slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Μεταναστευτικό: Αντιδρούν οι δήμαρχοι των νησιών στις κλειστές δομές

 

Τη διαφωνία τους με το σχέδιο της κυβέρνησης να επιτάξει χώρους για την κατασκευή κλειστών δομών στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου εξέφρασαν οι δήμαρχοι Μυτιλήνης, Λέρου και Ανατ. Σάμου, σημειώνοντας πως πρέπει να υπάρξει «αποσυμφόρηση, και όχι πάκτωση ανθρώπων». Αλληλεγγύη από όλους τους συναδέλφους του, ζήτησε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ.
Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ρ/σ Θέμα 104,6, ο δήμαρχος Μυτιλήνης ζήτησε «να κλείσουν όλες οι υφιστάμενες δομές, λέμε όχι σε νέα δομή στο νησί» κάνοντας λόγο για πολύ δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στη Λέσβο. Ο κ. Κυτέλης αναφέρθηκε στις άθλιες συνθήκες για τους μετανάστες και πρόσφυγες στη Μόρια αλλά και στην απώλεια του αισθήματος ασφάλειας από τους δημότες. 

Ο Στέλιος Λιαδάκης και πάλι Πρόεδρος στο νέο Δ.Σ. του Σύλλογου Κυνηδαριωτών Νάξου "Ο Άγιος Γεώργιος"

Ενημερώνουμε τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου μας, ότι στην συνεδρίαση της 4ης Φεβρουαρίου 2020, συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο και έχει ως εξής:

Επιχείρηση «μεσαία τάξη»- Καταστρώνεται σχέδιο ανακούφισης το 2020 και 2021


Οι μέχρι τώρα φοροελαφρύνσεις σηματοδοτούν μεν τις προθέσεις της κυβέρνησης, αλλά η «μεσαία τάξη» στην οποία στηρίχθηκε προεκλογικά η ΝΔ δεν έχει δει ακόμη σημαντική διαφορά στο πορτοφόλι της. Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης έλαβε λοιπόν εντολή για να βρει τρόπους επιπλέον ελάφρυνσης των πολιτών και ετοιμάζει ένα νέο πακέτο φοροελαφρύνσεων.
ΕΝΦΙΑ
Ο ΕΝΦΙΑ είναι ίσως ο μόνος φόρος που κάποιοι βλέπουν να μειώνεται αισθητά. Έχει ήδη μειωθεί, σχεδόν αμέσως μετά την εκλογή της κυβέρνησης Μητσοτάκη, αλλά έχουν εξαγγελθεί και νέες ελαφρύνσεις, με βάση τον επανακαθορισμό των αντικειμενικών αξιών.

Με… ηλεκτρικό ποδήλατο στο Μαξίμου ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ (vid)

 

Με μπλε κράνος, ίδιο με τα κράνη που έχουν και τα παιδιά του, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου έφτασε το πρωί της Δευτέρας στο Μέγαρο Μαξίμου για την προγραμματισμένη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ξεκίνησε από τα γραφεία της ΚΕΔΕ, με το κράνος του, και μέσω Ακαδημίας και Βασιλίσσης Σοφίας έστριψε στην