slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Υπουργοποίηση Γιάννη Βρούτση


Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες ο Γιάννης Βρούτσης αναλαμβάνει το Υπουργείο Εργασίας.


ΣΙΔΕΡΟΚΕΦΑΛΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕ

Δήλωση του υπουργού Εργασίας κ. Γιάννη Βρούτση




Με αφορμή την απόφαση του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά να ορίσει τον Βουλευτή Κυκλάδων κ. Γιάννη Βρούτση στη θέση του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, ο κ. Βρούτσης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:...

Διάλογος Σαμαρά-Κυριάκου


Σαμαράς: Κυριάκο προτείνω να αναλάβεις υφυπουργός Περιβάλλοντος
Κ. Μητσοτάκης: Πρόεδρε, έφτιαξα τον Τομέα Περιβάλλοντος στο κόμμα, έφτιαξα με δικές μου ενέργειες την Επιτροπή Περιβάλλοντος στη Βουλή που δεν υπήρχε, οπότε καταλαβαίνεις ότι δεν μπορώ να είμαι Υφυπουργός κάτω από έναν εξωκοινοβουλευτικό στέλεχος
Σαμαράς: Δεν έχω κάτι άλλο να σου προτείνω.
Ορθώς    o Κ. Μητσοτάκης   αρνήθηκε τη θέση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος, με Υπουργό κάποιον  Λιβιεράτο  εξωκοινοβουλευτικό ΠΑΣΟΚΟ . Διότι  μας αρέσει δεν μας αρέσει o Κ. Μητσοτάκης  πήρε τους περισσότερους σταυρούς πανελλαδικά και έρχεται 1ος σε σταυρούς στη Β Αθήνας  συνεπώς δεν μπορεί στον βουλευτή που έρχεται πρώτος να προτείνεις  θέση υφυπουργού και στον Παναγιωτόπουλο που βγήκε με το ζόρι βουλευτής, 11ος στη Β' Αθήνας, να δίνεις το Υπ. Εθνικής Άμυνας!!!
Από την άλλη μεριά βέβαια, ο Κ. Μητσοτάκης είναι νέος και πρέπει να κάνει λίγο υπομονή..

ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ

www.apospasma.gr

Σε εξέλιξη βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα, στα γραφεία της ΝΔ στη Βουλή, η συνάντηση των αντιπροσωπειών των τριών κομμάτων προκειμένου να ολοκληρώσουν το τελικό κείμενο του προγραμματικού πλαισίου.

Πληροφορίες, αναφέρουν ότι έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και αναμένεται να εγκριθεί από τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς πριν δοθεί στη δημοσιότητα.

Οι «πιστοί» του Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου

Πέντε πρόσωπα της απολύτου εμπιστοσύνης του Αντώνη Σαμαρά θα εγκατασταθούν μαζί του από σήμερα στο πρωθυπουργικό Μέγαρο. Πρόκειται για συνεργάτες πιστούς στον νέο πρωθυπουργό, ορισμένοι εκ των οποίων τον ακολουθούν στην πολιτική του διαδρομή από τα χρόνια της Πολιτικής Άνοιξης.
Πρόκειται για:

Θα κάνει γαργάρα η ΝΔ δύο ζητήματα που ανέδειξε; Την κατάργηση του λαθρονόμου Ραγκούση και την εξεταστική για το πως φτάσαμε στο μνημόνιο;

[Αν το κάνει εμείς είμαστε εδώ για να πέσει το κράξιμο της χρονιάς... Με το σκεπτικό, ότι όπως όλα δείχνουν από το εξωτερικό, τα όποια αποτελέσματα της αναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου και της οικονομικής ελάφρυνσης του κόσμου θα φανούν σε 2-3 μήνες, είναι να απορεί κανείς τι αλλαγές ευελπιστεί να δείξει η Κυβέρνηση Σαμαρά στον κόσμο αν δεν καταργήσει το λαθρονόμο Ραγκούση που μέχρι προχθές ο Σαμαράς ανέφερε σε κάθε ομιλία του ή αν δεν κάνει την περιβόητη εξεταστική για το πως φτάσαμε στο μνημόνιο... 
ας περιμένουμε λίγες μέρες όμως]

Στις 13.00 η συνάντηση στη Βουλή

Στη 1 το μεσημέρι  θα πραγματοποιηθεί τελικά, στη Βουλή, η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, και τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, που στηρίζουν την κυβέρνηση.Στη σύσκεψη θα οριστικοποιηθεί και η σύνθεση της νέας κυβέρνησης.


e-Επιλογές της 20/06/2012



Δυστυχώς για κάποιους, ΕΥΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Παρά τον πόλεμο των γνωστών αγνώστων, παρά την επιμονή κάποιων να μην γίνει ο Σαμαράς πρωθυπουργός, παρά την επίμονη και επιμονή κάποιων στην προστασία του ΣΥΡΙΖΑ και του Τσίπρα, τελικά ο λαός μίλησε, τελικά ο Σαμαράς ορκίστηκε πρωθυπουργός.
Το βίντεο της ορκωμοσίας, αφιερώνεται στον κ. Μπόμπολα, στον κ. Αλαφούζο,στον κ. Τράγκα, στα παπαγαλάκια κάποιων δημοσκόπων που μέχρι και τη Κυριακή το βράδυ επέμεναν ότι νίκησε ο προστατευόμενος τους, στα αντικειμενικά ΜΜΕ που αγωνίστηκαν να μην γίνει πρωθυπουργός ο Σαμαράς, στον κ. Χατζηνικολάου που μέχρι και την εκπομπή του της Παρασκευής 15 Ιουνίου προέβλεπε ότι δεν θα γίνει κυβέρνηση (πάντα μέσα πέφτει στις προβλέψεις του ο προστάτης μας) και στην Κυριακάτικη Real ζητούσε από τον Πρόεδρο Παπούλια να τους κλειδώσει, σε όλους αυτούς που έχασαν τα αυγά και τα καλάθια από την εκλογή Σαμαρά.
ΚΥΡΙΟΙ
ΕΥΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΧΑΣΑΤΕ

Χυδαία, λαϊκιστική, ανόητη η ανακοίνωση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων για τη νέα Κυβέρνηση

Σοβαρότητα από ΚΚΕ...

Με ανεπιτυχέστατη ειρωνεία, παρωχημένες ατάκες και εξαιρετικά λανθασμένο timing, σχολίασε το κόμμα "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ", το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, υπό τον Αντώνη Σαμαρά, δείχνοντας σοβαρό κόμπλεξ απέναντί του και ξεφεύγοντας από τα πλαίσια του πολιτικού πολιτισμού. Μάλλον δικαιώνουν όσους τους κατατάσσουν στους γραφικούς φανατικούς, που δεν αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα των περιστάσεων. Δείτε τη δήλωση, που καταγράφεται στα πολύ αρνητικά του κόμματος:

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ :ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΤΙΤΑΧΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΛΑΙΚΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΗΣΗ ΨΗΦΙΣΑΝ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ – ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ, ΜΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΡΩ

 Τα εκλογικό αποτέλεσμα της 17ης Ιουνίου απέδειξε ότι ο ελληνικός λαός θέλει σταθερότητα , αναπτυξιακή προοπτική και την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη και το ευρώ. Στήριξε τη ΝΔ και τον Αντώνη Σαμαρά, στήριξε την υπεύθυνη πρόταση και την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.

Κατερίνα Μονογυιού: "Θα είμαι συνέχεια δίπλα σας"

Παρότι δεν εξελέγη  στις πρόσφατες εθνικές εκλογέςως πρωτοεμφανιζόμενη  η  υποψήφια βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας από τη Μύκονο, Κατερίνα Μονογυιού είχε μια αξιοπρεπέστατη παρουσία,  .
Αναλυτικά το μήνυμά της

Άρση της απαγόρευσης των εγγραφών και μετεγγραφών σ’ όλες τις τάξεις των Λυκείων της Γερμανίας



Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί της Βάδης Βυρτεμβέργης

«ΕΛΛΗΝΟΓΛΩΣΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ»

Τα τελευταία χρόνια είμαστε μάρτυρες της άδικης, ανεπίτρεπτης και εγκληματικής προσπάθειας για τη διάλυση της ελληνόγλωσσης Εκπαίδευσης στη Γερμανία. Η απαξίωση αυτή κορυφώθηκε με την ψήφιση του νόμου 4027/04-11-2011 και της εγκυκλίου της Ειδικής Γραμματέως κ. Λινού (αρ. πρωτ. 379/30-05-2012 Φ.816.41/352/6172/Ζ1).
Απαίτηση όλων μας είναι να «παγώσει» η εφαρμογή του νόμου 4027/2011 και να ξεκινήσει το Υπουργείο έναν ειλικρινή και.............

Ευχαριστήριο μήνυμα του Βουλευτή Κυκλάδων του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Ρήγα για το αποτέλεσμα των εκλογών της 17ης Ιουνίου


Θέλω να ευχαριστήσω τις Κυκλαδίτισσες και τους Κυκλαδίτες που με ηρωισμό, πείσμα και πολιτικό θάρρος στήριξαν με την ψήφο τους το ΠΑΣΟΚ και διασφάλισαν την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση του Κινήματος στο Νομό.
Τους ευχαριστώ προσωπικά και εκ μέρους του Κινήματος γιατί γνωρίζω καλύτερα από κάθε άλλον την πίεση που υπέστησαν εξαιτίας της τεχνητής πόλωσης και του ακραίου διχασμού που καλλιεργήθηκε στην.......

Ο Α.Μ.Ε.Σ. Νηρέας διοργανώνει το 7ο Πανκυκλαδικό τουρνουά ακαδημιών ποδοσφαίρου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
       Ο Α.Μ.Ε.Σ. Νηρέας διοργανώνει απο 22 έως 25 Ιουνίου σε γήπεδα της Πάρου το 7ο Πανκυκλαδικό τουρνουά ακαδημιών  ποδοσφαίρου  με τη συμμετοχή 12 ομάδων και περίπου 400 παιδιών. Το Πανκυκλαδικό τουρνουά ξεκίνησε το 2006 με πρωτοβουλία συριανών ακαδημιών και στην Πάρο διεξάγεται για δεύτερη φορά. Η πρωτοβουλία αυτή του συλλόγου μας θα συνενώσει παιδιά από την Πάρο, την Σύρο, την Νάξο, την Σαντορίνη και τη Μήλο. Συνολικά συμμετέχουν 36 αγωνιστικά τμήματα και θα διεξαχθούν 79 αγώνες. Τα γήπεδα διεξαγωγής των αγώνων θα είναι το Δημοτικό Στάδιο Πάρου, το μινι γήπεδο Αλυκής, το Πάνθεον mundialito και το Corner mundialito. Προγράμματα των αγώνων όλου του τουρνουά υπάρχουν σε επιλεγμένα σημεία του νησιού.

Τι έγραψε στο twitter ο Γιώργος Βουλγαράκης για τον Αντώνη Σαμαρά;

Με ένα tweet σχολίασε την ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον Αντώνη Σαμαρά, ο πρώην υπουργός, Γιώργος Βουλγαράκης (στη φώτο βλέπετε το κύκνειο άσμα του όταν έδειξε την Πρεσβεία σαν επίκεντρο των υποκλοπών...).
Στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, ο κ. Βουλγαράκης έγραψε χαρακτηριστικά:

Τρόμαξαν οι επιτελείς της νέας κυβέρνησης που η Κουντουρά λέει "θα παρακολουθεί την κυβέρνηση"...

Παράλογη χαρακτηρίζει ηΈλενα Κουντ ουρά, βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, την εμμονή -όπως αναφέρει - του κ. Σαμαρά να γίνει πρωθυπουργός διερωτώμενη πως θα διαπραγματευθεί ενώ έχει δεσμευτεί εγγράφως και ενυπογράφως για την απαρέγκλιτη τήρηση των όρων του Μνημονίου.