slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Κοινή δήλωση για την αναβάθμιση του λιμένα Τήνου

Παρουσιάστηκε χθες η εναλλακτική πρόταση για την ανάπτυξη του λιμανιού της Τήνου, από το Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών στην Τήνο. Παρόντες ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Φίλιππος Φόρτωμας, ο Δήμαρχος Τήνου, κ. Γιάννης Σιώτος, η Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Τήνου – Άνδρου κ. Ευγενία Αλοιμόνου, ο Λιμενάρχης κ. Βασίλειος Αποστολόπουλος, εκπρόσωποι του δημοτικού συμβουλίου και τοπικοί φορείς.

Ελλιπής και ανεπαρκής η στήριξη της κτηνοτροφίας από την κυβέρνηση

 


Ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος συνυπέγραψε δύο ερωτήσεις που αφορούν ελλείψεις και ανεπάρκειες της κυβέρνησης σε σχέση με τη στήριξη της κτηνοτροφίας.


Η πρώτη ερώτηση αναφέρει ότι όλες οι κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις της χώρας μας βρίσκονται σε οικονομικό αδιέξοδο λόγω των  αυξήσεων, κυρίως,  της τιμής των ζωοτροφών αλλά και των τιμών στην ενέργεια. Η αύξηση αυτή στις τιμές όλων των  κύριων συντελεστών της ζωικής παραγωγής συνεχίζεται αμείωτη για πάνω από ένα χρόνο αλλά και συνεχώς διογκώνεται εξαιτίας της πρόσφατης διατάραξη της αγοράς που προκαλεί η Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

📺Δημοσκόπηση Pulse: Στις 8,5 μονάδες η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ , 13 μονάδες μπροστά ο Μητσοτάκης από τον Τσίπρα


Προς την σωστή κατεύθυνση τα μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας στο ρεύμα, λέει το 51% - Όμως, χρειάζονται και άλλα, λέει το 40% - Πάνω από ένας στους τρεις αισιοδοξεί για την πορεία της οικονομίας , στο 55% οι απαισιόδοξοι - Εκλογές το '23 θέλει το 46% - Mεγάλο προβάδισμα ΝΔ στην παράσταση νίκης - Διχασμένη παραμένει η κοινωνία για τις κυρώσεις στη Ρωσία

Γίνεται ηλεκτρονική ταχυδρόμηση: Ασφαλτόστρωση_Μαργαρίτη_1.jpg

Εργασίες ασφαλτόστρωσης οδού Μ. Μαργαρίτη


Μετά την ολοκλήρωση της ασφαλτόστρωσης της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου, οι εργασίες θα συνεχιστούν σε τμήμα της οδού Μ. Μαργαρίτη. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητη η εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στον Δημοτικό Χώρο Στάθμευσης στην περιοχή της Γρόττας, από την Παρασκευή 13 έως την Κυριακή 15 Μαΐου. 

 Παρακαλούμε για την ενημέρωση, την κατανόηση και τη συνδρομή όλων, για την ομαλή ολοκλήρωση των εργασιών.

Δ. Καπούνης σε ΕΡΤ3 και Παραπολιτικά 90,1: «Τεράστια τα προβλήματα των κτηνοτρόφων, η Πολιτεία να τους στηρίξει!».


Για τα σοβαρότατα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ναξιώτες κτηνοτρόφοι λόγω της ακρίβειας και τα οποία έχουν οδηγήσει τόσο τους ίδιους όσο και την Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου στο να... εκπέμψουν SOS μίλησε στην εκπομπή «Περίμετρος» της ΕΡΤ3 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» των Παραπολιτικών 90,1 FM ο Πρόεδρος της Ε.Α.Σ., Δημήτρης Καπούνης.

«Η Πολιτεία πρέπει να μας στηρίξει, δεν μπορεί να βοηθά μόνο τον τριτογενή τομέα! Θα υπάρχει τεράστιο θέμα στην αγορά με την Γραβιέρα. Εμείς, ως Ένωση, θα προβούμε σε ορισμένες ενέργειες για να ανακουφίσουμε τον Κτηνοτρόφο, όμως και ο αρμόδιος Υπουργός θα πρέπει να σκύψει πάνω του και να δώσει επιδότηση ανά ζώο και όχι ανά τον τζίρο του», ήταν μερικά από τα λόγια του Δ. Καπούνη στα δύο Μέσα.

Την σοβαρότητα της κατάστασης επιβεβαίωσε (μιλώντας στην εκπομπή «Περίμετρος») ένας εκ των κτηνοτρόφων του νησιού μας, ο Στέλιος Ζαχαράτος, αναφέροντας μάλιστα αριθμούς και στοιχεία.

Ακολουθούν τα δύο αποσπάσματα:

Πρόσκληση στην γενική συνέλευση του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου

 

 Προς: Μέλη Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου

 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

 Αγαπητές/οί Συνάδελφοι,

 Σύμφωνα με το Άρθρο 12 του καταστατικού το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου, λόγω  της επικείμενης λήξης της θητείαςτου αποφάσισε κατά την συνεδρίαση της 27ηςΑπριλίου τη Σύγκληση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης για Τροποποίηση Καταστατικού και ορισμό ημερομηνίας διεξαγωγής Αρχαιρεσιών για την Ανάδειξη νέων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, της Ελεγκτικής Επιτροπής και των Αντιπροσώπων στην Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, Ομόρων Νομών και Νήσων Αιγαίου.

 Συγκεκριμένα, (Άρ.12 παρ.4) η πρώτη Σύγκληση ορίζεται για την Κυριακή 1Μαίου 2022 ώρα 12:00 μ.μ. (με το ½ των ταμειακά ενήμερων μελών), σε περίπτωση μη......

Ακρόπολη: Σάλος στα social media για τα πανό - «Αναδεικνύουν το μνημείο», λέει το ΚΚΕ🤣🤣


Μέλη του ΚΚΕ κρέμασαν αντιπολεμικά πανό με αφορμή την ελληνοαμερικανική αμυντική συμφωνία - «Καλώς ήλθατε στην τελευταία σοβιετία της Ευρώπης», γράφουν οι χρήστες στο Twitter
Την άποψη πως τα πανό που κρεμάστηκαν στην Ακρόπολη, όχι μόνο δεν προσβάλλει το μνημείο αλλά αντιθέτως το αναδεικνύει εξέφρασε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης.

Ο Θ. Καρτερός βρίζει τον Νίκο Ανδρουλάκη και απειλεί: «Χρήσιμος ηλίθιος»


Απογοήτευση επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά τη συμμετοχή 180.000 μελών του ΠΑΣΟΚ στη διαδικασία για την αλλαγή ονομασίας του κόμματος, και ο αρθρογράφος της κομματικής εφημερίδας «Αυγή», Θανάσης Καρτερός, ανέλαβε να επιτεθεί στον Νίκο Ανδρουλάκη.
Ο Θ. Καρτερός, σε άρθρο του με τίτλο «Αμορτισέρ Ανδρουλάκης», επιχειρεί να διακωμωδήσει τη δημοκρατική ψηφοφορία του ΠΑΣΟΚ, τα βάζει με τα... ΜΜΕ που στηρίζουν τη δημοκρατική παράταξη, αφήνει σκαιούς υπαινιγμούς και απειλεί εμμέσως ότι η αντίστοιχη ψηφοφορία στον ΣΥΡΙΖΑ (για την εκλογή του μοναδικού υποψηφίου Αλέξη Τσίπρα) θα έχει μεγαλύτερη συμμετοχή.

Ο κ. Καρτερός δεν διστάζει, μάλιστα, να επιτεθεί με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη, χαρακτηρίζοντάς τον «χρήσιμο ηλίθιο» και «αμορτισέρ» του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αποκαλύπτει, έτσι, εμμέσως, τους φόβους που επικρατούν στην Κουμουνδούρου ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να δεχθεί μετεκλογική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο της «προοδευτικής διακυβέρνησης», φόβοι που αιτιολογούν τις επιθέσεις εναντίον της δημοκρατικής παράταξης και του αρχηγού της.
Γράφει αναλυτικά ο Θ. Καρτερός:

Μητσοτάκης προς Τσίπρα: Το ‘17 δεν είπατε τίποτα στις ΗΠΑ για τα 100 F-35 που θα έπαιρνε η Τουρκία

ΒΙΝΤΕΟ
Ομιλία του πρωθυπουργού κατά τη συζήτηση στη Βουλή για την κύρωση του Δεύτερου Πρωτοκόλλου Τροποποίησης της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής
Κυρίες και κύριοι Βουλευτές,
O αμερικανός συγγραφέας Mark Twain έλεγε: «Πατριωτισμός είναι να στηρίζεις τη χώρα σου συνεχώς και την κυβέρνησή σου όταν το αξίζει». Kαι στο θέμα της σημερινής συνεδρίασης νομίζω ότι συμπίπτουν και ισχύουν απόλυτα και οι δύο αυτές προϋποθέσεις.

Τσίπρας: Η αμυντική συμφωνία με τις ΗΠΑ είναι χωρίς ανταλλάγματα



Η ομιλία Τσίπρα στη Βουλή για την αμυντική συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ


ΒΙΝΤΕΟ

Άνθρακας ο θησαυρός των υπερκερδών – Με την βούλα ΡΑΕ σχεδόν μηδενικό το αποτέλεσμα μετά την αφαίρεση εκπτώσεων και σταθερών τιμολογίων -Ποιος διέδιδε τα θηριώδη ποσά;

ΑπόΝίκος Φιλιππίδης

«Βόμβα» μεγατόνων αναμένεται να σκάσει σήμερα στο ελληνικό κοινοβούλιο όπου ο πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Αθανάσιος Δαγούμας, θα προσέλθει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας σε ακρόαση επί του πορίσματος για τα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας για να ανακοινώσει στους βουλευτές ότι “άνθρακας” τελικά ο θησαυρός..

Φίλιππος Φόρτωμας: «Αναβαθμίζουμε ουσιαστικά τον τομέα της Υγείας»


Ως μία από τις μεγαλύτερες μεταρρυθμίσεις στον τομέα της Υγείας χαρακτήρισε ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Φίλιππος Φόρτωμας το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας με τίτλο «Γιατρός για όλους, ισότιμη και ποιοτική πρόσβαση στις υπηρεσίες του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας και στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και άλλες διατάξεις», που ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία χτες στην Ολομέλεια της Βουλής.