slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ξεκινά η πιλοτική εφαρμογή της υπηρεσίας για τον προγραμματισμό των εξετάσεων για τους υποψήφιους οδηγούς

 Αθήνα, 14 Μαρτίου 2022

 Τη νέα ψηφιακή υπηρεσία για τον προγραμματισμό της θεωρητικής και της πρακτικής εξέτασης για τους υποψήφιους οδηγούς παρουσίασαν στη Θεσσαλονίκη ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας. Πρόκειται για την πλατφόρμα drivingexams.pkm.gov.gr, μέσω της οποίας ο εκπαιδευτής με τη συναίνεση του εκπαιδευόμενου μπορεί να προγραμματίσει ηλεκτρονικά την ημέρα και ώρα των εξετάσεων για την απόκτηση άδειας οδήγησης χωρίς να απαιτείται σχετική επίσκεψη στην Υπηρεσία.

Στα γραφεία της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. η Βουλευτής Κυκλάδων Κατερίνα Μονογυιού

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο neaplefsi.gr (https://neaplefsi.gr/?p=21993) στις 17 Μαρτίου 2022

Τα γραφεία της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. επισκέφτηκε σήμερα η Βουλευτής Κυκλάδων κα Κατερίνα Μονογυιού. Η κα Μονογυιού για μια ακόμη φορά εξέφρασε το θαυμασμό της για το έργο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, τα στελέχη του οποίου παρακολουθεί στενά από τα νησιά των Κυκλάδων όπου δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό υπηρεσιακά, ενώ δεν παραλείπει σε κάθε ευκαιρία, που της παρουσιάζεται να τους παρέχει κάθε δυνατή στήριξη.

Η πρόταση του ΙΝΕ ΓΣΕΕ ​ για τον κατώτατο μισθό το 2022

Το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ δίνει στη δημοσιότητα την πρότασή του για τον κατώτατο μισθό το 2022.
Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο, το οποίο είναι διαθέσιμο και στο ακόλουθο link:

Η Κατερίνα Μονογυιού στην Τελετή Παράδοσης - Παραλαβής καθηκόντων Αρχηγού Λιμενικού Σώματος

 Η Κατερίνα Μονογυιού στην Τελετή Παράδοσης - Παραλαβής καθηκόντων Αρχηγού Λιμενικού Σώματος 

  Η βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Κατερίνα Μονογυιού, παρευρέθηκε στην Τελετή Παράδοσης - Παραλαβής καθηκόντων του Αρχηγού Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, που χθες πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Μετά το πέρας της δοξολογίας, ο απερχόμενος επίτιμος Αρχηγός Ναύαρχος Λ.Σ. Θεόδωρος Κλιάρης παρέδωσε την Αρχηγία του Λιμενικού Σώματος στον Αντιναύαρχο Λ.Σ. Γεώργιο Αλεξανδράκη.

Υπεγράφη η εργολαβική σύμβαση για την τριετή συντήρηση του οδικού δικτύου Θήρας, Θηρασιάς, Ίου, Φολεγάνδρου και Ανάφης, ύψους 2,77 εκατ. ευρώ Το μεγαλύτερο πρόγραμμα οδικών παρεμβάσεων στην ιστορία των νησιών Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, υλοποιείται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Υπεγράφη η εργολαβική σύμβαση για την τριετή συντήρηση του οδικού δικτύου Θήρας, Θηρασιάς, Ίου, Φολεγάνδρου και Ανάφης, ύψους 2,77 εκατ. ευρώ
Το μεγαλύτερο πρόγραμμα οδικών παρεμβάσεων στην ιστορία των νησιών Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, υλοποιείται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου
Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συνεχίζει να υλοποιεί με γρήγορους ρυθμούς το μεγαλύτερο πρόγραμμα οδικών παρεμβάσεων στην ιστορία των νησιών της, που στόχο έχει την βελτίωση της λειτουργίας και της ασφάλειας του οδικού δικτύου.

"Για ιδιοτελείς σκοπούς κάποιοι προσπαθούν να πλήξουν την καλή σχέση του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου τους πληροφορούμε ότι η προσπάθεια τους θα πέσει στο κενό"

Με αφορμή δημοσιεύματα του τοπικού γραπτού και ηλεκτρονικού τύπου, σχετικά με φερόμενη συζήτηση που έγινε στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για θέματα του ΦΟ.Δ.Σ.Α. Ν. Αιγαίου Α.Ε. Ο.Τ.Α. και σε συνέχεια της ανακοίνωση της παράταξης της ελάσσονος μειοψηφίας, για την αποκατάσταση της αλήθειας που βάναυσα κακοποιήθηκε και κακοποιείται, διευκρινίζουμε τα ακόλουθα:

Καμία συζήτηση σχετική με τα ανωτέρω θέματα δεν έγινε κατά τη διάρκεια της Οικονομικής Επιτροπής στις 15-3-2022. Το 12ο και τελευταίο θέμα της ημερήσιας διάταξης ήταν η αναμόρφωση του προϋπολογισμού, το οποίο αναβλήθηκε κατόπιν εισήγησης της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου μέχρι να ληφθεί απόφαση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου επί της προσφυγής που έχει καταθέσει ο ΦΟ.Δ.Σ.Α. Ν. Αιγαίου Α.Ε. Ο.Τ.Α.

Περιβαλλοντική καταστροφή της Ίου μέσω «Στρατηγικών Επενδύσεων


Eπίκαιρη ερώτηση για την περιβαλλοντική καταστροφή της Ίου από ανεξέλεγκτα επιχειρηματικά συμφέροντα κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος.

Όπως αναφέρει η ερώτηση: "Τον 11/2020 καταθέσαμε ερώτηση και ΑΚΕ προς οκτώ (8) Υπουργούς, με θέμα: Περιβαλλοντική καταστροφή της Ίου από ανεξέλεγκτα επιχειρηματικά συμφέροντα υπό τον μανδύα «στρατηγικών επενδύσεων» που εγκρίνει η κυβέρνηση.