slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

O Διονύσης Χαριτόπουλος ξεσκίζει τον Τσίπρα: «Είναι άσχετος, οδήγησε την κοινωνία στην θλίψη»

Με συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο συγγραφέας Διονύσης Χαριτόπουλος με αφορμή το βιβλίο του «Πειραιώτες» αναφέρεται και στην πολιτική κατάσταση της χώρας, και, κυριολεκτικά «ξεσκίζει» τον Τσίπρα. Ο Διονύσης Χαριτόπουλος, φανατικός Ολυμπιακός και Πειραιώτης, γράφει ξανά για τον τόπο όπου μεγάλωσε: τον Πειραιά. Γράφει με εκείνο τον δικό του γοητευτικό τρόπο για πρόσωπα και περιστατικά που τον σφράγισαν, που μέτρησαν στον τρόπο που βλέπει τον εαυτό του και τους άλλους. Oρισμένα αποσπάσματα της συνέντευξής του:

ΠΝΟ: Απεργίες στον ορίζοντα

Την κήρυξη 48ωρης πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης, με προοπτική κλιμάκωσης, όταν κατατεθεί προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, αποφάσισε σε σημερινή (18/4) συνεδρίασή της η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.
Τα 14 ναυτεργατικά σωματεία ζητούν την απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου και τη μη ένταξη του ΝΑΤ στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).

Νέες επιτυχίες στους διασυλλογικούς το τμήμα στίβου του Πανναξιακού


Το Δ.Σ. του Πανναξιακού Α.Ο. και ειδικότερα το τμήμα στίβου συγχαίρει τους αθλητές Χανιώτη Δημήτριο Καβαλιέρου Μαρία και Λιβανίου Αφροδίτη Που διέπρεψαν στους διασυλλογικούς αγώνες συνθέτων κατηγορίας Παμπαίδων Πανκορασίδων Α που έγιναν στην Μύκονο το Σαββατοκύριακο 16 & 17 Απριλίου. Ειδικότερα η Καβαλιέρου Μαρία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία της και Χανιώτης Δημήτριος το αργυρό μετάλλιο στην κατηγορία του.
ΓΙΑ ΤΟ

Ο Κυριάκος διαλύει και ξαναφτιάχνει την ΟΝΝΕΔ από την αρχή

 
Με μια γενναία απόφαση απαντά ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα φαινόμενα παρακμής και παραγοντισμού που κυριάρχησαν στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, χωρίς να υπολογίζει ισορροπίες, με δημόσια δήλωσή του αναλαμβάνει την ευθύνη διάλυσης των νοσηρών αυτών φαινομένων, ανακοινώνοντας την επανίδρυση της νεολαίας του κόμματός του από το μηδέν.
Είναι βέβαιο ότι μόνο με αντίστοιχες πρωτοβουλίες μπορεί να

Συνέδριο... παρωδία

Της Άντζελας Πεΐτση
Το 10ο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ θα μείνει στην ιστορία της γαλάζιας παράταξης ως το «Συνέδριο των μεγάλων ερωτηματικών και αμφισβητήσεων». Οι καταστάσεις που εκτυλίχθηκαν κατά τη διάρκεια των διήμερων εργασιών του -και κυρίως κατά τις μεταμεσονύχτιες ώρες- προκάλεσαν έντονο προβληματισμό στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το 10ο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ θα μείνει στην ιστορία της γαλάζιας παράταξης ως το «Συνέδριο των μεγάλων ερωτηματικών και αμφισβητήσεων»​

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου δημοπρατεί το έργο άρσης της επικινδυνότητας του επαρχιακού οδικού δικτύου Πάρου


Ένα ιδιαιτέρως σημαντικό έργο για το νησί της Πάρου, δημοπρατεί η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ενόψει και της νέας τουριστικής περιόδου.

Πρόκειται για το έργο «Συντήρηση – καθαρισμός τάφρων επαρχιακού οδικού δικτύου ν. Πάρου», που η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει ιεραρχήσει σε προτεραιότητα για το νησί, με σκοπό την άρση της επικινδυνότητας του οδικού δικτύου και την ασφαλή χρήση του από ντόπιους κατοίκους και επισκέπτες.

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ Σ.Ε.Π.


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΑΡΟΥ
Γραφείο Επάρχου
  
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
  Πραγματοποιήθηκε στις 13 Απριλίου 2016 ημερίδα Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού στο Πολιτιστικό & Πνευματικό  Κέντρο Αγίου Αθανασίου του Παρίου στην περιοχή Κώστος Πάρου.

Την παραπάνω εκδήλωση συνδιοργάνωσαν το τμήμα Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Την ημερίδα παρακολούθησαν  μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί των Λυκείων και Γυμνασίων της Πάρου και της Αντιπάρου.

Ο Σχολικός Επαγγελματικός Προσανατολισμός ( Σ.Ε.Π.) στοχεύει ιδίως στην ανάπτυξη της προσωπικότητας των μαθητών , στην πληροφόρηση τους για τις επαγγελματικές διεξόδους, στην ενημέρωση τους για τα μεταβατικά στάδια προς την επαγγελματική αποκατάσταση και στην αρμονική ένταξη τους στο κοινωνικό σύνολο.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχοντας την παιδεία όπως και άλλους τομείς στο επίκεντρο στηρίζει ανάλογες δράσεις σε όλα τα νησιά.

Στην Άνδρο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης

Με αφορμή την νέα σύνθεση των μελών της Τοπικής Οργάνωσης, που προέκυψε από την εκλογική διαδικασία εσωκομματικών αντιπροσώπων της 10ης Απριλίου η Τοπική Οργάνωση Τ.Ο. Νέας Δημοκρατίας Άνδρου την Παρασκευή, 15 Απριλίου 2016 υποδέχθηκε στα γραφεία της σύσσωμη τον Βουλευτή Κυκλάδων Γιάννη Βρούτση και Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας 

Αλιεία: "Ο φτωχός συγγενής των πολιτικών του πρωτογενούς τομέα" BINTEO

Τοποθετήσεις του βουλευτή Κυκλάδων Νίκου Συρμαλένιου στις Επιτροπές Παραγωγής και Εμπορίου και Περιφερειών της Βουλής
Η αλιεία αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας στα πλαίσια της πρωτογενούς παραγωγής, όμως παρότι η Ελλάδα διαθέτει χιλιάδες χιλιόμετρα ακτογραμμή και εκατοντάδες νησιά, μέχρι σήμερα η αλιεία από όλες τις κυβερνήσεις διαχρονικά έχει αντιμετωπιστεί ως ο «φτωχός συγγενής» της πολιτικής στον πρωτογενή τομέα. Αυτό δήλωσε ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος, μιλώντας στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής, κατά τη συζήτηση για θέματα αλιείας.

Ο Ν. Συρμαλένιος απηύθυνε έκκληση στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να ασχοληθεί με πιο

Θεατρική Παράσταση στη Νάξο 23, 24 και 25

Συνεδρίαση αύριο Τρίτη η Δημοτικής Κοινότητας Νάξου με θέματα ρουτίνας

Την Τρίτη το μεσημέρι στις 13:30 θα συνεδριάσει το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Νάξου, στο γραφείο της στο δημαρχείο.
Τα θέματα που θα απασχολήσουν το συμβούλιο χαρακτηρίζονται ως θέματα ρουτίνας και έχουν ως εξής:

Ενημέρωση για τη δωρεά μυελού των οστών στην Απείρανθο (φώτος)



Στο Δημοτικό σχολείο της Απειράνθου βρέθηκαν οι εθελοντές της ΛΕΜΟΝ - BE MY HERO όπου σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων Απειράνθου πραγματοποίησαν ενημερωτική εκδήλωση για τη δωρεά του μυελού των οστών.

Αδωνις: Κότα «λειράτη» ο Πολάκης -Να παρέμβει ο εισαγγελέας για τους διορισμούς γιατρών


 Την παρέμβαση του εισαγγελέα ζήτησε ο Αδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή δημοσίευμα για παρέμβαση του Παύλου Πολάκη στους διορισμούς γιατρών.
Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ επιτέθηκε σφοδρά στον αναπληρωτή υπουργό, για το δημοσίευμα του «Βήματος», το οποίο μιλά για ωμή παρέμβαση του κ. Πολάκη στους πίνακες των επιτυχόντων στον διαγωνισμό του ΚΕΕΛΠΝΟ.
«Η περίπτωση υπουργού ο οποίος με αριθμό πρωτοκόλλου παίρνει τους φακέλους και επιλέγει

Συνελήφθη στην Αμερική αξώτισσα τραγουδίστρια


Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Freddo» τον απόλυτο εφιάλτη έζησε η Ναξιώτισσα ερμηνεύτρια Νάσια Κονιτοπούλου...
H τραγουδίστρια μίλησε στην εφημερίδα για τις δύσκολες στιγμές που πέρασε όταν βρέθηκε στο κρατητήριο του αεροδρομίου της Αμερικής.

Η Νάσια Κονιτοπούλου ήταν επίτιμη καλεσμένη από έναν Ελληνικό σύλλογο της Αμερικής και θα τραγουδούσε αφιλοκερδώς σε εκδήλωση. Για κακή της τύχη τα μέλη του συλλόγου διαφήμισαν την επίσκεψη της στην εκδήλωση και όταν