slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Αρχιδιαπλεκόμενος: Ο Δήμας πλήρωνε την αργόμισθη Σπυράκη όσο ήταν επίτροπος της Ελλάδας στην ΕΕ!!!


Πιστεύω ότι η διαπλοκή του Δήμα δεν χρειάζεται άλλη απόδειξη! Είναι η απόλυτη επιβεβαίωση του Μητσοτάκη που από το 1992 τον είχε χαρακτηρίσει διαπλεκόμενο. Είχε προσλάβει την Σπυράκη και της πλήρωνε χοντρή αργομισθία όσο ήταν επίτροπος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση τη στιγμή που κάθε βράδυ η Σπυράκη έβγαινε στο MEGA και έθαβε τον Καραμανλή μιλώντας για ..

 .

Προεκλογικός και εμπαθής o λόγος του Δημάρχου Τήνου στην πρωτοχρονιά του 2012

Πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη εκδήλωση κοπής πίτας και απολογισμού του Δήμου Τήνου την Κυριακή Πρωτοχρονιά του 2012. Ψάλθηκαν τα κάλαντα από τη χορωδία του ΚΑΠΗ Δήμου Τήνου και στη συνέχεια ο Δήμαρχος Τήνου κ. Κροντηράς, με ένα μακρύ και «προεκλογικό» λόγο του κατάφερε να κουράσει το ακροατήριο και να υποτιμήσει πρώην ΟΤΑ και φορείς.
Δεν μίλησε σαν Δήμαρχος Τήνου, αλλά σαν «επικεφαλής» της ....

Το σχέδιο αρπαγής της Ελλάδας

του Κώστα Χαρδαβέλλα Γι' αυτό και δεν βγάζουν τις ελληνικές τράπεζες από την ασφυξία που τις έχουν καταδικάσει διεθνώς, καθώς δεν μπορούν να δανειστούν πλέον ούτε από τις περίφημες «Αγορές» ούτε από άλλα τραπεζικά ιδρύματα του εξωτερικού.

Και πεθαμένες τράπεζες σημαίνει πεθαμένη αγορά και παραγωγή. Και πεθαμένη αγορά σημαίνει πεθαμένη χώρα.
Όταν οι τράπεζες δεν δίνουν -γιατί δεν έχουν να ρίξουν ζεστό χρήμα στο εμπόριο και στην παραγωγή για να κινηθεί η μηχανή της ανάπτυξης- επέρχεται ο δια της ασφυξίας θάνατος, όπως λένε οι γιατροί.
Λίγο πριν αφήσει η χώρα την τελευταία της πνοή -να μου το θυμηθείτε- θα κατέβουν ξαφνικά από τον ουρανό διάφορα σεραφείμ και χερουβίμ με τα δολάρια, τα ευρώ, τα κινέζικα γιουάν  ή τα γιαπωνέζικα γεν και θα μας σώσουν.
Πώς;

Οι μπίζνες των αδελφών Παπανδρέου

Οι μπίζνες των αδελφών Παπανδρέου
Ο Νίκος Παπανδρέου φέρεται να μπαινοβγαίνει στα γραφεία
των υφυπουργών Μανιάτη και Μωραΐτη σαν κυβερνητικός παράγοντας!

 Του Βελισσάριου Δραγάτση
Οι επιχειρηματικές δραστηριότητες της οικογένειας Παπανδρέου και γεγονότα που συνέβησαν την κρίσιμη νύχτα που συζητήθηκε η πιθανότητα διεξαγωγής δημοψηφίσματος συζητιούνται εντονότατα από κομματικά στελέχη και παράγοντες της Ιπποκράτους. Η επιμονή του κ. Γιώργου Παπανδρέου να παραμείνει στο τιμόνι του ΠΑΣΟΚ κινεί πολλές υποψίες για τους σκοπούς που εξυπηρετεί. Αυτήν την επισήμανση κάνουν στελέχη του Κινήματος, τα οποία έχουν ανοίξει το στόμα τους και λένε διάφορα για τις δραστηριότητες του κ. Αντρίκου Παπανδρέουστην Ελβετία και του Νίκου στις αραβικές χώρες. Λίγες ημέρες μετά τη δημόσια μομφή του ανεξάρτητου βουλευτή κ. Πάνου Καμμένου εναντίον του...

Πώς οι τράπεζες έριξαν τον Καραμανλή

Διαδοχικές και απολύτως τρομοκρατικές είναι οι δηλώσεις των Ελλήνων τραπεζιτών περί εξόδου από το ευρώ και επιστροφή στη δεκαετία του '50 για τους Έλληνες, αλλά συνεχής και η υποστήριξη στις κυβερνήσεις Παπανδρέου αρχικά και Παπαδήμου σήμερα.
Μάλιστα μέσα από τα καθεστωτικά ΜΜΕ και συγκροτήματα που ελέγχουν οι τράπεζες μέσω των «θαλασσοδανείων» που τους έχουν παραχωρήσει και οι εκδότες και καναλάρχες αδυνατούν να αποπληρώσουν, διαχέεται ένα κλίμα συνεχούς τρομοκρατίας προς τους πολίτες περί μονοδρόμου των Μνημονίων και αγωνίας για την επόμενη δόση.

Υπάρχει θέμα παραίτησης του αρμόδιου υπουργού...

Στο σημείωμά τους που υπέβαλαν στον Αντιεισαγγελέα του ΑΠ κ. Φώτη Μακρή, οι δύο εισαγγελείς κ.κ. Πεπόνης και Μουζακίτης, αναφέρουν, μεταξύ των άλλων,  κατά λεξη: «….. στην αναφορά αυτή  κατά τρόπον σαφέστατον, κατηγορηματικόν και μη επιδεχόμενον παρερμηνείες, εξειδικεύομεν και καταδεικνύομεν, ως λόγον της ενεργείας μας, την τεχνηέντως επιχειρηθείσαν νομοθετική κατάργησή μας, εξ αιτίας της φύσεως του αντικειμένου και των πολλαπλών-πολυεπίπεδων....

Συνάντηση Π.Ε.Δ. Νοτίου Αιγαίου για τη μεταφορά των μαθητών Α’ θμιας και Β΄ θμιας εκπαίδευσης.

Συνάντηση εργασίας στα γραφεία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας  στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 28-12-2011 μεταξύ του  υφυπουργού Εσωτερικών Πάρι Κουκουλόπουλου και των δεκατριών Προέδρων (ή εκπροσώπων) των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων  όλης της Ελλάδας. Στη συνάντηση παραβρέθηκε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Σύρου - Ερμούπολης Δημήτρης Ρούσσος.
Είναι γνωστό ότι η αρμοδιότητα μεταφοράς από .....

Μήπως στη ΝΔ χρειάζονται ένα … “δημιουργικό σοκ”;


- Ο κ. Αβραμόπουλος αυξάνει τη θητεία προεκλογικά! Για να μεγαλώσει τα ποσοστά της ΝΔ προφανώς. Ακριβώς όπως τα μεγάλωσε και ο κ. Σουφλιάς το 2009, τότε που είχε αυξήσει τα διόδια μια βδομάδα πρίν από τις εκλογές!
- Την ίδια στιγμή, δεν θέλω να πιστέψω τις πληροφορίες ότι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας συμφώνησε με την Γερμανία (ThyssenKrupp Marine Systems) να ναυπηγηθούν και τα άλλα τέσσερα υποβρύχια και να καταβληθούν108 εκατ. € ως προκαταβολή εντός του Ιανουαρίου, σε εκτέλεση σχετικής δέσμευσης που είχε αναλάβει ως υπουργός Άμυνας ο κ. Βενιζέλος.
- Και δεν θέλω να τις πιστέψω επειδή για την υπόθεση των υποβρυχίων καταδικάστηκαν κάποιοι μιζαδόροι στην Γερμανία πριν από λίγες ημέρες
- Χθες στο μεταξύ, ο υπουργός των Εξωτερικών συναντήθηκε με τον κ. Παπαδήμο και τον στήριξε για να μην …πέσει. “Η στήριξη της κυβέρνησης αποτελεί μονόδρομο για τη χώρα” δήλωσε
- Αύριο ο κ. Δήμας θα έχει σύσκεψη με τον καταστροφέα της ελληνικής οικονομίας κ. Παπακωνσταντίνου για τα ενεργειακά θέματα, τα οποία δεν έχουν καταστραφεί ακόμα εντελώς.
- Δεν μας πέφτει λόγος, αλλά μήπως ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ θα έπρεπε να είναι περισσότερο προσεχτικός; Και να μην βγαίνει φωτογραφίες με πιθανούς τροφίμους του … Ειδικού Δικαστηρίου;
- Σήμερα Τρίτη, ο τομεάρχης Ανάπτυξης κ. Κ. Χατζηδάκης  δήλωσε κι αυτός ότι πρέπει να στηριχθεί η κυβέρνηση γιατί είναι δύσκολη η κατάσταση.
- Ενώ ο  βουλευτής κ. Ευ. Αντώναρος  τόνισε πως  «όλοι πρέπει να αφήσουν τον νέο πρωθυπουργό να κάνει τη δουλειά του»
Αυτά βλέπει και δεν παραιτείται ο …γίγαντας ΓΑΠ, λέω μέσα μου. “Ορισμένοι είναι ικανοί να με επαναφέρουν” θα σκέφτεται. Είμαι σίγουρος.
Το είπε άλλωστε και ο Καρχιμάκης στο ΒΗΜΑ:
«Μήπως μετά την αποχώρησή του, άλλαξε η πολιτική της Κυβέρνησης; Ή μήπως επιδείχθηκε μεγαλύτερη ένταση δουλειάς ή αποτελεσματικότητας, κυρίως στα καυτά ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες στην καθημερινότητά τους και όχι μόνο; Αν όλα αυτά έχουν διαπιστωθεί, να τα συζητήσουμε και να τα συζητήσουμε όλα. Και ο νοών, νοείτω…»
Όλως περιέργως θα συμφωνήσουμε μαζί του!
Καλά κρασιά, που λένε στο χωριό μου
Όφις Ιοβόλος
 ΥΓ: Αλήθεια η ΝΔ συμφωνεί με το σκότωμα των δυο Air Bus; Δεν έχουν άνθρωπο στην επιτροπή αποκρατικοποιήσεων;

Μέχρι τώρα ο πολίτης δεν έφταιγε. Από εδώ και πέρα όμως είναι συνυπεύθυνος....

Μέχρι τώρα οι Έλληνες πολίτες μπορούν να θεωρηθούν καλόπιστοι και να δικαιολογηθούν. Η προπαγάνδα του καθεστώτος τους είχε ενδεχομένως πείσει, ότι έχουμε μια καλή και στέρεη δημοκρατία, με γερούς και υγιείς δημοκρατικούς  θεσμούς (ΠτΔ, Κυβέρνηση, Βουλή, Δικαιοσύνη κ.λ.π.). Η καταναλωτική ευδαιμονία, ενδεχομένως και πάλι, έκανε πολλούς να κλείνουν τα μάτια σε κάποια φαινόμενα που δεν τους άρεσαν, αλλά και τα αυτιά, σε φωνές που τους ξεβόλευαν από την μακαριότητα του μεταπολιτευτικού μοντέλου.

Ας πούμε λοιπόν ότι οι πολλοί, δεν καταλάβαιναν ότι η «δημοκρατία» ήταν στην πραγματικότητα μια....

Ευτυχισμένο το Νέο Έτος


2012 δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει καλύτερα.
Ηλιοφάνεια σταθερός βόρειος άνεμος και τα windsurfing & Kitesurfing έκαναντην εμφάνιση τους στον ουρανό της χώρα της Νάξου.
Στην Laguna του Αγίου Γεωργίου ένα πασίγνωστο μέρος σε όλο τον κόσμο γιατη φυσική ιδιομορφία.
Στο εσωτερικό της Laguna ρηχά νερά, σταθερό άνεμο ασφάλεια ιδανικόγια να μάθεις windsurfing ένας αρχάριος και στο εξωτερικό για τους έμπειρους του αθλήματοςκύματα για ατέλειωτο παιχνίδι.
Νάξος active life.
Χρόνο με τον χρόνο μέρα με την μέρα οι Αξιώτες βάζουν την άσκηση στην καθημερινότητατους. Μια βόλτα στην παραλία του Αγίου Γεωργίου μέχρι το τέρμα του Αεροδρόμιουθα παρατηρήσουν ζευγάρια, παρέες, οικογένειες φιλόζωοι να περιπατάνε κατά μήκοςτης παραλίας αξιοποιώντας την χαρά της θάλασσα αναπνέοντας καθαρό αέρα καταρρίπτονταςτον μύθο ότι η θάλασσα είναι μόνο το καλοκαίρι.
Σας ευχόμαστε Καλή Χρονιά με Υγεία και πολύ δόση τρέλας.
Naxos ActivePeople.
Pagonis Stelios

Βατοπαίδι uber alles

Στις φετινές εορτές φαίνεται ότι επέστρεψε στις πρώτες επιλογές των πολιτών ένα δώρο που ήταν χαμηλά στη σχετική τους λίστα. Το βιβλίο. Η επιλογή του να δωρίσεις ένα βιβλίο είναι – ευτυχώς – ακόμα οικονομικά ανεκτή και πολύ εύστοχη, δεδομένου ότι στις μέρες μας η «μόδα» επιτάσσει «fast track» ενημέρωση, τίτλους τριών λέξεων, βίντεο δύο λεπτών και σχολιασμό κατά το δοκούν. Λείπει δηλαδή η εμβάθυνση, η ενδελεχής εξέταση των γεγονότων, η μετάδοση του αντικειμενικού γεγονότος, η κριτική σκέψη, η αυτόνομη προσπάθεια για δημιουργία προσωπικής άποψης μετά από.....

Για εκπρόθεσμες εγγραφές κάνει λόγο ο Γ. Καπελέρης


Αρνείται τη διαγραφή προστίμων που είχαν επιβληθεί μέσω του συστήματος ΗΦΑΙΣΤΟΣ ο πρώην γενικός γραμματέας Τελωνειακών και Φορολογικών Υποθεσέων Γιάννης Καπελέρης, ο οποίος παραιτήθηκε χθες, μετά την παραγγελία του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη για άσκηση δίωξης σε βάρος του.
«Κανένα πρόστιμο δεν διαγράφηκε και σε καμία περίπτωση οι εκπρόθεσμες ενημερώσεις του συστήματος ΗΦΑΙΣΤΟΣ, το οποίο παρουσίαζε προβλήματα, δεν σημαίνουν λαθρεμπορική πράξη», δήλωσε ο κ. Καπελέρης σε συνέντευξη στην ΝΕΤ

Όταν «επικρατούσε η τσαπατσουλιά και η ανοργανωσιά »

Το   ότι   ούτε στο Δήμο Νάξου γνώριζαν την ύπαρξη της οφειλής άλλα και ότι στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων δεν γνωρίζουν ακόμη την ακριβή οφειλή του Δήμου Νάξου.Σε άλλους μπορεί να προκαλεί εντύπωση σε μας, άλλα και σε όσους γνώριζαν τι γινόταν την περίοδο εκείνη   όπου «επικρατούσε η τσαπατσουλιά και η ανοργανωσιά» που οι Δήμοι και οι τέως κοινότητες δεν είχαν συστήσει Ταμειακή Υπηρεσία, δεν προκαλεί καμία εντύπωση. Απόδειξη της « τσαπατσουλιάς και της ανοργανωσιάς »  που υπήρχε ήταν αυτά   που ....

Γιατί κρύβεται η ΝΔ στη σκανδαλάρα των 2 Airbus;

Γιατί κάνει τουμπεκί η Ν.Δ. στο ΚΟΛΟΣΙΑΙΟ σκάνδαλο της εκποίησης των 4 αεροπλάνων της Ολυμπιακής στην Apollo aviation; Είναι αλήθεια ότι ξεκίνησαν με φόρα να μιλήσουν για το σκάνδαλο, αλλά το βούλωσαν όταν ανακάλυψαν ποιοί είναι οι αγοραστές και οι μεσάζοντες; Περιμένουμε εξηγήσεις για την ομερτά. Αυτό είναι το σκάνδαλο κι όχι ο Καπελέρης. Γιατί όλοι σιωπούν σε μερικές υποθέσεις; Δεν θεωρεί η ΝΔ ότι πρέπει να μάθουμε πόσο αγοράστηκαν τα 4 αεροσκάφη και πόσο πουλήθηκαν;Taxalia

Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας και απονομή αναμνηστικών βραβείων στους νέους φοιτητές από τον Απεραθίτικο Συλλόγο

Στην  εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του, παράλληλα με την   απονομή  αναμνηστικών  βραβείων στους νέους και στις νέες του χωριού Απεράθου που πέτυχαν την εισαγωγή τους κατά τις εφετινές εισαγωγικές εξετάσεις στις ανώτερες και ανώτατες σχολές. διοργανώνει το  Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012 στις  6:30 μ.μ. στην Αίθουσα του συλλόγου επί της οδού Ανδριτσαίνης 51 στο Γαλάτσι προσκαλεί τo Διοικητικό Συμβούλιο του Απεραθίτικου Συλλόγου

Προσφυγή του μητροπολίτη Πειραιώς ενάντια στην ανέγερση τεμένους

Πλέγμα συνταγματικών διατάξεων παραβιάζονται με την κυβερνητική απόφαση να κατασκευαστεί με δαπάνες του Δημοσίου, ισλαμικό τέμενος στον Ελαιώνα Αττικής, τη στιγμή μάλιστα που η χώρα δοκιμάζεται οικονομικά. Αυτό υποστηρίζουν με προσφυγή τους στο Συμβούλιο της Επικρατείας ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, ο εξωραϊστικός Φυσιολατρικός Πολιτιστικός Σύλλογος "Η Αθήνα", ένας καθηγητής Πανεπιστημίου, δύο πλωτάρχες του Πολεμικού Ναυτικού και πέντε κάτοικοι του Βοτανικού.
Υπενθυμίζεται ότι για την στέγαση του πρώτου ισλαμικού τεμένους θα .....

ΚΑΤΑΙΓΙΣΜΟΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ AIRBUS: Κύριε Βενιζέλο, που πήγαν τα λεφτά από την εκποίηση;

http://olympiada.files.wordpress.com/2012/01/venizelos-1.jpg?w=180&h=180…Γιατί οι δικές μας πληροφορίες λένε ότι δεν μπήκε ούτε Ευρώ από αυτή την σκανδαλώδη εκχώρηση δημόσιας περιουσίας, με όλες αυτές τις περίεργες περσόνες που πρωτοστάτησαν. Τι συμβαίνει με το θέμα; Η αντιπολίτευση θα πάρει θέση;

Ταυτόχρονη κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Συλλόγου Εγκαριτών “Ο Άγιος Τρύφων” σε Νάξο και Αθήνα

Αγαπητά Μέλη του Συλλόγου,
Ευχόμαστε κατ’ αρχήν Χρόνια Πολλά και το Νέο Έτος 2012 να χαρίσει υγεία και ευτυχία σε εσάς προσωπικά και στις οικογένειές σας.
Με την παρούσα επιστολή σας προσκαλούμε στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Συλλόγου που θα πραγματοποιηθεί:
• Στη Νάξο: Στην ταβέρνα του Χάρη (κ. Χαρ. Αρσένη) στις Εγκαρές, την Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012, ώρα 10:30 π.μ..
• Στην Αθήνα: Στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Γαλατσίου (Ιπποκράτους και Αρχιμήδους 2, Γαλάτσι), την Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012, ώρα 10:30 π.μ..
Αμέσως μετά θα ακολουθήσει η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου, με τα εξής θέματα προς.........

Την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου η παιδική γιορτή του .....

Κέντρου  Δημιουργικής Απασχόλησης Κ.Δ.ΑΠ.  και της Δημοτικής  Κοινωφελής Επιχείρησης  Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων
Πρόσκληση
   Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης (Κ.Δ.ΑΠ.) Νάξου σας προσκαλούν  στην Παιδική Γιορτή, που θα γίνει την Πέμπτη 5 Ιανοαρίου 2012 και ώρα  6 το απόγευμα, στο κτήριο του πρώην ΚΕΓΕ.
   Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν:
    Έκθεση Ζωγραφικής με έργα των παιδιών και η κοπή της βασιλόπιττας.

Προεδρικές ... φιλοσοφίες! (για να μη πούμε τίποτα άλλο)Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
e-mail: prevejohn@yahoo.gr

Σε κάθε αλλαγή χρόνου όλοι μας πάντοτε προσδοκούσαμε η νέα χρονιά να είναι καλύτερη από την προηγούμενη. Μάλιστα αυτή μας την προσδοκία συνήθως την ενίσχυαν μέχρι πρότινος τα μηνύματα της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας αλλά και των σημαντικών παραγόντων της ζωής του τόπου.

Αρχισε το ξεπούλημα. Πέρυσι τους έδιναν 95 εκ. ευρώ για τα Airbus και είπαν όχι, φέτος τα πούλησαν 31 εκ.

Μήπως ακούτε κε Πεπόνη;;Κάποιος άλλος εισαγγελέας;
 31 εκατομμυρίων ευρώ πούλησε η ελληνική κυβέρνηση τα 4 μεταχειρισμένα Airbus Α340 της Ολυμπιακής Αεροπορίας, σύμφωνα μεδημοσίευμα της εφημερίδας του Βελγίου «La Libre Belgique».
Αν το ποσό αυτό που δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως επιβεβαιωθεί σημαίνει ότι ουσιαστικά χαρίστηκαν στην εταιρεία του Μαϊάμι, Apollo Aviation, αεροσκάφη, τα οποία πέρυσι δεν δόθηκαν ενώ η προσφορά ήταν 95 εκατομμύρια ευρώ.Είναι ή δεν είναι ξεπούλημα αυτό;

Απαιτούνται άμεσα τεκμηριωμένες απαντήσεις.

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης από τον Οικονομικό Εισαγγελέα κ. Πεπόνη, σε βάρος του Γενικού Γραμματέα Τελωνειακών και Φορολογικών Θεμάτων, κ. Γιάννη Καπελέρη και ενός ακόμη στελέχους του υπουργείου Οικονομικών,  έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η ανάκριση που διέταξε ο Οικονομικός Εισαγγελέας σε βάρος του Γενικού Γραμματέα Τελωνειακών και Φορολογικών Θεμάτων κ. Γιάννη Καπελέρη – κορυφαίου στελέχους του ΠΑΣΟΚ – καθώς και ενός ακόμη στελέχους του υπουργείου ...