slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Έκθεση συστήματος "Άτλας": Κατά 21.640 αυξήθηκαν οι απονεμηθείσες συντάξεις το 2020


Μήνυμα Υπουργού Εργασίας  και Κοινωνικών Υποθέσεων 


H έκθεση που έχω την τιμή να παρουσιάσω σήμερα αποτελεί μία ακόμα θεσμική κατάκτηση του Υπουργείου Εργασίας με στόχο την ενημέρωση των πολιτών και τη διαφανή απεικόνιση του ασφαλιστικού μας συστήματος.

Η έκθεση του «ΑΤΛΑΣ» θα εκδίδεται και θα δημοσιεύεται υποχρεωτικά σε μηνιαία βάση παρουσιάζοντας κρίσιμα και σημαντικά στοιχεία του ασφαλιστικού συστήματος και του e-ΕΦΚΑ που μέχρι τώρα αποτελούσαν μόνιμο πεδίο αμφισβητήσεων, πολιτικών διενέξεων και κοινοβουλευτικού ελέγχου και δεν γνωρίζαμε κανένα από αυτά.


Συγκεκριμένα:  

ΔΗΛΩΣΗ ΝΙΚΟΥ ΣΥΡΜΑΛΕΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΣΥΜΒΑΝ ΣΤΗ ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟ


 Δυστυχώς με μεγάλη μας λύπη πληροφορηθήκαμε το τραγικό συμβάν που έγινε χθες στη Φολέγανδρο με την απώλεια ενός συμπατριώτη μας 60 ετών που «έφυγε» περιμένοντας το ελικόπτερο για να τον μεταφέρει σε νοσοκομείο.

Είναι προφανές ότι δεν είναι ούτε το πρώτο, ούτε φοβούμαστε το τελευταίο τέτοιο περιστατικό που βιώνουν τα νησιά μας, ιδιαίτερα τα μικρά και πιο απομακρυσμένα. Είναι επίσης προφανές πως, σε ό,τι μας αφορά, το θέμα αυτό δεν προσφέρεται για πολιτική εκμετάλλευση στις πλάτες μιας τραγικής απώλειας και μιας οικογένειας που θρηνεί για τον άνθρωπο της.

Όμως δεν είναι δυνατόν να αποσιωπηθούν μια σειρά ευθύνες και περιστατικά, τα οποία αν είχαν αποφευχθεί ίσως να μην είχε χαθεί μια ακόμα ανθρώπινη ζωή.

Καταρχήν να διασαφηνίσω ότι από τις πληροφορίες που έχουμε:

102.900 ευρώ οι… εισπράξεις του Πολυτεχνείου αν ...εισπραχτούν

 

Βροχή έπεσαν τα πρόστιμα την Τρίτη για παραβίαση των υγειονομικών κανόνων. Όπως είπε ο Στέλιος Πέτσας κατά τα επεισόδια έγιναν 412 προσαγωγές, 33 συλλήψεις και επιβλήθηκαν 343 πρόστιμα, ύψους 102.900 ευρώ.

«Δεν υπάρχει καμία ασυλία σε κανέναν. Είμαστε σε μια Κοινοβουλευτική Δημοκρατία. Η σύνεση και η λογική υπερισχύουν απέναντι στις άναρθρες κραυγές» ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Νέες αναστολές φόρων, μειώσεις ΦΠΑ και νέα μέτρα στήριξης εκμισθωτών


Ανοίγει η ψήφιση της τροπολογίας στη Βουλή, με την οποία ο υπουργός Οικονομικών μπορεί να παρατείνει, τις προθεσμίες καταβολής των δόσεων ρυθμίσεων τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών των πολιτών προς τη φορολογική διοίκηση

Κορωνοϊός- Ελλάδα: 3209 νέα κρούσματα- 480 διασωληνωμένοι- 60 νέοι θάνατοι-Η κατανομή κρουσμάτων ανά νομό-ΛΙΣΤΑ

 

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 3209 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 29 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 82034, εκ των οποίων το 53.7% άνδρες.

Πέμπτη Συνάντηση των Τοπικών Ενδιαφερόμενων Μερών του έργου RECREATE

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020 μέσω τηλεδιάσκεψης η πέμπτη Συνεδρίαση της Τοπικής Ομάδας Ενδιαφερόμενων Μερών (LOCAL STAKEHOLDERS GROUP MEETING – LS)  και της ομάδας έργου της Αναπτυξιακής Εταιρείας Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου –ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε., στο πλαίσιο του έργου "REinforce Competitiveness of REgionAl Transport SMEs" (Βελτίωση ανταγωνιστικότητας των ΜμΕ που δραστηριοποιούνται στον τομέα των μεταφορών σε επίπεδο περιφερειών), που συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα INTERREG EUROPE 2014-2020.

Να επιλυθεί το πρόβλημα στην πλατφόρμα για την έκτακτη ενίσχυση των ελαιοπαραγωγών, ζητά ο Φιλήμονας Ζαννετίδης


Να επιλυθεί το τεχνικό πρόβλημα κωδικοποίησης των ποικιλιών ελιάς που παρουσιάστηκε στην ειδική πλατφόρμα που δέχεται τις αιτήσεις των ελαιοπαραγωγών για έκτακτη οικονομική ενίσχυση, ζητά ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας, Φιλήμονας Ζαννετίδης, με επιστολή του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη.

Το πρόβλημα που παρουσιάστηκε είναι οριζόντιο και αφορά σε όλους τους ελαιοπαραγωγούς των νησιών του Νοτίου Αιγαίου, καθώς η πλατφόρμα του Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης και Ελέγχου,  δεν δέχεται ως επιλέξιμα συγκεκριμένα είδη ελιάς.

: Ποιος μπορεί να μας διαβεβαιώσει ότι οι διακοπές ρεύματος δεν θα συνεχιστούν;


Η απάντηση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που αναφέρεται στην Ερώτηση μας σχετικά με τις διακοπές ρεύματος στη Νάξο και τα διασυνδεδεμένα νησιά, δεν αφήνει καμμιά αμφιβολία ότι τα προβλήματα διακοπών του ηλεκτρικού ρεύματος εντός των νησιών, θα συνεχιστούν παρά τις καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις. Όταν δε υπάρχουν επιπτώσεις απώλειας ζωής όπως αυτή του ηλικιωμένου στην Κωμιακή, τότε τα πράγματα γίνονται τουλάχιστον εφιαλτικά.

Η απάντηση του ΥΠΕΝ ουσιαστικά μας μεταβιβάζει το σχετικό έγγραφο του ΔΕΔΔΗΕ που εκδόθηκε με ημερομηνία 24/9 ενώ το διαβιβαστικό του υπουργείου στάλθηκε με καθυστέρηση στις 6/11/20. Δεν είχε προσέξει δηλαδή ούτε το ίδιο το υπουργείο ότι οι αναφερόμενες συμβάσεις του ελάχιστου προσωπικού που είχε προσληφθεί, είχαν ήδη λήξει από τις 30/10.

Νίκος Συρμαλένιος, : Πολυτεχνείο 1973: Μνήμες από τη συμπαράσταση του φοιτητικού αντιδικτατορικού κινήματος στην Ιταλία

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου στις 17 Νοέμβρη 1973, βρήκε το φοιτητικό αντιδικτατορικό κίνημα των Ελλήνων της Ιταλίας σε πλήρη ετοιμότητα, αφού όλα τα προηγούμενα χρόνια, το κίνημα μας απλωνόταν σε όλη τη γειτονική χώρα, με πολύμορφες δράσεις, φυσικά με την πλήρη συμπαράσταση όλων του δημοκρατικού κόσμου και των κομμάτων του, ιδιαίτερα του Κομμουνιστικού Κόμματος (PCI) αλλά και του Σοσιαλιστικού (PSI).

Δεν είναι της στιγμής, να περιγράψουμε όλο αυτό το μεγαλειώδες κίνημα που υπήρξε τα χρόνια εκείνα στην Ιταλία, αλλά αξίζει τον κόπο για τη δική μας μνήμη, όσων βρεθήκαμε εκεί και

Έπαρχος Νάξου Ιωάννης Μαργαρίτης: Βελτίωση του οδικού δικτύου Νάξου

   Στo πλαίσιο της εργολαβίας: "Βελτίωση - συντήρηση οδικού δικτύου Νάξου (χρήση 2017)",  ολοκληρώθηκαν οι εργασίες διαγράμμισης συνολικού μήκους 5km, στον επαρχιακό δρόμο Χώρας (Άγιος Ισίδωρος) - Χαλκείου και Κορωνίδας - Απόλλωνα (πλησίον του οικισμού). 

   Επίσης, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης στη γέφυρα του Χαλκείου και σε τμήματα του επαρχιακού οδικού δικτύου Σταυρού Κεραμωτής - Κεραμωτής.  

                                    

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ/ΚΕΑ ΙΜ ΣΥΡΟΥ RE-CULT/ΕΝΑΡΞΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΟ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

 

Το Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου (ΚΕΑ Ι.Μ. ΣΥΡΟΥ), ξεκίνησε την υλοποίηση του σεμιναρίου σε επιχειρηματίες και επαγγελματίες τουρισμού  με θέμα  τον

Δημοσκόπηση : Πώς αξιολογούνται οι υπουργοί – Τι δείχνει για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς

 Δημοσκόπηση - Κεντροαριστερά: Στον ΣΥΡΙΖΑ η ηγεσία Τσίπρα δε φαίνεται να αμφισβητείται, ενώ στο ΚΙΝΑΛ, η Φώφη Γεννηματά, «κονταροχτυπιέται» με Ανδρουλάκη και Λοβέρδο


Το θέμα ηγεσίας στα δύο κόμματα της Κεντροαριστεράς διερευνά, μεταξύ άλλων, η δημοσκόπηση της Opinion Poll, για λογαριασμό της ηλεκτρονικής εφημερίδας political.


Παράλληλα καταγράφει τα αποτελέσματα για την αξιολόγηση των υπουργών, όπου όπως φαίνεται έχει εδραιωθεί μια δεκάδα υπουργών που εναλλάσσει απλά σειρά ανάλογα με την συγκυρία. Αυτή τη φορά έχει στην πρώτη τριάδα τους Β. Κικίλια, Ν. Δένδια και Τ.Θεοδωρικάκο

Διαμόρφωση εισόδου στο “Επάνω Τέρμα” Κοινότητας Άνω Σύρου

Με έξυπνες,απλές,οικονομικές ,προπαντός φιλικές προς το περιβάλλον και καλόγουστες ικανοποιήσαμε ένα τόσο απλό μα και διαχρονικό αίτημα των κατοίκων του Βορνά Άνω Σύρου για Διαμόρφωση της εισόδου του "πάνω τέρματος" Άνω Σύρου.
Πολλές φορές ΔΕΝ θέλει κόπο,χρήμα ή χρόνο απλά τρόπο και θέληση για να ικανοποιηθούν κάποια αιτήματα των Δημοτών μας!!!
Με μία απλή κίνηση όπως αυτή ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΗΚΕ και ΟΜΟΡΦΥΝΕ η εν γένει περιοχή 
Και οι δράσεις στο Βορνά ΔΕΝ σταματούν ΜΟΝΟ με αυτό ,έχουν και συνέχιση!!!

ΚΙ ΑΥΤΗ Η ΧΟΥΝΤΟΣΤΟΜΙΑ ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ... Εχει, πάντως, ενδιαφέρον πώς χειρίστηκε το θέμα η ...


Από την "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ"
Εχει, πάντως, ενδιαφέρον πώς χειρίστηκε το θέμα η Γεννηματά που επιχείρησε να ταυτοποιήσει την αυτονομία της, παίρνοντας αποστάσεις και από τους μεν και από τους δε. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην επικοινωνία της με τον πρωθυπουργό του είπε «εσύ φταις», κατηγορώντας τον πως η πόλωση ήταν εσκεμμένη. Ενδιαφέρον έχει ακόμα πως η Φώφη δεν απάντησε ποτέ στο τηλεφώνημα του Βαρουφάκη γιατί, όπως μου είπαν, «τον θεωρεί εντελώς αναξιόπιστο»....

Ανακοινώσεις ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Θήρας - Σύρου - Πάρου για την ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΊΟΥ 17ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1973


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΜΕΛΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΘΗΡΑΣ- Ο.Μ.ΠΑΡΟΥ-ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ - Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Σύρου

ΕΠΈΤΕΙΟΣ ΤΗΣ ΕΞΈΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΊΟΥ 17ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1973

Σήμερα 47 χρόνια μετά την ιστορική εξέγερση του Πολυτεχνείου, καλούμαστε, όχι μόνο να σταθούμε στους τότε αγώνες για δημοκρατία και ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά να δούμε και να συγκρίνουμε το τότε με το σήμερα. Όσο και να θέλει κάποιος να ωραιοποιήσει την σημερινή κατάσταση, η πραγματικότητα θα τον