slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Επίσκεψη Γιάννη Βλασερού σε Σύρο και Σαντορίνη

Ο Γιάννης Βλασερός /Στέφανο Ξεκαλάκη
και Μάριο Ρούσσο
Πολιτική επίσκεψη πραγματοποίησε το τελευταίο δεκαήμερο στην Σύρο καί στην Σαντορίνη ο Γιάννης Βλασερός ως γραμματέας της Πολιτικής των Νησιωτικών Χώρων του ΠΑΣΟΚ.
Συγκεκριμένα την 27-28 Φεβρουαρίου επισκέφθηκε την Ερμούπολη της Σύρου μαζί με το Γραμματέα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Στέφανο Ξεκαλάκη.Το Σάββατον 27η έλαβε μέρος σε συγκέντρωση στελεχών του κινήματος και την Κυριακή 28η Φεβρουαρίου συμμετείχε στη συνέλευση των μελών του

Παρά τις δυσκολίες, μπαίνουν τώρα οι βάσεις για μια πραγματική νησιωτική πολιτική

Τοποθέτηση του Νίκου Συρμαλένιου στον ετήσιο απολογισμό της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου.Στην τοποθέτηση του στη δημόσια συνεδρίαση του απολογισμού της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου που έγινε τη Δευτέρα 6/2 στη Σύρο, ο Νίκος Συρμαλένιος μεταξύ άλλων, ανέφερε :

Η ενημέρωση για τις ανεμογεννήτριες στις Λεύκες - βίντεο


Την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017 μέλη της επιτροπής του Δήμου Πάρου για τις ανεμογεννήτριες ενημέρωσαν στο Κοινοτικό Μέγαρο κατοίκους των Λευκών.

Τα μέλη της επιτροπής, ο Δήμαρχος Πάρου Μάρκος Κωβαίος, ο πρόεδρος της ΚΔΕΠΑΠ Αθανάσιος Μαρινόπουλος και ο κ. Σπύρος Μητρογιάννης ενημέρωσαν τους κατοίκους για τις πολυεπίπεδες συνέπειες που θα αποφέρουν στη ζωή τους η εγκατάσταση Αιολικών Πάρκων στο νησί

ΧΥΤΑ Νάξου: Εγκαινιάστηκε σήμερα το μεγάλο περιβαλλοντικό έργο που για πολλά χρόνια περίμεναν η Νάξος και οι Μικρές Κυκλάδες
Γ. Χατζημάρκος: "Η αφοσίωση, η συνεργασία και η σκληρή δουλειά είναι o δρόμος για την αποτελεσματικότητα και την επίτευξη των στόχων που βάζουμε για τα νησιά μας"

Ένα σημαντικό  έργο  που για πολλά χρόνια περίμεναν τα νησιά Νάξος, Δονούσα, Ηρακλειά, Κουφονήσι και Σχοινούσα, εγκαινιάστηκε σήμερα, με την επισημότητα που αρμόζει στη μεγάλη σημασία του έργου και στην επίδρασή του τόσο στην ποιότητα ζωής των κατοίκων όσο και στο ευαίσθητο  οικοσύστημα των νησιών.

Πρόκειται για τον Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων της Νάξου, τα εγκαίνια του οποίου τέλεσαν ο

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων εγκαινίασε τον ΧΥΤΑ

Εγκαίνια του Χ.Υ.Τ.Α. Νάξου

Νέα εποχή ξεκινάει στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, χάρη στη λειτουργία του ΧΥΤΑ Νάξου, ο οποίος εγκαινιάστηκε σήμερα από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Παροναξίας κ.κ. Καλλίνικο, τον Δήμαρχο Μανόλη Μαργαρίτη και τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο. Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν μέσα σε κλίμα χαράς, συγκίνησης και περηφάνιας για την ολοκλήρωση ενός τόσο σπουδαίου περιβαλλοντικού έργου, που αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής των πολιτών και προασπίζει το περιβάλλον.
Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής Κυκλάδων Γιάννης Βρούτσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Λεονταρίτης, ο Έπαρχος Νάξου Γιάννης Μαργαρίτης, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι, Υπηρεσιακοί Παράγοντες και αρκετός κόσμος.

Νέο πλήγμα για τον Τουρισμό στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου». Ερώτηση Μανώλη Κεφαλογιάννη προς την ΕΕ

ΜΑΝΩΛΗΣ Κ. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ Κ.Ο. ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

«Νέο πλήγμα για τον Τουρισμό στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου»
Ερώτηση Μανώλη Κεφαλογιάννη προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης επικεφαλής της Κ.Ο. των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας μετά την ενημέρωση από τους τοπικούς βουλευτές, Δωδεκανήσου Μάνο Κόνσολα, Χίου Νότη Μηταράκη και Λέσβου Χαράλαμπο Αθανασίου για την αναστολή εφαρμογής του πιλοτικού προγράμματος διευκόλυνσης στη διαδικασία χορήγησης βίζα σε κατοίκους τρίτων χωρών, κάτι που πλήττει καίρια τον Τουρισμό των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου κατέθεσε κατεπείγουσα ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Αναλυτικά η ερώτηση:
Τα μέτρα θα ψηφιστούν, η αξιολόγηση θα κλείσει…
Άρθρο του Θανάση Παπαμιχαήλ -  ΕπικοινωνιολόγουΤα μέτρα θα ψηφιστούν, όσο κι αν εξαντλήθηκαν οι αντοχές και η ανοχή των πολιτών. Άλλωστε η πρώτη φορά είναι η δύσκολη. Μετά το συνηθίζεις!

Τα μέτρα θα ψηφιστούν, από όλους εκείνους που έκτισαν καριέρα πολεμώντας τον ΕΝΦΙΑ, την αύξηση των φόρων, την εκτόξευση του χρέους, τη φτωχοποίηση του μεγαλύτερου ποσοστού των πολιτών που τους ψήφισαν προσδοκώντας να έρθει η ελπίδα της ανάπτυξης.

Τα μέτρα θα ψηφιστούν, από όσοι, δύο χρόνια τώρα, βαφτίζουν το «μαύρο» άσπρο, δημιουργούν παράλληλα «γεγονότα» για να αποπροσανατολίσουν, να αποσπάσουν την

Η ΛΕ.ΜΟ.Ν κόβει την πίτα της

Καταγγέλλουν απόπειρα παραπλάνησης και διαίρεσης των σμυριδεργατών

Ομάδα Απεραθιτών της Νάξου αποφάσισε, όπως είχε δικαίωμα, να ιδρύσει σωματείο σμυριδωρυκτών. Δεν είχε όμως δικαίωμα να το ονομάσει «Σωματείο σμυριδορυκτών-σμυριδωρύχων κοινοτήτων Ορεινής Νάξου»! Το έκανε συνειδητά και σκόπιμα, γνωρίζοντας ότι υπάρχει και δρα από τις αυγές του ελληνικού εργατικού κινήματος, αδιάκοπα και αγωνιστικά, το Σωματείο μας που καλύπτει τα περισσότερα σμυριδοχώρια  της περιοχής, με κύριο σμυριδοχώρι την Κόρωνο και τον όρμο του Λυώνα. Από την περιοχή, που συνδικαλιστικά καλύπτουμε, εξορύσσονται και παραδίδονται στο κράτος αναλογικά τα 5/8 της σμύριδας, σύμφωνα και με την τελευταία απόφαση του αρμόδιου υπουργείου.