slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Οι αρνητές γονείς και η αμήχανη Πολιτεία

Ευαγγελία Χολέβα*
Εσχάτη προδοσία, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και βασανισμός.
Δεν πρόκειται για το κατηγορητήριο σε βάρος της Χρυσής Αυγής, αλλά για μήνυση γονέα σε βάρος νηπιαγωγών που εφαρμόζοντας τον νόμο για την προστασία όλων μας από την πανδημία δεν επέτρεψαν την είσοδο νηπίου στο σχολείο χωρίς μάσκα και self test. Νομίζω κάθε εχέφρων άνθρωπος αισθάνεται ότι εδώ πια καταργείται κάθε λογική!
Παραβλέπω σ’ αυτό το σημείο το παιδαγωγικό κομμάτι, εφόσον η σχέση γονέα - εκπαιδευτικού οφείλει να είναι σχέση συνεργασίας και αλληλοϋποστήριξης προς όφελος του παιδιού και φυσικά με τέτοιες ενέργειες τραυματίζεται ανεπανόρθωτα πλήττοντας τη διδασκαλική αυθεντία με μακροχρόνιες συνέπειες για τη σχέση μαθητή - εκπαιδευτικού, και θέτω ένα άλλο ερώτημα. Αυτό το κατηγορητήριο είναι προϊόν ατομικής απόφασης και γνώσης, ή μήπως κατευθύνεται νομικά από κάποιους, και ποιους και γιατί; Φαντάζομαι δεν είναι ευθύνη των νηπιαγωγών να το ανακαλύψουν αυτό…

«Αφοσιωμένος εταίρος η Περιφέρεια στις πολύπλευρες επιδιώξεις μονοπωλιακών ομίλων»

SYSPEIRWSH.jpg







ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ 

Δελτίο τύπου


Πολλά ερωματικά προκαλεί το ιδιωτικό συμφωνητικό που εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο του Αναπτυξιακού Οργανισμού της Περιφέρειας Ν.Αιγαίου και αφορά στην ίδρυση αστικής εταιρίας µη κερδοσκοπικού χαρακτήρα (ΑΜΚΕ) του Οργανισμού με τον αμερικανικό όμιλο «ONEX SHIPYARDS LLC». Ο όμιλος έχει έδρα την Νέα Υόρκη και μέσα στις δραστηριότητές του είναι και η εκμετάλλευση των Ναυπηγείων της Σύρου.

Πίσω από τον φαινομενικά αθώο μη κερδοσκοπικό σκοπό της υπό σύσταση εταιρείας, που αποσκοπεί στην ψηφιακή μεταμόρφωση της ελληνικής επικράτειας και ειδικότερα του Αιγαίου, την έρευνα , την τεχνολογία, την ευημερία της κοινωνίας και πολλά άλλα μεγαλεπήβολα σχέδια που περιγράφονται στο καταστατικό γενικόλογα, πρέπει να γίνει διακριτός ο πραγματικός σκοπός για τον οποίο συστήνεται, απαντώντας η περιφερειακή αρχή στα παρακάτω ερωτήματα .

Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης: «Παράνομη τουρκική αλιευτική δραστηριότητα σε ευρωπαϊκά (ελληνικά) χωρικά ύδατα.»

 

 


 

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης με ερώτησή του προς την Ευρωπαική Επιτροπή επισημαίνει την παράνομη αλιευτική δραστηριότητα των Τούρκων αλιέων με προτροπή της τουρκικής κυβέρνησης σε ελληνικά χωρικά ύδατα. Μία απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης που αφενός προσβλέπει στην αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας και αφετέρου θα επιφέρει σημαντικά προβλήματα στο θαλάσσιο οικοσύστημα καθώς οι Τούρκοι αλιείς δεν δεσμεύονται από τους αυστηρούς ευρωπαϊκούς περιβαλλοντικούς κανόνες. Επιπροσθέτως η παράνομη αλιευτική δραστηριότητα θα επιφέρει σοβαρές αρνητικές συνέπειες στους Έλληνες αλιείς καθώς βρίσκονται αντιμέτωποι με οξύτατο αθέμιτο ανταγωνισμό.

Αναλυτικά η ερώτηση:

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ: "Συντάχθηκε η Ειδική Έκθεση επί του απολογισμού της οικονομικής διαχείρισης της ΕΝ. Π. Ε."

 

Στη συνεδρίαση του Εποπτικου Συμβουλίου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝ.Π.Ε.)
συμμετείχε με την ιδιότητα του Αντιπροέδρου ο Χαράλαμπος Κόκκινος (Περιφερειακος Σύμβουλος Ν. Αιγαίου και επικεφαλής του Περιφερειακου Συνδυασμού ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ) .
Στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 16. 9.21, παρέστησαν και τα πέντε (5) μέλη του και συντάχθηκε και υπογράφτηκε η Ειδική Έκθεση επί του 

Νίκος Συρμαλένιος Να ενταθούν οι έλεγχοι για περιπτώσεις ελληνοποίησης εισαγόμενου κρασιού

Ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος συνυπέγραψε ερώτηση για την ανάγκη ελέγχων για περιπτώσεις ελληνοποίησης εισαγόμενου κρασιού.

Όπως αναφέρεται στην ερώτηση, στην Ελλάδα υπάρχουν αρμόδιοι ελεγκτικοί φορείς για την αποφυγή πρακτικών ελληνοποιήσεων εισαγόμενων προϊόντων. Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, από το περίπτερο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, δήλωσε ότι θα παταχθούν οι παράνομες ελληνοποιήσεις και μάλιστα ότι αυτό γίνεται ήδη πράξη.

Την Δήμαρχο Κέας κα Ειρήνη Βελισσαροπούλου υποδέχτηκε σήμερα, Τρίτη 21-09-2021, ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, κ. Γιώργος Λεονταρίτης.

Επίσκεψη της Δημάρχου Κέας στον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε εκτενής αναφορά στην πορεία των έργων που εκτελούνται στο νησί της Κέας με την οικονομική και διοικητική συνδρομή της Περιφέρειας (αποχέτευση, βιολογικός καθαρισμός, κλπ.), αποτέλεσμα της άριστης συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας και του Δήμου Κέας.
Επίσης, έγινε αναφορά στο έργο που ολοκληρώθηκε πρόσφατα και αφορά την ασφάλεια του οδικού δικτύου του νησιού (διαγράμμιση σε όλο το μήκος του επαρχιακού οδικού δικτύου, τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας και τοποθέτηση νέων πινακίδων οδικής και πληροφοριακής σήμανσης).
Παράλληλα, αποφασίστηκε η συνδρομή της Περιφέρειας προκειμένου να υπάρξει β' φάση συντήρησης των σχολικών μονάδων του νησιού. Η Περιφέρεια θα αναλάβει την εκπόνηση της μελέτης, καθώς και τη χρηματοδότηση των εργασιών.
Επίσης, αποφασίστηκε η παροχή διοικητικής υποστήριξης από την Τεχνική Υπηρεσία της Περιφέρειας προς το Δήμο Κέας, προκειμένου να υλοποιηθούν τα εξής έργα:

Στη Θηρασιά για τους τοπικούς εορτασμούς ο Φίλιππος Φόρτωμας

Επίσκεψη στη Θηρασιά πραγματοποίησε σήμερα  ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Φίλιππος Φόρτωμας, όπου συμμετείχε στους θρησκευτικούς εορτασμούς, παρακολουθώντας τη Θεία Λειτουργεία που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό της Παναγιάς Γιάτρισσας στην περιοχή Ποταμός, με αφορμή την εορτή του Γενεθλίου της Θεοτόκου, η οποία με το παλιό ημερολόγιο εορτάζεται στις 21 κάθε Σεπτέμβρη. Τη γιορτή αυτή ξεκίνησε το 1950 μια οικογένεια  παλιοημερολογιτών που έχτισε τον Ναό και διατηρείται έως σήμερα, καθώς αποτελούσε και αποτελεί πόλο έλξης πιστών και από τη γειτονική Σαντορίνη.