slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

«΄Οποιος σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες»

           Είναι  τραγικό  για  το  κύρος  και  τη  λειτουργία  ενός  Δήμου  να  διαπομπεύεται,  μέσω  της  παραπομπής  του  Δημάρχου  του,  στα  πειθαρχικά  όργανα   της  Πολιτείας,  λόγω  της  άνευ  προηγουμένου  καινοφανούς  πρακτικής  του, να  αγνοεί  τη  νομιμότητα  και  να  παρακάμπτει  σκανδαλωδώς   τα  δικαιώματα   πολιτών – υπαλλήλων  του .    
           Ειδικότερα,  με  την  υπ΄ αριθ.  1/Α/16  28σέλιδη   Έκθεση  Ελέγχου   του  ΣΩΜΑΤΟΣ  ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ  ΕΛΕΓΚΤΩΝ  ΔΗΜΟΣΙΑΣ  ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ  και  συγκεκριμένα  το  κεφάλαιο  Ζ.ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΕΥΘΥΝΩΝ,  ζητείται  από  τον  ασκούντα  καθήκοντα  Γενικού  Γραμματέα  Αποκεντρωμένης  Διοίκησης  Αιγαίου,  «να  ασκήσει  πειθαρχικό έλεγχο, σύμφωνα με το

ΛΕΜΟΝ Νάξου: "Γίνε κι εσύ ο ήρωας ενός παιδιού"


"Γίνε κι εσύ ο ήρωας ενός παιδιού" είναι το μήνυμα που συνεχίζουν να μεταφέρουν οι εθελοντές της ΛΕΜΟΝ Νάξου που περιμένουν την ανταπόκριση αγάπης και αλληλεγγύης από όλους προκειμένου να γεμίσει το νησί με "ήρωες"!
Η ΛΕΜΟΝ Νάξου έχει αναλάβει δράση για τη διάδοση των δοτών του μυελού των οστών (BE MY HERO - ΓΙΝΕ Ο ΗΡΩΑΣ ΜΟΥ), υπό την αιγίδα του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ.
Το “Be My Hero – Γίνε ο Ήρωας μου”, είναι μία πολύ σημαντική, άμεση κι αυθόρμητη πρωτοβουλία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για την

Τα δύσκολα για τον Κυριάκο είναι μπροστά!

Άρθρο του Επικοινωνιολόγου Θανάση Παπαμιχαήλ  Δεν θα αργήσουν να ξεκινήσουν τα όργανα «ροκανίσματος» του νέου αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας με στόχο το ποιος θα κάνει «κουμάντο» στην καινούργια παράταξη. «Αόρατα χέρια» της αμφισβήτησης θα προσπαθήσουν να φτιάξουν ένα νέο αντίβαρο και αντίπαλο δέος για να έχουν λόγο στα νέα δρώμενα του κόμματος.
Θα το δείτε, δειλά – δειλά θα αρχίσουν να βλέπουν το φώς της δημοσιότητας πιθανές υποψηφιότητες που όμως δεν καρποφόρησαν στις τελευταίες εσωκομματικές εκλογές. Ανάμεσα τους πρόσωπα με υψηλή δημοφιλία, ηλικιακή φρεσκάδα και απήχηση σε ευρύτερα ακροατήρια. Νέοι πρώιμοι μνηστήρες που θα καιροφυλακτούν σε κάθε στραβοπάτημα του νέου Προέδρου.
Παράλληλα ξεκίνησε ο βρόμικος πόλεμος λάσπης για τους λεγόμενους στενούς συνεργάτες του

«ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΑΠΟ ΑΛΛΟ ΜΑΤΙ»

Του Γιώργου Βακόνδιου
Μεγάλη συζήτηση γίνεται για το ασφαλιστικό εντός και εκτός Ελλάδος. Θεωρώ ότι η αξιολόγηση του προτεινόμενου σχεδίου από την κυβέρνηση δεν έχει κανένα νόημα, τουλάχιστον αυτήν την στιγμή.
Ο λόγος είναι απλός.
Ένα ασφαλιστικό σύστημα βασίζεται στην ποσοτικοποίηση συγκεκριμένων μεγεθών και σε προβλέψεις που γίνονται με συγκεκριμένες μεθοδολογίες (αναλογιστικές μελέτες).
Δηλαδή βασίζεται σε....

Μ.ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΑΠΌ ΤΙΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΚΛΙΝΩΝ ΣΤΙΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ..


Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης επικεφαλής των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας με αφορμή την τραγική έλλειψη κλινών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στα νοσοκομεία που εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την υγεία των ασθενών κατέθεσε ερώτηση στην Ευρωπαική Επιτροπή.

Αναλυτικά η ερώτηση:

Αποχή του δικηγορικού Συλλόγου Νάξου


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Νάξου, συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση την 9/1/2016 με θέμα το σχέδιο του νέου ασφαλιστικού για τους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους και αποφάσισε :
Να συνταχθεί με την απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής των Δικηγορικών Συλλόγων της Ελλάδος που λήφθηκε την 9/1/2016, εκφράζοντας την αντίθεσή της στις νέες ρυθμίσεις που περιέχονται στο προσχέδιο για το ασφαλιστικό και

Νέα Δημοκρατία | Ένα σώμα αδιαίρετο με άνεμο ανάπτυξης και αισιοδοξίας!


Δυο κουβέντες για να κλείσουμε τα των εκλογών στη Νέα Δημοκρατία και να κοιτάξουμε την επόμενη μέρα. Δεν ήταν ανταγωνιστές οι δύο υποψήφιοι. Συναγωνιστές ήταν και προεκλογικά κινήθηκαν στα πλαίσια μιας απόλυτα υγιούς και ευγενούς άμιλλας.
Η Νέα Δημοκρατία οφείλει να είναι ένα σώμα ομοούσιο και

Ανοιχτή Συζήτηση, με θέμα: «Μεταρρύθμιση στο Ασφαλιστικό: Ευκαιρία για εθνική ανασυγκρότηση ή Αιτία εθνικού αδιεξόδου» την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016


Πρόσκληση

Η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας (ΚΕΕΕ), ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ), ο Σύνδεσμος Διοίκησης Ανθρωπίνου Δυναμικού Ελλάδος (ΣΔΑΔΕ), και η Ένωση για την Προάσπιση των Κοινωνικών Δικαιωμάτων (EPKODI)

Σας καλούν στη Δημόσια Ανοιχτή Συζήτηση, με θέμα:
 


ΥΓΕΙΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ :SOS


Του Γιάννη Βλασερού *Είναι γνωστό σε όλους το πρόβλημα της υγειονομικής κάλυψης πού αντιμετωπίζουν οί νησιώτες για το οποίο έχω αναφερθεί και άλλες φορές. Το έναυσμα να επανέλθω και να κρούσω τον κώδωνα του κινδύνου και να εκφράσω την επιτακτική ανάγκη εφαρμογής αποτελεσματικής λύσης ήταν ο ερχομός τις πρώτες πρωινές ώρες της πρωτοχρονιάς δύο βαρειών περιστατικών από την Νάξο στην

Ο προγραμματισμός δράσεων της τουριστικής προβολής των νησιών στο περιφερειακό συμβούλιο Ν. Αιγαίου


Τακτική συνεδρίαση θα πραγματοποιήσει το Περιφερειακό Συµβούλιο Νοτίου Αιγαίου στην Σύρο, τη Δευτέρα στις 18 Ιανουαρίου 2016 στις 5:00 µ.µ.

Η συνεδρίαση που περιλαμβάνει 32 θέματα στην ημερήσια διάταξη, θα πραγματοποιηθεί σε αίθουσα του Επιµελητηρίου Κυκλάδων (Απόλλωνος και Λαδοπούλου – Ερµούπολη). Μεταξύ άλλων θα συζητηθεί ο προγραµµατισµός δράσεων της Τουριστικής Προβολής των νησιών της περιφέρειας. Αναλυτικότερα τα θέματα:

Πατέρας ο Κώστας Μανωλάς


Τις ευτυχέστερες ημέρες της ζωής του, περνάει ο Κώστας Μανωλάς, καθώς αυτός και η πανέμορφη σύζυγος του, Νίκη Πρεβεζάνου, κρατούν στην αγκαλιά τους, πλέον, τον καρπό του έρωτα τους.
Ο αμυντικός της Ρόμα και η πανέμορφη γυναίκα του, λίγους μόλις μήνες μετά από τον γάμο τους, βλέπουν την οικογένεια τους να μεγαλώνει, καθώς η Μεσσήνια καλλονή έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι και, όπως μπορείτε να δείτε και

FOCUS: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ ΔΙΟΡΙΖΕΙ ''ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΥΣ''...


Υπό τον τίτλο «Για φίλους και συγγενείς» το περιοδικό Focus αναφέρεται στο διορισμό συγγενών πολιτικών προσώπων στην Ελλάδα, σημειώνοντας ότι ...

Η πρώτη επίθεση του Κυριάκου στην Κυβέρνηση αφορά τις Σκουριές


Την παρέμβαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ώστε να δοθεί λύση άμεσα στο ζήτημα σταδιακής αναστολής των εργασιών στις Σκουριές ζήτησε ο πρόεδρος της ...
... Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι η ιδεοληπτική πολιτική της διώχνει τη μεγαλύτερη επένδυση στη χώρα.
Μετά από την ενημερωτική συνάντηση από αντιπροσωπεία της Eldorado Gold σχετικά με την απόφαση της εταιρείας για σταδιακή αναστολή των εργασιών ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι οδηγεί σήμερα 600 εργαζόμενους στην ανεργία και σε

«Κεφαλικός φόρος η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες»


Ανακοίνωση της ΟΝΝΕΔ Κυκλάδων για το Ασφαλιστικό
Η ΟΝΝΕΔ ΚΥΚΛΑΔΩΝ εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της στην κατακόρυφη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Πρόκειται για ένα κοινωνικά άδικο μέτρο, αλλά κυρίως οικονομικά αναποτελεσματικό, που τελικά ο μόνος δρόμος που θα οδηγήσει είναι η περαιτέρω συρρίκνωση της οικονομικής δραστηριότητας και η απώλεια εσόδων τόσο για τα ασφαλιστικά ταμεία όσο και για τον κρατικό προϋπολογισμό.

Είναι αναγκαία η επανεξέταση του άρθρου 53 για τις εισφορές :