΜΠΜΕ και τον ΕΟΜΜΕΧ, που έχει οδηγήσει σε τέλμα την ανάπτυξη και τους επιχειρηματίες σε απόγνωση, καταγγέλλει ο Βουλευτής Αχαϊας Νίκος Ι. Νικολόπουλος.

Ο Αχαιός Βουλευτής, κατηγορεί την Κυβέρνηση ότι οι Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις αντιμετωπίζονται απ' τους αρμόδιους φορείς ανάπτυξης με ανικανότητα, οι οποίοι αντί να δώσουν άμεση λύση στα τρέχοντα προβλήματα τους, τις περιπαίζουν όπως συνέβη πρόσφατα με την ανακοίνωση άλλων ενισχύσεων, σε αντικατάσταση των υφιστάμενων,

«Αυτό το γεγονός, ισοδυναμεί με ομολογία αποτυχίας όσων ανακοίνωσε και εφάρμοσε προ καιρού η ίδια κυβέρνηση. Σήμερα οι ΜΜΕ αντιμετωπίζουν το άμεσο πρόβλημα της επιβίωσης μόνες τους, χωρίς κανένα έλεος συμπαράστασης απ' τα υφιστάμενα εργαλεία του κράτους», δήλωσε ο κ. Νικολόπουλος ο οποίος άσκησε κοινοβουλευτικό έλεγχο, προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα, που αναφέρθηκαν στην κακοδιαχείριση των δύο κύριων φορέων ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

«Ο ταυτόχρονος στιγματισμός των δύο Διοικήσεων από έντυπα με αντίθετα πολιτικά χαρακτηριστικά, αποτελεί σοβαρότατο γεγονός και δείχνει τον τρόπο που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση την επιχειρηματικότητα. Η κυβέρνηση ισχυριζόταν με πομπώδεις αναφορές, στην παρουσίαση των υφιστάμενων αποτυχημένων προγραμμάτων, πως θα ενισχυθούν εκατοντάδες χιλιάδες ΜΜΕ, όπως ισχυρίζεται και τώρα!

Πότε έλεγε αλήθεια, τότε ή σήμερα; Δεν είναι δυνατόν οι μικροί επιχειρηματίες, να γίνονται πειραματόζωα των αποτυχημένων προτάσεων του Υπουργείου και των κύριων φορέων ενίσχυσής τους», κατέληξε ο κ. Νικολόπουλος.

Ο Βουλευτής, ρωτά τους Υπουργούς, πόσες επιχειρήσεις απ' τις 2.500 που εγκρίθηκαν για υπαγωγή στα προγράμματα νεανικής και γυναικείας Επιχειρηματικότητας του ΕΟΜΜΕΧ, έχουν ενισχυθεί στους τρεις Νομούς της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, μέχρι σήμερα, ενάμιση χρόνο απ' την ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων και ζητά να κατατεθεί σχετική λίστα.

Επίσης- μετά από πολλούς μήνες και τις πομπώδεις ανακοινώσεις για την άμεση χρηματοδότηση χιλιάδων επιχειρήσεων από το ΤΕΜΠΜΕ- ρωτά τους αρμόδιους Υπουργούς πόσες ενισχύσεις έχουν δοθεί σε επιχειρήσεις στους τρεις Νομούς της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και ζητά να κατατεθεί σχετική λίστα με τις επιχειρήσεις αυτές.

Ο κ. Νικολόπουλος, ρωτά τους Υπουργούς και σε τι στάδιο βρίσκονται σήμερα οι νέες προτάσεις και πότε προβλέπεται ότι θα αρχίσει η καταγραφή αποτελεσμάτων και η υλοποίηση τους.

http://nikosnikolopoulos.gr/?section=1167&language=el_GR&itemid730=2775

Μίκης Θεοδωράκης,«αν κυβερνούσε ο Κώστας Καραμανλής, οι προοδευτικές και άλλες δυνάμεις της χώρας θα είχαν κάψει την Ελλάδα».

Μ. Θεοδωράκης: O Γ. Παπανδρέου εκβιάζει τον ελληνικό λαό

Κριτική στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, άσκησε ο Μίκης Θεοδωράκης, μιλώντας στον κύκλο συζητήσεων που διοργανώνει το Ίδρυμα Θεοχαράκη

Μεταξύ άλλων ο Έλληνας συνθέτης γνωστοποίησε την απόφασή του να προχωρήσει στην ίδρυση ενός κινήματος ανεξάρτητων πολιτών, εάν ο Γιώργος Παπανδρέου μετά τις εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης οδηγήσει τη χώρα και σε εθνικές εκλογές.

Ο Μίκης Θεοδωράκης υποστήριξε ότι «ο Γιώργος Παπανδρέου με τη χθεσινή διακαναλική συνέντευξή του, εκβιάζει τον ελληνικό λαό, ότι αν δεν ψηφίσουμε τους δικούς του, θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές. Σε αυτές τις συνθήκες οι εκλογές είναι θάνατος για την Ελλάδα, είμαστε σε διάλυση, θα σταματήσουν τα πάντα».

Ανέφερε επίσης ότι έχει διαπιστώσει πως «αν κυβερνούσε ο Κώστας Καραμανλής, οι προοδευτικές και άλλες δυνάμεις της χώρας θα είχαν κάψει την Ελλάδα».

www.naftemporiki.gr

Α ΝΑ ΧΑΘΕΙΤΕ ΠΛΕΟΝ, ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΟΙ




Διαλέξαμε δύο από τα σημερινά(27-10-2010) πρωτοσέλιδα δυο φιλοκυβερνητικών εφημερίδων.
Τώρα κάνουν σημαία τον Προβόπουλο.
Όταν τους έλεγε για το έλλειμα ήταν δεξιός και φασίστας.
Τώρα έγινε σοσιαλ (η) στής.
Αυτοί οι άνθρωποι πριν 60 χρόνια πολέμησαν για να λέμε εμείς σήμερα τις μαλακίες μας. Τώρα έγιναν ΚΑΠΗ που πρέπει να κλείσουν και τη βγάζουν με γιαουρτάκι.
ΟΥΣΤ και πάλι ΟΥΣΤ ξετσίπωτοι, ξεδιάντροποι.
Άντε να χαθείτε πια αλήτες όλων των κομμάτων.
Και όταν λέω όλων, εννοώ όλων.

Μανώλης εξ Απειράνθου

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΑΛΑΤΣΙ

Στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Γαλατσίου

το ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ώρα 18:30 μ.μ.

θα μιλήσει ο υποψήφιος Δήμαρχος

Νάξου & Μικρών Κυκλάδων

ΜΑΝΟΛΗΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ

Όλοι μαζί θα οδηγήσουμε τη Νάξο & τις Μικρές Κυκλάδες στο δρόμο που τους αρμόζει, στο δρόμο του μέλλοντος

ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

ΠΡΩΤΟΝΟΤΑΡΙΟΥ – ΖΕΥΓΩΛΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΥΝΘΙΑ

Μπορούμε Καλύτερα

Καθαρά Νησιά - Πράσινη Ανάπτυξη

Έξυπνα Νησιά - Τουριστική Ταυτότητα


http://www.protonotariou.gr/

ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΡΥΜΑΛΙΤΗΣ
Σ