slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Γ. ΛΕΟΝΤΑΡΙΤΗΣ : νέα έργα οδοποιίας για τα νησιά Μύκονο και Πάρο

Δύο νέα έργα οδοποιίας για τα νησιά Μύκονο και Πάρο ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, η οποία συνεδρίασε τη Δευτέρα 28-02-2022.
Τα έργα, τα οποία εγκρίθηκαν με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, αφορούν στην άμεση αποκατάσταση ζημιών που προκλήθηκαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα και είναι προϋπολογισμού 150.000€.
Σημειωτέον, ότι και για τα δύο προαναφερόμενα νησιά, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει δημοπρατήσει μεγάλα έργα οδοποιίας και πιο συγκεκριμένα για το επαρχιακό οδικό δίκτυο του νησιού της Πάρου έχει δημοπρατηθεί έργο προϋπολογισμού 2.000.000€ και αντίστοιχα για το νησί της Μυκόνου έργο 2.700.000€.

Ανακοινώσεις της Κομματικής Οργάνωσης Νάξου του ΚΚΕ για την ακρίβεια και την επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία

 

ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΝΑΞΟΥ

Δελτίο Τύπου

Στα πλαίσια της πολιτικής δραστηριότητας των Κομματικών οργανώσεων του ΚΚΕ στη Νάξο, κλιμάκιο των δύο οργανώσεων  περιόδευσε το Σάββατο 26 Μάρτη στην πόλη του νησιού συζητώντας με τον κόσμο και μοιράζοντας ανακοινώσεις για την ακρίβεια, αλλά και την ιμπεριαλιστική επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία. 

Ενώ την Παρασκευή 4 Μάρτη η ΚΟΒ Κωμιακής του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση με θέμα: «ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ – ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Πλάτσα του Λιαγούρη, στην Κωμιακή στις 19:30, όπου θα μιλήσει ο Θοδωρής Λιάπης, μέλος της Κομματικής Επιτροπής Αιγαίου του ΚΚΕ.  

Ξεκινούν οι εγγραφές στα Νηπιαγωγεία και στην Α΄ τάξη Δημοτικού

 

Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης

 Τα Υπουργεία Παιδείας και Θρησκευμάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανακοινώνουν την ενεργοποίηση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας εγγραφών στα δημόσια Νηπιαγωγεία Γενικής Παιδείας για το σχολικό έτος 2022-2023. Πρόκειται για την πλατφόρμα proti-eggrafi.services.gov.gr, η οποία θα παραμείνει ανοιχτή για το διάστημα από Τρίτη 1η Μαρτίου 2022 έως και Κυριακή 20η Μαρτίου 2022.

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ: «Άνιση μισθολογική αντιμετώπιση για υπαλλήλους του Υπουργείου Οικονομικών»

Κοινοβουλευτική παρέμβαση για τη μισθολογική αποκατάσταση των υπαλλήλων του Υπουργείου Οικονομικών οι οποίοι ανέλαβαν υπηρεσία μετά την 11η Οκτωβρίου 2018, πραγματοποίησαν 26 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, με πρωτοβουλία των βουλευτών Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη και Κυκλάδων Νίκου Συρμαλένιου, καταθέτοντας σχετική ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, με τον Ν. 4569/2018 (άρθρο 45) ρυθμίστηκαν μισθολογικά ζητήματα υπαλλήλων με σχέση εργασίας δημοσίου δικαίου ή ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, που μετατάχθηκαν μέχρι την 11η Οκτωβρίου 2018, σε τμήματα υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών και προβλέφθηκε η χορήγηση της προσωπικής διαφοράς.