slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Πρώτη Φορά Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου: Άγνοια, προχειρότητα ή σκοπιμότητα;


Πολλά ερωτηματικά γεννά η για Πρώτη Φορά Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της συγκυβέρνησης για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών (πασπαλισμένη με ολίγη ζάχαρη).

Για ποιο λόγο η ρύθμιση αυτή δεν έγινε κατά τη συζήτηση του πριν λίγες ημέρες ψηφισθέντος Νόμου;

Πρόκειται περί άγνοιας, προχειρότητας ή σκοπιμότητας;

Θα απαντήσει άραγε ο Υπουργός Οικονομικών και η Πρόεδρος της Βουλής, ή για μια ακόμα φορά θα κάνουν πώς δεν κατάλαβαν;

Η Δημοτική Κίνηση Πολίτες για τα Νησιά μας για τη λειτουργία των Σφαγείων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πώς ο Δήμος «σφάζει» τον τοπικό κτηνοτροφικό κλάδο
Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 23.03.2015 εισήχθη προς ψήφιση θέμα με τίτλο «Λήψη απόφασης διενέργειας ανοιχτής πλειοδοτικής δημοπρασίας εκμίσθωσης Δημοτικών Σφαγείων Δ.Ε. Νάξου». Ζητήθηκε έτσι από τους δημοτικούς συμβούλους να εγκρίνουν τη διενέργεια δημοπρασίας για τη μίσθωση των ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ σφαγείων της Δ.Ε. Νάξου. Σύμφωνα με την εισήγηση του αντιδημάρχου οικονομικών κ. Ανεβλαβή το μίσθωμα στη νέα σύμβαση με τον νέο ανάδοχο που θα προκύψει, μειώνεται κατά 20%. Δηλαδή από 3.473,67 ευρώ που ήταν μέχρι σήμερα, στη νέα σύμβαση θα προβλέπεται μίσθωμα ύψους 2.800,00 ευρώ «εξαιτίας (όπως αιτιολογεί η εισήγηση) της συνεχιζόμενης πτωτικής πορείας του κύκλου εργασιών και της κατανάλωσης κρέατος».
Ωστόσο, την ίδια στιγμή που το μίσθωμα (και άρα τα έσοδα του Δήμου) μειώνεται θεαματικά, το

Την αντίθεσή τους για την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά εκφράζουν οι εμπορικοί σύλλογοι Κυκλάδων


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΜΠΟΡΙΚΟΙ KAI ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΝΟΜΟΥ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
Κυκλάδες,26 Μαρτίου 2015
ΠΡΟΣ: ΠΙΝΑΚΑ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ
Νησιά πολυτελείας και πολίτες δεύτερης κατηγορίας
Κάθετα αντίθετοι με την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ είναι οι εμπορικοί και επαγγελματικοί σύλλογοι του νομού Κυκλάδων.
Δηλώνουν την αντίθεση τους στις δηλώσεις που γίνονται από αρμόδιους πολιτικούς φορείς για τον μειωμένο Φ.Π.Α. στις Κυκλάδες.
Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι τα νησιά των Κυκλάδων είναι 24 και θα ....

Η ώρα του Πανναξιακού!

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ

live στη ΝΕΡΙΤ 17.30

Στο Αγρίνιο ξεκινά σήμερα το φάιναλ 4 του Κυπέλλου Ελλάδας βόλεϊ γυναικών με τη συμμετοχή των 3 κορυφαίων ομάδων της Α1 Γυναικών, του Πανναξιακού, του Ολυμπιακού, τουΠαναθηναϊκού και της ομάδας έκπληξη της διοργάνωσης τον Ηρακλή Κηφισιάς.
Η ομάδα-θαύμα της Νάξου, ο Πανναξιακός, με την εκπληκτική πορεία της φέτος σε πρωτάθλημα, Κύπελλο αλλά και στο Ευρωπαϊκό Τσάλεντζ Καπ, που κατάφερε να ξαφνιάσει την Ευρώπη αποκλείοντας ομάδες γνωστότερες και με περισσότερες περγαμηνές και έκλεισε τις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις κατακτώντας επάξια μία θέση στις οκτώ καλύτερες ομάδες, η ομάδα που τερμάτισε στη 3η θέση πίσω από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό στο Ελληνικό πρωτάθλημα και εξασφάλισε την συμμετοχή της στα πλέϊ-οφ με αξιώσεις τίτλου, αυτό το Σαββατοκύριακο θα διεκδικήσει το Κύπελλο Ελλάδας στο Αγρίνιο απέναντι σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και Ηρακλή Κηφισιάς.
Στο Αγρίνιο όλα είναι έτοιμα για τις τέσσερις ομάδες που συμμετέχουν στην διοργάνωση του Κυπέλλου, με τις τοπικές αρχές να κάνουν λόγο για μία γιορτή του βόλεϊ...

Αύριο Κυριακή η Πολιτιστική Χορευτική Ομάδα Κορωνοχωρίου-Μύλων Νάξου «Παναγία η Φλεριότισσα» προσκαλεί σε εθελοντικό καθαρισμό των χωριών


Την Κυριακή 29 Μαρτίου 2015 και ώρα 09:30 το πρωί.
Προσκαλεί τους συγχωριανούς τα μέλη και τους φίλους της, να συμμετέχουν στον εθελοντικό καθαρισμό των χωριών τους.

Οι εθελοντικές δράσεις που γίνονται από την ίδρυση του συλλόγου μας, μέχρι σήμερα, αποδεικνύουν έμπρακτα την αγάπη μας για τα χωριά μας, αναφέρει.
Έτσι, όπως κάθε χρόνο, θα καθαρίσουμε και θα ασπρίσουμε:

Yποχρεωτική πιστοποίηση για την αγορά γεωργικών φαρμάκων».

 Αξιότιμοι κύριοι
 Όπως ήδη θα γνωρίζετε, με την µε αριθ. πρωτ. 8197/90920/22-7-2013 (ΦΕΚ Β΄1883) κοινή Απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, του Υπουργού Υγείας και του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, θεσπίστηκε το Εθνικό Σχέδιο Δράσης, µε στόχο την εφαρμογή της Οδηγίας 2009/128/ΕΚ και την προστασία του ανθρώπου και του περιβάλλοντος. Στις διατάξεις των Κεφαλαίων Ι και ΙΙ (άρθρα 2 έως 15) της µε αριθ. πρωτ. 8197/90920/22-7-2013 (ΦΕΚ Β΄1883) Κ.Υ.Α. περιγράφεται η διαδικασία κατάρτισης στην ορθολογική χρήση των γεωργικών φαρμάκων και η διαδικασία χορήγησης πιστοποιητικού γνώσεων στην ορθολογική χρήση των γεωργικών φαρμάκων. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι....

TV SPOT ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ & ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΗΣ

 Το Hellogreece και οι χορηγοί της ομάδας Βόλεϋ του Πανναξιακού Α.Ο.Ν: Blue Star Ferries, Tegui - Μελισσουργός ΟΕ, Αφοί Ανευλαβή, Lemon, Πικάντικο, Swing Bar, Veronis - Real Estate Agency, SMK Group και Μπουμπλάκη ευχαριστούν και στηρίζουν την ομάδα προβάλλοντας τηλεοπτικό μήνυμα (επισυνάπτεται) στους ημιτελικούς και το τελικό του Final4. 
Παράλληλα, προβάλλεται το νησί της Νάξου μέσω του τηλεοπτικού σποτ του Hellogreece. 
Ακολουθεί λεπτομερώς το πρόγραμμα προβολής.

Ο Κατρούγκαλος προσέλαβε στο υπουργείο δύο δικηγόρους της εταιρείας του: Παραίτηση και δικαστική διερεύνηση άμεσα



-  "Κατρούγκαλος και... Συνεργάτες" στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης

- Νέος "πονοκέφαλος" για τον αναπληρωτή υπουργό, Γιώργο Κατρούγκαλο.

- Προσέλαβε ως συμβούλους δύο νεαρές δικηγόρους από το γραφείο του.

- Είναι η ίδια δικηγορική εταιρεία που είχε αναλάβει τις υποθέσεις των απολυμένων του Δημοσίου.

- Ακόμη, εξαιρέθηκαν από την αναστολή άσκησης του λειτουργήματός τους.

- Δείτε το επίμαχο ΦΕΚ.

Τι περιμένουν στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ:  Παραίτηση και δικαστική διερεύνηση άμεσα.

Απόφαση “βόμβα” από το Συμβούλιο της Επικρατείας: Χάνουν οι δήμοι τις παραλίες τους


Σοβαρό ζήτημα προκύπτει για πολλούς δήμους της χώρας, σε ό,τι αφορά τη διαχείριση των παραλιών.
Το Ε’ τμήμα του ΣτΕ με την 646/2015 απόφασή του έκρινε παράνομη τη μαζική παραχώρηση αιγιαλού και παραλίας στους ΟΤΑ. Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε ότι ανήκουν στη δημόσια κτήση και προορίζονται για άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών.
Η απόφαση αυτή βάζει μπουρλότο στον σχεδιασμό των δήμων που εκμεταλλεύονταν τις παραλίες, αλλά ταυτόχρονα αφήνει κι ένα μεγάλο κενό στην αξιοποίηση, στη φύλαξη και στην εν γένει προστασία των ακτών.

Fitch & Süddeutsche Zeitung: Χρεοκοπία Ελλάδας;



Η Fitch υποβάθμισε κατά τρεις ολόκληρες βαθμίδες τη μακροπρόθεσμη αξιολόγηση της Ελλάδας, ενώ ταυτόχρονα υποβάθμισε σε C -από Β- την βραχυπρόθεσμη αξιολόγηση της Ελλάδας και σε B, από ΒΒ προηγουμένως, το Country Ceiling.
Η υποβάθμιση της Ελλάδας ήρθε νωρίτερα από τον επόμενο σχεδιαζόμενο έλεγχο, αποδεικνύοντας το έκτακτο της κατάστασης. Ο σχεδιασμός για την επόμενη αξιολόγησης της Ελλάδας ήταν για τις 15 Μαΐου του 2015.

Η “παιδική χαρά” του Μαξίμου φλερτάρει ξανά με την χρεοκοπία και την Δραχμή;


Απίστευτα πράγματα διαδραματίζονται τις τελευταίες ώρες με επίκεντρο την παιδική χαρά του Μεγάρου Μαξίμου. Φαίνεται ότι  τελικά η κυβέρνηση “εκτελεί” συμβόλαιο εξόδου της χώρας από το Ευρώ, υπέρ του ισχυρού  “λόμπι της Δραχμής” που επένδυσε τα μάλα στην άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία…
Αφού αντί για λίστα για μεταρρυθμίσεις, που – υποτίθεται – υποσχέθηκε στους εταίρους ο Τσίπρας μέχρι την Δευτέρα, από το πρωί τα κυβερνητικά ‘παπαγαλάκια” επαναφέρουν ξανά  στο προσκήνιο  σενάρια ρήξης που οδηγεί νομοτελειακά στην χρεοκοπία.
Μάλιστα σε  non paper που διένειμε το μεσημέρι το Μαξίμου για πρώτη φορά γίνεται σαφές πως η κυβέρνηση δεν θα πληρώσει άλλες υποχρεώσεις της και δάνεια εάν δεν εκταμιευθούν άμεσα δόσεις από το Μνημόνιο.
Μετά τον σάλο που προκλήθηκε από την συγκεκριμένη αναφορά, υπήρξε και δεύτερο διευκρινιστικό σημείωμα του Μαξίμου που επιχείρηση να “μαζέψει” το θέμα.
Ανεπιτυχώς βεβαίως αφού ήδη τις ψευτομαγκιές Τσίπρα – Βαρουφάκη αναπαραγάγουν πλειάδα διεθνών μέσων ενημέρωσης.

Κ. Λαπαβίτσας: Η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ έχει τελειώσει - Το καλύτερο είναι να βγούμε από το ευρώ



Κάθε μέρα και χειρότερα. 
Ο Θεός να βάλει το χέρι του για τη σωτηρία αυτής της δύσμοιρης χώρας.

H στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ έχει τελειώσει διαμηνύει ο βουλευτής του κόμματος, Κώστας Λαπαβίτσας, σε κοινή του συνέντευξη στην γερμανική «Der Tagesspiegel» και το «ThePressProject International», λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «έχει έρθει η στιγμή για την Ελλάδα και τους εταίρους της να καταλάβουν πως μαστιγώνουν ένα νεκρό άλογο. Αντ' αυτού πρέπει να εργαστούν από κοινού για μια έξοδο που θα αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης και συναίνεσης. Μετά από πέντε χρόνια κινδυνολογίας και παραπληροφόρησης, πρέπει να υπάρξει επιτέλους μια πραγματική δημόσια συζήτηση».

Σταθάκης: Θα χρειαστούν τουλάχιστον έξι μήνες για να βρεθεί λύση για τα «κόκκινα» δάνεια


Xρονοβόρα διαδικασία θεωρεί τη λύση για τα κόκκινα δάνεια ο Γιώργος Σταθάκης. Ο υπουργός Οικονομίας,  Ανάπτυξης, Υποδομών και Τουρισμού μίλησε το πρωί της Παρασκευής από το βήμα του συνεδρίου Banking & Insurance Forum, με τίτλο «Τραπεζικό Σύστημα και Ιδιωτική Ασφάλιση: η επόμενη μέρα» και είπε πως ¨θα πάρει χρόνο μέχρι να βρεθεί η λύση για τα «κόκκινα» δάνεια».