slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Στα ύψη τα παράβολα για τους Υποψήφιους των Αυτοδιοικητικών Εκλογών

Εμμένει η Κυβέρνηση στην αύξηση των παραβόλων που θα πρέπει να πληρώσουν οι Υποψήφιοι των Αυτοδιοικητικών Εκλογών το 2023.
Και αυτό παρά το γεγονός ότι όλες οι Αυτοδιοικητικές Παρατάξεις της ΚΕΔΕ, ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης και εκλογικής ισχύος, είχαν εκφράσει τη διαφωνία τους κατά τη διαβούλευση του Νομοσχεδίου.
Πρόκειται για μία κίνηση που – σε συνδυασμό με τη δυνατότητα αύξησης του αριθμού των υποψηφίων στο 150 % - προφανώς λειτουργεί αποτρεπτικά, οδηγώντας σε αδιέξοδο σειρά υποψήφιων Δημάρχων.

Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

 Επίσημες διαρροές του Μεγάρου Μαξίμου την περασμένη Παρασκευή επίμονα διαφήμιζαν ότι ο κ. Μητσοτάκης που ξεκίνησε τις τριήμερες καλοκαιρινές αποδράσεις του, μετέβη στην Τήνο με το πλοίο  της γραμμής. Λες και επρόκειτο για κάποιο κατόρθωμα που ο κ. Μητσοτάκης καταδέχτηκε να ταξιδέψει όπως οι κοινοί θνητοί. 

Προφανώς είχαν τους λόγους τους που έδωσαν αυτές τις διαρροές, αφού με αυτόν το τρόπο ήθελαν να αποκρύψουν ότι θα επέστρεφε με ελικόπτερο. Ίσως επειδή δεν ταιριάζει στο προφίλ λαϊκότητας που μάταια προσπαθούν να του φιλοτεχνήσουν. 

Μερικές αλήθειες για τη διαπλοκή Καλογρίτσα-ΣΥΡΙΖΑ -Πώς απέτυχαν όλα τα σχέδιά τους


Λίγο πριν η υπόθεση Καλογρίτσα εξελιχθεί σε καλοκαιρινή επιθεώρηση για το Δελφινάριο, δυο-τρία σοβαρά συμπεράσματα μπορούν να εξαχθούν. Κυρίως για το σκέλος της διαπλοκής της τότε νεοφώτιστης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με έναν «αριστερό» εργολάβο που σε όλη την επιχειρηματική διαδρομή του έκανε μπίζνες με την πολιτική.

Γεγονός πρώτο και αναμφισβήτητο. Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να χρησιμοποιήσει τον Καλογρίτσα για να στήσει μια τηλεοπτική «Πράβντα» στην ενημέρωση.
Γεγονός δεύτερο. Ο Καλογρίτσας χρησιμοποίησε τον ΣΥΡΙΖΑ για να βγάλει λεφτά ή για τα το θέσουμε κομψότερα να ανέλθει στην πρώτη κατηγορία της επιχειρηματικής διαπλοκής της χώρας. Nα γίνει ο νέος «εθνικός εργολάβος».
Γεγονός τρίτο. Και οι δύο, και ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Καλογρίτσας, εκτός από αμοραλιστές, αποδείχτηκαν επίσης αδαείς και ερασιτέχνες, με αποτέλεσμα το σενάριο να εξελιχθεί σε μια ιλαροτραγωδία. Ούτε σοβαρά μίντια έστησαν, ούτε επιχειρηματική προκοπή είδε ο Καλογρίτσας. Ο ΣΥΡΙΖΑ χρεωκόπησε πολιτικά και σ'αυτή την υπόθεση ενώ ο «αριστερός» εργολάβος χρεωκόπησε οικονομικά. Φινάλε αντάξιο των πρωταγωνιστών του σεναρίου…


Οι επιχειρηματικές δραστηριότητες του Καλογρίτσα από το 2015 και μετά, από την αρχή δηλαδή της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, επικεντρώθηκαν στην αμαρτωλή Τράπεζα Αττικής. Για να μην χανόμαστε στις δαιδαλώδεις διαδικασίες της προανακριτικής αρκεί να αναφερθούμε σε δύο πορίσματα-ντοκουμέντα. Το πρώτο ανήκει στην ΤτΕ, ολοκληρώθηκε στις αρχές του 2017 και κατέληξε σε μηνυτήρια αναφορά στον Αρειο Πάγο για ενδεχόμενη τέλεση αξιόποινων πράξεων από την διοίκηση Γαμβρίλη-Αντωνόπουλου της τράπεζας Αττικής. Σύμφωνα με την ΤτΕ, η εταιρεία ΤΟΞΟΤΗΣ του Χρήστου Καλογρίτσα έλαβε συνολικά 39 δάνεια από το 2015 και το πιστωτικό της όριο αυξήθηκε στα 100 εκατ. ευρώ. Δάνεια με ιδιαίτερα χαμηλά επιτόκια που δεν δικαιολογούνταν από την πιστοληπτική ικανότητα της εταιρείας και με αμφιλεγόμενες εξασφαλίσεις.

Το δεύτερο πόρισμα-κόλαφος προέρχεται από τη Διεύθυνση Εσωτερικού Ελέγχου της τράπεζας και πραγματοποιήθηκε όταν ανέλαβε ο Θ. Πανταλάκης της θέση του Δ.Σ. Στο πόρισμα λοιπόν (Νοέμβριος 2019) αναφέρεται ότι οι χορηγήσεις προς τον Χρήστο Καλογρίτσα υπερδιπλασιάστηκαν μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ και μόλις σε ενάμιση χρόνο (έως τον Ιούλιο 2016) είχαν φτάσει τα 109 εκατ. ευρώ.

Πως εγκρίθηκαν αυτά τα δάνεια -χρησιμοποίησε κυβερνητικές πλάτες ο «αριστερός» εργολάβος -που κατέληξαν- μήπως χρησιμοποιήθηκαν, παράλληλα με τα 3 εκατ. ευρώ από την CCC για να «προικισθούν» οι εταιρείες του υιού Καλογρίτσα, έτσι ώστε να δικαιούνται να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, όλα αυτά είναι κρίσιμα ερωτήματα που καλό θα ήταν να απασχολήσουν τα μέλη της προανακριτικής.
Μια σύμπτωση μόνο αξίζει να επισημανθεί. Ο Καλογρίτσας έλαβε 15 εκατ. ευρώ από την τράπεζα Αττικής τον Ιούνιο 2016 και σε λίγες μέρες δημιουργήθηκε η εταιρεία του Ιωάννη Βλαδίμηρου Καλογρίτσα για τις τηλεοπτικές άδεις με μετοχικό κεφάλαιο ύψους 8 εκατ. Ευρώ. Μήπως το μετοχικό κεφάλαιο χτίσθηκε με δανεικά και αγύριστα;


Συμπέρασμα. Ο Καλογρίτσας, με την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, ένιωσε ότι ήρθε η ώρα του να γίνει ο νέος «εθνικός εργολάβος». Και το σύστημα του ΣΥΡΙΖΑ άρχισε να λειτουργεί ως αρωγός. Εκτός από την γενναιόδωρη τραπεζική χρηματοδότηση (από μια τράπεζα κυβερνητικά ελεγχόμενη) ξεκίνησαν και οι «εργολαβίες».Ο νέος υπουργός Υποδομών (και κουμπάρος του Καλογρίτσα) Χρήστος Σπίρτζης έκοψε τον αυτοκινητόδρομο Πατρών-Πύργου σε κομμάτια των 10 χλμ. Το αποτέλεσμα ήταν καμμιά μεγάλη κατασκευαστική να μην ενδιαφερθεί και ένας-ένας οι διαγωνισμοί να καταλήγουν στον Καλογρίτσα.

Γιατί ο Παππάς προσέτρεξε στον Καλογρίτσα;
Ομως τα επιχειρηματικά σχέδια του Καλογρίτσα συμβάδιζαν απόλυτα εκείνη την περίοδο με τα πολιτικά σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ. Ειδικά με την εμμονική τους διάθεση να ελέγξουν τα ΜΜΕ, να «τραμπουκίσουν» τα ενοχλητικά ΜΜΕ και να στήσουν τα δικά τους «προγεφυρώματα».
Οι πολιτικές ευθύνες του Νίκου Παππά στη συνέχεια είναι σχεδόν αυταπόδεικτες. Προσέγγισε τον Καλογρίτσα, τον ενθάρρυνε να εισέλθει στην τηλεόραση την ίδια ώρα που έστηνε το άλλο Δελφινάριο, δηλαδή το τσίρκο με τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Γιατί ο Παππάς προσέτρεξε στον Καλογρίτσα; Γιατί τον γνώριζε από τα «πέτρινα χρόνια» της Αριστεράς και γιατί τον θεωρούσε απόλυτα ελεγχόμενο από το σύστημα του Μαξίμου.
Γιατί συναίνεσε ο Καλογρίτσας; Γιατί θα συνέχιζε να απολαμβάνει γενναίες χρηματοδοτήσεις και εργολαβίες, ενώ τα «παιδιά» του Μαξίμου θα συνέχιζαν τις ονειρώξεις ότι έγιναν τελικά οι νέοι «κονκισταδόρες» του μιντιακού πεδίου.

Γιατί έμπλεξαν τους Χούρι και τη CCC; Γιατί ο Καλογρίτσας δεν ένιωθε καλά να βάλει το χέρι στην τσέπη και έψαχνε για χορηγό. Εξ ου και τα προηγούμενα «προξενιά» με τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τον Δημήτρη Κοντομηνά, τα οποία δεν κατέληξαν πουθενά, γιατί οι συγκεκριμένοι επιχειρηματίες γνώριζαν την «πιάτσα». Οι Χούρι προφανώς από κάπου πήραν το μήνυμα και συναίνεσαν, χωρίς να γνωρίζουν οι άνθρωποι που θα μπλέξουν.

Το μείζον πολιτικό σκάνδαλο λοιπόν της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είναι η διαπλοκή με επιχειρηματίες με κεντρικό στόχο να ελέγξουν τα ΜΜΕ. Με επιχειρηματίες που έβγαζαν λεφτά διευκολύνονταν τα σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή είναι η πολιτική ουσία, το διόλου καλά κρυμμένο μυστικό για τον γάμο ΣΥΡΙΖΑ-Καλογρίτσα. Τα υπόλοιπα και κυρίως η τεκμηρίωση ενδεχομένων ποινικών ευθυνών συγκεκριμένων υπουργών, όπως ο «Νίκο μου, λεβέντη μου, καμάρι μου» Νίκος Παππάς, είναι υπόθεση της προανακριτικής Επιτροπής.

Μια τελευταία επισήμανση. Ο Καλογρίτσας φαίνεται να έχει δίκιο όταν φωνάζει ότι η σύμβαση με την CCC για την κατασκευή mall στη Σαουδική Αραβία είναι κατ ́ουσίαν εικονική. Σιγά που ο πολυεθνικός κατασκευαστικός κολοσσός θα έψαχνε στη Νέα Σμύρνη να ανακαλύψει τον Καλογρίτσα για να συνεργαστεί στο έργο. Νομικά όμως ο ισχυρισμός είναι δύσκολο να σταθεί. Απ ́ότι φαίνεται οι Άραβες επιχειρηματίες προχώρησαν σε έγκυρες συμβάσεις με στόχο οι διαδικασίες να είναι νόμιμες και αυτοί τυπικά να είναι «εκτός κάδρου». Εξ ου και η καταδικαστική απόφαση για τον Καλογρίτσα από το Διαιτητικό Δικαστήριο της Γενεύης.

Πάντως κύκλοι της εταιρείας σημειώνουν ότι οι Χούρι ήδη έχουν μετανειώσει για την εμπλοκή τους. Κατ ́αρχήν γιατί έμπλεξαν με τον Καλογρίτσα, παρότι πήραν και μήνυμα αλλά και τις κατάλληλες συστάσεις από το ελληνικό White House. Δεύτερον, γιατί ξεκίνησαν τη νομική διαδικασία για την επιστροφή των 3 εκατ. από τον Καλογρίτσα. Γιατί δηλαδή εγκλωβίστηκαν σε μια πολιτική δίνη που τους εκθέτει για ένα χρηματικό ποσό ασήμαντο για τα επιχειρηματικά μεγέθη τους.


Πάντως η συνέχεια της υπόθεσης αναμένεται με ενδιαφέρον. Η πολιτική διαπλοκή με τον Νίκο Παππά και τον ΣΥΡΙΖΑ μοιάζει να είναι δεδομένη. Διαθέτει ο Καλογρίτσας, όπως διατείνεται στους συνομιλητές του εδώ και καιρό «ήχο και φως» για επιπρόσθετες διαπλοκές; Αυτό παραμένει άγνωστο. Θα διευρύνει τις έρευνες η προανακριτική στο λαβύρινθο των σχέσεων Καλογρίτσα με την Τράπεζα Αττικής, στα θαλασσοδάνεια και τις χωρίς τραπεζικά κριτήρια χρηματοδοτήσεις; Κι αυτό είναι άγνωστο. Ένα άγνωστο που ανεβάζει το θερμόμετρο της αγωνίας από τα …εξωτικά Κουφονήσια μέχρι το ιστορικό κτίριο του ΕΜΠ, όπου η έδρα προβεβλημένων καθηγητών του Ιδρύματος και των υιών τους.
Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/politiki/merikes-alitheies-gia-ti-diaploki-kalogritsa-syriza-pos-apetyhan-ola-ta-shedia-toys

Κικίλιας: Αυτές είναι οι περιοχές με το υψηλότερο επιδημιολογικό φορτίο - Τι δείχνουν τα στοιχεία του Σωτήρη Τσιόδρα

 


Σταθερά υποχωρεί ο δείκτης θετικότητας κάτω από το 4%, ενώ αυτήν την εβδομάδα είναι στο 3,8, τόνισε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατά την τακτική ενημέρωση. Αναφερόμενος στην ενημέρωση από τον Σωτήρη Τσιόδρα, υπογράμμισε ότι μέχρι χθες ο επταήμερος κυλιόμενος μέσος όρος ήταν 2.040 επιβεβαιωμένα κρούσματα την ημέρα. Η διάμεση ηλικία των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων των τελευταίων επτά ημερών είναι τα 39 έτη, πέφτοντας για πρώτη φορά κάτω από τα 40 έτη. Είναι φανερό πώς μετακυλίεται σιγά σιγά σε νεότερες ηλικίες ο μέσος όρος και η μετάδοση της νόσου. Αύξηση παρουσιάζουν τις δύο τελευταίες εβδομάδες τα κρούσματα σε νεότερες ηλικιακές ομάδες ".

Ρεπορτάζ Alpha, ελκυστικός προορισμός η Νάξος!Οι πρώτοι τουρίστες για φέτος έχουν αρχίσει να καταφθάνουν στη Νάξο. Μάλιστα, την συγκεκριμένη περίοδο οι επαγγελματίες του τουρισμού του νησιού μας προχωρούν σε εξαιρετικές προσφορές για να προσελκύσουν ειδικά τον Έλληνα επισκέπτη. Ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, με πληροφορίες και εικόνες από το πρόσφατο οδοιπορικό του σταθμού στη Νάξο και στις Μικρές Κυκλάδες.

Δείτε το βίντεο:

Η Περιφέρεια συμμετέχει στην έκθεση τροφίμων της Κολώνιας

 

Ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή τομέα Φιλήμονας Ζαννετίδης με ανακοίνωση-πρόσκληση καλεί τους ενδιαφερόμενους παραγωγούς που θα ήθε3λαν να συμμετάσχουν στην διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών Anuga στην Κολωνία, να δηλώσουν έγκαιρα την συμμετοχή τους. Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

«Στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών Anuga 2021,  9-13 Οκτωβρίου 2021, στην Κολωνία»

Νίκος Συρμαλένιος: «Η Εγκατάσταση μεγάλων αιολικών βιομηχανικών πάρκων στα νησιά, χωρίς χωροταξικό σχεδιασμό και χωρίς φέρουσα ικανότητα είναι μια καταστροφική πολιτική»

 Βίντεο η ομιλία Νίκου  Συρμαλένιου  στη Βουλή, στην κοινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος και Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, με θέμα την στρατηγική μετάβασης σε μια κλιματικά ουδέτερη οικονομία.

 Η τοποθέτηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στα νησιά χωρίς χωροταξικό σχεδιασμό και χωρίς φέρουσα ικανότητα είναι μια καταστροφική πολιτική. Ευνοεί μόνο και αποκλειστικά τα μεγάλα συμφέροντα, χωρίς κανένα όφελος προς τις τοπικές κοινωνίες. Φυσικά αυτή η πολιτική δυσφημίζει τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τις καθιστά εχθρικές προς τις τοπικές κοινωνίες. Επίσης, το μοντέλο των μεγάλων βιομηχανικών αιολικών πάρκων  που αδειοδοτήθηκαν και

Την ανά νησί ταξινόμηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC), ζητεί ο Περιφερειάρχης σε επιστολή του ο Γιώργος Χατζημάρκος

«Δεν δύναται στη μεγαλύτερη πολυνησιακή Περιφέρεια της χώρας ένα, οποιοδήποτε, νησί να "τιμωρείται" από την επιδημιολογική εικόνα ενός, οποιουδήποτε, άλλου», αναφέρει σε επιστολή του ο Γιώργος Χατζημάρκος